slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ


Συνεδριασε σημερα 31/01στις 19.00 η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων"υπο την νεα της συνθεση με προεδρο τον Στελιο Μαυρογιαννοπουλο,και ως αντιπρόεδρο το Γιάννη Δρυμαλίτη. Μέλη: Δημήτρης Καραπάτης, Δημήτρης Μανιός, Θέκλα Κίζη, Νίκος Σκουλάτος, Αντώνης Κονδύλης.
Εγινε μια πολυ λεπτομερεστατη ενημερωση απο την διευθυντρια της πρωην αναπτυξιακης εταιρειας Δημου Ναξου την κυρια Ευτυχια Μαργαριτη για ολα τα θεματα που αφορουν την κοινωφελη επιχειρηση ,αν και στο τελος της ενημερωσης ανακοινωσε στο σωμα ο κυριος Δρυμαλιτης οτι η κυρια Μαργαριτη προσφερει εδω και ενα μηνα οικιοθελως τις υπηρεσειες της διοτι εχει παραιτηθει για προσωπικους λογους Ενα ακομα θεμα που συζητηθηκε και αποφασιστηκε ηταν το προεδρειο να ζητησει απο τον Δημαρχο να δωθουν στην επιχειρηση και αλλες αρμοδιοτητες εκτος ΕΣΠΑ. Αποφασιστηκε ακομα ολο το συμβουλιο να μεταβη στα κτηρια που στεγαζουν τα προγραμματα για να ελεγξουν τους χωρους που παραλαμβανουν.
Γενικα ενα πολυ καλο συμβουλιο με προεδρο αντιπροεδρο πληρως ενημερωμενους .
ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ


,

Η σύνθεση του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου


Το Δημοτικό Συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κατά τη σημερινή του συνεδρίαση όρισε τη νέα σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου.

Τα νέα μέλη έχουν ως εξής:
Από την πλειοψηφία (Μαργαρίτης) του Δημοτικού Συμβουλίου

1. Πρόεδρος: Μαμουζέλος Ιωάννης
Αναπλ. Πρόεδρος: Παπαδόπουλος Ευάγγελος

2. Αντιπρόεδρος: Μαργαρίτης Ιωάννης
Αναπλ. Αντιπρόεδρος: Ζούλης Στέλιος

3. Μέλος: Πιταράς Ιωάννης
Αναπλ. Μέλος: Σιδερής Ιωάννης

4. Μέλος: Χωριανόπουλος Γεώργιος
Αναπλ. Μέλος: Ξενάκη Ανδριανή

Από την μειοψηφία (Μαράκης) του Δημοτικού Συμβουλίου

5. Μέλος: Μανωλάς Μανόλης
5. Αναπλ. Μέλος: Καπίρης Σταμάτης

Από την Αμοργό

6. Μέλος: Σταμάτης Σίμος
6. Αναπλ. Μέλος: Στρατουδάκης Θεοδωρος

7. Μέλος: Παναγάκης Δημήτριος
7. Αναπλ. Μέλος: Νομικός Μιχαήλ

8. Μέλος: Συνοδινός Ελευθέριος
8. Αναπλ. Μέλος: Δεσποτίδης Ευάγγελος

Από το Λιμενικό
9. Μέλος: Λιμενάρχης

Στη φωτογραφία ο Αντιπρόεδρος του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου Ιωάννης Μαργαρίτης

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ vs ΛΟΒΕΡΔΟΣ

Οργίλη αντίδραση Παναγιωτακόπουλου για Λοβέρδο

Σκληρή αντίδραση του επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παναγιωτακόπουλου, με αφορμή την συνέντευξη του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου στην Καθημερινή.

Ο κ. Παναγιωτακόπουλος είπε ότι "η μόνη δικαιολογία για όσους ανακαλύπτουν ότι η αρχή της χρεοκοπίας της χώρας βρίσκεται στην δεκαετία του ‘80, είναι ότι τότε δεν ασχολούνταν με την πολιτική, αλλά με την επαγγελματική τους ανέλιξη».

Πρόσθεσε ότι «όσοι ανακαλύπτουν σήμερα προεκλογική δημαγωγία του ΠΑΣΟΚ προφανώς η καθημερινή προσπάθεια τους για την καλλιέργεια του προσωπικού τους προφίλ είναι σημαντικότερη προτεραιότητα από την προσφορά στον τόπο και την κυβέρνηση.»

Ανέφερε ότι με το νομοσχέδιο του υπουργείου, η Υγεία εμπορευματοποιείται για να ικανοποιήσει τις ανάγκες των ιδιωτικών συμφερόντων.

Ο κ. Παναγιωτακόπουλος πρόσθεσε ότι
η επιδιωκόμενη ενοποίηση κλάδων υγείας και ταμείων αποδιαρθρώνει τις δομές του υπάρχοντος συστήματος και οι έλληνες χωρίζονται σε νέες κοινωνικές τάξεις, σύμφωνα με το πόσο μπορούν να αγοράσουν την υγειονομική τους περίθαλψη.

Απογοητευμένοι οι έμποροι από το πρώτο δεκαπενθήμερο των εκπτώσεων

http://www.eranistis.gr/images/stories/ekptoseis_450x.jpgΜε απογοητευτικό τρόπο για τους εμπόρους της Αθήνας άνοιξε το πρώτο δεκαπενθήμερο των εκπτώσεων. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας υπάρχει πτώση του τζίρου, της τάξης του 10-15%, σε σχέση με την περασμένη χρονιά, παρά το γεγονός ότι οι πραγματικές εκπτώσεις στα περισσότερα μαγαζιά φθάνουν ή και ξεπερνούν το 50%.

Ακόμα πιό αρνητική είναι η εικόνα σε ορισμένους κλάδους, κατά κύριο λόγο σε αυτόν της ένδυσης και της υπόδυσης, που υφίσταται το μεγαλύτερο πλήγμα, καθώς η πτώση υπερβαίνει το 20%. Πιο περορισμένες είναι οι απώλειες σε άλλους κλάδους, όπως στα ηλεκτρικά είδη.

Ένα από τα αίτια αυτής της κατάστασης, σύμφωνα με τον εμπορικό κόσμο της Αθήνας, είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό οι συνεχιζόμενες απεργίες στα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς δυσχεραίνουν τη δυνατότητα μετάβασης των πολιτών στο κέντρο της πόλης και θεωρούν ότι πρέπει να βρεθεί άμεση λύση, σ'αυτό το θέμα.

Αναμφίβολα, σημαντικό μερίδιο ''ευθύνης'' για την αρνητική αυτή εικόνα αποδίδουν και στη μεγάλη οικονομική κρίση που πλήττει τον κόσμο και κυρίως τη μεσαία τάξη, καθώς αυτή αποτελούσε το βασικό κορμό των καταναλωτών που έκανε μαζικά τις αγορές του κατά την περίοδο των εκπτώσεων. Υποστηρίζουν ότι πλέον οι άνθρωποι επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν το εισόδημα τους για βασικά είδη πρώτης ανάγκης και να κόψουν από τα δευτερεύοντα, όπως η ένδυση και η υπόδυση. Ως εκ τούτου, ο συγκεκριμένος κλάδος -αλλά και όχι μόνον αυτός- οδηγείται σε πολύ δύσβατα μονοπάτια.

Άκόμα ένας παράγοντας που, όπως τονίζουν οι έμποροι, συμβάλλει σε αυτήν τη δυσάρεστη πραγματικότητα για τα μαγαζιά , είναι το παράνομο εμπόριο. Παρά το γεγονός, όπως ομολογούν και οι ίδιοι, ότι το φαινόμενο αυτό σε κεντρικούς εμπορικούς δρόμους -όπως στην οδό Ερμού- έχει περιορισθεί σε μεγάλο βαθμό, το πρόβλημα παραμένει. Πλέον οι αναρίθμητοι παράνομοι μικροπωλητές έχουν μετακινηθεί σε άλλους δρόμους της Αθήνας, στην περίμετρο των εμπορικών δρόμων και συντηρούν αυτήν την κατάσταση. Γι' αυτό, ''φωνάζουν'' ότι μόνο η πλήρης έξάλειψη του παραεμπορίου θα είναι η λύση και όχι η εξώθηση τους σε άλλα σημεία της πόλης.

Η εικόνα που μεταφέρεται από τους εμπόρους, σχετικά με τον τρόπο που κινείται η αγορά τις τρέχουσες ημέρες των εκπτώσεων είναι ότι οι καταναλωτές μπαίνουν στα μαγαζιά και απλώς κοιτάζουν. Δεν ψωνίζουν ή προβαίνουν στην αγορά ενός μόνο προιόντος, σε αντίθεση με παλαιότερες εποχές που προχωρούσαν σε εκτεταμένες αγορές.

Αυτή η περιγραφή των εμπόρων επιβεβαιώνεται και από τους καταναλωτές, οι οποίοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία παραδέχονται ότι πράγματι με τις εκπτώσεις στο 50% οι τιμές των αγαθών είναι πιο προσιτές, αλλά με άδειο το πορτοφόλι τους, αυτό αποτελεί γι' αυτούς "δώρον άδωρον". Αναγνωρίζουν ότι οι περισσότεροι έμποροι προχωρούν σε σημαντικές προσφορές, αλλά η προϋπάρχουσα ακρίβεια και η αδυναμία να ξοδέψουν μεγάλα ποσά, τους αναγκάζει να αγοράζουν μόνο πράγματα τα οποία τα έχουν πραγματική ανάγκη και ότι οι εκπτώσεις είναι "απλώς ασπιρίνη για τον πονοκέφαλο".

Όσον αφορά στην περαιτέρω πορεία των εκπτώσεων, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου, οι εκτιμήσεις είναι δυσοίωνες από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών -αλλά και γενικότερα τους μαγαζάτορες- καθώς θεωρουν ότι από τη στιγμή που τα αίτια της αρνητικής κατάστασης των πρώτων ημερών δεν εξαλειφθούν, τότε δεν θα αλλάξει και το αποτέλεσμα.

Αυτό που εύχονται είναι, η πτώση του 10-15% να μην αλλάξει προς το χειρότερο, καθώς είναι κοινός τόπος ότι ο εμπορικός κόσμος έχει επενδύσει πολλές ελπίδες στην περίοδο των εκπτώσεων, ώστε να ανασάνει από την μεγάλη κρίση που τον ταλανίζει συνολικά τον τελευταίο χρόνο. Η κατάσταση αυτή έχει φέρει τους εμπόρους σε οριακό σημείο με αποτέλεσμα να κλείνουν μαγαζιά και επιχειρήσεις, με συνέπεια πολλοί άνθρωποι να μένουν χωρίς δουλειά και να οδηγούνται στη ανεργία.

Κυνήγι λογαριασμών στην Ελβετία: Η καινούργια υποκρισία

Γράφει η
Σοφία Βούλτεψη
Πάρτε το ως ανέκδοτο, πάρτε το ως πικρή αλήθεια: Πριν από δέκα περίπου χρόνια, κατάπληκτοι πληροφορηθήκαμε ότι η Ελλάδα είναι πρώτη σε καταθέσεις στην Ελβετία. 

Ναι, ναι, η Ελλάδα με την αγοραστική της δύναμη καθηλωμένη στα επίπεδα του 1981, η Ελλάδα που αδυνατεί να επιτύχει σύγκλιση μισθών με τον μέσο ευρωπαϊκό όρο, η Ελλάδα της οποίας σταθερά το 20% του πληθυσμού βρίσκεται στα όρια της φτώχειας, κατέκτησε και αυτήν την πρωτιά: Πρώτη σε καταθέσεις στην Ελβετία! 

Έκτοτε, εισέρρευσαν κι' άλλοι πακτωλοί χρημάτων, επιδοτήσεις και δάνεια, αλλά τα ποσοστά φτώχειας, οι μισθοί και η αγοραστική δύναμη παρέμειναν στα ίδια άθλια επίπεδα – με την εξαθλίωση σήμερα να έχει φθάσει στο ζενίθ. 

Δεδομένης της αθλιότητας, στα χρόνια που ακολούθησαν μετά από εκείνη την εντυπωσιακή ανακοίνωση, απέφυγαν να μας ξαναενημερώσουν για τους παχυλούς λογαριασμούς στην Ελβετία.


Αυτές τις μέρες πληροφορηθήκαμε πως ο πρωθυπουργός και ο υπουργός των Οικονομικών συναντήθηκαν στο Νταβός με την Πρόεδρο της Ελβετίας και ζήτησαν την συνδρομή της, προκειμένου να εντοπιστούν τα αφορολόγητα ελληνικά κεφάλαια που έχουν βρει καταφύγιο στις φιλόξενες ελβετικές τράπεζες.
 
Περισσότερα

Αυτοκριτική Λοβέρδου για… λογαριασμό άλλων!

Την οδό δημαγωγίας παραδέχθηκε ο υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος ότι είχε επιλέξει το ΠΑΣΟΚ τον καιρό που βρισκόταν στην αντιπολίτευση. 

Σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής», ο κ. Λοβέρδος παραδέχεται επίσης ότι ο προεκλογικός λαϊκισμός και η δημαγωγία «ορισμένων» επηρέασαν αρνητικά τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ, καθώς αυτό δεσμευόταν από τις προεκλογικές υποσχέσεις του. 

«Αρκετές φορές εμφανιζόμαστε ενοχικοί ή προσπαθούμε να δώσουμε ελπίδες. Αυτό γίνεται διότι κάποιοι εξ ημών πιστεύουν πως οι πολίτες έχουν ανάγκη να ελπίσουν», λέει ο κ. Λοβέρδος, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τις καθυστερήσεις. 

Επιπλέον, αποφεύγει, όπως άλλοι συνάδελφοί του, να ρίξει όλα τα βάρη στην πενταετία της Ν.Δ. και αποδέχεται ότι η πορεία προς την πτώχευση ξεκίνησε στη δεκαετία του 1980. 

Τέλος, τάσσεται κατά των πρόωρων εκλογών, υποστηρίζοντας πως κάτι τέτοιο θα ήταν αυτοκτονία για τη χώρα.
(www.elzoni.gr)

Συνεχίζουν να μασάνε καλά οι της Ολυμπιακής

Μετάταξη 37 πρώην υπαλλήλων της "Ολυμπιακής" στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου - Καταναλωτή.

Μεταφέρθηκαν 37 πρώην υπάλληλοι των εταιριών "Ολυμπιακές Αερογραμμές Α.Ε.", "Ολυμπιακή Αεροπορία - Υπηρεσίες Α.Ε." και "Ολυμπιακή Αεροπλοϊα Α.Ε." με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις στη γενική γραμματεία Εμπορίου-Καταναλωτή.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση που συνυπογράφουν ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Ε. Ρέππας και ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Χρυσοχοϊδης, από την μετάταξη ''προκαλείται δαπάνη εις βάρος του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 235.000 ευρώ για το τρέχον οικονομικό έτος και 1.312.000 ευρώ για κάθε επόμενο οικονομικό έτος. Η δαπάνη θα καλυφθεί από πιστώσεις που θα εγγράφονται για τον σκοπό αυτό στον προϋπολογισμό του υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας (Ε.Φ. 35-140, ΚΑΕ ομάδος 0200)''.

Οι θέσεις καταργούνται αυτοδίκαια με την κατά οποιονδήποτε τρόπο αποχώρηση του κάθε μεταφερομένου.

Δεξί Εξτρέμ: 1.312.000 / 37 = 35.000 μέσος ετήσιος μισθός... συνεχίζουν λοιπόν να μασάνε καλά οι "απολυμένοι" της Ολυμπιακής... οι οποίοι μέχρι τώρα φαντάζομαι ότι καθόντουσαν και πληρωνόντουσαν

Επιστολή της Υφυπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Εύης Χριστοφιλοπούλου, προς τους Δημάρχους

     Επιστολή προς τους Δημάρχους απέστειλε η Υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, προκειμένου να τους ενημερώσει για τις συνενώσεις και ιδρύσεις νέων σχολικών μονάδων.

    Στην επιστολή η Υφυπουργός αποσαφηνίζει ότι τα κριτήρια των συνενώσεων- ιδρύσεων σχολικών μονάδων είναι παιδαγωγικά, όπως η εφαρμογή των προγραμμάτων σπουδών και των καινοτόμων δράσεων του Νέου Σχολείου, και τονίζει ότι στόχος είναι η ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης και το συμφέρον του μαθητή.

    Παράλληλα, αναφέρεται στα επιμέρους κριτήρια, την απόσταση, το οδικό δίκτυο και τις καιρικές συνθήκες κάθε περιοχής, τονίζοντας ότι η διαδικασία συνενώσεων ιδρύσεων είναι ιδιαίτερη για κάθε περίπτωση χωριστά.

    Στην επιστολή υπογραμμίζεται, επίσης, ότι από τις συνενώσεις σχολείων εξαιρούνται απομακρυσμένες, δύσβατες και ακριτικές περιοχές.
    Η επιστολή προς τους Δημάρχους και η σχετική εγκύκλιος επισυνάπτονται. 

Συνημμένα:

Εγκύκλιος_ συνενώσεων.pdf

Επιστολή_Υφυπουργού_310111.doc

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Η έλευση των επικεφαλής της τρόικας σήμερα και οι εξελίξεις στην οικονομία, τα σενάρια για την επιμήκυνση του χρέους, το ενδεχόμενο παράτασης της λιτότητας μετά το τέλος του μνημονίου, η εμπλοκή των κομματικών ταμείων στο σκάνδαλο της Siemens, καθώς και οι δραματικές εξελίξεις στην Αίγυπτο είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

"ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ": "Με το ζόρι επιχειρησιακές συμβάσεις

"Αποφασισμένοι να ανατρέψουν το καθετί στα εργασιακά εμφανίζονται οι τεχνοκράτες της τρόικας. Μετά την επίσκεψή τους στη "Νεογάλ" στη Δράμα, όπου εγκαταλείφθηκε, προς μεγάλη τους "ενόχληση", η αρχική συμφωνία για επιχειρησιακές συμβάσεις, ζητούν από την κυβέρνηση -να ενισχυθεί η μερική απασχόληση και η εργασία σε βάρδιες, που σημαίνει ότι ο 8ωρο θα το μοιράζονται 2 μισθωτοί, ενώ η ασφάλιση θα είναι με την ώρα και όχι τουλάχιστον 4ωρη" αναφέρει η εφημερίδα

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Κρίσιμες διαβουλεύσεις για την 4η δόση του δανείου"

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η ελληνική οικονομία υποβάλλεται σε ένα ακόμη τέστ για τη χορήγηση της τέταρτης δόσης του δανείου με αφορμή την έλευση σήμερα των επικεφαλής της τρόικας. "Στο μικροσκόπιο των εμπειρογνωμόνων της Ε.Ε και ΔΝΤ θα τεθεί η εξειδίκευση των μέτρων, ύψους 12,77 δισ. ευρώ, για την τριετία 2012-2014, καθώς και η πορεία υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων που επιβάλλει το μνημόνιο" αναφέρεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας.

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Να επέμβει αμέσως ο Εισαγγελέας"

Η εφημερίδα γράφει ότι "επιτέλους, η Δικαιοσύνη να αναλάβει τις ευθύνες της. Πρώην πρωθυπουργός, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, αυτός που καθιέρωσε στη σύγχρονη πολιτική ορολογία την έννοια των "διαπλεκομένων", ΟΜΟΛΟΓΕΙ ότι και τα δύο μεγάλα κόμματα "ενισχύθηκαν από τη SIEMENS" και δεν κουνιέται φύλλο...".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Αντώνης Σαμαράς: "Το μνημόνιο πρέπει να αλλάξει"

Για "μια κυβέρνηση εγκλωβισμένη στα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε" κάνει λόγο σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς και αναφέρει σειρά μέτρα που χρειάζονται επειγόντως ώστε να έρθουν επενδύσεις στη χώρα μας. Επίσης μιλά για τις κινήσεις που θα κάνει ο ίδιος για να απεμπλακεί η Ελλάδα από τον εναγκαλισμό του Μνημονίου αλλάζοντας όμως πρώτα κάποιους όρους που- όπως τονίζει- "προκαλούν ασφυξία".

ΕΘΝΟΣ: "Τεστ αντοχής για τις επικουρικές συντάξεις"

Η εφημερίδα αναφέρεται στην συνάντηση των επικεφαλής της τρόικας που θα έχουν την Τετάρτη με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας. Όπως σχολιάζεται στο δημοσίευμα "στο μικροσκόπιο μπαίνουν οι επικουρικές συντάξεις. Εξετάζονται η αντοχή κάθε Ταμείου και το ύψος της καταβαλλόμενης σύνταξης".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Καραμπινάτη προβοκάτσια για τις 6 Φεβρουαρίου"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με εμφανή τον στόχο να απαγορευθεί στις 6 Φεβρουαρίου, η διαμαρτυρία των πιστών, στο Σύνταγμα, για την περιβόητη "Κάρτα του Πολίτη", παρακυβερνητικοί κύκλοι ετοιμάζουν... "κατάληψη της Βουλής" από την προηγουμένη".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Το μεγάλο μυστικό της ΖΙΜΕΝΣ στα κομματικά ταμεία"

Η εφημερίδα γράφει ότι "αδειάζει την εξεταστική για τη ΖΙΜΕΝΣ ο υπουργός Εθνικής Αμύνης, μιλάει σαν κάτι να ξέρει για το μαύρο χρήμα από τη ΖΙΜΕΝΣ προς τα κομματικά ταμεία και ζητά πρόστιμα κατά της ΖΙΜΕΝΣ και αγωγές για αποζημιώσεις. Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας τονίζει: "Πρέπει να γίνουν όλοι οι αναγκαίοι έλεγχοι στα ταμεία και τα οικονομικά των κομμάτων".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Φυτίλι στη Μεσόγειο"

"Οι κίνδυνοι και οι προκλήσεις για τη χώρα μας από την "πτώση του μουσουλμανικού τείχους" σχολιάζει η εφημερίδα με αφορμή τις εξελίξεις στην Αίγυπτο. "ΗΠΑ- ΕΕ ζητούν εκλογές, το Ισραήλ φοβάται νέο "Ιράν", ποιος ο ρόλος των φανατικών ισλαμιστών. Αιματοκύλισμα και λεηλασίες σε όλη τη χώρα, καταστροφές και στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Καΐρου".

ΕΣΤΙΑ: "Οργιάζει η φοροδιαφυγή"

Η εφημερίδα γράφει ότι "στο δελτίο της Alpha Bank γίνεται τεκμηριωμένη εκτίμησις του ύψους της απωλείας των εσόδων που υπέστη το ελληνικό δημόσιο κατά το 2010 από την αύξηση της φοροδιαφυγής. Ιδού τι9 αναφέρεται: "Οι απώλειες εσόδων από την αύξηση της φοροδιαφυγής τον ΦΠΑ το 2010 εκτιμάται ότι ανέρχονται σε 1,1 δις ευρώ περίπου και οι απώλειες εσόδων από την αύξηση της φοροδιαφυγής στον φόρο εισοδήματος το 2010 υπερβαίνουν τα 1,0 δις ευρώ".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "30 χρόνια λιτότητα"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "την επιμήκυνση αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ στα τριάντα έτη εξετάζουν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι. Αυτό, σε συνδυασμό με τη δήλωση της Γερμανίδας καγκελαρίου Αγκέλας Μέρκελ, στο Νταβός, ότι η αλληλεγγύη παρέχεται υπό όρους, σημαίνει νέα μέτρα άγριας λιτότητας και περαιτέρω ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων για τους Ελληνες εργαζομένους".

ΤΑ ΝΕΑ: "Γ. Παπακωνσταντίνου- Ο υπουργός Οικονομικών προαναγγέλλει- Λιτότητα και με τον νόμο!"

Για λιτότητα και με το νόμο, μετά τη λήξη του Μνημονίου, δηλαδή από το 2014 και έπειτα- εξετάζει να επιβάλει η κυβέρνηση, σύμφωνα με την εφημερίδα,επικαλούμη δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου .

City Press:."Χάος στις συγκοινωνίες"

Η εφημερίδα γράφει ότι "24ωρη απεργία σήμερα σε μετρό, ηλεκτρικό. Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση "πράσινων συνδικαλιστών και κυβέρνησης. Αυξήσεις -σοκ από αύριο στα εισιτήρια".

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: "Ρουσφέτια στον ΟΑΣΘ με εγγύηση του δημοσίου"

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Τεστ στο Χ.Α. από ξένα fund- Θέτουν τέσσερις όρους για μαζικές αγορές"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αισιόδοξοι εμφανίζονται οι αναλυτές οι οποίοι βλέπουν το Γενικό Δείκτη να κινείται προς το επίπεδο των 1.700-1.800 μονάδων. Οι αγορές των ξένων είναι προς το παρόν επιλεκτικές, καθώς τα περισσότερα fund εξετάζουν ελληνικές εισηγμένες, θέτοντας 4 βασικά κριτήρια και αναμένουν τις αποφάσεις της Ευρωζώνης για το χρέος".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Αυστηροί γερμανικοί όροι για λύση στην κρίση χρέους"

"Αποφάσεις- εξπρές για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, προσαρμογή του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στο προσδόκιμο ζωής, νομικά κατοχυρωμένες δεσμεύσεις για υγιή δημόσια οικονομικά, αλλά και αυτόματες κυρώσεις σε περίπτωση δημοσιονομικής απόκλισης, είναι οι προϋποθέσεις που θα θέσει η Γερμανία προκειμένου να συναινέσει σε μια συνολική απάντηση της Ευρωζώνης στην κρίση δημόσιου χρέους" αναφέρει η εφημερίδα.

Οι νέες τιμές ( ΣΤΑ ΜΟΥΛΩΧΤΑ) της Blue Star


Ποιος δημιούργησε την κρίση δανεισμού;

Οι παρακάτω πίνακες δείχνουν ότι η Ελλάδα είναι σε πολύ καλύτερη μοίρα από πολλές ευρωπαϊκές χώρες... ωστόσο μόνο εμείς είμαστε υπό την κηδεμονία του ΔΝΤ μιας και ο ΓΑΠ φρόντισε να εκτοξευθούν τα επιτόκια στα ύψη:


Από Δεξί Εξτρέμ

Ο Χ. Κόκκινος στη Μύκονο και στη Ρόδο

ΕΝΤΟΝΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ»
●Το μέλος της Πoλιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου κος Κόκκινος Χαράλαμπος, επισκέφθηκε την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011 το νησί της Μυκόνου και είχε συναντήσεις με το δήμαρχο του νησιού κο Αθανάσιο Κουσαθανά-Μέγα, με τους επικεφαλής των μειοψηφιών του δημοτικού συμβουλίου κο Ανδρέα Φιορεντίνο και Αντώνη Κουσαθανά καθώς επίσης με μέλη του δημοτικού συμβουλίου όπου αντάλλαξαν απόψεις για την πορεία του «Καλλικράτη». Το βράδυ της ίδιας μέραςπαρευρέθηκε στην εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Δημοτικής Οργάνωσης ΝΔ Μυκόνου.
●Το απόγευμα του Σαββάτου 29 Ιανουαρίου μετέβη στη Ρόδο όπου παρευρέθηκε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας που διοργάνωσε η ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου, παρουσία του αναπληρωτή Τομεάρχη Οικονομικών της ΝΔ κου Νότη Μηταράκη και πλήθος κόσμου.
Στις ομιλίες του ο κος Κόκκινος αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας τα οποία διογκώνονται, στις κυβερνητικές παλινωδίες και στην έλλειψη σχεδιασμού και οργάνωσης , στα αντιλαϊκά μέτρα που «φορτώνουν» στους πολίτες και στις επικίνδυνα αυξητικές τάσεις που παρουσιάζει η ακρίβεια , η ανεργία και η ύφεση.
Τέλος , όσον αφορά τη λειτουργία του «Καλλικράτη» , η μέχρι τώρα πορεία αποδεικνύει ότι αποτελεί ένα ακόμα παράδειγμα κυβερνητικής προχειρότητας, με απουσία επαρκών οικονομικών πόρων και με θολό θεσμικό πλαίσιο.
●Σήμερα Κυριακή 30 Ιανουαρίου, ο κος Κόκκινος συνοδευόμενος από μέλη του συνδυασμού του, θα περιοδεύσει στις πληγείσες από τη θεομηνία περιοχές της Ρόδου και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για τη Σύρο όπου θα συμμετέχει στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.