slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΕΠΤΑΜΗΝΟΥ


Οι Αναπληρωτές Υπεύθυνοι του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Χρήστος Σταϊκούρας και Βουλευτής Κυκλάδωνκ. Ιωάννης Βρούτσης, έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση σχετικά με την πορεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού:
 «Ακόμη και μετά την αναθεώρηση των επιμέρους στόχων, λόγω αδυναμίας επίτευξής τους, και παρά τις λογιστικές αλχημείες με τη μετάθεση πληρωμών από τον Ιούλιο στον Αύγουστο, η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας δεν αλλάζει: Η Οικονομία παραμένει σε δημοσιονομικό εκτροχιασμό.

Αφιερωμένο απ' τον ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗ και ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ στον Χατζηνικολάου που λέει ότι ο ΓΑΠ δεν θα πάει διακοπές

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiaBovutwC7twrShdUjNK7VDFL94KNqVoAoYE7e941xGKCWk9-1CZBWcb5NWf7ddi0iByfLo5R97keOxw_YGCE4f5TyQJLlIsEmfFGiEZzvGbN0d7p0oZ3ewUtpK98VrjV9xXo1mA6jd1Vd/s1600/%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%AD%CE%BF%CF%85+%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CF%8D%CE%BC%CF%80%CE%B9.jpgΑναχώρησε και πάλι για διακοπές ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου. Μετά το πρώτο χαλαρωτικό τριήμερο της Σερίφου, και αφού πέρασε για μερικές ημέρες από την Αθήνα, χθες έβαλε εκ νέου το μπανιερό του στη βαλίτσα του και ποιος τον είδε! Πού παραθερίζει; Κάτι ακούστηκε για Σκιάθο...άλλα τελικά πήγε Σκόπελο με την συνοδεία καμιά σαρανταριά αστυνομικών όπως αναφέρει η Ελευθεροτυπία   σε  ρεπορτάζ με τίτλο  « Διακοπές της κυβέρνησης !...
Εγώ όμως έμαθα ότι ξαναπήγε στη Σέριφο, όπου μακριά από τα αδιάκριτα μάτια (και τις αντιδράσεις) του κόσμου βρήκε εφέτος το ιδανικό ησυχαστήριο.

Θα επιστρέψει όμως στην πρωτεύουσα για την αυριανή κηδεία του Αναστάσιου Πεπονή και αμέσως μετά θα ξαναφύγει για την τρίτη δόση των διακοπών του, πάλι στη Σέριφο. Με δόσεις εφέτος η σωτηρία της πατρίδας (περιμένουμε την επόμενη, από την Τρόικα, το Σεπτέμβριο) με δόσεις και ξεκούραση του πρωθυπουργού… Πάντως, όπως και αν έχει, τα μπανάκια του δεν τα χάνει!

http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=414574

Γιάννης Βρούτσης:Ο κ. Βενιζέλος έχει μπροστά του μόνο μια λύση να ανακαλέσει την απόφασή του και να υιοθετήσει την πρόταση της Ν.Δ. για χαμηλό Φ.Π.Α.

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο κ. Βενιζέλος είπε, σήμερα, το αδιανόητο: Ότι θα αυξήσει το Φ.Π.Α. στα είδη εστίασης, από το 13% στο 23%, επειδή δεν λειτουργούν οι εισπρακτικοί μηχανισμοί του κράτους.
Μετά από 20 μήνες στην εξουσία, τιμωρεί ολόκληρη την κοινωνία και την πραγματική οικονομία για την ανεπάρκεια του κράτους και την ανικανότητα της κυβέρνησης.
Αναγνωρίζει ότι αυτό που κάνει “δεν είναι ούτε δίκαιο ούτε λογικό”, αλλά επιμένει στο άδικο και το λάθος.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ: ΓΙΑ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑγια πολλοστή φορά, στοχοποιούν κάθε μορφής ακίνητο και κάθε ιδιοκτήτη


Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 «Την ώρα που η ΕΛ. ΣΤΑΤ. ανακοινώνει νέα μεγάλη μείωση –κατά 25%- στην έκδοση οικοδομικών αδειών, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ φαίνεται να ετοιμάζει νέο χτύπημα στην οικοδομική δραστηριότητα. 
Κάτω από τον προσχηματικό τίτλο “στρατηγικό σχέδιο” του κ. Βενιζέλου υποκρύπτονται και νέες φορολογικές επιδρομές, που, για πολλοστή φορά, στοχοποιούν κάθε μορφής ακίνητο και...

Απάντηση Κομισιόν σε Ν.Χουντή: Δικαίωμα αποζημίωσης από ασφαλιστικά ταμεία για παροχή υπηρεσιών υγείας σε άλλες χώρες της ΕΕ


ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
Δελτίο Τύπου
·        Ακόμα και σήμερα, έχουν δικαίωμα οι έλληνες ασφαλισμένοι που εκτιμούν ότι δεν έχουν τη δέουσα περίθαλψη, να μεταβούν στο εξωτερικό με έξοδα των ασφαλιστικών ταμείων, που περιλαμβάνουν νοσήλια, φάρμακα, ενδεχομένως διαμονή, μετακίνηση κλπ.
·        Απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον Ν. Χουντή.

Aρθρο - παρέμβαση του Χαράλαμπου Κόκκινου "στην εφημερίδα "δημοκρατία"

Aρθρο - παρέμβαση του Χαράλαμπου Κόκκινου, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου και μέλος της Π.Ε. της Ν.Δ.,με θέμα: "Στο Νότιο Αιγαίο η Υγεία ...νοσεί"στην εφημερίδα "δημοκρατία" σήμερα 10/8/2011, στη σελίδα 23 και στην ιστοσελίδα της εφημερίδας www.dimokratianews.gr)

Η ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΑΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΑ ΠΑΡΟΥ


 Στο χτεσινό (09/08/2011) Δημοτικό Συμβούλιο, συζητήθηκε το θέμα της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Πάρου, και της οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει.
Η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου και ο Δήμαρχος, αναλώθηκαν σε μια απέλπιδα προσπάθεια κάλυψης των ενεργειών του Προέδρου του ΔΣ της ΔΕΥΑΠ προσπαθώντας να μεταφέρουν αλλού τις  ευθύνες για την Οικονομική Κατάρρευση της Επιχείρησης.

Αντί να βρουν τρόπο να λύσουν το πρόβλημα, συνεχίζουν την αήθη επίθεση και την ενοχοποίηση των εργαζομένων της  ΔΕΥΑΠ.
Στα λόγια δέχονται το δίκαιο της προσφυγής τους για τα επιδόματα, αλλά στην πράξη τους κατηγορούν σαν «εχθρούς» της επιχείρησης  και του κοινωνικού

Δεκαπεντάυστο στη Γαλήνη με Ελένη Λεγάκη και Μαρία Νομικού και Γιάννη Μανωλά


Το βράδυ της 15ης  Αύγουστου και ώρα 22: 00μμ θα πραγματοποιηθεί παραδοσιακό πανηγύρι στην κεντρική πλατεία του χωριού με την συμμετοχή της Ελένης Λεγάκης και της Μαρίας Νομικού. Την έναρξη του χορού  κάνει το Χορευτικό του Συλλόγου .

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΗ ΓΑΛΗΝΗ!!


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΑΛΗΝΙΩΤΩΝ
ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΑΤΑΛΙΩΤΙΣΣΑ
Δ.Δ.ΓΑΛΗΝΗΣ Δ. ΝΑΞΟΥ
ΑΦΜ 999348207 ΔΟΥ ΝΑΞΟΥ
                                                                                          
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το ΔΣ του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου γιoρτάζοντας τα  20 χρόνια που δραστηριοποιείται στην Τ.Κ. Γαλήνης και  κατεπέκταση στην Νάξο, σας   προσκαλεί  στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιήσει  14 και 15 Αύγουστου 2011 στην Τοπική Κοινότητα τιμώντας την Πολιούχου του χωριού μας την Παναγία την Ατταλιώτισσα.
  14 Αυγούστου και ώρα 19:30μμ   θα πραγματοποιηθεί  Εσπερινός και  περιφορά της εικόνας .
 15 Αύγουστου και ώρα 0700πμ   θα πραγματοποιηθεί θεία Λειτουργία και μετά το πέρας θα δοθεί κέρασμα.
Το βράδυ και ώρα 2200μμ θα πραγματοποιηθεί παραδοσιακό πανηγύρι στην κεντρική πλατεία του χωριού με την συμμετοχή της Ελένης Λεγάκης και της Μαρίας Νομικού. Την έναρξη του χορού  κάνει το Χορευτικό του Συλλόγου .

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ


1) Ερώτηση Ε.Αμμανατίδου-Πασχαλίδου και Παναγιώτη Λαφαζάνη: «Πλήγμα για την αντισεισμική έρευνα και προστασία η συγχώνευση του Ινστιτούτου Τεχνικής Σεισμολογίας και   Αντισεισμικών Κατασκευών (ΙΤΣΑΚ) με τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ)»

2) Ερώτηση Τάσου Κουράκη: "
Επί 31 μήνες παραμένουν απλήρωτοι οι ωρομίσθιοι καθηγητές των Δημοσίων Ι.Ε.Κ., ακόμα μία απαξίωση των λειτουργών της δημόσιας εκπαίδευσης"

3) Ερώτηση Τάσου Κουράκη: "
Για την κατάργηση του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας και την τύχη των 480 εργαζομένων σε αυτό"

4) Αναφορά Θ.Δρίτσα και Δ.Παπαδημούλη
για τις συχνές διακοπές υδροδότησης του νησιού εν μέσω και τουριστικής περιόδου.

5) Ερώτηση Τάσου Κουράκη:
"Απαραίτητος ο άμεσος διορισμός των εκλεγμένων μελών ΔΕΠ και η τήρηση της υπάρχουσας σειράς προτεραιότητας"

6) Ερώτηση Μιχάλη Κριτσωτάκη:
«Διαδοχική ασφάλιση εκπαιδευτικών: πόσος χρόνος απαιτείται για την ανακεφαλαίωση του χρόνου ασφάλισής τους ως αναπληρωτών από το ΙΚΑ, δεδομένου ότι – με τον διορισμό τους στο Δημόσιο ως μονίμων ακολουθεί άμεσα συνεργασία των αρμόδιων υπηρεσιών της Εκπαίδευσης με το ΙΚΑ;»

7) Ερώτηση & ΑΚΕ Θοδωρή Δρίτσα:
«Ανανέωση αποφάσεων για τις «ειδικές συνθέσεις» στα πλοία, σκανδαλώδης εύνοια για τις εταιρείες και νέο πλήγμα στην απασχόληση των ναυτικών και στα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων»

Tαυτοποίηση των διαχειριστών blogs και επεξεργασία προσωπικών δεδομένων

Γράφει ο Γιάννης Παπαϊωάννου

ΠΗΓΗ:elzoni.gr

Καταρχήν θα πρέπει να μπει μια τάξη στο χώρο των blogs γιατί κάποιοι «δημοσιογράφοι» τον έχουν καταστήσει περιθώριο.

Το φακέλωμα όμως όλων των διαχειριστών των blogs που αποφάσισε η κυβέρνηση και το ανακοίνωσε με τον τίτλο “ταυτοποίηση” είναι παράνομο. Πρόκειται βασικά για πρακτικές που μας γυρίζουν μερικές δεκαετίες πίσω και φυσικά για συλλογής και επεξεργασία προσωπικών δεδομένων. Γνωρίζουμε ότι η επεξεργασία και η συλλογή προσωπικών δεδομένων επιτρέπεται μόνο όταν το άτομο έχει δώσει τη συγκατάθεσή του.

Εξ όσων θυμάμαι δεν έδωσα καμία συγκατάθεση στο Ελληνικό κράτος για μια τέτοια συλλογή και επεξεργασία προσωπικών ηλεκτρονικών δεδομένων. Άρα η ταυτοποίηση καθίσταται παράνομη εξ αρχής και είναι Ηλεκτρονικό έγκλημα.

Σκέφτομαι να καλέσω τα αρμόδια όργανα να μου κοινοποιήσουν στοιχεία που υπάρχουν για εμένα. Να καλέσω την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος να ερευνήσει για το ποιοι και γιατί συνέλεξαν ή συλλέγουν στοιχεία για εμένα, και περιμένω τα κόμματα να ζητήσουν όπως παρουσιαστούν δημοσίως τυχών υπάρχουσες ήδη λίστες και στοιχεία και που με αφορούν.

Κύριοι το blogging και το γράψιμο δεν είναι αδίκημα άλλα εργαλείο όπως το μαχαίρι και η τσάπα. Μπορούν να είναι χρήσιμα αλλά μπορεί και να προκαλέσουν έγκλημα.

Όμως δεν επιτρέπεται καμία ταυτοποίηση εκ των προτέρων στους κατόχους τσάπας, έτσι δεν επιτρέπεται και για το blogging. Έρευνα και ταυτοποίηση και δημιουργία αρχείου γίνεται στους εγκληματίες και αυτό μετά την τέλεση αδικήματος.

Η κατόχη blog δεν είναι αδίκημα και σε κάθε περίπτωση ρωτώ:

Τι θα αφορά η ταυτοποίηση ενός blog και του διαχειριστή του; Στο πολιτικό Blogging η ανακάλυψη και η ταυτοποίηση ενός ανωνύμου, θα σημαίνει αυτόματα ταύτιση ενός φυσικού προσώπου με μια πολιτική κατεύθυνση, πολιτική στόχευση, πολιτική προέλευση. Επιτρέπεται να ταυτοποιηθεί από το κράτος ένας δεξιός ή αριστερός blogger που θέλει να είναι ανώνυμος. Ας μην ξεχνάμε ότι η ταυτοποίηση καταλήγει σε ένα φυσικό πρόσωπο που έχει δικαιώματα. Μια ταυτοποίηση που του προσδίδει πιθανότατα μια κομματική ταυτότητα που ο ίδιος για κάποιους λόγους θέλει να κρύψει. Δικαιούται το κράτος -που ενδεχόμενος να είναι και ο εργοδότης-, να γνωρίζει ότι ο τάδε υπάλληλος του είναι μέλλος ή φιλικά προσκείμενος του ΚΚΕ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ ή της Χρυσής αυγής;

Ποιους αφορά ο νόμος; Τι θα κάνεις για το ελληνόγλωσσο blogging το οποίο δεν παράγεται στην Ελλάδα αλλά από ελληνόγλωσσους πολίτες ξένων χωρών; Τι θα κάνεις με το ξενόγλωσσο Ελληνικού ενδιαφέροντος blogging που παράγεται ή όχι στην Ελλάδα; Τι θα κάνεις με τα blogs των ομογενών, της Κύπρου, της Αμερικής, των Ελλήνων φοιτητών σε ξένες χώρες, των τουριστών που έρχονται στην Ελλάδα και γράφουν;

Με ποιον τρόπο - αν όχι τον γλωσσικό - θα προσδιορίσεις το ποιους αφορά ο νόμος σου και ποιους όχι. Από πότε η χρήση μιας γλώσσας σε εισάγει αυτοδικαίως σε νόμους που διέπουν την χώρα που χρησιμοποιεί την συγκεκριμένη γλώσσα;

Τι θα κάνεις με το ευρωπαϊκό και παγκόσμιο νομικό κεκτημένο.

Σε ένα κόσμο γεμάτο πληκτρολόγια πως μπορείς να αποδείξεις - χωρίς την φυσική σου παρουσία την στιγμή που γράφω - ότι πίσω από το πληκτρολόγιο είμαι εγώ ώστε να με ταυτοποιήσεις; Πώς μπορείς να πεις ότι δεν ήταν η 8χρονη κόρη μου η 35χρονη γυναίκα μου, η γκόμενα που έχει το password μου ή κάποιος Ηacker; Ακόμη και να ψάξεις το PC μου δεν μπορείς να βρεις απόλυτη απόδειξη ότι τα κείμενα μέσα σε αυτό είναι δικά μου.

Πως μπορείς να με σταματήσεις από το να χρησιμοποιώ ένα δεύτερο ή ένα τρίτο λογαριασμό ή να τα στέλνω με mail στον κολλητό μου στο Λονδίνο ώστε να τα βγάζει από εκεί ;

Χμ! Η υπόθεση σας κύριοι είναι στο αέρα

http://papaioannou.wordpress.com/2011/08/06/
(Από To μεγαλύτερο blog της πόλης)

Σε ποιές περιπτώσες στήνουν κάποιον στον τοίχο;;;

ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