slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Το "βραβείο αναλγησίας".

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Κυκλάδων κ. Ιωάννης Βρούτσης , έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η κυβέρνηση δεν σταματάει να σπάει το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο. Αφού απέσπασε το “βραβείο αποτυχίας” ενάντια στη φοροδιαφυγή με ΜΗΔΕΝ αποτελέσματα για το 2011 και 2012, σήμερα κατάφερε να κερδίσει άλλο ένα βραβείο.
Το “βραβείο αναλγησίας”.
Με την πρωτοφανή σε σφοδρότητα επίθεση εναντίον των τριτέκνων και πολυτέκνων.
Συγχαρητήρια!!!»

Τι προβλέπει η «σφαγή» στο Δημόσιο


Κατάργηση όλων των ειδικών επιδομάτων και μείωση συνολικών αποδοχών που για ορισμένες κατηγορίες φτάνει και το 50%, προβλέπει το νέο Μισθολόγιο – Βαθμολόγιο, το οποίο κατατέθηκε χτες στη Βουλή για συζήτηση. Το νέο Μισθολόγιο οδηγεί σε κατακόρυφη πτώση τις αποδοχές στο δημόσιο τομέα παρότι προβλέπει μικρή αύξηση κατά 7% του βασικού μισθού στους χαμηλά αμειβόμενους δημοσίους υπαλλήλους. Εκτιμάται ότι σημαντική μείωση αποδοχών θα δει το 20% περίπου των δημοσίων υπαλλήλων που μέχρι σήμερα είχαν υψηλότερες συνολικές αποδοχές.
Κατώτατος μισθός στα 780 ευρώ - Πλαφόν στα 3.000 ευρώ

Μας τον φορτώσατε, πληρώστε τώρα !

Ρε κουφάλες Αμερικανοί: ρίξατε -λαδώνοντας τα ξεφτιλισμένα ελληνικά ΜΜΕ, τους πεινάλες  της ενημέρωσης- τον Καραμανλή. Μοιράσατε χρήμα με το τσουβάλι σε λιγδιάρηδες εκδότες, καναλάρχες και μεγαλοδημοσιογράφους για να αποδομήσουν τον "κουρασμένο" και καλά κάνατε.

Η συνέχεια στο taxalia.blogspot.com

 

Η μαλακία βάρεσε κόκκινο στη Νέα Δημοκρατία. βουλευτές τσακώνονται μεταξύ τους για τα προνομία


«Μαχαιρώματα» στη ΝΔ για τα προνόμια των βουλευτών 
Άγριο κλίμα επικρατεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή το φλέγον ζήτημα των βουλευτικών προνομίων, με τον Γραμματέα της Κ.Ο., Κώστα Τασούλα, να προσπαθεί να κατευνάσει τους βουλευτές και τον Κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, Κώστα Τζαβάρα, να κάνει λόγο για «μειοδοτικό διαγωνισμό». 
Ο κ. Τασούλας, σε δήλωση που φιλοξενεί σήμερα η εφημερίδα Espresso, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Πολλοί βουλευτές πανικόβλητοι από την κατακραυγή που δέχεται όλος ο πολιτικός κόσμος αυτομαστιγώνονται. Εγώ για τη διαχείριση πανικού συνιστώ βαθιές αναπνοές, σοβαρότητα και όσο το δυνατόν λιγότερο λαϊκισμό». 
Παράλληλα, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, Κώστας Τζαβάρας, έκανε λόγο για....

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΩΝ ΤΟΥ ΚΟΥΣΕΛΑ

Εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας έδωσε ο οικονομικός εισαγγελέας, Γρηγόρης Πεπόνης στην εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου μετά τα όσα ανέφερε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Δημητρής Κουσελάς για τη λίστα 3.800 μεγαλοοφειλετών με βεβαιωμένα χρέη που ακόμη και σήμερα δεν έχουν εισπραχθείΌπως ο ίδιος τόνισε χθες, στη διάρκεια της συνεδρίασης του ΚΤΕ Οικονομικών, ενώ ήθελε να εισπράξει τα χρήματα από τους μεγαλοοφειλέτες κάποιοι δεν τον άφησαν και υποστήριξε ότι έχει λίστα με 3.800 άτομα για την οποία έχει ενημερώσει και τον Πρωθυπουργό. Μάλιστα, ο κ. Κουσελάς μιλώντας στον real fm 97,8 για το ίδιο θέμα, είχε τονίσει ότι «βρέθηκα απέναντι σε συγκεκριμένα συμφέροντα που δεν ήθελαν να προχωρήσω».

Καταργούνται τελωνεία στις Κυκλάδες

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η 10η Ένωση Τελωνειακών Υπαλλήλων Κυκλάδων και Σάμου προτείνεται η αναστολή λειτουργίας των τελωνείων Πάρου, Νάξου, Τήνου, Άνδρου, Κέας, Κύθνου, Σίφνου, Σερίφου, Πυθαγορείου, Καρλοβασίου και Αγίου Κήρυκου.
Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου:...

Βουλιάζουν ( απλήρωτες για το 2011 )ακτοπλοΐα και νησιά


Βαρύ ακτοπλοϊκό χειμώνα προανήγγειλε ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, Μιχάλης Σακέλλης. Περιγράφοντας μια κατάσταση που τείνει να φέρει σε οικονομικό αδιέξοδο τις ακτοπλοϊκές εταιρίες, ο κ. Σακέλλης άφησε διάπλατα ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν μειώσεις, ακόμη και ακυρώσεις δρομολογίων, με αποτέλεσμα να μην εξυπηρετούνται κάποιες γραμμές και να μείνουν νησιά χωρίς πλοίο. Ακόμη και βασικές γραμμές μεγάλων νησιών κινδυνεύουν να έχουν μειωμένα δρομολόγια φέτος, φήμη η οποία κυκλοφορεί πολύ έντονα στους ακτοπλοϊκούς κύκλους. Ο κ. Σακέλλης...

Συμπεράσματα Ελληνορωσικού Επενδυτικού Συνεδρίου της Ρόδου

Από το γραφείο τύπου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου έγιναν γνωστά τα συμπερασμάτων από τα τέσσερα workshop (εργαστήρια) που πραγματοποιήθηκαν στο Ελληνορωσικό Επενδυτικό Συνέδριο της Ρόδου, όπως τα παρουσίασαν σήμερα οι συντονιστές και η Οργανωτική Επιτροπή της διοργάνωσης.

Αναβολή Απολλώνειου Αγώνα Δρόμου


Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού Αθλητισμού Περιβάλλοντος Παιδείας Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων


   Οι προγνώσεις για τον καιρό του Σαββατοκύριακου 8 και 9 Οκτωβρίου, αναφέρονται σε ισχυρούς νότιους ανέμους στη θάλασσα και για καταιγίδα στο νησί μας.
   Αυτό δυσχεραίνει το ταξίδι των αθλητών από άλλες πόλεις προς τη Νάξο και την αναχώρησή τους από αυτήν, μειώνει την ασφάλεια στο τρέξιμο και δημιουργεί κινδύνους για την υγεία τους.
Θέλοντας να εξασφαλίσουμε τις καλύτερες συνθήκες για τους αθλητές αλλά και τους θεατές  του Απολλώνειου αγώνα δρόμου, αναβάλλουμε τη διεξαγωγή του για την Κυριακή 23 Οκτωβρίου.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση και
   Σας περιμένουμε να γνωρίσουμε το νησί μας...τρέχοντας!

9 μονάδες μπροστά η ΝΔ σε γκάλοπ του ΣΚΑΪ

http://2.bp.blogspot.com/-OnDXqtUUc7U/Th9HDI4CNYI/AAAAAAACM2o/n55A7n28lJ8/s1600/_1_%257E1.JPGΚατά 9 μονάδες προηγείται η ΝΔ σε  γκάλοπ εκλογικής επιρροής  της Public Issueσύμφωνα με πληροφορίες του δελτίου ειδήσεων του Star. Τα πλήρη αποτελέσματα  θα μεταδώσει ο ΣΚΑΙ  στο κεντρικό δελτίο σήμερα  στις 21:00.

Το γκάλοπ δίνει συγκεκριμένα ποσοστό  31% στην Νέα Δημοκρατία, 22% στο ΠΑΣΟΚ,10% στο ΚΚΕ, 9% στο ΛΑ.Ο.Σ, 9 % στο Σύριζα  και 5% στη Δημοκρατική Αριστερά,  η οποία  διπλασίασε το ποσοστό της.