slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κυκλοφορούν " Τα Σιφναίκα Νέα " Απριλίου

Να 'μαστε πάλι εδώ, στις οθόνες σας. Με το φύλλο Απριλίου.

Το καταπράσινο και λουλουδισμένο νησί μας ετοιμάζεται, με φουλ τις μηχανές, για την επερχόμενη τουριστική περίοδο, που έχει ήδη αρχίσει και προβλέπεται ενδιαφέρουσα. Κόσμο θα έχουμε, μας είπαν οι επιχειρηματίες. Λεφτά θα μας μείνουν όμως ή θα τα φάει η ακρίβεια; Τα μεταφορικά πήραν τον ανήφορο και συμβάλει και η αλλαγή στο ακτοπλοϊκό τοπίο. Τα καύσιμα, ειδικά στις Κυκλάδες κάνουν …πανευρωπαϊκά ρεκόρ και αυτά τα δύο μαζί σπρώχνουν τις τιμές των τροφίμων, δηλαδή των πρώτων υλών της ονομαστής σιφνέικης εστίασης, προς τα 'πάνω. Ας ελπίσουμε ότι θα υπάρξει μία προσπάθεια να συγκρατηθούν οι τιμές που θα πληρώσει ο επισκέπτης [και ο Σιφνιός μόνιμος κάτοικος] γιατί το νησί μας είχε από τα προηγούμενα χρόνια μία φήμη ακριβού…

Πρώτος σε ψήφους για το νέο Δ.Σ. αναδείχθηκε ο Νίκος Κουτελιέρης, στις εκλογές του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου

Ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Νάξου ανακοινώνει τα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών , οι οποίες  διεξήχθηκαν στα γραφεία του, στις 22 Μαΐου 2022 ημέρα Κυριακή, για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, της Ελεγκτικής Επιτροπής και των Αντιπροσώπων στην Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής Ομόρων Νομών και Νήσων Αιγαίου.

 Για την εκλογή Οργάνων Διοίκησης βρέθηκαν 77 ψηφοδέλτια εκ των οποίων έγκυρα 77 και 0 άκυρα και 0 λευκά.

  Αναλυτικά οι σταυροί προτίμησης:

Διαθέσιμα για όλους το Ψηφιακό Βιβλιάριο Υγείας Παιδιού και το Εθνικό Μητρώο Εμβολισμών Παιδιών και Εφήβων

Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υγείας

 

Σε λειτουργία για χρήση από τους γονείς τέθηκαν το πρωί της Δευτέρας το Ψηφιακό Βιβλιάριο Υγείας Παιδιού και το Εθνικό Μητρώο Εμβολισμών Παιδιών και Εφήβων. Πρόκειται για δύο υπηρεσίες που αναβαθμίζουν την παρακολούθηση της αναπτυξιακής προόδου του παιδιού και διευκολύνουν τον προγραμματισμό των βασικών παιδιατρικών εμβολίων. Με τον τρόπο αυτό, οι γονείς και οι παιδίατροι έχουν πλέον τη δυνατότητα να οργανώνουν αποτελεσματικότερα τη φροντίδα της υγείας των παιδιών.

Το Reuters για τα προβλήματα των Ναξιωτών κτηνοτρόφων και της Γραβιέρας Νάξου Π.Ο.Π.

 


Το σπουδαίο, παγκόσμιας εμβέλειας, ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters βρέθηκε στην Νάξο και, με την πολύτιμη αρωγή της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, έκανε επιτόπιο ρεπορτάζ για να αναδείξει τα τεράστια προβλήματα που έχει προκαλέσει στους κτηνοτρόφους του νησιού μας το κύμα ακρίβειας σε είδη απαραίτητα για εκείνους, όπως λ.χ. ζωοτροφές, με το... ντόμινο αυτό να έχει αγγίξει και την παραγωγή της περίφημης Γραβιέρας Νάξου Π.Ο.Π. της Ένωσης.

Στο (αγγλόφωνο) άρθρο φιλοξενούνται δηλώσεις του Προέδρου της Ε.Α.Σ., Δημήτρη Καπούνη και Ναξιωτών κτηνοτρόφων.

Διαβάστε το άρθρο στον παρακάτω σύνδεσμο:

Ανοίγει ο δρόμος για την έξοδο της Ελλάδας από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας

Με την έκθεση της Κομισιόν δρομολογείται η εκταμίευση των 748 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα τον Ιούνιο
Το δρόμο για την έξοδο της Ελλάδας από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας, ανοίγει η 14η έκθεση μεταμνημονιακης αξιολόγησης, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα με θετικά σχόλια για την ελληνική οικονομία και την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων. Παράλληλα η Κομισιόν βάζει στο τραπέζι του eurogroup που συνεδριάζει σήμερα , παράταση της γενικής ρήτρας διαφυγής και το 2023.

Με την Έκθεση, ανοίγει ο δρόμος και για την εκταμίευση 748 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα τον Ιούνιο.