slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Με παρέμβαση Βρούτση αποδεκτό το ΔΙΚΑΙΟ ΑΙΤΗΜΑ του Πρόεδρου της Κοινότητας Κορώνου Γιάννη Κωνσταντάκη για μείωση των αντικειμενικών αξιών

Όπως μας γνωστοποίησε με  ανάρτηση του στην σελίδα  της Κοινότητας Κορώνου ο Πρόεδρος  Γιάννης Κωνσταντάκης {Επιτέλους! Μετά από συνεχιζόμενες πιέσεις μας επί 14 μήνες, τελικά αποδέχτηκε ο υπουργός οικονομικών το δίκαιο αίτημα μας για την μείωση της αντικειμενικής αξίας στα ακίνητα της Κορώνου και από 900 ευρώ που ήταν μέχρι σήμερα, δεσμεύτηκε στην συνάντηση που είχαν (για αυτό το θέμα) με τον τέως υπουργό κ. Βρούτση να το κατεβάσει στα 500,00 ευρώ. Το παρακάτω έγγραφο το στείλαμε προς: Υπουργό Οικονομικών και κοινοποίηση: Βουλευτές Κυκλάδων και δήμαρχο Νάξου. } σε συνάντηση  που είχαν o Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας   με   τον Ναξιώτη  τέως υπουργό Γιάννη  Βρούτση  o Υπουργός Οικονομικών αποδέχτηκε το δίκαιο αίτημα για την μείωση της αντικειμενικής αξίας στα ακίνητα της Κορώνου που πριν 14 μήνες,   είχε υποβάλει ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κορώνου Γιάννης Κωνσταντάκης και από 900,00€ ευρώ που ήταν μέχρι σήμερα, δεσμεύτηκε   να το κατεβάσει στα 500,00€  ευρώ. Να πούμε εδώ ότι και η προηγούμενη  κυβέρνηση Σύριζα είχε δεσμευτεί ότι σε όλα τα ορεινά και ημιορεινά χωριά της Νάξου οι αντικειμενικές αξίες και ο ΕΝΦΙΑ ΘΑ μειώνονταν αλλα…

ΚΙΝΑΛ: «Οι «εκκαθαρίσεις» στο Δημόσιο παραπέμπουν σε καθεστώτα»

Σφοδρές αντιδράσεις έχουν προκαλέσει τα λεγόμενα του Δημήτρη Τζανακόπουλου σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Αιχμές κατά του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αφήνει το Κίνημα Αλλαγής.


Kοινή ανακοίνωση της βουλευτή Ευαγγελίας Λιακουλη και της Έφης Στεφόπουλου, Γραμματέα Δημόσιας Διοίκησης Κινήματος Αλλαγής αναφέρει:

Συνελήφθη στο Βέλγιο ο Γιάννης Λαγός

Συνελήφθη στο Βέλγιο ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός, έπειτα από το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιάννης Λαγός εντοπίστηκε στο σπίτι του στις Βρυξέλλες.

Το ένταλμα σε βάρος του είχε εκδοθεί μετά την καταδικαστική απόφαση από τον Εισαγγελέα Εφετών και μετά την άρση της ασυλίας του από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κοινοποιήθηκε στη Europol και στην Ελληνική Αστυνομία.

Φίλιππος Φόρτωμας από Άνδρο & Τήνο: «Με γρήγορους ρυθμούς οι εμβολιασμοί των πολιτών»

Στην Άνδρο βρέθηκε την Μ. Δευτέρα 26/4 ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας όπου και πραγματοποίησε επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας του νησιού μαζί με την Πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ Άνδρου Ράνια Ταουσάνη. Ο Βουλευτής Κυκλάδων συνομίλησε με το υγειονομικό προσωπικό που καταβάλλει όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας πολύ μεγάλες προσπάθειες για να ανταποκριθεί στις ανάγκες που προκύπτουν και συζήτησε μαζί τους τόσο για την πορεία των εμβολιασμών, όσο και για το θέμα της έλλειψης ιατρικού προσωπικού και ειδικά του Ιατρού Ακτινοδιαγνώστη, το οποίο και θα μεταφέρει στο αρμόδιο Υπουργείο με στόχο την εύρεση λύσης.

