slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο Α.ΠΑ.Σ. Νάξου «Τα Φανάρια» ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με τον Jovan Crnić.


Ο Α.ΠΑ.Σ. Νάξου «Τα Φανάρια» είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας του με τον Jovan Crnić. Ο γεννηθείς το 1994 guard με ύψος 1,94 ξεκίνησε την καριέρα του στο κολεγιακό πρωτάθλημα της Αμερικής με την ομάδα του Northern Arizona, συνέχισε στο ΝCAA (Northern Oklahoma, Abilene Christian Wildcats), ενώ έχει αγωνισθεί στις εξής ομάδες: Dinamo Tblisi, Zilina, Sloboda Uzice, Andrezieux, Kumanovo, Sloboda Tuzla, Α.Ο. Αγρινίου και Μίλωνα. Έγινε γνωστός στο κοινό της χώρας μας από το πέρασμά

Φεστιβάλ Νάξου 2023: Στο “Πύργο Μπαζαίου” Δρογώσης – Τσάκαλος

Ο Στάθης Δρογώσης και ο Οδυσσέας Τσάκαλος ενώνουν τις δυνάμεις τους και περιοδεύουν αυτό το καλοκαίρι στην Ελλάδα. Μετά από καιρό, φτιάχνουν
μια ιδιαίτερη μπάντα, παίρνουν τη μεγάλη βαλίτσα με τα τραγούδια τους και μας ταξιδεύουν νοσταλγικά, τρυφερά αλλά και ξεσηκωτικά. 
Προσοχή: Το ταξίδι θα είναι ακουστικό, χωρίς φλυαρίες αλλά με τη γνωστή δημιουργική εσωτερικότητα που διακατέχει τον Στάθη και τον Οδυσσέα, για όσους γνωρίζουν και για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν!
«Παράτα τα όλα και πάμε εκδρομή με τ’ αμάξι...

Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων (Ο.ΝΑ.Σ.). : εκδόθηκε ο 12ος τόμος των ΝΑΞΙΑΚΩΝ,

Ο 12 ος τόμος, του έτους 2022, της επετηρίδας «ΝΑΞΙΑΚΑ» εκδόθηκε από
την Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων (Ο.ΝΑ.Σ.).

Σε κάθε τόμο, έτσι και στον 12 ο , ο αναγνώστης έχει τη δυνατότητα να
μελετήσει σημαντικά πρωτο-εκδιδόμενα επιστημονικά πονήματα, τα οποία
συμπεριλαμβάνονται στις μόνιμες στήλες, αλλά και νέες θεματικές ενότητες.
Τακτικοί και νέοι συνεργάτες αναδεικνύουν, με τις εργασίες τους, τη δυναμική του πολιτισμού και της τοπικής παραδοσιακής κοινωνίας της Νάξου.
Ο παρόντας τόμος, εκτός των άλλων, περιλαμβάνει αφιέρωμα στη μνήμη του αλησμόνητου Γιώργη Προμπονά-Κότε, έναν ναξιώτη πηγαίο λαϊκό άνθρωπο, ανιδιοτελή, αγωνιστή της ζωής, κοινωνικά εκτιμώμενο από πάντες.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν τον 12ο τόμο των «ΝΑΞΙΑΚΩΝ» από: