slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ecofin: Συμφωνία για ειδικούς μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ σε νησιά και ακίνητα

Τη δυνατότητα της Ελλάδας για εφαρμογή ειδικών, μειωμένων κατά έως 30% συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, κατοχυρώνει σε μόνιμη βάση η πρόταση Οδηγίας που υιοθετήθηκε ομόφωνα στο Ecofin της Τρίτης. Παράλληλα, η Ελλάδα υποστήριξε και πέτυχε αλλαγή των κανόνων της ΕΕ ώστε να μπορεί να μειωθεί ο ΦΠΑ για αγαθά και υπηρεσίες που είναι σχετικές με την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, την προστασία της υγείας και την ψηφιακή μετάβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης:
Εφαρμογή μειωμένων συντελεστών σε ηλιακά πάνελ, βρεφικές πάνες, μάσκες χειρουργικές, υπηρεσίες live streaming θεαμάτων
Απαλλαγή ΦΠΑ σε βασικά είδη και υπηρεσίες πρώτης ανάγκης, καθώς και ιατρικό εξοπλισμό και αναπηρικά είδη
Εφαρμογή απαλλαγής ΦΠΑ σε περιπτώσεις κρίσεων, καταστροφών, πανδημιών.

Κατερίνα Μονογυιού: Άνοιξε ο δρόμος για μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά μας
Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, πιστή στις προεκλογικές δεσμεύσεις της, πέτυχε μία ουσιαστική νίκη για την Πατρίδα μας και τα νησιά μας. Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών, επετεύχθη συμφωνία στο Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ECOFIN) αναφορικά με την πρόταση Οδηγίας του Συμβουλίου για τους συντελεστές Φ.Π.Α. Με αυτόν τον τρόπο ανοίγει ο δρόμος για μειωμένο Φ.Π.Α. στα νησιά μας καθώς, όπως προβλέπεται, η Ελλάδα θα έχει την δυνατότητα για εφαρμογή ειδικών, μειωμένων κατά έως 30% συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά του Αιγαίου σε πρώτη φάση από το 2025.


Δήλωση Φίλιππου Φόρτωμα για τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά

 Φίλιππος  Φόρτωμας  
Σε συνέχεια της επίσημης ανακοίνωσης του Υπουργείου Οικονομικών για τις εξελίξεις όσον αφορά την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά, ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε:

Συνάντηση των Τοπιών Οργανώσεων ΟΝΝΕΔ Κυκλάδων & Νάξου και Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, καθώς και οι πρόεδροι της ΟΝΝΕΔ Κυκλάδων και της ΟΝΝΕΔ Νάξου, συναντήθηκαν , κατόπιν αιτήματός τους, με τον Κοινό Διοικητή των Νοσοκομείων Σύρου-Νάξου κ. Μιχάλη Ζουλουφό, κατά την επίσκεψή του στο νησί, και με την Αναπληρώτρια Διοικήτρια του Γ.Ν.-Κ.Υ. Νάξου, κα Καλλίτσα Φραγκίσκου, και

Υπό την προεδρία του Υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη η 9η Σύνοδος του Global Strategy Group του ΟΟΣΑ με θέμα «Η νέα γεωγραφία της τηλεργασίας: πρόοδος ή επανάσταση»

 

Υπό την προεδρία του Υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη διεξάγεται την Τρίτη και την Τετάρτη η Σύνοδος του Global Strategy Group του ΟΟΣΑ. Πρόκειται για την 9η Σύνοδο του θεσμού και διεξάγεται με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα του ΟΟΣΑ Mathias Cormann.

Register - digital economy forum 2021: digitalisation, no longer a choice but a necessity


 
Δείτε την ενημέρωση online
 Register - digital economy forum 2021: digitalisation, no longer a choice but a necessityΣτη νέα πραγματικότητα που έχει δημιουργήσει η πανδημία του COVID-19, η ψηφιακή τεχνολογία, τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα, κατέχει καίριο ρόλο και αποτελεί θεμελιώδη προτεραιότητα για την κοινωνία και την οικονομία. Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), από την πρώτη στιγμή, συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις, προκειμένου ο κλάδος ψηφιακής τεχνολογίας να αποτελέσει τον αναγκαίο καταλύτη για την ευημερία της ελληνικής κοινωνίας και την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας. Σε αυτό το πλαίσιο, διοργανώνει το digital economy forum 2021: digitalisation, no longer a choice but a necessity".

Γ. Βρούτσης: “ Η συμφωνία που πέτυχε η κυβέρνηση στο Ecofin, για τους συντελεστές ΦΠΑ στην Ε.Ε., διασφαλίζει οριστικά και αμετάκλητα τη δυνατότητα επαναφοράς του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ σε όλα τα νησιά του Αιγαίου”

 Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Ν.Δ. και Βουλευτής Κυκλάδων κ. Γιάννης Βρούτσης, με αφορμή την επίτευξη της συμφωνίας στο Ecofin, για τους συντελεστές ΦΠΑ σε ολόκληρη την Ε.Ε., προέβη στη ακόλουθη δήλωση:

Συνάντηση Λεονταρίτη με τον Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής


Τον Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργο Λεονταρίτη επισκέφθηκε ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλης Κουτουλάκης συνοδευόμενος από τον Διοικητή της 6ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αρχιπλοίαρχο ΛΣ Ιάκωβο Γκύζη, τον Λιμενάρχη Σύρου, Πλωτάρχη ΛΣ Ιωάννη Βαμβακούση και τον Διοικητή της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Σύρου, Πλοίαρχο Παναγιώτη Καραμήτσα.
Στην ενδελεχή συζήτηση που πραγματοποιήθηκε αναλύθηκαν θέματα του Υπουργείου που αφορούν την ακτοπλοΐα στις Κυκλάδες.

Ευχές από τον Θανάση Παπαμιχαήλ και την Think Politics

 

Μήνυμα της Κατερίνας Μονογυιού για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού

Διαπιστώσεις παραβάσεων παράνομης στάθμευσης από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μυκόνου και αποστολή ετεροχρονισμένων οφειλών

Ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε ερώτηση για τις παραβάσεις παράνομης στάθμευσης που έχουν διαπιστωθεί από το Δημοτικό Ταμείο Μυκόνου, καθώς και για την αποστολή ετεροχρονισμένων οφειλών.

Όπως αναφέρειη ερώτηση, έχει διαπιστωθεί με βάση τα πολλαπλά δημοσιεύματα στον τύπο ότι πολλοί Δήμοι της χώρας, ανάμεσά τους και ο Δήμος Μυκόνου, έχουν «θυμηθεί» τις παράνομες παραβάσεις στάθμευσης χωρίς ωστόσο να έχουν ειδοποιήσει τους παραβάτες για μεγάλο χρονικό διάστημα, σε ορισμένες περιπτώσεις μετά από 8 και 5 χρόνια.

Πολλοί δε φορείς, έχουν καταφύγει σε διαμαρτυρίες προς Υπουργεία, όπως ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Ενοικιάσεως Αυτοκινήτων, τονίζοντας ότι υπάρχει ρητή νομοθετική πρόβλεψη της

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σύρου: "Η ελευθερία στην έκφραση δημόσιου λόγου είναι αυτονόητο και αναφαίρετο συνταγματικό δικαίωμα όλων των πολιτών"

 


Είναι αυτονόητο και αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών να ασκούν δημόσιο έλεγχο σε πράξεις ή παραλείψεις δημόσιων ή ιδιωτικών φορέων, ιδιαίτερα όταν αυτές αφορούν ή ενδέχεται να αφορούν την υγεία, το περιβάλλον, τις εργασιακές συνθήκες ή έχουν επιπτώσεις στην ίδια τους τη ζωή.

 

Η ελευθερία στην έκφραση δημόσιου λόγου είναι αυτονόητο και αναφαίρετο δικαίωμα όλων των πολιτών.

 

Είναι καθήκον της πολιτείας να προστατεύει τα δημόσια αγαθά, την ελευθεροτυπία, την ελευθερία του λόγου, την δημοκρατία, τις αξίες της ζωής, όπως και το Σύνταγμα επιτάσσει.

Κοροναϊός: Επιτακτική η τρίτη δόση για την «Όμικρον» - Τι εισηγείται ο Ηλίας Μόσιαλος μιλώντας στα Παραπολιτικά και στο Βασίλη Βενιζέλο

 Ηλίας Μόσιαλος 
Οι εκτιμήσεις της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για την μετάλλαξη της Μποτσουάνα, ο προβληματισμός και το πρώτο κρούσμα στην χώραΑναµενόµενο ήταν το πρώτο κρούσµα του στελέχους Όµικρον του νέου κοροναϊού, το οποίο επιβεβαιώθηκε την Πέµπτη στη χώρα µας, ενώ ο Εθνικός Οργανισµός ∆ηµοσίας Υγείας (ΕΟ∆Υ) θα γνωρίζει σήμερα εάν κάποια από τις στενές επαφές του κρούσµατος, το οποίο παραµένει σε καραντίνα στα Χανιά, όπως και οι στενές επαφές του, είναι θετική στο νέο κοροναϊό και το στέλεχος Οµικρον. Σύµφωνα µε όσα έχουν γίνει γνωστά διεθνώς, 50 µεταλλάξεις, εκ των οποίων οι 32, δηλαδή οι διπλάσιες από τις 16 του στελέχους ∆έλτα του νέου κοροναϊού, βρίσκονται στην πρωτεΐνηακίδα του στελέχους Οµικρον, του λεγόµενου και ως «στελέχους Μποτσουάνα», και έχουν προκαλέσει, εδώ και δώδεκα ηµέρες, διεθνή συναγερµό στις υγειονοµικές Αρχές, στα πανεπιστήµια και στους ανεξάρτητους ειδικούς επιστήµονες και ερευνητές.