Στο στάδιο της ολοκλήρωσης η αναθεώρηση του Περιφερειακού Χωροταξικού Σχεδιασμού του Νοτίου ΑιγαίουΤο Περιφερειακό Συμβούλιο έθεσε σειρά προϋποθέσεων που πρέπει να ληφθούν υπ' όψη από το ΥΠΕΝ, στη διαμόρφωση της τελικής μελέτης

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Μετά από μια εξαντλητική, δημοκρατική και ποιοτική διαδικασία η οποία έγινε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, θέτει το δικό της αποτύπωμα στη διαμόρφωση του Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού σχεδιασμού και φιλοδοξεί μέσα από τις παρεμβάσεις της να αποκτήσει το θεσμικό «εργαλείο» που θα προσδιορίσει τους άξονες ανάπτυξης για την επόμενη δεκαετία, προσαρμοσμένους στις τοπικές ανάγκες.

Χωροταξικός Σχεδιασμός-«Γη και ύδωρ» στους επενδυτές σε βάρος των λαϊκών αναγκών

Ο Χωροταξικός Σχεδιασμός της Περιφέρειας που ψηφίστηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αποτελεί τον βασικό χάρτη των επιδιώξεων των επιχειρηματικών ομίλων στο τουρισμό, την ενέργεια, τις μεταφορές, την υγεία και σε όποιον τομέα προσδοκούν ότι θα τους αποφέρει κέρδη. Είναι η εξειδίκευση του Ευρωπαϊκού και του Εθνικού Χωροταξικού σε επίπεδο Περιφέρειας.

Αποτελέσματα προγράμματος «ΝΗΣιδα» της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου

C:\Users\User\Documents\Λουκία\Εμπορικός Σύλλογος Τήνου\6}  Λογότυπα Εμπορικού Συλλόγου Τήνου\ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ & ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΗΝΟΥ\ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ.pdf (2).jpg

Το Δ.Σ. του Εμποροεπαγγελματικού & Βιοτεχνικού Συλλόγου Τήνου, μετά από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του προγράμματος «ΝΗΣιδα» της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και τις
αντιδράσεις πολλών επαγγελματιών, έστειλε το παρακάτω έγγραφο με αποδέκτη τον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο καθώς και τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων

κ. Γιώργο Λεονταρίτη και την Έπαρχο Τήνου κ. Αναστασία Δεληγιάννη – Άσπρου.

Η εισαγωγική τοποθέτηση από την Κυβερνητική Εκπρόσωπο Αριστοτελία Πελώνη στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου τύπου

 Καλό μεσημέρι. 

Για το Πάσχα

Μεγάλη Τρίτη σήμερα και η Ορθοδοξία ετοιμάζεται για την μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης την Ανάσταση. Πιστεύουμε, μάλιστα, ότι το φετινό Πάσχα θα σηματοδοτήσει και το πέρασμα της χώρας στην εποχή μετά την πανδημία και την είσοδο σε μια νέα περίοδο ισχυρής  ανάκαμψης.

Σεμινάρια Υγειονομικών Πρωτοκόλλων 2021 για ΤουριστικέςΕπιχειρήσεις από το ΚΕΚ Γεννηματάς

Την Τετάρτη 28 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα αιτήσεων συμμετοχής στα σεμινάρια για τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα του Τουρισμού από το Κ.Ε.Κ. Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ για το 2021.


Όλοι οι ενδιαφερόμενοι, από τα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, από όλα τα επαγγέλματα του ευρύτερου τουριστικού κλάδου μπορούν στην ιστοσελίδα www.katartisi-pnai.gr να δηλώσουν συμμετοχή παρακολούθησης στα σεμινάρια τηλεκατάρτισης πάνω στα Υγειονομικά Πρωτόκολλα και τα ισχύοντα μέτρα για την covid-19 λοίμωξη τα οποία ανακοίνωσε  η Κυβέρνηση.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, σε εκδήλωση για το σχέδιο νόμου Μητσοτάκη – Χατζηδάκη (Τρίτη 27.04 στις 17:00)

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ–Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, θα πραγματοποιήσει ομιλία αύριο, Τρίτη 27 Απριλίου, στις 17:00 σε εκδήλωση για το σχέδιο νόμου Μητσοτάκη – Χατζηδάκη για την κατάργηση του 8ώρου και των συλλογικών συμβάσεων καθώς και τη θεσμοθέτηση απλήρωτων υπερωριών.


Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι εργατικών κέντρων από όλη την Ελλάδα, συνδικαλιστικών φορέων από τη ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ, εργολαβικών εργαζομένων καθώς και εργαζόμενοι από τους κλάδους της βιομηχανίας, του τουρισμού – επισιτισμού, των μεταφορών και του Πολιτισμού.


Η παρουσίαση θα μεταδοθεί ζωντανά από τις σελίδες του Αλέξη Τσίπρα στο Facebook και το YouTube. Ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, σε εκδήλωση για το σχέδιο νόμου Μητσοτάκη – Χατζηδάκη (Τρίτη 27.04 στις 17:00)

 

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ–Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, θα πραγματοποιήσει ομιλία αύριο, Τρίτη 27 Απριλίου, στις 17:00 σε εκδήλωση για το σχέδιο νόμου Μητσοτάκη – Χατζηδάκη για την κατάργηση του 8ώρου και των συλλογικών συμβάσεων καθώς και τη θεσμοθέτηση απλήρωτων υπερωριών.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι εργατικών κέντρων από όλη την Ελλάδα, συνδικαλιστικών φορέων από τη ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ, εργολαβικών εργαζομένων καθώς και εργαζόμενοι από τους κλάδους της βιομηχανίας, του τουρισμού – επισιτισμού, των μεταφορών και του Πολιτισμού.

Η παρουσίαση θα μεταδοθεί ζωντανά από τις σελίδες του Αλέξη Τσίπρα στο Facebook και το YouTube. 
Με το ποσό των 544.000,00 ευρώ, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου χρηματοδοτεί τις εργασίες επισκευής και συντήρησης σχολικών κτιρίων και αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Μήλου


Προγραμματικές συμβάσεις για τη συντήρηση των Δημοτικών Σχολείων Μήλου και Αδάμαντα και του Δημοτικού Σταδίου Μήλου

--------------------------------------------------------------------------


Στην έγκριση σύναψης δύο Προγραμματικών Συμβάσεων μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και Δήμου Μήλου συνολικού ύψους 544.000,00 ευρώ, για την εκτέλεση εργασιών επισκευής και συντήρησης σχολικών κτιρίων και αθλητικών εγκαταστάσεων του νησιού, προέβη η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η οποία συνεδρίασε χθες, Δευτέρα, με τηλεδιάσκεψη, υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου.

Συγκεκριμένα, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε:

Η Περιφέρεια στηρίζει το εκδοτικό εγχείρημα μαθητών


 

Σε συνεργασία με το «Το Βήμα της Κυριακής», σηκώνει γέφυρα συνεργασίας που ενώνει την εκπαίδευση με την ενημέρωση

 

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ανοίγει παράθυρο στους μαθητές στηρίζοντας το εγχείρημα των μαθητικών εφημερίδων, που εκδίδουν οι μαθητές των σχολείων της μαζί με την κυριακάτικη εφημερίδα «Το Βήμα».

Επιτάχυνση εμβολιασμών και αύξηση των εμβολιαστικών κέντρων για να αρχίσει η τουριστική περίοδο στο Ν. Αιγαίο

Την επιτακτική ανάγκη για επιτάχυνση των εμβολιασμών -με προτεραιότητα τους νησιώτες μας  που  απασχολούνται  στον τουρισμό- επισήμανε στην τοποθέτηση του  στην 6η  συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου (στις 26.4.21 με τηλεδιάσκεψη ) ο Χαράλαμπος Κόκκινος , επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού"  ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ " .

Στα πλαίσια   αυτής της αναγκαιότητας  στηρίζουμε  την διεκδίκηση  να  δοθεί με νομοθετική ρύθμιση

-Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης «Στην Τουρκία δεν υπερασπιστήκαμε τις Αρχές και τις Αξίες της Ευρώπης που πιστεύουμε και υπηρετούμε»


 Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης σε παρέμβασή του στη χθεσινή συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την πρόσφατη επίσκεψη των προέδρων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην Τουρκία τόνισε μεταξύ άλλων

Το βίντεο της παρέμβασης:

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

 

Ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της ΝΔ, μπροστά στην κοινωνική τραγωδία που έχει φέρει τη χώρα, προσπαθεί να δημιουργήσει φθηνούς αντιπερισπασμούς, σε συνεργασία πάντα με μπουκωμένους από τη λίστα Πέτσα "δημοσιογράφους". 

Τελευταίο επεισόδιο του σίριαλ αντιπερισπασμού μέσω της γνωστής μονταζιέρας είναι η δήθεν αποκάλυψη για υποτιθέμενη πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία να κάνει απολύσεις δημόσιων υπαλλήλων και παρουσιάστηκε ως αποκλειστικό ηχητικό του Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ ενώ στην πραγματικότητα ήταν δημό

Ανακοίνωση της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για Άρση Ασυλίας Γ. Λαγού

27/04/2021


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  • Ιστορική απόφαση έλαβε η Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου με την άρση της ασυλίας του Ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού, με το συντριπτικό αποτέλεσμα των 655 ψήφων υπέρ της άρσης ασυλίας, 29 κατά και 9 παρόντες σε σύνολο 693 ψήφων. Ο Γιάννης Λαγός είναι καταδικασμένος σε κάθειρξη 13 χρόνων και οκτώ μηνών από τις 7 Οκτωβρίου 2020. Η απόφαση αυτή, η οποία αποτελεί και μήνυμα δημοκρατίας σε όλη την Ευρώπη αλλά και όλο τον κόσμο, ανοίγει τον δρόμο για να οδηγηθεί στις ελληνικές φυλακές ο καταδικασμένος από την Ελληνική Δικαιοσύνη Γιάννης Λαγός, με τη βαρύτερη από τις ποινές που επιβλήθηκαν στα μέλη του

Πέθανε ο πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής, Βάσος Λυσσαρίδης

Την τελευταία του πνοή άφησε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής της Κύπρου, Βάσος Λυσσαρίδης.

Σύμφωνα με το sigmalive ο ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και επίτιμος πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Βάσος Λυσσαρίδης απεβίωσε σε ηλικία 101 χρόνων.

Ποιος ήταν ο Βάσος Λυσσαρίδης

Ο Βάσος Λυσσαρίδης γεννήθηκε στα Λεύκαρα, στις 13 Μαΐου 1920.

Φοίτησε στο δημοτικό σχολείο Λευκάρων και μετά για δύο χρόνια στην ανωτέρα σχολή Λευκάρων και συνέχισε στο Παγκύπριο Γυμνάσιο στη Λευκωσία.

Προγκρόμ προαναγγείλει ο Τζανακόπουλος: Θα εκκαθαριστούν από το δημόσιο όσοι φέρνουν εμπόδια στον ΣΥΡΙΖΑ-ΒΙΝΤΕΟ

Αποκαλυπτικό ηχητικό για τις προθέσεις του Αλέξη Τσίπρα για τη δεύτερη φορά αριστερά - Τι προανήγγειλε ο γραμματέας του κόμματος
Μετά τον Π. Πολάκη, ο οποίος υποσχέται «εκδίκηση» στην επόμενη βόλτα της αριστεράς στην εξουσία, την σκυτάλη των απειλών παίρνει και ο Γραμματέας της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Τζανακόπουλος, μοιράζοντας διαβεβαιώσεις στους συντρόφους του πως οταν το κόμμα επανέλθει στα πράγματα τότε θα προχωρήσει σε «εκκαθαρίσεις» στον χώρο της δημόσιας διοίκησης.
Αφήνει δε να εννοηθεί πως αυτό δεν συνέβη την προηγούμενη πενταετία επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν υπό πίεση και έπρεπε να ανταποκριθεί στα κελεύσματα των δανειστών.

Εμβολιασμοί: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για 40-44 και 45-49

Περισσότεροι από 2.758.780 εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού έχουν ήδη πραγματοποιηθεί στη χώρα, με 1.964.640 πολίτες να έχουν λάβει την 1η δόση και 790.140 και τις δύο δόσεις του εμβολίου.

Εκτενή αναφορά στο εμβόλιο της Johnson & Johnson έκανε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου κατά τη σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία της εθνικής εκστρατείας

Αντιπολίτευση με... τσουρέκια για τον ΣΥΡΙΖΑ

Απορίες και εύλογα ερωτηματικά ακόμη και στους πιο φανατικούς οπαδούς του κόμματος προκαλούν οι αμφιλεγόμενες ατζέντες που κατά καιρούς επιλέγει ο στρατηγικός σχεδιασμός του ΣΥΡΙΖΑ για να κάνει αντιπολίτευση και δήθεν να πλήξει σε προσωπικό επίπεδο τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μετά από τις δημόσιες συναθροίσεις εν μέσω πανδημίας και την πολιτική στήριξης τους χωρίς να τηρούνται τα μέτρα προστασίας σε μία περίοδο που το ιικό φορτίο αυξανόταν διαρκώς, οι ινστρούχτορες της Κουμουνδούρου επέλεξαν τώρα το τσουρέκι που αγόρασε ο