slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΗΝΟΥ

Αίτημα Πολυκρέτη στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Στην περιοδεία που πραγματοποίησε στη Νάξο την Τετάρτη, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Γεωργαντάς, συνόδεψε ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Μανώλης Πολυκρέτης, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη δέσμευση του Υπουργού να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες για την κατασκευή του Φράγματος Τσικαλαριού, αλλά και για τη βούλησή του να προχωρήσουν οι απαιτούμενες ενέργειες για την δημοπράτηση μελετών για τα δίκτυα του Φράγματος.


Να επισημανθεί ότι ο κ. Πολυκρέτης γνωρίζοντας την τεράστια σημασία του Φράγματος αυτού, έχει επισκεφτεί τρεις φορές το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, συνοδευόμενος  από τον Βουλευτή Κυκλάδων κ. Φίλιππο Φόρτωμα.

Χαράλαμπος Κόκκινος: Οι "συκοφάντες" στην Π.Ν.Α. και η ..."ομάδα της αλαζονείας"!


 Οι "συκοφάντες" στην Περιφέρεια  Ν.Αιγαίου, η "ομάδα της αλαζονείας " το δημόσιο χρήμα και το " τιράζ" ως  κριτήριο χρηματοδότησης ...ανέκδοτου περιοδικού !
Στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν.Αιγαίου (Σύρος 28.11.22) η Περιφερειακή Αρχή  απέδειξε -ακόμα μια φορά - την αλαζονεία της και επιβεβαίωσε το διχαστικό κλίμα που συστηματικά καλλιεργεί!
Δεν επιθυμεί τη σύνθεση απόψεων,  δεν κάνει  αυτοκριτική και  δεν μαθαίνει από τα τραγικά λάθη της!
Στο θέμα όπου συζητήθηκε "η τουριστική προβολή της Π.Ν.Α."  και ενώ υπήρχε ομοφωνία ,  διάθεση για σύνθεση απόψεων και προτάσεις από τη μειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου ο Περιφερειάρχης  κ.Χατζημάρκος αποκάλεσε ...συκοφάντες(!) αυτούς που αποκαλύψαμε   προ καιρού ,την απόφαση  της Περιφερειακής Αρχής Ν.Αιγαίου να χρηματοδοτησει -  με δημόσιο χρήμα- ανέκδοτο περιοδικό με κριτήριο το ..."τιράζ " (όπως δήλωσε ο κ.Περιφερειαρχης)!

Δ. Καπούνης στον ΣΚΑΪ: «Να υπάρξει και "καλάθι αγροτών και κτηνοτρόφων", πολλά τα προβλήματα!».

 Για την επίσκεψη του ΥπΑΑΤ, Γιώργου Γεωργαντά, στην Νάξο και για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας του νησιού λόγω της ακρίβειας και του αυξημένου κόστους παραγωγής μίλησε, στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης.
«Ο κ. Γεωργαντάς άκουσε τα προβλήματά μας, έδωσε υποσχέσεις και λύσεις, όμως υπάρχουν πάρα πολλά ακόμη ζητήματα που πρέπει να δούμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο Δ. Καπούνης.

Κάλεσμα του Αντιδημάρχου Βαγγέλη Κατσαρά : Ελάτε να ανάψουμε το δέντρο παρέα!!

Με πολλές εκπλήξεις μουσική και φυσικά τον αγαπημένο όλων μας Άγιο Βασίλη!! Σας περιμένουμε
Vaggelis Katsaras Αντιδήμαρχος Τουρισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, στις 20:30, ο Δήμος θα φωταγωγήσει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, στην Πλατεία Πρωτοδικείου,
ενώ η Φιλαρμονική και το Αριάδνειο Ωδείο θα παίξουν χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα.

Δίωρος διάλογος Γεωργαντά με αγρότες στη Νάξο

Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2022, 8:29 μμ EN24
Εξετάσθηκε το σύνολο των προβλημάτων τους – Πολιτική βούληση της κυβέρνησης η ολοκλήρωση του Φράγματος Τσικαλαριού
Εμβληματικό νησί για την αγροτική οικονομία της Ελλάδας, χαρακτήρισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργος Γεωργαντάς τη Νάξο, η οποία, όπως είπε, με τα άριστα σε ποιότητα προϊόντα της κάνει τη χώρα μας γνωστή σε όλο τον κόσμο.

Σε δίωρη σύσκεψη με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της Νάξου ο κ. Γεωργαντάς είχε την ευκαιρία να συζητήσει με αγρότες, να ακούσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να τους ενημερώσει για τα μέτρα που λαμβάνει το ΥΠΑΑΤ.

Νίκος Συρμαλένιος: «Με το ιδιωτικοποιημένο ΕΣΥ οι έχοντες θα επιβιώνουν και οι πολλοί θα αποβιώνουν»

Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας  

 Μια μέρα θλίψης για το Ελληνικό Κοινοβούλιο και τη χώρα είναι η μέρα που πρόκειται να ψηφιστεί, από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, μόνο, η οριστική κατεδάφιση του ΕΣΥ, δήλωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας. Η κυβέρνηση αφού απαξίωσε σταδιακά τη δημόσια υγεία με καθήλωση των μισθών και αναξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, προχωρά σήμερα στην επόμενη φάση του σχεδίου της για παραχώρηση του ΕΣΥ στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.

Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου δέντρου


Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, στις 20:30, ο Δήμος θα φωταγωγήσει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, στην Πλατεία Πρωτοδικείου, 
ενώ η Φιλαρμονική και το Αριάδνειο Ωδείο θα παίξουν χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα.