slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Εργασίες αποκατάστασης οδοστρώματος στην οδό Κοντολέοντος


Εργασίες αποκατάστασης οδοστρώματος στην οδό Κοντολέοντος


Στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου «Αντικατάσταση παλαιού δικτύου ύδρευσης από δεξαμενή Αγ. Χρυσοστόμου έως Φαρμακείο Δελλαρόκα και αποκατάσταση ασφαλτοτάπητα του οδοστρώματος», την Πέμπτη 19 Μαΐου 2022 ξεκινούν οι εργασίες αποκατάστασης του οδοστρώματος της οδού Κοντολέοντος.

Εθελοντική ιατρική παρέμβαση του Γιάννη Βλασερού στην Τήνο


 Το Σαββατοκύριακο 14 - 15 Μαΐου μία ομάδα ειδικευμένων γιατρών, αποτελούμενη από καρδιολόγο, ωτορινολαρυγγολόγο, παιδίατρο, ενδοκρινολόγο και γυναικολόγο,

βρεθήκαμε στην Τήνο και προσφέραμε τις εθελοντικές ιατρικές υπηρεσίες μας σε 152

άτομα.

 

Εισπράξαμε την ευγνωμοσύνη των εξετασθέντων και αισθανθήκαμε την ικανοποίηση για τη μικρή μας προσφορά στην κρατική περίθαλψη του νησιού, η οποία δυστυχώς παρουσιάζει σημαντικές ελλείψεις των οποίων γίναμε μάρτυρες.

 

Ίσως το κυρίαρχο θέμα που απασχολεί την στελέχωση αυτή τη στιγμή του Κέντρο Υγείας Τήνου είναι η έλλειψη ειδικευμένου Παθολόγου ή Γενικού Ιατρού με αποτέλεσμα να μην........

αναγράφονται παραπεμπτικά για εξετάσεις ΕΟΠΥΥ και οι ασθενείς να απευθύνονται σε Ιδιώτες. Άλλη μια επιβεβαίωση των δυσλειτουργιών του ΕΣΥ στα νησιά μας που χρήζει ειδικής ολοκληρωμένης και αποτελεσματικής πολιτικής υγείας στον νησιωτικό χώρο.

Το Εθνικό Θέατρο Ρόδου στον δρόμο της αναγέννησης. Υπεγράφη η Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ ΥΠΠΟ, Περιφέρειας και Δήμου Ρόδου για την αποκατάστασής του

Εντός του επομένου διαστήματος θα ακολουθήσει η δημοπράτηση του έργου που θα ξαναδώσει ζωή στο εμβληματικό, ιστορικό κτίριο και θα κλείσει οριστικά άλλη μια πληγή του νοσηρού παρελθόντος

Fwd: Δελτίο Τύπου









Εθελοντική ιατρική παρέμβαση του Γιάννη Βλασερού στην Τήνο

 

 

Το Σαββατοκύριακο 14 - 15 Μαΐου μία ομάδα ειδικευμένων γιατρών, αποτελούμενη από καρδιολόγο, ωτορινολαρυγγολόγο, παιδίατρο, ενδοκρινολόγο και γυναικολόγο,

βρεθήκαμε στην Τήνο και προσφέραμε τις εθελοντικές ιατρικές υπηρεσίες μας σε 152

άτομα.

 

Εισπράξαμε την ευγνωμοσύνη των εξετασθέντων και αισθανθήκαμε την ικανοποίηση για τη μικρή μας προσφορά στην κρατική περίθαλψη του νησιού, η οποία δυστυχώς παρουσιάζει σημαντικές ελλείψεις των οποίων γίναμε μάρτυρες.

 

Ίσως το κυρίαρχο θέμα που απασχολεί την στελέχωση αυτή τη στιγμή του Κέντρο Υγείας Τήνου είναι η έλλειψη ειδικευμένου Παθολόγου ή Γενικού Ιατρού με αποτέλεσμα να μην αναγράφονται παραπεμπτικά για εξετάσεις ΕΟΠΥΥ και οι ασθενείς να απευθύνονται σε Ιδιώτες. Άλλη μια επιβεβαίωση των δυσλειτουργιών του ΕΣΥ στα νησιά μας που χρήζει ειδικής ολοκληρωμένης και αποτελεσματικής πολιτικής υγείας στον νησιωτικό χώρο.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΧΩΡΙΚΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ κ. Γ. ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗ

Υπεγράφη από τον Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, κ. Γ. Λεονταρίτη η εργολαβική σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία «ΣΤΑΘΗΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε.» για την πλήρη επισκευή των γηπέδων μπάσκετ και βόλεϊ στην περιοχή «Λάκκα» της Μυκόνου.
Ο ανάδοχος του έργου υποχρεούται να το ολοκληρώσει εντός έξι (6) μηνών από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης.
Το έργο θα εκτελεστεί από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η οποία συνέταξε τη μελέτη του, προέβη στη δημοπράτησή του και έχει αναλάβει την χρηματοδότηση των εργασιών επισκευής προκειμένου να καταστεί πλήρως λειτουργικό. 
Οι εργασίες που πρόκειται να εκτελεστούν προκειμένου να παραδοθεί ολοκληρωμένο είναι:

Αναφορά του βουλευτή Νίκου Συρμαλένιου με θέμα Καθυστέρηση ολοκλήρωσης έργου «Αποκατάσταση ζημιών λιμένα Δονούσας»

Καθυστέρηση ολοκλήρωσης έργου  ̈Αποκατάσταση ζημιών λιμέναn Δονούσας ̈

Με την παρούσα επιστολή ο σύλλογος επαγγελματιών Δονούσας επιθυμεί να
εκφράσει, προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, την αγανάκτηση και
δυσαρέσκεια των μελών του για την μεγάλη καθυστέρηση όσον αφορά την
ολοκλήρωση των εργασιών για την αποκατάσταση των ζημιών του λιμένα
Δονούσας.

Ακτοπλοϊκός αποκλεισμός της Ανάφης λόγω μη έγκαιρου προγραμματισμού των δρομολογίων με αποτέλεσμα την αδυναμία προσέγγισης των επισκεπτών κατά την τουριστική περίοδο

Ο βουλευτής Κυκλάδων, Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε αναφορά την επιστολή του Προέδρου της Ένωσης Τουριστικών Επιχειρήσεων Ανάφης, με θέμα την επιτακτική ανάγκη της προσθήκης ενός επιπλέον δρομολογίου της εταιρείας Βlue Star Ferries για τους μήνες Ιούλιο – Αύγουστο καθώς και την επιμήκυνση του ήδη υπάρχοντος δρομολογίου του Βlue Star Patmos έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής Ναξου : Ανακοίνωση σύνθεσης Δημοτικής Οργάνωσης . Νέος Γραμματέας ο Μανωλης Βαβουλας




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συντρόφισσες και σύντροφοι, η 8η Μαΐου  ήταν μια μεγάλη γιορτή για τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη, για το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής, για ακόμη μία φορά η Νάξος έδειξε την δυναμική της, όπως και στις εκλογές του Δεκεμβρίου στα δύο εκλογικά τμήματα στη Χώρα και στο Φιλώτι προσήλθαν 711 Μέλη για την ανάδειξη των νέων οργάνων του κινήματος μας.  Έφτασε η ώρα να ξανά έχουμε τον ρόλο του πρωταγωνιστή και σ αυτή τη γιορτή δεν θα πρέπει να λείπει κανείς, όλοι Μαζί στη Νέα εποχή.

  Σε συνεδρίαση της η νέα δημοτική οργάνωση συγκροτήθηκε ως εξής:

ΔΤ - Με 13,07% αύξηση σε σχέση με το 2019 άνοιξαν τη σεζόν τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου 18 Μαΐου.doc


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Με 13,07% αύξηση σε σχέση με το 2019

άνοιξαν τη σεζόν τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου

 

 

 

Από την Πρωτοβουλία Νοτίου Αιγαίου για τον Τουρισμό ακολουθεί η παρακάτω ανακοίνωση:

 

