slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μήνυμα της Βουλευτού Κυκλάδων της ΝΔ, Κατερίνας Μονογυιού για την Εργατική Πρωτομαγιά

"Η 1η Μαΐου 2020 ας είναι η αφετηρία να ξεπεραστεί αυτή η πρωτόγνωρη παγκόσμια κρίση για τους εργαζόμενους"


"Την Παρασκευή 1η Μαΐου γιορτάζουμε την Εργατική Πρωτομαγιά μια ετήσια γιορτή με παγκόσμιο χαρακτήρα, των ανθρώπων της μισθωτής εργασίας .

Αυτή η εργατική γιορτή καθιερώθηκε στις 20 Ιουλίου 1889 στο Παρίσι και τότε ξεκίνησαν οι διεκδικήσεις των εργαζομένων για καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Η εργατική πρωτομαγιά είναι γιορτή όλων των εργαζομένων πέρα από ιδεολογίες και

Οδοιπορικό Alpha τέλος με... άρωμα Ηρακλειάς! Πάνω από 2 ώρες στην τηλεόραση Νάξος και Μικρές Κυκλάδες!

 Οδοιπορικό Alpha τέλος με... άρωμα Ηρακλειάς! Πάνω από 2 ώρες στην τηλεόραση Νάξος και Μικρές Κυκλάδες! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ολοκληρώθηκε το οδοιπορικό του Alpha και του ρεπόρτερ του, Γιώργου Γρηγοριάδη, στη Νάξο και στις Μικρές Κυκλάδες, όπου, θυμίζουμε, βρέθηκαν ως προσκεκλημένοι της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου αλλά και στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής αποστολής του Alpha με τίτλο «Alpha Ελλάδα», η οποία ταξιδεύει στην ελληνική περιφέρεια με στόχο να καταγράψει τις αγωνίες των Ελλήνων μέσα στην καραντίνα αλλά και τις προσδοκίες τους για το τι μέλλει γενέσθαι μετά τον κορονοϊό!
Ο δημοσιογράφος του Alpha αποχαιρέτησε τη μικρή μας γειτονιά και πήρε σήμερα το πλοίο της επιστροφής, κουβαλώντας μαζί του τις όμορφες εικόνες που μας μετέδιδε τις προηγούμενες ημέρες και έχοντας επιτύχει απόλυτα, με τα πολύπλευρα ρεπορτάζ του, τον προαναφερθέντα στόχο.

ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΙΟΣ: ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΡΟΣΈΓΓΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΒΙΝΤΕΟ


Ανακοίνωση Υπουργού Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Γ. Βρούτση για τα νέα μέτρα στήριξης κατά την έναρξη της άρσης των περιοριστικών μέτρων



Μπροστά στο πρωτόγνωρο φαινόμενο της πανδημίας του κορωνοιού και της υγειονομικής κρίσης που ακολούθησε, η Κυβέρνηση Μητσοτάκη κινήθηκε γρήγορα και μεθοδικά σε δύο κατευθύνσεις: Η πρώτη ήταν η πρόληψη της δημόσιας υγείας και η δεύτερη η στήριξη της ελληνικής οικονομίας και της αγοράς εργασίας.

Έγκαιρα και αποφασιστικά απλώσαμε ένα δίχτυ προστασίας – το οποίο μοιράστηκε ανά τακτές περιόδους σε 4 δέσμες έκτακτων, προσωρινών αλλά αναγκαίων μέτρων για τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους και τους ανέργους.

Δύο ερωτήσεις κατέθεσε ο Νίκος Συρμαλένιος στη Βουλή: 1. Σκάφη αναψυχής 2. Απειλούμενη διακοπή χρηματοδότησης έργων ΕΣΠΑ


Νίκος Συρμαλένιος

Δύο ερωτήσεις κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος.

Η πρώτη έχει θέμα:«Αναστολή εφαρμογής της Υπουργικής Απόφασης Α1018 (ΦΕΚ 361 Β / 07-02-2020) για τα επαγγελματικά τουριστικά σκάφη και αναστολή πληρωμής ΤΕΠΑΗ, ως μέτρο προστασίας του κλάδου»

Με 2 επιπλέον εκατομμύρια ευρώ στην Υγεία προετοιμάζει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου την ασφαλή επανεκκίνηση



Συνέντευξη Τύπου του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα μέσω τηλεδιάσκεψης

Για πρώτη φορά στη λειτουργία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με τη συμμετοχή δημοσιογράφων ταυτόχρονα από Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, έλαβε σήμερα χώρα συνέντευξη Τύπου του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου, μέσω τηλεδιάσκεψης, η οποία διήρκησε περίπου 3 ώρες.

ΜΗΝΥΜΑ ΣΥΡΙΖΑ ΘΗΡΑΣ για την ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ



Σαντορίνη, 30 Απριλίου 2020
Για την Εργατική Πρωτομαγιά
Η 1η Μάη συμβολίζει όλους τους μεγάλους εργατικούς και κοινωνικούς αγώνες και τις θυσίες που έκαναν διαχρονικά οι εργαζόμενοι, για να κατακτήσουν καλύτερες εργασιακές συνθήκες και δικαιώματα. Συμβολίζει τα δίκαια αιτήματα των λαών για μια καλύτερη ζωή, την απαίτηση των πολιτών όπου γης για μια κοινωνία δικαιοσύνης και ισότητας, για μια κοινωνία δημοκρατική με πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες, για ένα κόσμο χωρίς εκμεταλλευτές και καταπιεσμένους.
Η ιστορία, οι θυσίες και το αίμα που χύθηκε από όλους αυτούς τους αγωνιστές, εμπνέουν και καθοδηγούν όλους μας. Αυτούς καλούμαστε να τιμήσουμε, με τους δικούς μας αγώνες.

Οδοιπορικό του Alpha στη Νάξο, ημέρα 4η: Σχοινούσα και Ηρακλειά! (ΒΙΝΤΕΟ)

Με επίσκεψη στη Σχοινούσα και στην Ηρακλειά συνεχίστηκε την Πέμπτη, για τέταρτη μέρα, το οδοιπορικό του Alpha και του ρεπόρτερ του, Γιώργου Γρηγοριάδη, στη Νάξο και στις Μικρές Κυκλάδες, όπου, θυμίζουμε, βρίσκονται ως προσκεκλημένοι της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, αλλά και στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής αποστολής του Alpha με τίτλο «Alpha Ελλάδα» (η οποία ταξιδεύει στην ελληνική περιφέρεια με στόχο να καταγράψει τις αγωνίες των Ελλήνων μέσα στην καραντίνα αλλά και τις προσδοκίες τους για το τι μέλλει γενέσθαι μετά τον κορονοϊό). Τα ρεπορτάζ του Γ. Γρηγοριάδη ήταν γεμάτα πανέμορφες εικόνες από τα δύο υπέροχα νησιά μας, τα οποία έχουν φροντίσει να κρατηθούν μακριά από τον… κορονοϊό, ενώ έδωσαν και το στίγμα της καθημερινότητάς τους, αλλά και των προετοιμασιών των κατοίκων τους για το καλοκαίρι που πλησιάζει...

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ «Πρωτομαγιά 2020: Τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων, είναι αδιαπραγμάτευτα»

«ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ»
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
     Η εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα τιμής και αγώνα της εργατικής τάξης, που με τη διαχρονική της πάλη, προσπαθεί να σπάσει τα δεσμά της εκμετάλλευσης, να αμβλύνει τις κοινωνικές ανισότητες, να διατηρήσει και να διευρύνει κατακτήσεις και δικαιώματα.

ΠΣΕ ΜέΡΑ25 Κυκλάδων για την βίαιη εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην Τήνο εν μέσω πανδημίας

Στην Τήνο την Πέμπτη 24/4/2020 το πρωί ξεκίνησαν εργασίες  θεμελίωσης ανεμογεννητριών
Φαίνεται πως τα απαγορευτικά υγειονομικά μέτρα αποτελούν σπουδαία ευκαιρία για την βίαιη επέμβαση στο περιβάλλον του νησιού παρακάμπτοντας την έντονη και δεδηλωμένη αντίδραση του συνόλου της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Όλοι θυμόμαστε πως την προηγούμενη φορά που αποπειράθηκαν να ξεκινήσουν τις εργασίες, η αντίδραση των κατοίκων της Τήνου βρέθηκε αντιμέτωπη με δυνάμεις καταστολής της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ταυτόχρονα στην Άνδρο προχωρούν απρόσκοπτα οι εργασίες που είναι αναγκαίες για την μεταφορά του ρεύματος από τις ανεμογεννήτριες που πρόκειται να εγκατασταθούν εκεί.

Αυτά είναι τα νέα μέτρα στήριξης για εργαζόμενους και επιχειρήσεις (λίστα)

Τα μέτρα στήριξης της οικονομίας αλλά και των εργαζομένων που επλήγησαν από την πανδημία του κορωνοϊού ανακοίνωσε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Πρόκειται για ένα δεύτερο κύμα μέτρων το οποίο αφορά στην επιστροφή στην κανονικότητα και το οποίο απλώνει ένα επιπλέον δίχτυ προστασίας στο σύνολο των Ελλήνων πολιτών.Νέο σύστημα επιδότησης δανειοληπτών, είναι το καινοτόμο μέτρο που περιλαμβάνει το πακέτο στήριξης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την β΄φάση αντιμετώπισης της επιδημίας, από τον Μάιο και μέχρι το τέλος του έτους.

Γεννηματά: Η κυβέρνηση πρέπει να εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις που θα μας κρατήσουν ασφαλείς

Προσθήκη λεζάντας

eleftherostypos.gr



Δίνοντας συγχαρητήρια σε όλους όσους έδωσαν τη μάχη στην πρώτη γραμμή, από τον κ. Τσιόδρα και την ομάδα των επιστημόνων, τους μαχητές του Εθνικού Συστήματος Υγείας, μέχρι τους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ, στα φαρμακεία, τους αστυνομικούς, τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, τους διανομείς, τους εργαζόμενους στις κοινωνικές υποδομές και την καθαριότητα, ξεκίνησε την ομιλία της στη Βουλή η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την κυβερνητική πολιτική σχετικά με τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης στη χώρα.

Σκληρή κόντρα Μητσοτάκη-Τσίπρα στην Βουλή για τον κορωνοϊό και την επόμενη μέρα

eleftherostypos.gr
Τη στρατηγική της Κυβέρνησης και τις επιλογές της εν μέσω πανδημίας ανέλυσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής.

«Η κυβέρνηση έκανε μία πολύ ξεκάθαρη επιλογή. Προστάτεψε την υγεία, τη ζωή των πολιτών υποτάσσοντας σε αυτό τον υπέρτατο σκοπό τον οικονομικό της σχεδιασμό. Ενίσχυσε το Εθνικό Σύστημα Υγείας και στήριξε τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις. Με άλλα λόγια δαπανήσαμε συνειδητά πολλούς πόρους προκειμένου καταρχάς να

Μητσοτάκης προς ΣΥΡΙΖΑ: Σας ταιριάζει το «μένουμε ίδιοι»



Τα επόμενα βήματα του σχεδίου επιβίωσης κοινωνίας και οικονομίας από τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού περιέγραψε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, κάνοντας εκτενή αναφορά στην επιτυχή διαχείριση της υγειονομικής κρίσης. Επιπρόσθετα, κατά την δευτερολογία του ο κ. Μητσοτάκης άφησε ανοιχτό να μην ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία, ενώ απάντησε σε σκληρό ύφος στα πυρά που εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Μήνυμα Νίκου Συρμαλένιου για την Εργατική Πρωτομαγιά


Προσθήκη λεζάντας
ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
Η φετινή πρωτομαγιά βρίσκει τη χώρα μας και όλο τον πλανήτη μπροστά σε μια πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση και σε πρωτοφανή μέτρα περιορισμού της ατομικής ελευθερίας και των συλλογικών δικαιωμάτων που απαγορεύουν κάθε μορφής κινητοποίηση.

Την Αναβάθμιση Πυροσβεστικό Κλιμάκιο της Νάξου ζητά με Επιστολή του Ιάκωβος Νικ. Τσελέντης (Αντγος ε.α ΠΣ)


Προσθήκη λεζάντας

 Κύριε, Αρχηγέ Πυρ/κού Σώματος
Με την ιδιότητα του μόνιμου κάτοικου του νομού Κυκλάδων και συνάμα του εν αποστρατεία αξιωματικού του Πυροσβεστικού Σώματος και με την επιπρόσθετη εμπειρία μου στο Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας (2000 – 2005), καθώς και αυτήν του υπεύθυνου Πολιτικής Προστασίας στον Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων (2014 – 2019), αισθάνομαι την υποχρέωση να σας διατυπώσω κάποια στοιχεία που αφορούν την λειτουργία των υπηρεσιών του Σώματος στον εν λόγω νομό , με σκοπό τη βελτίωση της ορθολογικής λειτουργίας τους και της προσφοράς τους στην τοπική κοινωνία.

Νάξος: Θύμα απάτης επιχειρηματίας από υποτιθέμενο τραπεζικό υπάλληλο

naxospress
Είναι κατανοητό... Οι καιροί δύσκολοι, η ανασφάλεια για την επόμενη ημέρα, καθιστά αρκετούς από τους επιχειρηματίες, ευάλωτους και είναι μία καλή ευκαιρία για τον "έξυπνους" να βγάλουν εύκολα και γρήγορα χρήματα. Άλλωστε όλοι αυτοί προσαρμόζονται εύκολα, ανάλογα τις περιστάσεις.. Και έφτασε και στη Νάξο, ο ιός της απάτης ελέω πανδημίας. Γνωστός επιχειρηματίας του νησιού πάνω στην αγωνία του να εξασφαλίσει την χρονιά που χάνεται, έπεσε στη ...