slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Προς τον κ. Δήμαρχο και τους  κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου
Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

Παρακαλούμε  να προσέλθετε σε έκτακτη - κατεπείγουσα συνεδρίαση (κεκλεισμένων των θυρών)  του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα  στις 19 Δεκεμβρίου 2011, ημέρα Δευτέρα και ώρα: 14.00 μ.μ.  με το παρακάτω θέμα  ημερήσιας διάταξης:

Λήψη απόφασης για χορήγηση βοηθήματος σε ενδεείς συμπολίτες μας.

«Παντελής άρνηση της δήθεν οφειλής στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων»

ΑΠΟΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ …«ΘΡΑΣΥΤΗΤΑ» ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ  ΠΟΥ ΤΟΛΜΗΣAN ΝΑ ΚΑΝOYN  ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ 

Η θέση της «Συμπαράταξης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων» στο θέμα που ανέκυψε με τις δήθεν οφειλές του πρώην Δήμου Νάξου (πριν το έτος 2000) και του πρώην Δήμου Δρυμαλίας (πριν το έτος 2003), όπως ακριβώς εκφράστηκε από τον Δημοτικό μας Σύμβουλο Στάθη Πιτταρά κατά την συνεδρίαση της 13ης Δεκεμβρίου, συνοψίζεται στα κάτωθι:

Βαβέλ η κυβέρνηση....

Δεν υπάρχει στην κυβέρνηση κοινή γραμμή όσον αφορά στη φύση της αποστολής της και την διάρκεια του βίου της.
 Και ο μεν κ. Παπαδήμος με το επιτελείο του θεωρούν ότι πρέπει να παραμείνουν στις θέσεις τους «για όσο χρειαστεί», τα δε κόμματα που τον στηρίζουν έχουν συνδεθεί με έναν αόρατο ομφάλιο λώρο.
Ήδη ο κ. Βενιζέλος θέλει νωπή λαϊκή εντολή προκειμένου για τη λήψη νέων μέτρων.

Τελικά παρέδωσαν Δήμο όχι απλά χρεωμένο άλλα υπεχρεωμένο με τεράστια οφειλή 2.778.501,72



Αναστάτωση έχει προκαλέσει στο Δήμο το έγγραφο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, σύμφωνα με το οποίο ο Δήμος χρωστάει 2.778.501,00 ευρώ!!!! Ο Αρμόδιος για τα Οικονομικά Αντιδήμαρχος, με σημερινή ανακοίνωσή του, στέφεται κατά των διοικητικών οργάνων και κάνει λόγο για κακοδιαχείρηση και πολιτική ανηθικότητα των πολιτικών προσώπων.
Παρόμοια υπόθεση με αυτή του χρεωστικού ανοίγματος του Δήμου Νάξου, ταλανίζει και την Αμοργό. Ο Δήμος Αμοργού ζήτησε ήδη δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, προκειμένου να καλύψει την οφειλή του προς το Ταμείο Παρακαταθηκών!
Το εξοφλούμενο χρεωστικό άνοιγμα, όπως προκύπτει από τον ελεγκτή, προκύπτει μέχρι την έναρξη σύστασης της Ταμειακής Υπηρεσίας του Δήμου Αμοργού και ανέρχεται στα 709.985,57 ευρώ!!!
Αξίζει να σημειώσουμε ότι τόσο ο Δήμος Αμοργού, όσο και οι πρώην Δήμοι Νάξου και Δρυμαλίας, αλλά και τα 4 μικρά νησιά Σχοινούσα, Δονούσα, Ηρακλειά και Κουφονήσι, πριν τη σύσταση της Ταμειακής τους Υπηρεσίας εξυπηρετούνταν μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών, στη ΔΟΥ Νάξου
Μεγάλες οι ευθύνες των  Διοικήσεων  Κόκκοτα –Μαρακη  Δήμου Νάξου (περίοδος δημαρχίας Κόκκοτα/1991-2006) και των Διοικήσειων Βασιλάκη και Τζουάννη  Δήμου Δρυμαλίας (περίοδος 1999-2002/Βασιλάκης και 2003-2006/Τζουάνης)
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Α. Ανεβλαβή: ......

«Φέσια» άνω των 2 δισ. ευρώ στην αγορά, τον Νοέμβριο

Στα 2,15 δισ. ευρώ ανήλθαν το Νοέμβριο τα «φέσια» της αγοράς από τις ακάλυπτες επιταγές και τις απλήρωτες συναλλαγματικές, όπως δείχνουν τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Τειρεσίας ΑΕ.

Σύμφωνα με αυτά, τον Νοέμβριο σφραγίστηκαν 14.181 επιταγές συνολικού ποσού 165,8 εκατ. ευρώ. Το ποσό είναι αυξημένο κατά 38,66% σε σχέση με τον Οκτώβριο 2011, ενώ εμφανίζει πτώση 5,28% σε ετήσια βάση.

Στο 11μηνο έχουν σφραγιστεί 164.993 επιταγές ύψους 1,943 δισ. ευρώ.
Επίσης, τον Νοέμβριο δεν πληρώθηκαν 12.023 συναλλαγματικές, συνολικού ποσού 21,72 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 20,55% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και 4,13% σε ετήσια βάση. Συνολικά, στο 11μηνο έχουν μείνει απλήρωτες 134.794 συναλλαγματικές, αξίας 214,919 εκατ. ευρώ. 

Απλουστεύονται οι διαδικασίες αδειοδότησης των καταστημάτων μαζικής εστίασης

Μετά από παρεμβάσεις και συνεχή πίεση της Ομοσπονδίας μας (Π.Ο.Ε.Σ.Ε), θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι με την απόφαση αριθμ. ΔΙΑΔΠ/Φ.Α.3.1/21220 (ΦΕΚ Β΄ 2496/4-11-2011) απλοποιήθηκαν ακόμη περισσότερο οι διαδικασίες αδειοδότησης των καταστημάτων του Κλάδου.
Συγκεκριμένα θέματα που αφορούν : Την διαδικασία και τα δικαιολογητικά προέγκρισης ίδρυσης, χορήγησης άδειας ίδρυσης και λειτουργίας καταστημάτων Υγειονομικού ενδιαφέροντος, αντικατάσταση άδειας λειτουργίας , καθώς και...... χορήγηση άδειας χρήσης μουσικών οργάνων απλουστεύθηκαν κατά πολύ .

Κατάθεση Αναφορών για ζήτημα που απασχολουν την Άνδρο το Άνδρος


Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Ιωάννης Βρούτσης, κατέθεσε στη Βουλή αναφορά υ Νομού Κυκλάδων.

Ειδικότερα:

Ευρεία σύσκεψη υπό τον Περιφερειάρχη Γιάννη Μαχαιρίδη στη Σύρο

Ευρεία σύσκεψη υπό τον Περιφερειάρχη κ. Γιάννη Μαχαιρίδη, Γιάννη Μαχαιρίδη, πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Σύρο, με αντικείμενο την πορεία των προγραμμάτων ΕΣΠΑ και Δημοσίων Επενδύσεων.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο το πρωΐ 8.30 στο ναυτοδικείο Πειραιά για την δίκη των ΟΥΚ…


Μιλάμε για την επιτομή της γελοιότητας. Την ίδια στιγμή που οι πολίτες εξαθλιώνονται και το κοινωνικό κράτος διαλύεται χάριν κάθε ελεεινού κρατικοδίαιτου εξουσιαστή, την ίδια στιγμή τα ΟΥΚ που αποτελούν μία από τις τελευταίες προμετωπίδες εγγύησης της Δημοκρατίας και της λαϊκής ασφάλειας βάλλονται σε μία γελοία υπόθεση. Μία υπόθεση που ξεπήδησε από τα σπάργανα της φασιστικής διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, με μαϊμού βίντεο που προκλητικά προβλήθηκαν από μεγάλα κανάλια και τηλεπαρουσιαστές με “ανοιχτό στόμα”. Ξέρετε, τα ίδια ασπόνδυλα που έλεγαν με δέος για το “Μεγάλο στοχαστή”, για τα “Λεφτά που υπήρχαν”, συνεργούς της μεγάλης ληστείας της χώρας.

“Περίεργα” γεγονότα στην χθεσινή παρουσίαση του βιβλίου του Παυλόπουλου…


Πολιτικές ζυμώσεις, κωλοτούμπες ή κάτι άλλο;
Όταν ο Χατζηνικολάου ζητά συγγνώμη,
Όταν (πραγματικός) αριστερός παραδέχεται ότι τον Δεκέμβρη του ’08 στα επεισόδια έγινε χορός απατεώνων και παρακρατικών με ανθρώπινες ασπίδες 16χρονα,
και το πολεμικό μουσείο γεμίζει ασφυκτικά για παρουσίαση βιβλίου πολιτικού του “κουρασμένου”, τότε περίεργα πράγματα συμβαίνουν στο πολιτικό σύστημα…
Περίεργη ήταν και η σύνθεση του κοινού. Από τον Απόστολο Κακλαμάνη μέχρι τον στενό συνεργάτη του Σαμαρά, Δ. Σταμάτη. Χρήστος Ζώης, Κώστας Τζαβάρας, Κώστας Μαρκόπουλος, ο “καραμανλοφάγος” Πέτρος Δούκας, ο ευπατρίδης Μολυβιάτης, ο πανάξιος πρόεδρος του ΔΣΑ Γιάννης Αδαμόπουλοςο “κομαντάντε” Μάρκος Μουζάκης μετά της συζύγου του, ο -έξω φρενών- Θύμιος Λυμπερόπουλοςο Βασίλης Κικίλιας, ο Νικήτας “έδωσα την πόλη στον Καμίν Αμίν” Κακλαμάνηςο Ευάγγελος “δεν το ξανακάνω πρόεδρε” Αντώναρος, πολλοί άλλοι “επώνυμοι” αλλά και πλήθος κόσμου συμπλήρωνε το παζλ.
Δώστε τώρα βάση στην συγγνώμη του Χατζηνικολάου (να δεις που σε λίγο θα ανασκευάσει και το “Κουρασμένος”) για την κριτική που του άσκησε κατά τα γεγονότα του Οκτωβρίου αλλά και στην εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ομιλία του Δελαστίκ που παραθέτουμε ολοκληρη πρώτη: