slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η Κυβέρνηση σε αυταπάτη, η Αντιπολίτευση στον κόσμο της, ο λαός σε κώμα!


Άρθρο του Θανάση Παπαμιχαήλ – Επικοινωνιολόγου

Μια νέα αρρώστια μαστίζει αυτόν τον τόπο, χρόνια τώρα, και ακούει στο όνομα αυταπάτη. Για όλα φταίνε οι άλλοι, οι διεθνείς συνωμοσίες, οι ξένοι τοκογλύφοι, οι ντόπιοι διαπλεκόμενοι.
Μας ψεκάζουν, μας ζηλεύουν, θέλουν να κλέψουν την ιστορία μας και τα πλούτη που διαθέτει το υπέδαφος μας. Ιδεοληπτικές εμμονές μας κατατρέχουν ως κοινωνία. Και οι πολιτικοί μας το ξέρουν.

Επίσημα κι από το βήμα της Βουλής, υπουργός παραδέχεται ότι τα νέα μέτρα είναι υφεσιακά, αλλά προχωράμε σε ανάπτυξη.

Γιώργος Λεονταρίτης: «Λαγός τη φτέρη έσειε, κακό της κεφαλής του».

Πληροφορηθείς το περιεχόμενο της ανακοίνωσης της κομματικής οργάνωσης των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» των Κυκλάδων, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γεώργιος Λεονταρίτης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΣΑΝΟ

Του Γιώργου  Βακόνδιου
Η από Ερμουπόλεως δήλωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου ότι η κυβερνητική πλειοψηφία ψηφίζει και εφαρμόζει αντισυνταγματικές και εγκληματικές διατάξεις αποτελεί την επιτομή της αναλγησίας, της ανικανότητας και με της κάθε τρόπο προσκόλλησης στην εξουσία.
Προφανώς ο υπουργός εκμεταλλευόμενος την ευγενική συμπεριφορά των Συριανών που σε κάθε άλλη περίπτωση θα είχαν αντιδράσει ως αρμόζει σε τέτοιου είδους πολιτικές, βρήκε την ευκαιρία να κοροϊδέψει σχεδόν το σύνολο των κατοίκων των νησιών.
Για να δικαιολογήσει την τάση του προς την εξουσιομανία επικαλέσθηκε σαν δικαιολογία την σκέψη του για παραίτηση.
Όπως νομοθέτησε για τα ειδικά μισθολόγια των ενστόλων με ευχές οι οποίες δεν πρόκειται ποτέ να πραγματοποιηθούν, έτσι νομοθέτησε και εις βάρος της νησιωτικότητας με παρηγοριά την σκέψη για παραίτηση.
Προφανώς και δεν πείθει κανέναν.
Ο Πάνος Καμμένος ο οποίος συνέβαλε στην κατάργηση του συντάγματος για κάποια εκατομμύρια ευρώ είναι ο ίδιος ο οποίος μόλις ανέλαβε την εξουσία, ανέθεσε σε ξένη εταιρία την ανακατασκευή (;!) των σάπιων αεροπλάνων ναυτικής συνεργασίας προϋπολογισμού 500 εκατομμυρίων ευρώ.
Είναι ο ίδιος ο οποίος δήλωνε ότι θα παραιτηθεί και θα αποσυρθεί από την πολιτική (θα έχανε η Βενετιά βελόνι) εάν αλλάξει το καθεστώς του ΦΠΑ στα νησιά.
Ήταν ο ίδιος ο οποίος δήλωνε ότι μετά την πρώτη φάση δεν θα επεκταθεί το συγκεκριμένο καταστροφικό μέτρο στη δεύτερη ομάδα νησιών ότι και αν συμβεί.
Προφανώς ο Πάνος Καμμένος όταν κάνει δηλώσεις δεν αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα.
Η πραγματικότητα είναι ότι με τις αντισυνταγματικές και εγκληματικές ρυθμίσεις (κατά δήλωσή του) που ψήφισε, αφαίρεσε τα εισοδήματα ενός μηνός κάθε χρόνο (κατά τους μετριότερους υπολογισμούς) από κάθε νησιώτικη οικογένεια.
Προφανώς αυτό δεν είναι τίποτα μπροστά στην επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ, την απόδοση της 13ης σύνταξης και την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ που διασφάλισε μετά την υπερήφανη και σκληρή διαπραγμάτευση.
Οι νησιώτες μπορεί να είναι ευγενικοί αλλά σανό δεν τρώνε.



 

Να σε κάψω Γιάννη, να σ αλείψω μέλι……..


