slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κεφαλογιάννης: Δεν θα κατατεθεί οποιουδήποτε ψηφίσμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατά αρχηγού Ελληνικού Δημοκρατικού Κόμματος.

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης ως επικεφαλής και εκ μέρους των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή δηλώσεις που προβάλλονται από το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters όπου αναφέρεται ότι : «οι συντηρητικοί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προτίθενται μέσα στην επόμενη εβδομάδα να καταδικάσουν μέσω της ψήφου τους το ακροδεξιό κόμμα -μέλος του νέου κυβερνητικού συνασπισμού στην Ελλάδα, παρόμοια με εκείνη που είχε λάβει η ΕΕ επιπλήττοντας την Αυστρία πριν από 15 χρόνια. Δηλαδή παρόμοια απόφαση με εκείνη που είχε υιοθετηθεί το 2000, όταν ο Γεργκ Χάιντερ της ακροδεξιάς Συμμαχίας για το Μέλλον της Αυστρίας είχε μπει στον κυβερνητικό συνασπισμό» δήλωσε ότι :

«Ανασταίνεται» το «κόμμα και κράτος» στον ΣΥΡΙΖΑ;


(Οι παλιότεροι ίσως να θυμούνται ένα σύνθημα του ΠΑΣΟΚ που έβαζε στο ίδιο τσουβάλι το  «κόμμα και το κράτος». Το μήνυμα ήταν σαφές. Το κόμμα εννοούσαν τότε οι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ πρέπει να προηγείται του κράτους και γιατί όχι; να το «καπελώνει». Ανάλογες μνήμες ξυπνάνε και απο μια παρέμβαση που έγινε στον ΣΥΡΙΖΑ αφού...ο συνταγματολόγος της Αριστερής Πτέρυγας του Π. Λαφαζάνη  Δημήτρης Μπελαντής, υποστηρίζει πως οι αποφάσεις της κυβέρνησης δεν πρέπει να λαμβάνονται αποκλειστικά στο υπουργικό συμβούλιο, αλλά να είναι....

Νέες εκλογές ή δημοψήφισμα είναι το πιθανότερο πολιτικό σενάριο τους μήνες που έρχονται;


Tου Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου
Γιατί ο κ. Αλέξης Τσίπρας έδωσε εντολή να μην γίνονται σκληρές επιθέσεις στον κ. Αντώνη Σαμαρά; Τί έχει στο μυαλό του ο υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Βαρουφάκης όταν κάνει λόγο για «λιτό βίο»;
Πού αποσκοπεί το φλερτ με την Ρωσία; Γιατί έγινε αναπληρωτής υπουργός Υποδομών ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Χρ. Σπίρτζης;

Ευθύς εξ αρχής σπεύδουμε να απαντήσουμε ότι οι απαντήσεις στα πιο πάνω ερωτήματα οδηγούν στην οδό νέων βουλευτικών εκλογών ή δημοψηφίσματος.

Βράβευση Ιακώβου Γιακουμή από το Σύλλογο Ναξιωτών Αγ. Αναργύρων

η πλακετα 
η στιγμή της βράβευσης
του Ιάκωβου Γιακουμή
  Κατά την εκδήλωση  κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας,το Δ.Σ. του Συλλόγου Ναξιωτών Αγ. Αναργύρων βράβευσε τον Ιάκωβο Γιακουμή για τη συνεισφορά του στο σύλλογο. Επίσης, βραβεύτηκαν, ο Δημήτρης Μαστρογιαννόπουλος ως το πιο ενεργό μέλος του συλλόγου την χρονιά που πέρασε και ο πρώτος εκ των επιτυχόντων στις Πανελλήνιες Εξετάσεις...

Ανακοινωση του Εμποροεπαγγελματικόυ Σύλλογου Νάξου για την επιχειρηματικότητα και τον υγιή ανταγωνισμό με αιχμές για την ΕΑΣ Νάξου


Υποδεχόμαστε άλλη μια νέα μεγάλη επιχείρηση στη Νάξο που δραστηριοποιείται στο χώρο της εμπορίας τροφίμων ( Υπεραγορά τροφίμων ), με την ευχή ότι θα συνεισφέρει στην τοπική οικονομία, στην απασχόληση του άξιου εργατικού δυναμικού του νησιού, στην προώθηση όλων των τοπικών προϊόντων, και στα πλαίσια του υγιούς ανταγωνισμού θα προσφέρει οφέλη στον Ναξιώτη καταναλωτή.
Ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Νάξου έχει υποχρέωση να προστατεύει και να στηρίζει, την μικρή και πολύ μικρή επιχείρηση, την επιχειρηματικότητα,την ανάπτυξη, τον υγιή ανταγωνισμό,- στα πλαίσια της νομιμότητας και της ισότητας όλων των επαγγελματιών, με σκοπό το όφελος του καταναλωτή που μην

Πρόεδρος ΔΑΚΕ: «Έκτακτο συνέδριο και εκλογή νέας ηγεσίας στη ΝΔ»


Να ανοίξουν οι διαδικασίες για την εκλογή νέας ηγεσίας του κόμματος, ζητά με ανακοίνωση του, ο πρόεδρος της προσκείμενης στη Νέα Δημοκρατία Δημοκρατικής Ανεξάρτητης Κίνησης (ΔΑΚΕ) και γενικός γραμματέας της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) Νίκος Κιουτσούκης.

Συγχαρητήρια ΑΜΣ Φιλωτίου στους νεοεκλεγέντες βουλευτές Κυκλάδων


        Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Αθλητικού Μορφωτικού Συλλόγου Φιλωτίου « Ο ΖΕΥΣ » εκφράζουν τα θερμά τους  συγχαρητήρια τους συγχωριανούς μας Μανιό Νικόλαο και Γιάννη Βρούτση,  αλλά και τους Νίκο Συρμαλένιο, Αντώνη Συρίγο οι οποίοι εξελέγησαν στις Βουλευτικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου2015. Είμαστε σίγουροι ότι θα αγωνιστείτε και θα δώσετε όλες σας τις δυνάμεις για να υπερασπιστείτε τα συμφέροντα του......

Ανοίγει σημερα το ΑΒ Βασιλόπουλος στη Νάξο




Την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου θα ανοίξει το νέο κατάστημα ΑΒ Βασιλόπουλος στη Νάξο. Αρχικά η υπεραγορά τροφίμων είχε

Βαρουφάκης: Δίνουμε τον ΟΣΕ ακόμη και για 1 ευρώ, αρκεί να γίνουν έργα...ΑΥΤΟΣ θα ξεπουλησει οχι μονο τα εικονισματα αλλα και τον αερα που αναπνεουμε....ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ αυτο που γραφουμε!!!


Νέες πληροφορίες σχετικά με την κλειστή συνάντηση που είχε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών με παράγοντες του Σίτι στο Λονδίνο το βράδυ της Δευτέρας, γίνονται γνωστές, σύμφωνα με τις οποίες ο κ. Βαρουφάκης, μεταξύ άλλων, δεν ...απέκλεισε το ενδεχόμενο να ιδιωτικοποιηθεί ο ΟΣΕ ακόμη και έναντι ενός ευρώ, αρκεί να δοθούν εγγυήσεις για έργα.

Αναλυτικότερα, και σύμφωνα με τους

Κουφονήσια: Κατασκευή κτηρίου για το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο


Στην υπογραφή της σύμβασης ανάθεσης για κατασκευή νέου κτηρίου το οποίο θα στεγάσει το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο στα Κουφονήσια, προέβη σήμερα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος.

Η δημιουργία έργων υποδομής για την Υγεία σηματοδοτούν την πάγια θέση αλλά και δέσμευση του κ. Χατζημάρκου για την βελτίωση της πρόσβασης στις δομές υγείας από όλους τους νησιώτες και φυσικά την στήριξη των μικρών νησιών, ώστε να έχουν τις ίδιες δυνατότητες και ευκαιρίες με τα υπόλοιπα νησιά της Περιφέρειάς μας.
Το κόστος του έργου ανέρχεται σε

Έξω φρενών ο Μεϊμαράκης με την μετεκλογική στρατηγική της ΝΔ


"Για γέλια όσα ακούγονται περί … αριστερής παρένθεσης"

αναφέρει σε συνομιλητές του
Μαθαίνουμε ότι ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης είναι ιδιαίτερα εκνευρισμένος με το κεντρικό επιτελείο της Συγγρού, καθώςθεωρεί… για κλάματα τη μετεκλογική στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας.
Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής πιστεύει ότι το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει είναι:
η αποτίμηση της ήττας, στη συνέχεια
η ανασυγκρότηση του κόμματος και έπειτα
ο επανακαθορισμός της στρατηγικής του...

Φουντώνει το παρασκήνιο μεταξύ καραμανλικών - Ποιοι βρέθηκαν σε γνωστό εστιατόριο

Ένα ιδιαίτερο πολιτικό δίδυμο με καραμανλικές αναφορές εθεάθη να γευματίζει στο εστιατόριο του ξενοδοχείου Hilton!

O λόγος για τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο, Ευάγγελο Αντώναρο με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.

Οι δύο πολιτικοί καθισμένοι σε ένα απόμακρο τραπέζι έτσι ώστε να είναι μακριά από τα

ΒΟΔΙΑ ΔΕΞΙΟΙ ΕΤΣΙ Χτίζονται ΟΙ «γέφυρες» μεταξύ εφοπλιστών και ΣΥΡΙΖΑ ΑΘΟΡΥΒΑ

Ένα modus vivendi προσπαθούν να βρουν η νέα κυβέρνηση με την ναυτιλιακή κοινότητα σε μία προσπάθεια να συμπορευθούν προς όφελος όλων και κυρίως της χώρας. Από τη θέση της αντιπολίτευσης ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε ευθέως κατά της ελληνικής ναυτιλίας και βασικά κατά των εφοπλιστών με αιχμή του δόρατος το φορολογικό πλαίσιο.
Πολιτικοί αλλά και ναυτιλιακοί κύκλοι θεωρούν δεδομένη την πρόθεση της