slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κυκλοφορούν τα Σιφναϊκά Νέα του Ιανουαρίου 2023

Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι

 Ασφαλώς, χωρίς δεύτερη συζήτηση «Το θέμα» των ημερών για το νησί μας είναι το καινούργιο βαπόρι της (σιφνέικης) «AEGEAN SEE LINES Ν.Ε», το «ΑΝΕΜΟΣ», που ελπίζουμε να δημιουργήσει νέες συνθήκες στην πολύπαθη ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σίφνου με τον Πειραιά αλλά και με τα άλλα κυκλαδονήσια. Και μάλιστα σε εποχές που ο τουρισμός μοιάζει να εκτοξεύεται… Γι' αυτό η προβολή από μέρους μας της έκκλησης των δημάρχων και των φορέων των νησιών για τη δρομολόγηση του, γι' αυτό και το εξαιρετικά διαφωτιστικό άρθρο γνωριμίας με το βαπόρι, που έγραψε ειδικά για την εφημερίδα ο φίλος Θάνος Στ. Κασιώτης και τον ευχαριστούμε. Ακόμα και … πατροπαράδοτες ρίμες του έγραψε ο Ανάργυρος Κουλούρης! Και μπορούμε από αυτή τη γωνιά να σας ενημερώσουμε για κάτι που δεν προλάβαμε να δημοσιεύσουμε στην εφημερίδα (που είχε κλείσει όταν συνέβη): Το Υπουργείο Ναυτιλίας ενέκρινε τα δρομολόγια που είχε ζητήσει το πλοίο (τα αναφέρει ο Κασιώτης)

Στο φύλλο βάλαμε, παραδοσιακά, και μερικά κάλαντα,. (όσα χώρεσαν) και θα επανέλθουμε και τον άλλο μήνα. Έχει κι' άλλα ενδιαφέροντα η εφημερίδα. Ξεφυλλίστε την και θα δείτε.[Υπέροχη «Γωνιά της Ποίησης» με Μ. Πολυδούρη!] Θα δείτε δυστυχώς και την αύξηση της ετήσιας συνδρομής. Συγνώμη αλλά, όπως εξηγούμε, δεν μπορούσαμε να κάνουμε αλλιώς. Ελπίζουμε να μας …συγχωρέσετε.

Καλή Αποκριά, καλή σαρακοστή, καλή ανάγνωση.

Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων (Ο.ΝΑ.Σ.):την Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2023 πραγματοποιήθηκε η κοπής της πίτας. τιμητική πλακέτα στον κ. Δημήτριο Στυλ. Κορρέ, Ομότιμο Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, και Πρόεδρο της Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών.

Η εκδήλωση της κοπής της πίτας της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων (Ο.ΝΑ.Σ.) πραγματοποιήθηκε, με πολύ μεγάλη επιτυχία, την Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2023. Ναξιώτες και φίλοι της Νάξου, εκπρόσωποι των ναξιακών πολιτιστικών συλλόγων, ομοσπονδιών νησιών, των πολιτικών κομμάτων και της αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι των Επιστημών και των Τεχνών ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας και συναντήθηκαν, μετά από τρία χρόνια, στο φιλόξενο χώρο του Πνευματικού Κέντρου Γαλατσίου «Θάνος Κωτσόπουλος» που στεγάζεται στο Δημαρχείο. Πριν την έναρξη της εκδήλωσης, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των.....θυμάτων του φονικού σεισμού στην Τουρκία και στη Συρία.