Μετά την επιτυχημένη διαχείριση της πανδημίας που κατέστησε το Νότιο Αιγαίο ασφαλή προορισμό, έρχεται πλέον μια πολύ καλή τουριστική περίοδος. Αυτό προμηνύει τουλάχιστον ο πρώτος μήνας, όσον αφορά τις διεθνείς απευθείας αφίξεις στα πέντε αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου, αφού έκλεισε με περισσότερους επισκέπτες από την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

 

Μέχρι τις 30 Απριλίου 200.000 αφιχθέντες και περισσότερες από 1.300 διεθνείς πτήσεις με υψηλές πληρότητες

Από την ασυδοσία στην προχειρότητα, “ένα Αεροδρόμιο” δρόμος

Μηνάς Λυριστής
Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου
ΠΕ ΜυκόνουΑπό τα τέλη Απριλίου αναδύονται φήμες σχετικές με το Αεροδρόμιο “Μαντώ Μαυρογέννη”, το οποίο και διαχειρίζεται γνωστή εταιρία γερμανικών συμφερόντων. Μάλιστα, την περασμένη εβδομάδα κυκλοφόρησαν και δημοσιεύματα στον τύπο αλλά και σε πανελλήνιας αναγνωρισιμότητας ιστοσελίδες. Σε αυτά, αναφερόταν η πρόθεση της εταιρίας να αποκλείσει την ελεύθερη πρόσβαση στον χώρο των αφίξεων του Αεροδρομίου της Μυκόνου για τα επαγγελματικά αυτοκίνητα μεταφοράς επιβατών αλλά και να επιβάλει κόμιστρο με χρονική χρέωση για όσους επαγγελματίες επιθυμούν να εισέρχονται σε αυτόν. Το μέτρο πρόκειται να ισχύσει -θεωρητικά- από τις αρχές Ιουνίου.

Δράσεις για την καταπολέμηση κουνουπιών

Ξεκίνησε σήμερα η τρίτη φάση κουνουποκτονίας για το έτος 2022, με ψεκασμούς σε περιοχές με λιμνάζοντα στάσιμα ύδατα όπως λίμνες, χαντάκια, έλη, πηγάδια αντλιοστασίων και ποτάμια με λίγη ροή, σύμφωνα με την μελέτη της Δ/νσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου μας.

Η καταπολέμηση των κονουπιών περιλαμβάνει αποκλειστικά εφαρμογές προνυμφοκτονίας (στάδιο αυγού), με τη χρήση εγκεκριμένων από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σκευασμάτων. Ειδικά σε υδάτινα περιβάλλοντα που έχουν χαρακτηριστεί ως υδροβιότοποι και σε ύδατα που καταλήγουν σε θαλάσσιο αποδέκτη (όπως οικοτόποι Natura) γίνεται αποκλειστικά χρήση σκευάσματος με  δραστική ουσία τον βιολογικό παράγοντα Bacilus thuringiensis var israelensis (Βtι).

Οι εφαρμογές γίνονται βάσει προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, στο πλαίσιο τετραετούς σύμβασης (2020-2023) με την ανάδοχο εταιρεία.

Αναλυτικά τα σημεία εφαρμογής: 

Γ. Βρούτσης: "Ανοίγει και επίσημα η συζήτηση για την αναβάθμιση - επέκταση του νοσοκομείου"

Ανοίξαμε την συζήτηση με τον πιο επίσημο τρόπο για την αναβάθμιση - επέκταση του Νοσοκομείου της Νάξου!
Με παρούσα την πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγειας Θάνος Πλεύρης και Μίνα Γκάγκα θέσαμε μαζι με τον δήμαρχο Dimitris Lianos και τον επαρχο Margaritis Ioannis όλα τα απαιτούμενα βήματα τις δυνατότητες και την αναγκαιότητα ανάπτυξης του Νοσοκομείου !
Συγχαρητήρια στην διοικήτρια Φραγκίσκου Καλλίτσα για την προετοιμασία του εγχειρήματος!

Η ιστορική ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο των ΗΠΑ



Να σταματήσουν άμεσα οι υπερπτήσεις στα ελληνικά νησιά – Δεν θα ανεχθούμε παραβιάσεις της κυριαρχίας μας


ΒΙΝΤΕΟ