slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γιάννης Τσολάκης:Όλα έτοιμα πλέον να ξεκινήσει η τοποθετήσει του τεχνητού χλοοτάπητα στο γήπεδο «Γιάγκος Γρατσίας» του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου.

Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι σήμερα 24/01/2018 λάβαμε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου την επικύρωση (ΑΔΑ: 9Β3ΘΟΡ1Ι-ΡΒ5) της νομιμότητας της με αριθμό 104/2017 (ΑΔΑ: ΩΕΕ0ΟΚΕΨ-Λ16) απόφασης του ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α. του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων με θέμα «Έγκριση πρακτικού κατακύρωσης του ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την: Προμήθεια τεχνητού χλοοτάπητα για το γήπεδο Γιάγκος Γρατσίας».
Νιώθω ικανοποιημένος διότι παρ’όλα τα εμπόδια που

Fwd: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΟ ΔΕΙΠΝΟ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ, ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ


Γιώργος Χατζημάρκος: «Στενότερη συνεργασία των Περιφερειών με τις Μητροπόλεις, για την ανακούφιση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων»

 

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, στο δείπνο που παρέθεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος

 

Την ανάγκη στενότερης συνεργασίας ανάμεσα στις Περιφέρειες της χώρας και στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και πάσης Ελλάδος, με έμφαση στο κοινωνικό έργο που πρέπει από κοινού να παραχθεί, για την στήριξη των κοινωνικών στρωμάτων που επλήγησαν από την παρατεταμένη οικονομική κρίση, επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, στο πλαίσιο του επίσημου δείπνου που παρέθεσε στους Περιφερειάρχες, ο  Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

 

Το δείπνο που παρατέθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών  και πάσης Ελλάδος, είχε προγραμματιστεί από καιρό και προέκυψε μετά τις συχνές περιοδείες του Αρχιεπισκόπου σε όλη την Ελλάδα και την γνωριμία του με τους Περιφερειάρχες. Καλωσορίζοντάς τους ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι «επιτέλους δόθηκε η ευκαιρία να συναντηθούν και στην Αθήνα, όπως τόσες φορές είχε υποσχεθεί κατά τις επισκέψεις του στις περιοχές τους». 

Οι Περιφερειάρχες, από την πλευρά τους,  ευχαρίστησαν τον Μακαριώτατο για την πρόσκληση και το ενδιαφέρον της Αρχιεπισκοπής να υπάρξει μια πιο στενή και ουσιαστική συνεργασία με τις Περιφέρειες.

 

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, τόνισε την ανάγκη να υπάρξει συνεργασία για την από κοινού παραγωγή κοινωνικού έργου, προκειμένου να στηριχθούν τα ευάλωτα κοινωνικά στρώματα και να καλυφθούν οι πολύ μεγάλες ανάγκες που δημιουργήθηκαν λόγω της πολυετούς οικονομικής κρίσης, σε ένα ιδιαίτερα σημαντικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. Όπως τόνισε ο κ Χατζημάρκος, η συνεργασία των Περιφερειών με τις Μητροπόλεις, μπορεί να  είναι πολύ πιο ουσιαστική και να αποφέρει καλύτερα αποτελέσματα,  όσον αφορά την ανακούφιση των αυξημένων κοινωνικών αναγκών.

Για τον λόγο αυτό, συμφωνήθηκε να υπάρξει και δεύτερη συνάντηση επί συγκεκριμένων προτάσεων από κοινού συνεργασίας. Οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Νάξου κάνουν κατάληψη ζητώντας το αυτονόητο - υποχρεωτική και τακτική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών


Υπό κατάληψη τελεί από σήμερα το πρωί το Γενικό Λύκειο Νάξου. Οι μαθητές αποφάσισαν την κατάληψη του κτιρίου, μετά από ψηφοφορία, με 278 ψήφους υπέρ της κατάληψης και 22 κατά. Τα αιτήματα των μαθητών αφορούν σε γενικότερα θέματα παιδείας, στην έλλειψη καθηγητή ελεύθερου σχεδίου και ψυχολόγου, σε θέματα συμπεριφοράς και συνεργασίας με τους εκπαιδευτικούς κ.α.

Αναλυτικά τα αιτήματα και η ανακοίνωση των μαθητών:

Στις 25 Ιανουαρίου η πίτα της Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών

Καλούμε τα τακτικά μέλη της Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών, τους Φίλους της Εταιρείας και των Κυκλάδων στην
Κοπή πίτας, την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου και ώρα 18.30μμ
στον  Σύνδεσμο Συριανών, Γ’ Σεπτεμβρίου 56.

Σε πλήρη λειτουργία το καρδιολογικό τμήμα του Νοσοκομείο


Περισσότεροι από 150 ασθενείς νοσηλεύονται κάθε χρόνο στην Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου Νάξου, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση των Καρδιολόγων του νοσοκομείου προς την υπηρεσία και τους πολίτες σχετικά με τη λειτουργία και τις υπηρεσίες της Καρδιολογικής κλινικής.

