slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σάλος στα ξένα media: Μαζική δηλητηρίαση σε πολυτελές ξενοδοχείο της Ρόδου


Τα αποτελέσματα των αναλύσεων δεν έδειξαν μικρόβιο στο φαγητό ή στο νερό του ξενοδοχείου, λέει η διεύθυνση - Ακόμα και για 500 κρούσματα κάνουν λόγο οι καταγγελίες, που διατυπώθηκαν από Γάλλους τουρίστες αλλά και την Ρωσική Υπηρεσία Καταναλωτών - «Έβλεπα ανθρώπους να κάνουν εμετό ακόμα και στις πισίνες», λέει Γάλλος καθηγητής Επιδημιολογίας που ήταν μεταξύ των ασθενών
Απίστευτη ταλαιπωρία υπέστησαν εκατοντάδες Γάλλοι αλλά και Ρώσοι που έκαναν διακοπές στο

Διαμαρτύρονται οι Πόντιοι για το αντιρατσιστικό


Τη διαμαρτυρία της για "τη διαφαινόμενη παράλειψη" της Γενοκτονίας του Ποντιακού και Μικρασιατικού Ελληνισμού, αλλά και των υπολοίπων χριστιανικών λαών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας (Αρμενίων, Ασσυρίων) από τις πρόνοιες του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου εκφράζει η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, με επιστολή της προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, την ...

Δείτε ποιες εξετάσεις δεν θα καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ


Στην απενεργοποίηση από το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης συγκεκριμένων κωδικών εξετάσεων που αφορούν τουλάχιστον οκτώ ειδικότητες, προχώρησε ο ΕΟΠΥΥ, με στόχο τον εξορθολογισμό του συστήματος αποζημίωσης των διαγνωστικών εξετάσεων και ιατρικών πράξεων. Έπειτα από μελέτη του σχετικού καταλόγου κωδικοποίησης, ο οργανισμός «έβγαλε» από το σύστημα κωδικούς εξετάσεων, για τις οποίες έχει παρατηρηθεί ότι υπήρχαν συχνά διπλές καταχωρήσεις της ίδιας εξέτασης, κάποιες περιλαμβάνονται σε άλλες εξετάσεις, άλλες είναι παρωχημένες και δεν χρησιμοποιούνται στη σύγχρονη ιατρική πράξη, ενώ αρκετές περιλαμβάνονται στην ιατρική επίσκεψη και δεν τιμολογούνται μεμονωμένα.

Η απόφαση του ΕΟΠΥΥ στηρίχθηκε στο πόρισμα πενταμελούς επιτροπής, που συστάθηκε με τη συμμετοχή εκπροσώπων από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και την Πανελλήνια Ένωση Εργαστηριακών Ιατρών Βιοπαθολόγων- Κυτταρολόγων- Παθολογοανατόμων.

Επίσης, παρατηρήσεις και προτάσεις έγιναν και από επιστημονικές εταιρείες (Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών και Καρδιολόγων Ελλάδας, Ωτορινολαρρυγγολογική εταιρεία, Οφθαλμολογική εταιρεία, Ενδοκρινολογική εταιρεία, Νευρολογική εταιρεία, Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας).

Οι πρωτοβουλίες του ΕΟΠΥΥ για τον εξορθολογισμό του πλαισίου αποζημίωσης διαγνωστικών εξετάσεων με την εισαγωγή κανόνων και οδηγιών θα συνεχιστούν, όπως ενημερώνει ο οργανισμός.

Οι διαγνωστικές και θεραπευτικές πράξεις που περιλαμβάνονται στον κατάλογο δεν θα αποζημιώνονται στο εξής, καθώς έχουν ήδη εξαιρεθεί από το Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης.

Οι εξετάσεις που δεν καλύπτονται πλέον είναι οι εξής:

Εγκύκλιος ΥΠΕΣ για τους δημοτικούς υπαλλήλους- Τι αλλάζει σε άδειες, προσλήψεις & αποσπάσεις


Νέα εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών γνωστοποιεί όλες τις αλλαγές που επέφεραν σε θέματα προσωπικού ΟΤΑ οι διατάξεις των ν.4257/2014 και 4258/2014. Τα ζητήματα που γνωστοποιεί η εγκύκλιος αφορούν τις προσλήψεις , την κινητικότητα (αποσπάσεις, μετακινήσεις κ.λπ.) , τις άδειες ,τα θέματα υπηρεσιακών συμβουλίων αλλά και τον Κανονισμό Προσωπικού ΝΠΙΔ.
Συγκεκριμένα, η εγκύκλιος αναφέρει...

Γιάννης Βρούτσης: ΠΛΗΡΗΣ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΣΕ 65.835 ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΤΟΥ ΟΑΕΕ

Δυνατότητα σε 65.835 οφειλέτες του ΟΑΕΕ να έχουν πλήρη ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη την οποία μέχρι σήμερα στερούνταν, δίνει το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.
Μετά από τις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις που πραγματοποίησε η ΗΔΙΚΑ βρέθηκαν 65.835 ενεργοί ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ που πληρούν τα....

Επανέρχεται ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας από τις 15 Σεπτεμβρίου


Επανέρχονται τα τα περιοριστικά μέτρα της κυκλοφορίας των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας (μικρός, μεγάλος και πράσινος δακτύλιος) από τη... Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015.

Υπενθυμίζεται ότι ο μικρός δακτύλιος ορίζεται από τις παρακάτω οδούς και λεωφόρους:

Κεφαλογιάννης: Κύριο μέλημα της Κυβέρνησης η βελτίωση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και προς όφελος των παραγωγών και κτηνοτρόφων, η πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης έτους 2013

Στην πραγματοποίηση διορθωτικών κινήσεων σε ό,τι αφορά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τις πληρωμές τις εξισωτικής αποζημίωσης προχωρά το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του ευρωβουλευτή της ΝΔ κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη ο οποίος όπως είναι γνωστό πρόσφατα είχε παρέμβει στον αρμόδιο Υπουργό για το θέμα αυτό.
Σε σύσκεψη που συμμετείχαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Καρασμάνης και ο αναπληρωτής υπουργός Πάρης Κουκουλόπουλος αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:

30 χρόνια ΑΠΑΣ Τα Φανάρια


Το Σάββατο 23 του Αυγούστου στο Πολιτιστικό Κέντρο Απεράθου, 
θα γίνει εκδήλωση για τη συμπλήρωση των 30 χρόνων του Α.Π.Α.Σ ''Τα Φανάρια'' 1984-2014.

Πάρος: Απόψε η νησιωτική βραδιά στην παραλία του Μώλου Μαρμάρων Πάρου.


Σήμερα Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014 θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση νησιώτικη βραδιά στην παραλία του Μώλου Μαρμάρων Πάρου.

Νάξο, όπου η παράδοση δεν πήρε ποτέ παλιά

Το φαγητό που οι κάτοικοι αυτού του κυκλαδίτικου νησιού προετοιμάσει έχει αλλάξει ελάχιστα στο πέρασμα των αιώνων
Οι Naxiots είναι πραγματικά αυτάρκεις. Τα προϊόντα τους μπορούν να αγοραστούν στο νησί και μερικά καταστήματα σε μεγάλες πόλεις της χώρας. [Κατερίνα Kampiti]
Με τη Νένα Δημητρίου *
Η Νάξος είναι ένα εύφορο κήπο στη μέση του Αιγαίου. Ζα, το ψηλότερο βουνό των Κυκλάδων, το

Για πόσους ιδιοκτήτες ακινήτων θα μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ

Η ΓΓ Εσόδων θα εκδώσει νέα εκκαθαριστικά μέσα στον Σεπτέμβριο για περισσότερους από 6.000.000 ιδιοκτήτες ακινήτων
Άγνωστο παραμένει προς το παρόν σε πόσες δόσεις θα κληθούν να καταβάλλουν τον ΕΝΦΙΑ οι φορολογούμενοι. Το βέβαιο είναι ότι η Γενική Γραμματεία Εσόδων θα εκδώσει νέα εκκαθαριστικά μέσα στον Σεπτέμβριο για περισσότερους από 6.000.000 ιδιοκτήτες ακινήτων.

Από τη συναυλία της Μαρίας Αναματερού στη Χώρα της Νάξου

Αποχαιρετιστήριο μήνυμα του προέδρου της τοπικής κοινότητας Κορωνίδος Ιάκωβου Μπαρδή

                                 Κωμιακή, 20 Αυγούστου 2014

Με αφορμή τη λήξη της θητείας μου ως προέδρου της κοινότητας του χωριού μου, στις 31 Αυγούστου, απευθύνω εγκάρδιο χαιρετισμό σε όλους σας, σε όλους τους κατοίκους της Κωμιακής, του Απόλλωνα και όλων των οικισμών της Κορωνίδας, σε όλους τους Κωμιακίτες, όπου ζουν και εργάζονται.

ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ: Απόλυτα σεβαστή και κατανοητή η απόφαση του Νίκου Μαράκη

Νίκος Μαράκης - Νίκος Μαιτός 
Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ
Η απόφαση του Νίκου Μαράκη για αποποίηση της συμμετοχής του στο νέο δημοτικό συμβούλιο, καθώς και οι λόγοι που τον οδήγησαν σ΄ αυτήν, είναι απόλυτα σεβαστοί και κατανοητοί. Άλλωστε είχε εκφράσει τους έντονους προβληματισμούς του πολλές
φορές αμέσως μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές στον επικεφαλή της κίνησης μας.
Αυτή τη στιγμή θέλουμε να εκφράσουμε τις...