Ανακοίνωση από το Ποτάμι Σύρου για τις δηλώσεις Καμμένου για το ΦΠΑ
 «Στον λαϊκισμό των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ προστίθεται και η παράνοια»
Tην Κυριακή ο κ. Καμμένος θριαμβολογώντας για το τέλος της ύφεσης  που ΘΑ επιτύχει η κυβέρνηση, ψηφίζει στην Βουλή την αύξηση του Φ.Π.Α. των νησιών κατά ολόκληρες 8 ποσοστιαίες μονάδες. Από 16% στο 24%!
 Την Τρίτη, από την Σύρο, δηλώνει ευθαρσώς ότι η ψήφος της κυβερνητικής πλειοψηφίας  για την αύξηση του ΦΠΑ είναι αντισυνταγματική και εγκληματική και

Άγριο «δούλεμα» του Καμμένου στους νησιώτες.

Παρέμβαση του πρώην Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ν. Κυκλάδων, Παναγιώτη Ρήγα.
Μια παράσταση άγριου και πρωτοφανούς «δουλέματος» παίχτηκε στην σκηνή του θεάτρου «Απόλλων» στην Ερμούπολη της Σύρου.

Πρωταγωνιστής ο πρωταθλητής της πολιτικής κυβίστησης (κοινώς κωλοτούμπας) και κατά συρροή αναξιόπιστος Πάνος Καμμένος, συνέταιρος του Αλέξη Τσίπρα στην Κυβέρνηση της συμφοράς.
Ο κ. Καμμένος που με την ψήφο του αυξήθηκε ο συντελεστής ΦΠΑ στα νησιά από το 16% στο

Εξαχρείωση!


Αν ισχύει η είδηση, τότε θα μιλάμε για την κορύφωση του πελατειακού κράτους, το οποίο -αν και μάς έχει συνηθίσει στα «κολπάκια» προς όφελος ημετέρων- στα χρόνια της Αριστεράς εξαχρειώθηκε.
Η είδηση έχει ως εξής: «Εξετάσεις πιστοποίησης για όσους έχουν εντοπιστεί στο Δημόσιο με παράτυπους τίτλους σπουδών προγραμματίζει μέσα στους επόμενους μήνες το υπουργείο Παιδείας, αφού σύμφωνα με υψηλόβαθμη πηγή τα

Ανακοίνωση: Σύλλογου Σκαδιωτών-Μεσωτών Νάξου


Την Κυριακή 29/05/16 ο Σύλλογός μας θα πραγματοποιήσει εκδρομή στο Άστρος Κυνουρίας Ώρα αναχώρησης 07:00´π.μ. από το τέρμα Άνω Κυψέλης. Η διαδρομή θα έχει ως εξής: Στάση στη Κόρινθο για καφέ, Λεωνίδιο, Μονή Ελώνα Αρκαδίας, Άστρος Κυνουρίας. Είναι μια πολύ ωραία ευκαιρία να βρεθούμε για άλλη μια φορά μαζί, σε όμορφα μέρη της Πατρίδας μας και το σίγουρο είναι πως θα περάσουμε πολύ ωραία. Τηλ. για κρατήσεις θέσεων: Αθηνά Χωριανοπούλου-Πιτταρά 6977146173....
και Ανδρέας Παπαιωάννου 6936000091. Τιμή εισιτηρίου (για το πούλμαν) είναι δώδεκα ευρώ.Η ζήτηση είναι πολύ μεγάλη, οπότε κρατήσεις θέσεων θα γίνονται μέχρι Παρασκευή 27/05/16 και ώρα 19:30 

Ο Μαρξ στον …ζόφο

Του Δημήτρη  Μαρκόπουλου Στο περίφημο έργο του «ο Μαρξ στο Σόχο», ο Χάουαρντ Ζιν περιγράφει τη νεκρανάσταση του διανοητή. Ο Μαρξ επιστρέφει για λίγο από τον Άλλο Κόσμο μόνο για να αποδείξει πως οι ιδέες του δεν έχουν πεθάνει. Ομολογεί πως πάντα φοβόταν ότι κάποιοι θα τον ερμηνεύσουν λάθος.Ποτέ όμως δεν θα φανταζόταν πως τα ίδια τα δισέγγονα του θα ήταν αυτά που θα....

Αιμίλιος Λιάτσος: Οβιδιακές πολιτικές κυβιστήσεις με γλοιώδη συμπεριφορά και εμετικό γλείψιμο


Τέτοια γλοιώδη συμπεριφορά, τόσο εμετικό γλείψιμο είχαμε χρόνια να συναντήσουμε. Όχι φυσικά ότι μας αιφνιδίασε όπως δεν μας έχουν εντυπωσιάσει η οβιδικές μεταμορφώσεις αυτού του δημοσιολόγου. Για τον Αιμίλιο Λιάτσο ο λόγος. Πιθανόν κάποιοι θα θυμάστε αυτόν τον  αποτυχημένο δεξιό εκδότη να ρίχνει «κανόνι» στην βδομαδιάτικη εφημερίδα που έβγαζε -«Παρασκευή και 13» ήταν ο τίτλος της- και να