slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Γ. ΒΡΟΥΤΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ 20..11.2017

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ομιλία μου στον ακόλουθο σύνδεσμο

Στο μνημόσυνο των 6 παρέστη ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανώλης Μαργαρίτης


Την Κυριακή το πρωί, ο Δήμαρχος Μανόλης Μαργαρίτης παρέστη στο μνημόσυνο των 6, μεταξύ των οποίων και του Πέτρου Πρωτοπαπαδάκη, που με απόφαση έκτακτου Στρατοδικείου εκτελέστηκαν μετά τη Μικρασιατική καταστροφή και που ο Άρειος Πάγος αθώωσε πρόσφατα, καθώς έκρινε την τότε απόφαση ως πάσχουσα πλάνης.

Επίσκεψη Μανώλη Μαργαρίτη στη Μάλαγα

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Consumeless, ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης, συνοδευόμενος από τη Γραμματέα του Κατερίνα Μαργαρίτη επισκέφθηκαν τη Μάλαγα, προκειμένου να λάβουν μέρος στις εργασίες των εταίρων του προγράμματος.


Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από πέντε χώρες

Πάλι αφήνει μόνο τον Καμμένο στη Βουλή


Εδώ και περίπου 15 ημέρες, που έχουν ξεκινήσει οι αποκαλύψεις για τον Πάνο Καμμένο και τον «μεσάζοντα»-φάντασμα στη διακρατική συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία, το Μέγαρο Μαξίμου έχει αφήσει... μόνο του τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, καθώς εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο μόνος που έχει υπερασπιστεί δημοσίως τη συμφωνία είναι (για ευνόητους λόγους) ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας. Την προσεχή Πέμπτη ο Πάνος Καμμένος θα στρέψει το ενδιαφέρον της

Ενημερωτικό Σημείωμα του βουλευτή Κυκλάδων Ν.Μανιού - ΝΕΑ ΔΡΑΣΗ «ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕ ΕΞΩ» του ΕΠΑνΕΚ (ΕΣΠΑ 2014-2020)


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ


«ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕ ΕΞΩ» νέα δράση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα - Επιχειρηματικότητα - Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ), ΕΣΠΑ 2014-2020

Η Δράση στοχεύει στην προώθηση της εξωστρέφειας των ελληνικών μεταποιητικών επιχειρήσεων που αναπτύσσουν ήδη εξαγωγική δραστηριότητα, μέσω της συμμετοχής τους σε εμπορικές εκθέσεις που διοργανώνονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σε τρίτες χώρες.

Η ΦΩΦΗ ΕΞΕΛΕΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΣ, ΑΛΛΑ Ο ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΝΙΚΗΣΕ. ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΕΦΕΞΗΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ...

Φελνίκος
Η Φώφη Γεννηματά εξελέγη, ως αναμένετο, Πρόεδρος στον υπό σύσταση φορέα της Κεντροαριστεράς. Νικητής όμως της χθεσινής αναμέτρησης ανεδείχθη ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ο νεαρός ευρωβουλευτής έλαβε το 44% των ψήφων, όταν ακόμη και οι πλέον απαισιόδοξοι της Φώφης δεν περίμεναν ότι η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα πέσει κάτω από το 60%.
Το αποτέλεσμα 56% - 44% ουσιαστικά διαιωνίζει το διχασμό που ξεκίνησε στη Χαριλάου Τρικούπη όταν η Γεννηματά έδιωξε τον γραμματέα Ξεκαλάκη και διέλυσε  την Κεντρική Επιτροπή, που ήταν της επιρροής Ανδρουλάκη. Πλέον θα είναι δύσκολο στη Φώφη Γεννηματά και τους συνεργάτες της να αγνοήσουν τον

Τετραήμερη επίσκεψη Λεονταρίτη στη Νάξο

Το νησί της Νάξου επισκέπτεται από σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης. Επ' ευκαιρία της μεγάλης θεομητορικής Εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, ο Αντιπεριφερειάρχης παρέστη το πρωί στην Αρχιερατική  Θεία Λειτουργία για τον εορτασμό της Παναγίας Χρυσοπολίτισσας, πολιούχου της πόλεως Νάξου και στη λιτανεία της Ιερής εικόνας της Παναγίας που πραγματοποιήθηκε αμέσως  μετά.

Πρωτιά Μανώλη Μουστάκα στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. του Συλλόγου Κορωνίδας Νάξου

Δυο τα αξιοσημείωτα γεγονότα που συνέβησαν στις εκλογές για ανάδειξη Νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής Επιτροπής που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 19 Νοεμβρίου στην αίθουσα του Συλλόγου Κορωνίδας Νάξου επί της οδού Ανταίου 47 Γαλάτσι. Το πρώτο ήταν η πρωτοφανή συμμετοχή των Κωμιακιτών καθώς ψήφισαν 534 φίλοι και φιλές του Συλλόγου Κορωνίδας Νάξου. Και δεύτερο γεγονός ήταν ότι, οι Κωμιακίτες αγνόησαν όλα όσα συνέβησαν το τελευταίο διάστημα στον ιστορικό Σύλλογο Κορωνίδας και κρίνοντας θετικά το έργο του απερχόμενου προέδρου Μανώλη Μουστάκα του ξανάδωσαν την πρωτιά με 274 σταυρούς αυτή τη φόρα - στην εκλογική διαδικασίας της 16ης Νοεμβρίου 2014 είχε πάρει 288 σταυρούς . Σας παραθέτουμε κατά σειρά τα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας της 19ης Νοεμβρίου, αναφορικά και με το Δ.Σ. την Ελεγκτική Επιτροπή και την Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων, Ο.ΝΑ.Σ. όπως προέκυψαν κατά τη διαλογή των ψήφων.

Στην Αμοργό ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων και ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών, Ακτοπλοΐας και Επικοινωνιών

Στην Αμοργό βρίσκονται ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης και ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών, Ακτοπλοΐας και Επικοινωνιών και Έπαρχος ΠΕ Νάξου Ιωάννης Μαργαρίτης, προκειμένου να παραστούν στις θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό των Εισοδίων της Θεοτόκου στο Βυζαντινό Μοναστήρι της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας, πολιούχου και προστάτιδος του νησιού.

Με την ευκαιρία της επίσκεψής του ο κ. Λεονταρίτης συνοδευόμενος από τον κ. Μαργαρίτη συναντήθηκε με τον Δήμαρχο του νησιού κ. Νικόλαο Φωστιέρη προκειμένου να

Το Σωματείο Μαζικής Εστίασης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων «Φιλοξενία» για το θανάτο της αγαπημένης μας Αντωνίας Μαϊτού

     Το Σωματείο Μαζικής Εστίασης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων «Φιλοξενία» στο άκουσμα της είδησης του θανάτου της αγαπημένης μας Αντωνίας Μαϊτού αισθάνεται  την ανάγκη να της αφιερώσει  όπως οφείλει  λόγια ευγνωμοσύνης,  και ευχαριστίας .
     Η κυρία Αντωνία υπήρξε επί σειρά ετών μέχρι τα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας υπάλληλος του Δήμου Νάξου  και  υπεύθυνη των καταστημάτων . Εργάστηκε σκληρά με ζήλο προκειμένου να καλύψει σε εποχές δύσκολες τα  κενά της αδυσώπητης γραφειοκρατίας και του

Μακάριος Λαζαρίδης: «Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα κοινωνικά ευαίσθητο Κόμμα»«Ο κ. Τσίπρας είναι πιεσμένος από τις τρομακτικές αποκαλύψεις, του σκανδάλου του κ. Καμμένου, και ήρθε ξαφνικά την επομένη μέρα μάλιστα της διαδικασίας για την εκλογή του νέου Αρχηγού στην κεντροαριστερά, να ανακοινώσει ότι θα επιστρέψει, όχι 1,4 δις που λέει, 720.000.000 ευρώ  θα επιστρέψει τα χρήματα τα έχει, αρπάξει από τους Έλληνες πολίτες, γονατίζοντας τη μεσαία τάξη και κάνοντας τους φτωχούς φτωχότερους. Μάλιστα, στα 7,5 δις ευρώ μέτρων που έχουν ήδη επιβληθεί, έχουμε, άλλα 1,9 δις το 2018 και άλλο 1,1 δις το 2019 και το 2020. Και μιλάμε για ένα πλεόνασμα το οποίο προφανώς δεν προέρχεται από την ανάπτυξη  της οικονομίας, αλλά προέρχεται από την υπερφορολόγηση».Αυτό τόνισε σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1», ο κ. Μακάριος Λαζαρίδης Σύμβουλος Επικοινωνίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Γιάννης Βλασερός για επικράτηση Φώφης Γεννηματά: «Καθαρή νίκη, αλλά και δύσκολη εντολή»


Τα συγχαρητήρια του προς την Φώφη Γεννηματά για την εκλογή της στη θέση της επικεφαλής της Κεντροαριστεράς εξέφρασε ο Γιάννης Βλασερός, πολιτευτής Κυκλάδων (επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΔΗΣΥ) και τομεάρχης Πολιτικής Νησιωτικών Χώρων του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βλασερός επισήμανε ότι η καθαρή νίκη της κ. Γεννηματά συνιστά ταυτόχρονα και μια δύσκολη εντολή, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι η σύνθεση της ενιαίας δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης αποτελεί ευθύνη όλων όσων έθεσαν υποψηφιότητα. Επιπλέον, τόνισε ότι τα νησιά, μέσω της ευρείας συμμετοχής τους στην εκλογική διαδικασία, απέδειξαν ότι πιστεύουν στην ανασυγκρότηση της παράταξης, γι’ αυτό και περιμένουν από την κ. Γεννηματά να τα δικαιώσει.

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Βλασερού έχει ως εξής: