slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γιαννης ΒΡΟΥΤΣΗΣ για τον εκτροχιασμό του ελλείμματος


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjCkWIKXK5W2aGLR9UklzWNtlMcwMrGCgVp1SdbXeFnqvk16HYdI0Lzy_K_V4HnRXMDwdjqbqeOBTCXQQZCt5P10-0r3CK05gY694I49rx2if7O8cf3FyYuAOPIENatosgNNhO2K49uONI/s1600/%CE%92%CF%81%CE%BF%CF%8D%CF%84%CF%83%CE%B7%CF%82.jpg«Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, τα Καθαρά Έσοδα για το μήνα Φεβρουάριο ανήλθαν στα 2.853 εκατ. €, ενώ σύμφωνα με τις προβλέψεις του Προϋπολογισμού για το 2011 προβλέπονταν να ανέλθουν στα 3.447 εκατ. €.

Δηλαδή, παρατηρείται σημαντική απόκλιση από τον προβλεπόμενο στόχο των καθαρών εσόδων για το μήναΦεβρουάριο κατά 17,2 .% ή 594 εκατ.€.

Επίσης, τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2010, μειώθηκαν κατά 9,5 % (δηλαδή 299 εκατ. €).

Για το σύνολο του διμήνου Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2011, τα έσοδα παρουσιάζουνμείωση, σε σχέση με το αντίστοιχο δίμηνο του 2010, κατά 9,2 % ή 802 εκατ. €.

Διαφαίνεται, πλέον, ότι η κρίσιμη πορεία των εσόδων για την υλοποίηση του Προϋπολογισμού, βρίσκεται σε πλήρη εκτροχιασμό και σίγουρα εκτός στόχου.

Η παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών, αποτελεί ομολογία αποτυχίας της φορολογικής πολιτικής της κυβέρνησης και σε καμία περίπτωση δεν απαλλάσσει το οικονομικό της επιτελείο από τις τεράστιες ευθύνες που έχει για την ελεύθερη πτώση των εσόδων.

Οι τελευταίες αυτές εξελίξεις, δυστυχώς επιβεβαιώνουν την κριτική της Ν.Δ. περί αποσπασματικής, αντιαναπτυξιακής και χωρίς πυξίδα φορολογικής πολιτικής της κυβέρνησης και καθιστούν πλέον επιτακτική την ανάγκη για συνολική αλλαγή της οικονομικής της πολιτικής»

Στρατηγικές χειραγώγησης μέσω των ΜΜΕ και η εφαρμογή τους στην Ελληνική κοινωνία…

Καταργούνται μονοθέσια Δημοτικά σε Τήνο και Νάξο

Πρωτοσέλιδο

Ανάβει «φωτιές»

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ  Εντονότατες αντιδράσεις προκαλεί η πρόθεση του περιφερειακού δ/ντη Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου Νίκου Ράπτη για τη συγχώνευση των δύο Ενιαίων Λυκείων της Σύρου, κάτι που όπως φαίνεται θα υιοθετηθεί από το υπουργείο Παιδείας και θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα. Εκπαιδευτικοί, Σύλλογοι Γονέων και μαθητές των δύο σχολείων εμφανίζονται αγανακτισμένοι απ' αυτήν την προοπτική και ήδη ξεκίνησαν κινητοποιήσεις, ενώ κατά της συγχώνευσης των Λυκείων τάχθηκε με ομόφωνη απόφασή του το δημοτικό συμβούλιο. Την ίδια ώρα, ο κ. Ράπτης ισχυρίζεται ότι η συγχώνευση δεν πρόκειται να προκαλέσει το παραμικρό πρόβλημα λειτουργίας σε σχολείο και μαθητές, ενώ περνά στην αντεπίθεση και δίνει πολύ σκληρές απαντήσεις σε βάρος της Α' ΕΛΜΕ, κατηγορώντας τους εκπαιδευτικούς ότι προτάσσουν τη μικροπολιτική και το συνδικαλισμό πάνω από το πραγματικό συμφέρον της εκπαίδευσης. Εν τω μεταξύ, αντίθετος στη συγχώνευση των δύο Λυκείων δηλώνει ο δ/ντης Β/θμιας Κυκλάδων Εκπαίδευσης Χρήστος Μιχαλόπουλος. Ο νέος σχολικός χάρτης θα ανακοινωθεί σύντομα από το υπουργείο, ενώ εκτός από τη συγχώνευση των Λυκείων της Σύρου, στο νομό Κυκλάδων πρόκειται να καταργηθούν και κάποια μονοθέσια Δημοτικά Σχολεία σε Τήνο και Νάξο. 

Ένα βήμα πριν από την κατάρρευση


Μια φωτογραφία, χίλιες λέξεις

Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι η κυβέρνηση βρίσκεται ένα βήμα πριν την κατάρρευση και φαίνεται ότι οι πρόωρες εκλογές ενδεχομένως θα δώσουν λύση στο αδιέξοδο που υπάρχει αυτή τη στιγμή στη χώρα. Αν και πολλά μπορούν να αλλάξουν μέχρι τις 25 Μαρτίου όπου και θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για το ελληνικό πρόβλημα, όλα τα σημάδια από το εσωτερικό και το εξωτερικό της χώρας δείχνουν ότι η κατάσταση είναι δραματική.

  • Στο εσωτερικό μέτωπο οι “αντάρτες” ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια. Από βουλευτές που δεν ψηφίζουν νομοσχέδια και τροπολογίες μέχρι άλλους που ζητούν επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου ομολογώντας στην ουσία ότι έκαναν… βλακεία που το ψήφισαν.
  • Στην κυβέρνηση επικρατεί πλήρης απογοήτευση, τόσο για την πορεία της οικονομίας όσο και για τα άλλα θέματα της καθημερινότητας. Η εικόνα της έχει πληγεί τα μάλα και για το θέμα της Υπατίας, και για την υπόθεση της δολοφονίας των αστυνομικών και για σειρά άλλων ζητημάτων που προκύπτουν.
  • Στο μέτωπο της οικονομίας τα στοιχεία που βγαίνουν κάθε μέρα είναι δραματικά. Λουκέτα στο εμπόριο χιλιάδες, μεγάλες εταιρείες όπως τα ναυπηγεία Ελευσίνας μπαίνουν στο άρθρο 99, η ανεργία χτύπησε κόκκινο, τα έσοδα βούλιαξαν και στελέχη του οικονομικού επιτελείου απομακρύνονται διότι κρίνονται ανίκανοι και δεν παραιτούνται οι υπουργοί που έχουν υλοποιήσει μια αποτυχημένη πολιτική.
  • Στο εξωτερικό μέτωπο, η Μέρκελ μας ζητά να πουλήσουμε τη γη μας για να συναινέσει σε μείωση επιτοκίων. Συμφωνεί δε στην επιμήκυνση αφού βλέπει ότι δεν μπορούμε να πληρώσουμε τα χρέη μας σε τρία χρόνια. Μα από την αρχή του Μνημονίου δεν το λέγαμε αυτό; Δεν άκουγε η κυβέρνηση ότι 110 δισ. συν τα παλαιά χρέη δεν μπορούν να αποπληρωθούν ειδικά από μια χώρα σε ύφεση;
  • Ο Σαρκοζί μας έβαλε πάγο σε όποια ελπίδα να βρεθεί λύση. Ουσιαστικά απέκλεισε το ενδεχόμενο ενίσχυσης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στήριξης με σκοπό την επαναγορά παλαιών ομολόγων. Από την άλλη, ήταν τέτοιο το ναυάγιο για την ελληνική πλευρά που η ανακοίνωση που εξέδωσε το Μαξίμου λέει ότι αντηλλάγησαν απόψεις για δύο κρίσιμα θέματα και βάζει ως πρώτο τα γεγονότα στη Λιβύη. Και για την οικονομία απλά εκφράζει ο πρωθυπουργός τις ευχαριστίες του στη Γαλλία για τη στήριξη που παρέχουν στην Ελλάδα.
  • Ύστερα από όλα αυτά, η αυριανή σύνοδος κορυφής δεν πρόκειται να βγάλει καμιά σπουδαία απόφαση. Θα συμφωνηθεί η δημιουργία του EFSF και η ενίσχυσή του ώστε να γίνει το χατίρι στη Μέρκελ και όλα τα υπόλοιπα θα πάνε για τις 25 Μαρτίου. Φαίνεται να χάνεται η ελπίδα για επαναγορά ελληνικού χρέους χρέους και μόνο μια επιμήκυνση είναι προεξοφλημένη.

Τι θα κάνει ο κ. Παπανδρέου είναι το ερώτημα. Πολύ δύσκολα θα έλθει στην Ελλάδα και θα πει ότι πρέπει να ξεπουληθεί κρατική περιουσία. Πολύ δύσκολα θα πει ότι πέτυχε η διαπραγμάτευση με τους ξένους. Και κάτω από το βάρος του οικονομικού χάους και της ολοένα και αυξανόμενης εσωκομματικής αντιπολίτευσης, τα περιθώρια του πρωθυπουργού στενεύουν.

Βροχή παραιτήσεων στο επιτελείο Παπακωνσταντίνου

Κύμα παραιτήσεων στενών συνεργατών του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνουαναδεικνύεται λίγες ώρες μετά την επεισοδιακή αποπομπή του Δημ. Γεωργακόπουλου από τη θέση του γενικού γραμματέα Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων. Την ίδια στιγμή ο «Ε.Τ.» αποκαλύπτει ότι το περασμένο καλοκαίρι είχε εντοπιστεί τεράστιας έκτασης υπόθεση διαφθοράς σε ΔΟΥ της Πελοποννήσου και, ενώ ο κ. Γεωργακόπουλος, βασιζόμενος σε έκθεση-βόμβα των αρμόδιων επιθεωρητών, είχε δώσει εντολή να μετακινηθούν οι εμπλεκόμενοι υπάλληλοι της ΔΟΥ, ο αρμόδιος διευθυντής προσωπικού -στενός συνεργάτης του υπουργού Οικονομικών- δεν εισάκουσε την εντολή και οι υπάλληλοι παρέμειναν στις θέσεις τους!

Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε απότομα μετά την παραίτηση του κ. Γεωργακόπουλου, αποκαλύπτοντας ότι και άλλα πρόσωπα τα οποία είχαν στελεχώσει το επιτελείο της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών αποφάσισαν να παραιτηθούν επειδή διαπίστωναν αδυναμία συνεργασίας με το στενό πυρήνα των συμβούλων και συνεργατών του κ. Παπακωνσταντίνου. Οι εξελίξεις αυτές έχουν «φρενάρει» δραστηριότητες αναγκαίες για την αναδιάρθρωση του φοροελεγκτικού και φοροεισπρακτικού μηχανισμού και την αποτελεσματική καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, ενώ ξηλώνεται ουσιαστικά ο πυρήνας του οικονομικού επιτελείου.

Σύμφωνα, ειδικότερα, με πληροφορίες του «Ε.Τ.»:

1. Ο Θ. Λιανόπουλος, γνωστό και ικανό στέλεχος του ιδιωτικού τομέα (πρώην διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Ernst and Young Ελλάδος), που είχε αναλάβει την ευθύνη του συντονισμού των 5 ομάδων δράσης – που συστάθηκαν κατόπιν υποδείξεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου- με σκοπό την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, παραιτήθηκε πριν από ένα μήνα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο λόγος για τον οποίο παραιτήθηκε ήταν οι έντονες διαφωνίες που είχε με μία σύμβουλο του υπουργού Οικονομικών για τον τρόπο και τις μεθόδους εργασίας και κυρίως επειδή, όπως ο ίδιος υποστήριξε σε συνομιλητές του, η σύμβουλος ήθελε να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στον επικοινωνιακό τομέα, στην προς τα έξω προβολή του έργου των ομάδων εργασίας. Η εν λόγω σύμβουλος του κ. Παπακωνσταντίνου είχε ορισθεί επικεφαλής σε μία από τις 5 ομάδες δράσης που είχαν συσταθεί για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

2. Την πρόθεσή του να παραιτηθεί φέρεται να έχει γνωστοποιήσει και ο Αναστάσιος Μπάνος, νομικός σύμβουλος του κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος μαζί με τον Δ. Σταματόπουλο, γενικό διευθυντή Φορολογίας, κατήρτισε όλα τα φορολογικά νομοσχέδια που έχουν ψηφισθεί από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τους τελευταίους 16 μήνες. Χθες, μία μέρα μετά την παραίτηση του κ. Γεωργακόπουλου, κυκλοφόρησαν έντονες φήμες ότι έχει υποβάλει κι αυτός ήδη την παραίτησή του, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους. Εικάζεται ότι γνωστοποίησε την πρόθεσή του να παραιτηθεί, αλλά απετράπη προς το παρόν η φυγή του για να μη φουντώσει το αρνητικό για τον υπουργό Οικονομικών κλίμα που προκάλεσε η παραίτηση Γεωργακόπουλου.

Από το σκάνδαλο στη ΔΟΥ Κορίνθου ξεκίνησε η ρήξη

Πέραν των παραιτήσεων μελών και συνεργατών της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών, που έχουν αρχίσει πλέον να πέφτουν… «βροχή», αυτή καθαυτή η υπόθεση της παραίτησης του κ. Γεωργακόπουλου έγινε πλέον αφορμή για να έλθουν στο φως αποκαλύψεις-φωτιά.

Συγκεκριμένα, μία από τις αιτίες για τις οποίες «παγιώθηκε» η ρήξη στις σχέσεις του υπουργού Οικονομικών με τον πρώην -πλέον- γενικό γραμματέα ήταν κάτι το οποίο συνέβη το καλοκαίρι του 2010. Ο κ. Γεωργακόπουλος, περί τα τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου του προηγούμενου έτους, πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη στη ΔΟΥ Κορίνθου, κατά την οποία, όπως και ο ίδιος δήλωσε δημοσίως, διαπίστωσε αδικαιολόγητες απουσίες υπαλλήλων και γενικότερα «μια έκρυθμη κατάσταση». Για το λόγο αυτό ζήτησε την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων επιθεωρητών, οι οποίοι ανέλαβαν την υπόθεση.

Οι ελεγκτές της Οικονομικής Επιθεώρησης Πελοποννήσου διαπίστωσαν ενδείξεις για όργιο διαφθοράς στη συγκεκριμένη ΔΟΥ! Συνέταξαν έκθεση-βόμβα στην οποία αναφέρονταν επί λέξει τα εξής:

-«Γίνεται επιλεκτική κοινοποίηση εγγράφων με κίνδυνο την παραγραφή υποθέσεων».

-«Φημολογείται ότι τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο του 2009 δόθηκαν ασύστολα πιστοποιητικά ηλεκτροδότησης οικοδομών χωρίς να τηρούνται οι προϋποθέσεις γι’ αυτό».

-«Υπάρχει ευνοϊκή αντιμετώπιση φορολογουμένων, γεγονός που μας οδηγεί στη σκέψη συναλλαγής και διαφθοράς, χωρίς βέβαια να δυνάμεθα να αποδείξουμε κάτι σχετικό στον παρόντα χρόνο».

- «Υπάρχει περιρρέουσα ατμόσφαιρα ότι οι λογαριασμοί καταθέσεων μερικών ελεγκτών στα πιστωτικά ιδρύματα είναι πολύ υψηλοί».

-«Ο ένας κρατάει τον άλλον»!

Οι επιθεωρητές που συνέταξαν την έκθεση πρότειναν να μετακινηθούν εκτός των ορίων του Νομού Κορινθίας πάρα πολλοί υπάλληλοι της ΔΟΥ!

Περί τα τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου 2010, αμέσως μόλις τού κοινοποιήθηκε η έκθεση-βόμβα των επιθεωρητών της Πελοποννήσου, ο κ. Γεωργακόπουλος έδωσε εντολή στον Παύλο Αμανατίδη, διευθυντή Προσωπικού ΔΟΥ και στενό συνεργάτη του κ. Παπακωνσταντίνου, να εφαρμόσει τα όσα πρότειναν οι επιθεωρητές, δηλαδή να απομακρύνει άμεσα πολλούς από τους 75 υπαλλήλους της ΔΟΥ Κορίνθου και να τους τοποθετήσει σε άλλες θέσεις υπηρεσιών του υπουργείου, ει δυνατόν εκτός των ορίων του Νομού Κορινθίας! Ωστόσο, όπως τόνισαν στον «Ε.Τ.» κύκλοι του πρώην γενικού γραμματέα, η εντολή του κ. Γεωργακόπουλου δεν εκτελέστηκε, οι υπάλληλοι παρέμειναν στις θέσεις τους και, μάλιστα, ένας ή δύο απ’ αυτούς προήχθη ή προήχθησαν σε κρίσεις που έγιναν πρόσφατα!

Σενάρια συγκυβέρνησης με τον Καρατζαφέρη ονειρεύεται ο Όμιλος Αλαφούζου


Χρησιμοποιώντας ως όχημα τον γνωστό (από τις μονίμως ανεπιτυχείς του προβλέψεις) δημοσκόπο κ. Γιάννη Μαυρή, και πιστός στη γραμμή του Μνημονίου που έχει χαράξει, ο ΣΚΑΙ και η Καθημερινή του Ομίλου Αλαφούζου παρουσίασαν σήμερα το δημοσκοπικό βαρόμετρο της Public issue.
Τι μας λέει λοιπόν το σύστημα Αλαφούζου; Ότι όλες οι δημοσκοπήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας είναι κάλπικες. Ότι η διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν είναι στη 1 ή στις 2 μονάδες αλλά στις 7,5%!!!
Αυτό ίσως να έχει μικρή σημασία. Ίσως είναι αντίστοιχο των δημοσκοπήσεων του κ. Μαυρή που λίγο πριν τις εκλογές όπου η Ν.Δ. του Κώστα Καραμανλή συνετρίβη με 11 μονάδες διαφορά, έβλεπε τους Οικολόγους στη Βουλή και μη αυτοδυναμία για το πρώτο κόμμα. Ίσως είναι αντίστοιχο των δημοσκοπήσεων του κ. Μαυρή στις εσωκομματικές εκλογές για την ηγεσία της Ν.Δ. έβλεπε τη δυναμική με το μέρος της κ. Μπακογιάννη και όχι με τον θριαμβευτή, και νυν αρχηγό της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά.
Στις εκλογές του 2009, η Καθημερινή είχε επιλέξει ως «πουλέν» τους Οικολόγους. Σήμερα τον κ. Καρατζαφέρη. Πάντα με τον ίδιο στόχο. Να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη ως προς την αναγκαιότητα σχηματισμού κυβερνήσεων συνεργασίας. Ο στόχος τους η αστάθεια και ο έλεγχος των πολιτικών κομμάτων.
Σήμερα ο Όμιλος Αλαφούζου, μέσω της σύμβασης που διατηρεί κ. Μαυρή, κάνει το απίθανο. Εκτινάσσει μέσα σε ένα μήνα το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη κοντά στο 10%, την ώρα που ο αρχηγός του δεν γνωρίζει αν θα κατέβει στις επόμενες εκλογές. Τι επιδιώκει; Να πείσει ότι η Ν.Δ. δεν τραβάει, αλλά αντίθετα τραβάει ο Καρατζαφέρης.
Πρώτος σε δημοφιλία, στο 9%!!!! το κόμμα του πάνω από το ΚΚΕ, αλλά και από τη Ν.Δ. σε δημοφιλία και άλλες μπούρδες του δημοσκόπου της μπαρούφας!
Τι δηλαδή μας λέει ο κ. Μαυρής; Το Παραμύθι που εδώ και αρκετούς μήνες μας σερβίρει η εφημερίδα του Μνημονίου με την αρθρογραφία του ALEXIS και των υπόλοιπων Μνημονιακών δυνάμεων…
Ότι και ο κόσμος να θελήσει να γίνει κυβέρνηση η Ν.Δ. δεν πρόκειται να το επιτύχει μόνη της. Ο Καρατζαφέρης σήμερα είναι το όχημα για την παρέα του Φαλήρου. Η πραγματική στόχευση είναι η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ.
Μια κυβέρνηση συνενοχής, ελεγχόμενη από ΜΜΕ και επιχειρηματίες, που μόνο αυτή θα «νομιμοποιείται» και θα μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στη χρεοκοπία και την πτώχευση.
Με την αρθρογραφία τους πιέζουν εδώ και μήνες προς αυτή την κατεύθυνση. Το Μνημόνιο δεν τους βγήκε, ούτε η στήριξή τους στο ΠΑΣΟΚ και τον Παπανδρέου. Ή «εύκολη» Ντόρα στην ηγεσία της Ν.Δ. επίσης δεν τους βγήκε!
Το νέο σχέδιό τους που βγάζουν μπροστά έχει ολίγη από Καρατζαφέρη και πολύ από συγκυβέρνηση…
Η συντηρητική, αστική εφημερίδα της μεγάλης Ελένης Βλάχου, πλέον είναι απέναντι από τα συμφέροντα του λαού. Είναι η εφημερίδα του παρασκηνίου, είναι η εφημερίδα των λίγων, των βολεμένων εκπροσώπων του Μνημονίου.
Οι νοικοκυραίοι όμως, το παραδοσιακό κοινό της Ελένης Βλάχου, είναι κυρίως αυτό που πλήττεται από το Μνημόνιο. Και η μεσαία τάξη που το 1965 έκαιγε στην πλατεία Κλαυθμώνος τα φύλλα κάποιου άλλου συγκροτήματος, σήμερα έχει ήδη γυρίσει την πλάτη στο συγκρότημα του Μνημονίου…



antinews.gr
Τους πήρανε χαμπάρι!!