slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μιχελάκης: Μας δικαιώνουν οι δηλώσεις της Β. Παπανδρέου

Αναφορικά με τις δηλώσεις της Β. Παπανδρέου για τις καταστροφικές ευθύνες του Γ. Παπανδρέου ο κ. Μιχελάκης από τη ΝΟ.Δ.Ε. Ιωαννίνων στην οποία συμμετείχε:

«Θέλω να σας θυμίσω ότι σήμερα κιόλας, αν διαβάσετε στη "Realnews" τη Βάσω Παπανδρέου που έχει δώσει μία συνέντευξη, στην οποία λέει ότι "κάναμε καταστροφικά λάθη", καταλαβαίνετε, ότι η παραδοχή για τις ευθύνες αυτών που μας οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση έχει, πια, ομολογηθεί από τους ίδιους».

«Εθνική επιταγή» η αυτοδυναμία, επιμένει η ΝΔ

«Εθνική επιταγή» χαρακτήρισε την αυτοδυναμία στις επερχόμενες εκλογές ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γ. Μιχελάκης, υπεραμυνόμενος των δηλώσεων του προέδρου του κόμματος Αντ. Σαμαρά, σε κυριακάτικη εφημερίδα.

Απαντώντας στις κατηγορίες του ΠΑΣΟΚ για «μικροκομματική αλαζονεία» από τη ΝΔ, ο κ. Μιχελάκης επανέλαβε ότι «αν δεν υπάρχει βιώσιμη κυβέρνηση, αναγκαστικά, τότε, η χώρα θα οδηγηθεί σε επόμενες εκλογές, όχι από τη δική μας επιθυμία ή κάποιου άλλου, αλλά γιατί δεν θα υπάρχει βιώσιμη κυβέρνηση».

«Πιστεύω ότι ο κόσμος θα αντιληφθεί ότι την επομένη των εκλογών η χώρα θα πρέπει να κυβερνηθεί, θα πρέπει να εγκρίνει ένα σχέδιο που θα μας βγάλει από την κρίση», πρόσθεσε.

Έχει λίγο δίκιο ο Γιωργάκης... δεν μπορεί να κάνει τον κατήγορο η γκέισα του Ανδρέα

[Μην τρελαθούμε τελείως!! Βγαίνει η Βασούλα και κατηγορεί τους άλλους ότι διέλυσαν τη χώρα!!! Ποια η Βασούλα!! Η Βασούλα που τον πρώτο καιρό επιστροφής Παπανδρέου στην Ελλάδα, το 1974, έμενε μαζί του!! Η Βασούλα που έχει συμμετάσχει σε όλο το γλέντι του ΠΑΣΟΚ επί 37 χρόνια!! Που ήταν σε όλα τα υπουργικά συμβούλια που αποφάσιζαν για κοσκοτάδες υποβρύχια, Ολυμπιάδες και όλα τα πάρτυ!! Έλεος]

Σε έντονο ύφος ήταν η απάντηση συνεργατών του Γιώργου Παπανδρέου στη δριμεία κριτική της Βάσως Παπανδρέου για την διετή διακυβέρνηση του τέως πρωθυπουργού.

«Η κυρία Παπανδρέου έχει τους λόγους της να θέλει να αγνοεί αυτές τις αντικειμενικές αλήθειες και να πλάθει τον δικό της μύθο για τα τεκταινόμενα στη χώρα», σημειώνουν συνεργάτες του τέως πρωθυπουργού, επισημαίνοντας ότι μόνον η Πρωταπριλιά δικαιολογεί τα όσα δήλωσε το κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Αναλυτικά, οι συνεργάτες του κ. Γ. Παπανδρέου αναφέρουν:

«Η Πρωταπριλιά και μόνο θα μπορούσε να δικαιολογεί τα όσα δηλώνει σήμερα η κυρία Βάσω Παπανδρέου. Είναι προφανές ότι, η κυρία Παπανδρέου, ήταν απούσα από τη χώρα καθ´ όλη την περίοδο της Μεταπολίτευσης και ιδιαιτέρως την περίοδο της διακυβέρνησης Καραμανλή. Έτσι εξηγείται ότι δεν γνωρίζει τίποτα για τις εγκληματικές αντιλήψεις και πρακτικές που είχαν εδραιωθεί και έφεραν τη χώρα στο χείλος της χρεοκοπίας.

Δεν γνωρίζει ούτε ότι το έλλειμμα έφτασε σχεδόν το 16%, ούτε και το ότι το χρέος υπερδιπλασιάστηκε, την περίοδο Καραμανλή. Δεν γνωρίζει ότι κανείς δεν εμπιστευόταν τα στατιστικά στοιχεία που δημοσίευε η τότε Κυβέρνηση για το μέγεθος του προβλήματος. Προφανώς, δεν γνωρίζει τίποτα για την αδιαφάνεια, τις σπατάλες, τις ολιγαρχίες, τις προνομιούχες συντεχνίες που λεηλατούσαν τον πλούτο του Ελληνικού λαού. Δεν γνωρίζει τίποτα για το πελατειακό κράτος και την διαφθορά που μας κόστισε πολλά χαμένα δισεκατομμύρια.

Η στάση του κάθε ενός μας απέναντι στα φαινόμενα αυτά, όπως και απέναντι στις προσπάθειες ποδηγέτησης της πολιτικής ζωής του τόπου, κρίνεται από τον λαό και την ιστορία. Η χώρα και οι Ελληνες, όμως, πληρώνουν σήμερα όλα αυτά για τα οποία η κυρία Παπανδρέου δεν φαίνεται να έχει ενοχληθεί ιδιαιτέρως. Η ίδια, ενεργά παρούσα τα τελευταία σχεδόν 40 χρόνια στα πολιτικά πράγματα της χώρας, μοιάζει να διακατέχεται από επιλεκτική μνήμη για όλα αυτά. Έτσι εξηγείται και το γεγονός ότι δεν βρίσκονται στο επίκεντρο του δημόσιου λόγου της. Φαίνεται ότι, η κυρία Παπανδρέου έχει τους λόγους της να θέλει να αγνοεί αυτές τις αντικειμενικές αλήθειες και να πλάθει τον δικό της μύθο για τα τεκταινόμενα στη χώρα.»

Ανάρτηση από το Δεξί X-Trem(i) 

Η αλλαγή του Συντάγματος απαραίτητη προϋπόθεση για τη λύση του οικονομικού προβλήματος...

Όλοι προσπαθούμε να συνέλθουμε από αυτό που μας συνέβη εντελώς ξαφνικά. Εκεί που όλοι ζούσαμε μια καταναλωτική ευδαιμονία και μακαριότητα, μας φρέναραν απότομα και ενώ προσπαθούμε να αντιληφθούμε τι μας έχει συμβεί, παρατηρούμε εμβρόντητοι να λαμβάνονται καταιγιστικά αποφάσεις οικονομικής εξόντωσης του λαού και υπέρ συγκεκριμένων συμφερόντων, χωρίς κάν να συμμετέχει ο ίδιος ο λαός σ’ αυτό που του συμβαίνει , ούτε να μπορεί να το αποτρέψει ή έστω να το επηρεάσει.

Ενώ όλοι διαισθανόμαστε ότι το πρόβλημα της χώρας, το πρόβλημα όλων μας, δεν είναι μόνο οικονομικό, αλλά πρώτιστα....

Πρωταγωνιστής ο Σαμαράς στη μάχη του διαδικτύου

 Μεγάλη ανταπόκριση βρήκε η πρωτοβουλία του Αντώνη Σαμαρά, που εγκαινίασε ένα νέο δίαυλο επικοινωνίας με τους πολίτες, μέσω facebook.
Πρωταγωνιστής ο Σαμαράς στη μάχη του διαδικτύου
Ο πρόεδρος της ΝΔ, στη σελίδα που διατηρεί στο facebook απάντησε στις ερωτήσεις των χρηστών του κοινωνικού δικτύου με θέμα το ρόλο της νεολαίας στην ανάκαμψη της χώρας, στην ενότητα «Ρώτα τον Αντώνη Σαμαρά».
Με ένα σύντομο βίντεο που ανήρτησε στη σελίδα, ο κ. Σαμαράς έθεσε ως προτεραιότητα την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας, ενώ έθεσε ως βασικό ζητούμενο να μείνουν οι νέοι άνθρωποι στην Ελλάδα.
«Να φύγουμε από την Ελλάδα του κράτους και να πάμε στην Ελλάδα της δημιουργικότητας και της επιχειρηματικότητας, της Ελλάδας που μπορεί να παράγει, ενώ σήμερα είναι η χώρα των υπηρεσιών», επισήμανε.
«Σας έχω απόλυτη εμπιστοσύνη», τόνισε ο κ. Σαμαράς, απευθυνόμενος στους νέους, διευκρινίζοντας όμως ότι ο δρόμος για την ανάκαμψη είναι ανηφοριά.
Πάντως, ο κ. Σαμαράς έδειξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τις ερωτήσεις και τα σχόλια χρηστών, η ανταπόκριση των οποίων δείχνει ότι έχει ήδη καταστεί πρωταγωνιστής στη μάχη του διαδικτύου.
Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι είναι ο πρώτος πολιτικός αρχηγός που με τη χρήση των κοινωνικών δικτύων απαντά live στις ερωτήσεις των πολιτών, ούτε βέβαια περνά απαρατήρητο ότι η σελίδα του Αντώνη Σαμαρά ξεπέρασε σε χρήστες την αντίστοιχη του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Ο ίδιος ο κ. Σαμαράς φαίνεται ότι θα χρησιμοποιήσει το διαδίκτυο καθ' όλη τη διάρκεια της προεκλογικής μάχης, αντιλαμβανόμενος τη σημασία της χρήσης νέων τεχνολογιών, ενώ ενδεικτικό της καλής δουλειάς που γίνεται προς αυτήν την κατεύθυνση είναι η άμεση ανταπόκριση όλων των εξελίξεων από το ταξίδι του στην Ισπανία και την Πορτογαλία το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Η αυτοδυναμία δεν κερδίζεται με καλούς τρόπους, ούτε με εκθέσεις ιδεών



Αν και καθυστερημένα, με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος, ο Αντώνης Σαμαράς εξήγησε τόσο στην τελευταία ομιλία του στην Π.Ε. της ΝΔ όσο και στην συνέντευξή του στον Ant1 και την “Καθημερινή” τους λόγους που στήριξε την κυβέρνηση Παπαδήμου, την δανειακή και το psi.
Όπως είπε, το ΠΑΣΟΚ οδήγησε την χώρα στο χείλος του γκρεμού και δεν ήταν δυνατόν αυτός να την σπρώξει στον γκρεμό για να “δικαιωθεί” η πολιτική του. Παράλληλα επισήμανε, ότι επί της ουσίας η Ελλάδα δεν έπρεπε να απομονωθεί από την Ευρώπη για να μπορέσουμε να διακηρύξουμε την ΑΟΖ. Ξεκαθάρισε δε, ότι με το “κούρεμα” των ομολόγων κερδίσαμε χρόνο ώστε να ξεκινήσει η ανάπτυξη της οικονομίας.
Στόχος των παραπάνω, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, ήταν να οδηγηθεί η χώρα με ομαλότητα σε εκλογές και να ζητήσει από τον λαό την απαιτούμενη αυτοδυναμία για να απαλλάξει τη χώρα από το ΠΑΣΟΚ και τη διαπλοκή.
Με αυτό τον τρόπο, ο Σαμαράς έδειξε ότι είναι ένας υπεύθυνος ηγέτης και πάνω από όλα βάζει το εθνικό και όχι το προσωπικό και κομματικό συμφέρον.
Μέχρι εδώ καλά.
Τι βλέπουμε, όμως, στις δημοσκοπήσεις; ........

Αύριο Κυριακή το ΜΕΓΑΛΟ Ναξιώτικο γλέντι της O.NA.Σ.


ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΕΥΓΩΛΗΣ & ΒΟΡΙΑΔΕΣ

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Αντώνης Σαμαράς: Σταθερή Κυβέρνηση μόνο από την Νέα Δημοκρατία


"Λύστε μου τα χέρια για να κυβερνήσω!"  Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς ζητάει από τους πολίτες να δώσουν αυτοδυναμία στο κόμμα του και προβλέπει ότι, σε διαφορετική περίπτωση, η έξοδος της χώρας από τη δίνη Θα καταστεί εξαιρετικά δύσκολη. Στη συνέντευξή του στην “Κ” , ο κ. Σαμαράς χαρακτηρίζει τη Ν.Δ. τη μόνη συντεταγμένη δύναμη σε ένα πολιτικό σύστημα που καταρρέει και δεσμεύεται ότι, με όχημα μια κυβέρνηση σημαντικά πιο ολιγομελή από τη σημερινή, θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για την αποφυγή νέων περικοπών. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. αφήνει να εννοηθεί ότι από την πανστρατιά που έχει κηρύξει ουδείς αποκλείεται, ούτε η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, “εφόσον θελήσουν να θεραπεύσουν το τραύμα που προκάλεσαν” .
Αντιθέτως, παίρνει μετωπική θέση έναντι των βουλευτών που .....

Μόνο «βλάκα» (εάν ο Παπανδρέου είχε αντιληφθεί την κατάσταση ) δεν είπε το Γιωργάκη η Βάσω Παπανδρέου

Φωτ¨: Πρώτο θέμα 
Φωτ¨: reanews
Σε  συνέντευξή της στη Real News η Βάσω Παπανδρέου εκτός του ότι μας  ανακοινώνει πως δεν θα είναι υποψήφια – όλη μέρα δεν έφαγα σήμερα από την στενοχώρια μου  -στις επόμενες εκλογές. Κάνει και σφοδρή   κριτική   στα πεπραγμένα της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου.
Χαρακτηριστικά αναφέρει πως  «Έγιναν εγκλήματα στη διετία του Γιώργου» και  «εάν ο Παπανδρέου είχε αντιληφθεί την κατάσταση η  χώρα θα είχε αποφύγει την τρόικα».
Και τέλος  η κα Παπανδρέου προβαίνει στην  εκτίμηση  πως "βραχυπρόθεσμα το μέλλον του ΠΑΣΟΚ δεν θα είναι καθόλου ευοίωνο" 

Φ. Παρρησιάδης (Υποψήφιος στη Β' Αθήνας): Νέο πρόσωπο..με μακρά πορεία στη ΝΔ!

Πολλά είναι τα νέα πρόσωπα που έχουν αποφασίσει να πέσουν στην μάχη των επόμενων βουλευτικών εκλογών. Για πολλούς την δυσκολότερη της μεταπολίτευσης. Όλοι γκρινίάζουμε για τους κλασικούς υποψηφίους που έχουμε βαρεθεί να βλέπουμε για 20 και 30 χρόνια. Πάντα όμως υπάρχουν νέοι, αυτοδημιούργητοι άνθρωποι που αξίζει να ψηφίσουμε.

Στη κατηγορία αυτή ανήκει ο Φίλωνας Παρρησιάδης,...μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και για πολλά χρόνια στενός συνεργάτης του προέδρου της Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος αποφάσισε να δώσει το παρόν στις προσεχείς εκλογές στη Β` Περιφέρεια της Αθήνας.

Επιτυχημένος οδοντίατρος, επί 20 σχεδόν χρόνια, ο Φίλωνας είναι από τα ιστορικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Υπήρξε επί διετίας επικεφαλής της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Θεσσαλονίκης, σε εποχές δύσκολες το 1985 και 86 όταν εκτός των άλλων δούλευε κιόλας προκειμένου να σπουδάσει!!! Ξέρετε πολλούς τέτοιους; Ακόμα θυμάμαι τη συμμετοχή του σαν ο πρώτος υπεύθυνος ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σε συνεκδήλωση όπου συμμετείχαν ΠΑΣΠ, ΠΣΚ και Σεισπειρώσεις... αλλά γι αυτό θα σας πω άλλη φορά ;)

Το 2010 είχε την ευθύνη για την Αυτοδιοικητικές εκλογές της Θεσσαλίας που οδήγησαν και στη νίκη της Ν.Δ. στην περιφέρεια αλλά και σε πολλούς Δήμους.

Πάντα υπάρχουν άνθρωποι να ψηφίσουμε λοιπόν, και αντί να γκρινιάζουμε συνεχώς για τους Γιακουμάτους, τους Χατζηδάκηδες, το γιό του Δήμα, το γιό του τάδε κ.λπ, ας δώσουμε μια ευκαιρία σε νέους υποψηφίους σαν τον Φίλωνα μήπως επιτέλους αλλάξει κάτι σ' αυτό τον τόπο

Μαγευτική η εικόνα από τη συμμετοχή της Νάξου στην "Ώρα της Γης"