slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Τουρκικό φορτηγό πλοίo προσάραξε στη Μύκονο! (φώτο+βίντεο)

yusuf prosaraxh
Τουρκικό φορτηγό πλοίο προσάραξε στη Μύκονο παρουσιάζει εισροή ειδάτων και έχει πάρει κλίση!

Πρόκειται για το πλοίο Yusuf Cepnioglu μήκους 116 μ. και πλάτους 19 μ., το οποίο είναι φορτωμένο με κοντέινερ.
Προσάραξε την Παρασκευή το βράδυ σε βραχώδη περιοχή βόρεια των ακτών της
Μυκόνου. Στο πλοίο προκλήθηκε σχετικά μεγάλο ρήγμα με αποτέλεσμα να
προέλθει μεγάλη εισροή υδάτων και έχουν κατακλυστεί από νερά το
μηχανοστάσιο, οι δεξαμενές καυσίμων και ο χώρος του φορτίου.
Επέβαιναν συνολικά 14 άτομα πλήρωμα, όλοι Τούρκοι υπήκοοι, οι οποίοι είναι καλά στην.....

Πανναξιακός -Αγιος Νικόλαος 1-0

Νίκη μετά από 16 ολόκληρες αγωνιστικές πανηγύρισε  νίκη ο Πανναξιακός, καθώς επικράτησε 1-0 του ΑΟΑΝ.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν με... άγριες διαθέσεις στο παιχνίδι και στο 4’ο Ευρυπιώτης είχε χαμένο τετ-α-τετ, και ο ίδιος δεν μπόρεσε να σκοράρει από κοντά στο 29’. Ο Πανναξιακός είχε κι άλλες καλές στιγμές, ενώ οι Κρητικοί είχαν περιοριστεί στα αμυντικά τους καθήκοντα.
Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος, με τους Ναξιώτες να πιέζουν για το γκολ. Στο 59’ ο Καλογερής από κοντά με προβολή, μετά από σέντρα του Μποβώνη, έκανε το 1-0 για.....

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ


 Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σήμερα, 8 Μάρτη, ημέρα της παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας χαιρετίζει τις εργαζόμενες γυναίκες, τις άνεργες, τις νέες, τις μετανάστριες και όλες τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων και του μόχθου που δίνουν καθημερινά έναν μεγάλο αγώνα για να επιβιώσουν αυτές και οι οικογένειές τους, ενώ δέχονται την πιο βάρβαρη αντιλαϊκή επίθεση.
Η 8η του Μάρτη δεν είναι μια μέρα αφιερωμένη στις γυναίκες γενικά, όπως εδώ και χρόνια προσπαθούν να....

Οι NY Times αποθεώνουν τη Νάξο -Η μαγεία του Αιγαίου μέσα από τα μάτια μιας Αμερικανίδας

Οι NY Times αποθεώνουν τη Νάξο -Η μαγεία του Αιγαίου μέσα από τα μάτια μιας Αμερικανίδας  Οι Ναξιώτες δεν γνωρίζουν την Τζένιφερ Γκίλμορ, εκείνη όμως ξέρει πολύ καλά τον τόπο τους. Η δημοσιογράφος των NY Times, στη στήλη της «Αγαπημένα μέρη», γράφει ένα μακροσκελές, αποθεωτικό άρθρο για τη Νάξο και φυσικά γίνεται η... ζωντανή διαφήμιση του νησιού, ενόψει των θερινών διακοπών.
Ο ήλιος, το καλό φαγητό, τα γραφικά χωριά, οι παραλίες, η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, τα Ελγίνεια γλυπτά και η συζήτηση που άνοιξε γύρω από την επιστροφή τους. Ολα αυτά περιλαμβάνονται στο άκρως συναισθηματικό άρθρο της Αμερικανίδας δημοσιογράφου που ουσιαστικά καταγράφει ένα δικό της, βιωματικό ταξίδι στη Νάξο και μεταφέρει στους αναγνώστες την αίσθηση της αιγαιοπελαγίτικης ομορφιάς, έτσι ώστε εκείνη την ένιωσε.
Ο τίτλος του άρθρου είναι: «Ξεφλουδίζοντας τα στρώματα της Νάξου» και στο κείμενό της κάνει ιδιαίτερη μνεία στους κατοίκους του νησιού που κρατούν μια έντονη χροιά αυθεντικότητας, απόλυτα ενταγμένης στην ατόφια ομορφιά της φύσης και της θάλασσας.
Οπως γράφει χαρακτηριστικά:

Στο πλευρό των λογιστών Νάξου και ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Παρον και ο προεδρος του Εμποροεπαγγελματικού
 Σύλλογος Νάξου και
Μικρών Κυκλάδων
Ευάγγελος Στρατούρης
Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κτήριο της ΔΟΥ Νάξου, που πραγματοποίησετην Παρασκευή ο ΣΥΛΛΟΓΟ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΝΑΞΟΥ με σκοπό να διαμαρτυρηθεί για τις άδικες εξωπραγματικές και εξοντωτικές φορολογικές ασφαλιστικές διατάξεις που οδηγούν μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο κλείσιμο και τον αφανισμό. Συμμετείχε και ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων .
Αγαπητοί συμπολίτες, συνάδελφοι επαγγελματίες, ο .....

Τα πουλιά της Ηρακλειάς

Ο Γιάννης Γαβαλάς, Γυμνασιάρχης Ηρακλειάς, είναι ένας ακούραστος ερευνητής της φύσης των Κυκλάδων. Στο βιβλίο αυτό, προïόν καθημερινής έρευνας 15 ετών, παρουσιάζεται με λεπτομέρειες και σε πλήρη καταγραφή, η ορνιθοπανίδα της Ηρακλειάς, τόπου ζωής του συγγραφέα. Οι ημερομηνίες εμφάνισης των 174 ειδών που η έρευνα κατέγραψε, στοιχεία της βιολογίας τους και μετανάστευσης, των βιοτόπων τους, τα κοινά ονόματα, κ.α. παρουσιάζονται εκτενώς, ενώ η έκδοση στολίζεται με πλήθος απο υπέροχες φωτογραφίες.
Η προσπάθεια του Γ. Γαβαλά, ένα βιβλίο που για πρώτη φορά παρουσιάζει σε πλήρη έκταση την πλούσια ορνιθοπανίδα των Μικρών Κυκλάδων και της Νάξου, χρειάζεται την υποστήριξη και αποδοχή των.....

Το ψηφισμά του Συλλόγου Λογιστών Νάξου από την σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας



Ο Σύλλογος Λογιστών Νάξου, Αμοργού &  Μικρών Κυκλάδων συμμετείχε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας  Λογιστών με δυο εκπροσώπους του, μέλη του Συλλόγου μας, στην Πλατεία Συντάγματος ενώ σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο και τα  υπόλοιπα μέλη του Συλλόγου μας παρευρέθησαν  έξω από την Εφορία Νάξου στην καθορισμένη ώρα.
   Κατατέθηκε ΨΗΦΙΣΜΑ  στη......