Ειδικότερα,

η Καρδιολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Νάξου θεωρείται η επικρατούσα Καρδιολογική Κλινική του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) στη Νάξο, Μικρές Κυκλάδες και Αμοργό. Εφημερεύει και λειτουργεί καθημερινά. Καλύπτει όλη την περιοχή της Νάξου, των Μικρών Κυκλάδων και Αμοργού. Δέχεται μεγάλο αριθμό περιστατικών παρέχοντας επαρκούς επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες σε ασθενείς που παρουσιάζουν προβλήματα από το καρδιαγγειακό σύστημα. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται ετησίως σ’ αυτήν ανέρχεται στους 150 περίπου, με μέσο όρο ημερών νοσηλείας γύρω στις 3, πού είναι σύμφωνος με τα διεθνή standards. Στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία εξετάζονται περίπου 1400-1600 ασθενείς ετησίως, καθώς στα έκτακτα περισσότεροι από 1000 ασθενείς. Στο εργαστήριο υπερηχοκαρδιογραφίας διενεργούνται περίπου 2000-2500 διαθωρακικές μελέτες.
Η  Καρδιολογική  Κλινική του ΓΝ-ΚΥ ΝΑΞΟΥ διαθέτει τα ακόλουθα Τμήματα :

Ο βασιλιάς είναι γυμνός

Του Δημ. Μαρκόπουλου
Τι ακούγαμε μέχρι τώρα; Πως ο Τσίπρας είναι μακιαβελικός. Πως έχει κρυμμένους άσσους στο μανίκι. Πως είναι μέγας τακτικιστής και πως είναι το αγαπημένο παιδί των ξένων δυνάμεων καθώς δίνει λύσεις στους ξένους εταίρους καθώς «περνάει τα πιο σκληρά μέτρα αναίμακτα». Πως για κάθε δυσκολία έχει τη λύση.

Να όμως που ο βασιλιάς με το Μακεδονικό ζήτημα αποδείχθηκε γυμνός. Σαν το παραμύθι ένα πράγμα.

Δ. Καπούνης: Με πνεύμα ομαδικότητας και συλλογική προσπάθεια θα πάμε την ΕΑΣ Νάξου πιο ψηλά! (ΦΩΤΟ)

Μια πρωτότυπη εκδήλωση πραγματοποίησε το βράδυ της Παρασκευής στην αίθουσα του "Έναστρον" στο Γλινάδο η διοίκηση της ΕΑΣ Νάξου, προκειμένου να ανταλλάξει ευχές για το νέο χρόνο με τους εργαζόμενους στην εταιρεία και να κόψει την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της. Με στόχο τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων και την ενημέρωση σχετικά με τη συνολική δραστηριότητα που αναπτύσσει, ώστε με πνεύμα ομαδικότητας και συλλογική προσπάθεια να ανέβει η ΕΑΣ Νάξου πιο ψηλά, όπως επισήμανε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ένωσης, Δημήτρης Καπούνης, οι εργαζόμενοι κλήθηκαν να πάρουν μέρος σε ένα "παιχνίδι" που συντόνισε με επιτυχία ο δημοσιογράφος, Χρήστος Νέζος...

Πρωτοφανές: Ο Παπαδημούλης «καρφώνει» την Καϊλή σε ξένους ευρωβουλευτές


Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στέλνει μέχρι και φωτογραφία της Ελληνίδας συναδέλφου του από το συλλαλητήριο της ΘεσσαλονίκηςΣτο e-mail του (από το τμήμα ευρωπαϊκών και διεθνών σχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ) ο κ. Παπαδημούλης υιοθετεί αρχικά την εκτίμηση της αστυνομίας για το πλήθος των διαδηλωτών, μιλώντας για 90 χιλιάδες ανθρώπους.
Στη συνέχεια παραθέτει τα πέντε σύνθετα ονόματα του

Σε αναζήτηση υπαλλήλου ο Εμπορικός Σύλλογος Νάξου

Ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Νάξου, με έδρα την Νάξο, προτίθεται να στελεχώσει τις υπηρεσίες του με πρόσληψη, με τη διαδικασία επιλογής, ενός (1) υπαλλήλου, ο οποίος έχει κάνει εγγραφή στο μητρώο του ΟΑΕΔ και είναι κάτοχος κάρτας ανεργίας, για 8ωρη ημερήσια απασχόληση με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου διάρκειας τριών

Υποτροφία για σπουδές στο εξωτερικό προκηρύσσει το Δαμηράλειο


Μία υποτροφία για μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό, κατά προτίμηση στην Ιταλία, στον κλάδο της γεωπονικής επιστήμης προκηρύσσει το Δαμηράλειο Κληροδότημα. Το ποσό της χορηγούμενης υποτροφίας ανέρχεται στα 600,00 ευρώ μηνιαία και για δύο έτη. Απαραίτητη προϋπόθεση της χορήγησης της υποτροφίας

είναι η καταγωγή από τη Νάξο, μέχρι β΄βαθμού συγγενείας από πατρική ή μητρική γραμμή, αποδεικνυόμενη με σχετική βεβαίωση του

Σήμα κινδύνου για τον Εναέριο Μεταφοράς Σμύριδας (φωτογραφίες)


Σήμα κινδύνου εκπέμπει ο Εναέριος Μεταφοράς Σμύριδας, καθώς ένας από τους 72 πυλώνες κατέρρευσε χθες βράδυ πιθανότατα εξαιτίας του θυελλώδους ανέμου, στην περιοχή της Μουστούνας και λίγο πριν την λιμενική εγκατάσταση. Η μεταλλική κατασκευή αποκολλήθηκε από τη βάση της,
παρασύροντας και το συρματόσχοινο, το οποίο κατέληξε επάνω σε ένα ελαιόδεντρο. Εξαιτίας της πτώσης του πυλώνα, το συρματόσχοινο του