slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Tα πρωτοσέλιδα της Κυριακής (24-6-2012)




















Διαβάστε όλο το κείμενο της συμφωνίας Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη

Η αναθεώρηση των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης, το νέο αναπτυξιακό πλάνο της χώρας, οι αλλαγές στο πολιτικό σύστημα και στο κράτος, με έμφαση στα θέματα ασφάλειας και παράνομης μετανάστευσης αποτελούν τα βασικότερα σημεία της προγραμματικής συμφωνίας των τριών κομμάτων.Βάση της νέας κυβέρνησης συνεργασίας είναι η σύγκλιση απόψεων που υπήρξε και καταγράφηκε στα εξής ζητήματα, ευρύτερων κατευθύνσεων και άμεσης πολιτικής προτεραιότητας, χωρισμένα στα εξής κεφάλαια-κατηγορίες:

Αυτοί χρωστάνε στην εφορία

Κυβέρνηση: Διαπραγμάτευση με τρόικα για 10 παρεμβάσεις στο φορολογικό


Δέκα παρεμβάσεις αναμένεται να διαπραγματευτεί με την τρόικα το οικονομικό επιτελείο της νέας κυβέρνησης όσον αφορά στην κατάρτιση του φορολογικού νομοσχεδίου.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, πρόκειται για...

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ – ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ


«Δεν θα ησυχάσουμε αν δεν σταματήσουμε το τέρας της ανεργίας»
«Στόχος μας είναι να υψώσουμε μια ασπίδα κατά της φτώχειας και της ανεργίας. Δεν θα ησυχάσουμε αν δεν σταματήσουμε το τέρας της ανεργίας, με τελικό στόχο να το νικήσουμε». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Εργασίας, Νίκος Νικολόπουλος, κατά την διάρκεια της παράδοσης – παραλαβής του Υπουργείου Εργασίας το πρωί της Παρασκευής, προσθέτοντας: «Δουλεύοντας σκληρά, με μεθοδικότητα και βάζοντας συγκεκριμένους στόχους, πιστεύω πως μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Στόχος όλων μας, να..........

Για μια ολοκληρωμένη πολιτική αλιείας στο Νότιο Αιγαίο

Tου Βασίλη  Μαργάρα
 Περιφερειακού  Σύμβουλου  Μυκόνου
Μια πρώτη συζήτηση για την μεταρρύθμιση της Αλιευτικής Πολιτικής στο νησιωτικό χώρο έλαβε μέρος στο Περιφερειακό Συνέδριο της Ρόδου (09/06/2012). Στην εισηγήση του Περιφέρειάρχη, κ. Γιάννη Μαχαιρίδη, κατά κύριο λόγο, συμπεριλαμβάνονταν θέματα αειφορίας και προστασίας περιβάλλοντος. Διαπιστώθηκε η δραματική μείωση των αλιευμάτων και .....

Χαμός στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης


Κύριε Γιαννακίδη, μην κουκουλώσετε την υπόθεση, γιατί θα εκτεθείτε! Σας το λέμε από τώρα. Ήδη υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον από τα φιλοζωικά σωματεία, που είναι στα ίχνη του M.Φ.
Υπάλληλος (διευθυντής) τμήματος της Περιφέρειας Αν.Μακεδονίας και Θράκης στην Κομοτηνή, χρησιμοποιούσε..τους κρατικούς servers για να στήνει sites με αντικείμενοαιματοβαμμένους αγώνες σκυλιών ! Και δεν έφτανε αυτό, υπάλληλοι της περιφέρειας, έστησαν ολόκληρο δίκτυο, χρησιμοποιώντας το δημόσιο ιντερνετ, για να κλέβουν το σήμα της NOVA. Η υπόθεση έχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ ουρά, αν ερευνηθεί, καθώς έχει ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ σημασία, το πού εργάστηκε ο εξπέρ στους υπολογιστές προϊστάμενος!
Μετά την αποκάλυψη του

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εγχείρηση στην οποία υπεβλήθη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος βρίσκεται στο στάδιο της ανάνηψης.

Η επέμβαση του πρωθυπουργού κράτησε λιγότερο από μια ώρα, ωστόσο οι γιατροί έκριναν απαραίτητο να προχωρήσουν σε ολική νάρκωση.

Σημειώνεται ότι ο κ. Σαμαράς επισκεπτόμενος το Αττικό Νοσοκομείο την Παρασκευή, διαπιστώθηκε ότι εμφάνιζε αρχή αποκόλλησης αμφιβληστροειδούς στο δεξί μάτι και αποφασίστηκε η χειρουργική της αντιμετώπιση.

ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΣΤΙΒΟΥ ΝΑΞΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ


ΞΕΚΙΝΑ AΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟ .........

FLYING CAT 3. Ξεκινά δρομολόγια το Σαββατο 23 Ιουνιου 12.
Αναχωρεί  απο Ναξο για ΡΑΦΗΝΑ (μεσω Μυκονου-Τηνου)
καθε ΠΑΡΑΣΚ-ΣΑΒΒΑΤΟ-ΚΥΡΙΑΚΗ στις 18.05 (αφιξη στη Ραφηνα στις21.00).
Αναχωρει απο Ναξο για ΜΥΚΟΝΟ _ ΤΗΝΟ στις 18.05
ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ εκτος Τεταρτης
Αναχωρει απο ΝΑΞΟ για ΝΙΟ - ΘΗΡΑ στις 10.45
ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ εκτος Τεταρτης, Αφιξη στη Θηρα στις 12.20 

Βίντεο: Ζουράρις για βουλευτές ΧΑ και Ρεπούση

Ζουράρις: Oι Βουλευτές της Χρυσής Αυγής να περιστοιχίσουν την Ρεπούση… Για να καταλάβει η εν λόγω κυρία Βουλευτής της Αριστεράς τι σημαίνει… Συνωστισμός! Δείτε το βίντεο:

Το 3Χ3 πέτυχαν Μαύρου και Μάρκου στην Αίγινα


Η Νάντια Μαύρου και η Γιάννα Μάρκου ολοκλήρωσαν με απόλυτη επιτυχία τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις στον προκριματικό γύρο του Master Beach Volley 2012 που διεξάγεται στην Αίγινα και αύριο το πρωί στο κυρίως ταμπλό στις 11.00 θα βρεθούν αντιμέτωπες με το δίδυμο Νάστου - Γκότσι.
Οι αθλήτριες του Πανναξιακού νίκησαν με τη σειρά τις Καπνιά-Ροδανού με 2-0 σετ (21-17, 21-18), τις Καρατζοπούλου-Πασιαλή  2-0 σετ (21-17,21-17) και τις Βλασερού-Καζάκου 2-1 (14-21, 21-11, 15-12)
 " Στον 3ο αγώνα ήμασταν κουρασμένες γι αυτό χάσαμε ένα σετ. Παρόλα αυτά θεωρούμε ότι ο στόχος επετεύχθη με δεδομένο ότι είναι η πρώτη φορά παίρνουμε μέρος σε Master. Από δω και πέρα θέλουμε να κάνουμε μια καλή εμφάνιση στο κυρίως ταμπλό και θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε κάτι καλό"  δήλωσε εμφανώς ικανοποιημένη μετά το τέλος των αγώνων η Νάντια Μαύρου

e-Επιλογές της 22/06/2012


Η τελετή παράδοσης - παραλαβής στο υπουργείο εργασίας(βίντεο)

Αγαπητέ φίλε και συνάδελφε,
Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια, καθώς επίσης και για τις υπηρεσίες που προσφέρατε ως υπουργός εργασίας στη διάρκεια της θητείας της υπηρεσιακής κυβέρνησης.
Εύχομαι, επίσης, κάθε επιτυχία στα νέα σας καθήκοντα και είμαι σίγουρος ότι θα συνεργαστούμε εποικοδομητικά στο πλαίσιο της κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας.

Επιστολή - διαμαρτυρία του Μανόλη Μαργαρίτη για τη φημολογούμενη κατάργιση των κοινωνικών προγραμμάτων


Μετά την είδηση ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου τίθεται εκτός χρηματοδότησης προγραμμάτων κοινωνικών δομών, με το επιχείρημα ότι παρουσιάζεται υψηλότερο ΑΕΠ και άρα υπερβαίνει το μέσο όρο των δικαιούχων των προγραμμάτων, ο δήμαρχος Μανόλης Μαργαρίτης, απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον συντοπίτη μας Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Γιάννη Βρούτση, κοινοποιώντας την παράλληλα και στη.......Γενική Γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, κα Α. Δαλλαπόρτα, στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, κ. Κ. Ασκούνη, στο Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, κ. Φ. Χατζημιχάλη και στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, κ. Γ. Μαχαιρίδη.
     Η επιστολή αναφέρει τα εξής:

Οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΦΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ “ΔΗΛΗΤΗΡΙΑ” ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

Με αφορμή το ατυχές περιστατικό στην Τήνο, όπου δημητηριώδες φίδι δάγκωσε κάτοικο, ο οποίος δεν κατέστη δυνατό να δεχθεί το κατάλληλο αντίδοτο στην Τήνο ούτε στη Σύρο, χρειάστηκε να διαμετακομιστεί στην Αθήν -με καθυστέρηση- και αντιμετωπίζει πλέον σοβαρά προβλήματα υγείας, οι Οικολόγοι Πράσινοι Κυκλάδων επιθυμούν να αποσαφηνίσουν μερικά θέματα: