slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

1994 - 2004 : Είκοσι χρόνια Λαμπαδηφορίες από την Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου



Η ιστορία μας δείχνει πως η αναβίωση της λαμπαδηφορίας αν και έγινε αυθόρμητα, υπήρξε κάλεσμα στο “υποσυνείδητο” από το μακρινό παρελθόν και το ένστικτο ελευθερώθηκε. Μασκαρευόμαστε, ξεχυνόμαστε στους δρόμους, γινόμαστε “άλλοι”. Βαμμένα πρόσωπα, αυτοσχέδιοι λευκοί χιτώνες, στεφάνια από στάχια, κουδούνια, τύμπανα και βέβαια ο αναμένος πυρσός σε ένα δρώμενο αφιερωμένο στο φως. Οι λαμπαδηφόροι δεν υπόκεινται σε περιορισμούς και δίχως ταυτότητα μεταμορφώνονται με ένα μαγικό τρόπο. Αρχέγονες ψυχές σε σύγχρονα σώματα. Έτσι το δρώμενο αντέχει, τηρώντας αναλλοίωτο τον χαρακτήρα του εδώ και 20 χρόνια. Μια απάντηση στην ανάγκη για την έκφραση του συγκεκριμένου εορτασμού, που απέδειξε πως έχει “φωτογένεια” και είναι ξεφάντωμα “μεγάλου μήκους”...

Ένα δρώμενο στενά συνδεδεμένο με τον πολιτισμό μας. Ένα δρώμενο από την Κινηματογραφική Λέσχη της Νάξου.
Σας περιμένουμε όπως κάθε χρόνο στο Πνευματικό Κέντρο της Καθολικής Μητρόπολης στο Κάστρο, με ένα λευκό σεντόνι.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΛΑΝΑ 2.3.2014

ΑΠΡΕΠΕΙΕΣ


ΝΕΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΙΑΚΩΒΟΣ ΓΙΑΚΟΥΜΗΣ  
 
Με  την τρίτη ψηφοφορία εκλέχτηκε αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ο  δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας   Ιάκωβος Γιακουμής  το μεσημέρι της

ΤΑ ΧΑΛΚΕΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΟΥΣ


Ανθρώπους του δημάρχου ή "χρήσιμους καλοθελητές" καταγγέλλει η "Νησιωτική Πολιτεία" και ο επικεφαλής της για τη διασπορά ψευδών και συκοφαντικών φημών κατά του επικεφαλής της διαμηνύοντας ότι οι Απόκριες τελειώνουν και οι μάσκες θα πέσουν και ότι τα χαλκεία δεν μπορούν να αποτρέψουν την ήττα τους.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση - καταγγελία της Νησιωτικής Πολιτείας:

TΗΝ ΤΥΡΙΝΉ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ, Ο ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΑΓΚΡΙΩΤΩΝ

  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΑΓΡΙΩΤΩΝ ΝΑΞΟΥ
" Η ΠΡΟΟΔΟΣ "
ΤΗΝ ΤΥΡΙΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ( 2 ΜΑΡΤΙΟΥ)
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ
ΤΟ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ "ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙ" !!!
(ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ 250 ΣΤΗΝ ΠΑΛΗΝΗ),
ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΕΝΗ ΛΕΓΑΚΗ, ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΝΩΛΑ.
ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΡΙΑ ΜΕ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ.. ΠΛΗΡΕΣ ΜΕΝΟΥ, ΠΟΤΑ, ΧΟΡΟΣ ΜΟΝΟ!! ......

Σκόρπιζαν χρήμα σε δήμους για εσώρουχα και κόλλυβα

Σε καθεστώς απόλυτης αδιαφάνειας λειτουργούν εκατοντάδες αυτοδιοικητικές εταιρείες. Οι εποπτεύουσες δημοτικές Αρχές αποφεύγουν να ενημερώσουν το υπουργείο Εσωτερικών ακόμα και για την ύπαρξη των επιχειρήσεων. Φοβούνται ότι θα αποκαλυφθούν παράνομες μονιμοποιήσεις και ανεξέλεγκτες δαπάνες.
Δήμαρχοι «κρύβουν» τις δημοτικές επιχειρήσεις, φοβούμενοι τη σωρεία των καταγγελιών για......

Ρήγας: Ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει το μάτι στην ακροδεξιά

Ανέβηκαν οι τόνοι στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης στη Βουλή.
Αιτία ήταν η απάντηση που έδωσε ο Παναγιώτης Ρήγας στον Νίκο Βούτση για τις χθεσινές αναφορές ότι γίνονται μεθοδεύσεις προκειμένου η Χρυσή Αυγή να τεθεί εκτός νόμου, επισημαίνοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που κλείνει το μάτι στην ακροδεξιά καταγγέλλοντας δήθεν πολιτικές διώξεις κατά της Χρυσής Αυγής και μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, ώστε να την θέσει εκτός νόμου».
Ο κ. Ρήγας  σημείωσε , επίσης, ότι

ΚΟΝΟΜΗΣΕ!!!! Σύμβουλος του Αλεξη ο Λούλης

ΑΥΤΟΝ ΘΑ ΤΟΝ
ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΠΡΙΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ
Το σχέδιο δολοφονίας Πυθία, ο Λούλης στον Τσίπρα και ο αστείος τυπάκος που κυνήγησε για τον Κώστα Καραμανλή κι έπιασε λαγό, τρια θέματα πρωτοσέλιδα στην εφημερίδα Παραπολιτικά...Πιάνουν τον σφυγμό;

Η ΚΥΚΛΑΔΙΚΗ ΣΗΜΕΡΑ

Χαράλαμπος Κόκκινος: Η περιφερειακή αρχή λαϊκίζει και κερδοσκοπεί πολιτικά με τη φτώχεια του κοσμάκη!

 ·        «80 ημέρες πριν τις Περιφερειακές Εκλογές ανακοίνωσαν ότι θα δημιουργήσουν Κοινωνικό Παντοπωλείο στη Σύρο»!
·        Μαχαιρίδης – Πουσσαίος και Δεκαβάλας να φωνάξουν τον Γιώργο Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ που τους στήριξε το 2010 και τους στηρίζει και σήμερα να το εγκαινιάσει!

Ετοιμάζει κόμμα και ο Φράγκας

Μαθαίνουμε ότι ένας ακόμη κολοσσός της δημοσιογραφίας, ένα άξιο τέκνο της αντιμνημονιακής Ελλάδας που τον... έπληξε η κρίση, ετοιμάζεται να φτιάξει κι αυτός κόμμα. Ο λόγος για τον παμμέγιστο Γιώργο Τράγκα ο οποίος, λέγεται, έχει πυκνώσει τις επαφές του με άλλους αντιστασιακούς που βγήκαν στο βουνό.
Διαβάστε περισσότερα εδώ:

Νίκος Βούτσης, ο καλύτερος πασαδόρος της Χρυσής Αυγής

Έπαθε βέρτιγκο ή μπέρδεψε τους ναζιστές με τους ακροαριστερούς φίλους του ακτιβιστές; Ό,τι κι αν έπαθε ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, αυτό που είπε αποτελεί μεγάλο ατόπημα και οφείλει να ζητήσει συγγνώμη, τουλάχιστον.
Ούτε λίγο ούτε πολύ, θέλοντας να επιτεθεί στην κυβέρνηση, ο κ. Βούτσης υποστήριξε ότι η ......

Η (Ο.Ν.Α.Σ.) καλεί όλους στον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Νικολάου Πλανά του Ναξίου στην ενορία που ίδρυσε

Η Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων (Ο.Ν.Α.Σ.) καλεί όλους τους συμπατριώτες, που διαμένουν στην Αθήνα, να τιμήσουν με την παρουσία τους τη μνήμη του Αγίου Νικολάου Πλανά του Ναξίου, τόσο κατά τον Αρχιερατικό Εσπερινό το Σάββατο 1η Μαρτίου 2014 και ώρα 6:30 μμ., κατά τον οποίο η Ο.Ν.Α.Σ. θα συμμετέχει με αρτοκλασία, όσο και την Κυριακή 2 Μαρτίου στις 7:30 πμ. στον όρθρο και την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Βουλιαγμένης, όπου βρίσκεται το λείψανο του Αγίου. Όσοι...

Αιχμές με την Ρούλα

-κ. Γιάννη Μιχελάκη –Υπ. Εσωτερικών
Με συγχωρείτε κ. Υπουργέ μου , αλλά αυτά που δηλώσατε στο ΒΗΜΑ Fm  θα μπορούσα να σας τα είχα πει εγώ , εδώ και μήνες .
Αναφέρομαι στις δηλώσεις σας ότι οι αλλαγές στο χωροταξικό του Καλλικράτη , θα γίνουν τελικά για τις μεθεπόμενες εκλογές και όχι στις επικείμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές , που ήταν και ο διακαής πόθος σας .

Ενημέρωση απαγόρευσης καπνίσματος

Επειδή υπάρχει μία εντατικοποίηση των ελέγχων και  εφαρμογής της νομοθεσίας κατά του καπνίσματος το Σωματείο Μαζικής Εστίασης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων “Φιλοξενία” ενημερώνει τους συνάδελφους καταστηματάρχες ώστε να γνωρίζουν τι ισχύει σύμφωνα με το σχετικό νόμο: