slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ: «Απροετοίμαστος ο Τσίπρας, ας είχε μεταφραστή» – Αινιγματικός για το αν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ


Επίθεση στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα με αφορμή την παρουσία του στις ΗΠΑ, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, προσερχόμενος στα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού, ενώ δεν ξεκαθάρισε το τοπίο σχετικά με το αν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος.

«Όταν προσέρχεσαι να λάβεις μέρος σε διάλογο με τόσο μεγάλο ακροατήριο και εκπροσωπείς τη χώρα, οφείλεις να είσαι άρτια προετοιμασμένος και δεν είναι κακό να έχεις και μεταφραστή», δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξήγησε ότι η σιγουριά που αισθάνεται κανείς σε επίπεδο αλαζονείας δεν τον

ΕΚΤΙΝΑΣΣΕΤΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ «Βόμβα» στον τουρισμό η αύξηση του ΦΠΑ - Πλήττει σφοδρά και μικρομεσαίους [πίνακας]



Με το... κιάλι θα βλέπουν, πλέον, οι Έλληνες τα νησιά, αφού το κόστος μετακίνησης, διαμονής και διατροφής σε Κυκλάδες, Σποράδες, Δωδεκάνησα και Βόρειο Αιγαίο, εκτινάσσεται σε δυσθεώρητα επίπεδα για τα μικρομεσαία εισοδήματα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Στατιστικής Αρχής, περίπου το 20% των ετήσιων

ΜΑΚΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΝΔ: «Δεν θα είμαι υποψήφιος»


Δεν θα είναι τελικά υποφήφιος στη μάχη διαδοχής στην ηγεσία της ΝΔ, ο Μάκης Βορίδης, όπως δήλωσε ο ίδιος σε τηλεοπτική του συνέντευξη.Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του mega ο κ. Βορίδης, αποκάλυψε πως δεν θα θέσει υποψηφιότητα και πως εκείνο που προέχει για τον ίδιο είναι η διαφύλαξη της ενότητας της παράταξης.
«Αν ήμουν υποψήφιος θα ήταν μια διαίρεση στη

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καταργεί το μειωμένο ΦΠΑ στα νησια - Του Σταμάτη Δημητροκάλλη

Η κυβέρνηση Συριζα-Ανέλ καταργώντας το ευνοϊκό καθεστώς που για εθνικούς, κοινωνικούς και οικονομικούς λόγους θεσπίστηκε το 1986 για τα νησιά του Αιγαίου, από το ΠΑΣΟΚ, προχώρησε στην αύξηση του ΦΠΑ στην πρώτη ομάδα των νησιών.
Ανάμεσα του και η Νάξο.
Ο Ναξιώτης Βουλευτής του Σύριζα κ. Μαννιός και πάλι παρατηρητής της κυβέρνησης, ούτε μια ανακοίνωση αντίδρασης ούτε μια ουσιαστική παρέμβαση ενάντια στην πρώτη φοροκαταιγίδα που θα πλήξει και το νησί μας την 1 Οκτωμβρίου.
Η Μήλος του κ. Συρμαλένιου και η Σύρος του κ. Σιγάλα έμειναν έξω και πολύ σωστά δε, από την

Σκουρλέτη ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Ο ΑΔΜΗΕ" : Εκτος ΑΝ ως τα μέσα Οκτωβρίου πρέπει να βρεθεί εναλλακτική λύση για τον ΑΔΜΗΕ

«ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΜΙΚΡΗ ΔΕΗ»
 
κουρλέτης: Εως τα μέσα Οκτωβρίου πρέπει να βρεθεί εναλλακτική λύση για τον ΑΔΜΗΕ
Τα θέματα που αφορούν την εναλλακτική πρόταση "απέναντι στην ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ" έχει να αντιμετωπίσει έως τις 15 Οκτωβρίου ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Π. Σκουρλέτης όπως δήλωσε στο ραδιοσταθμό Αθήνα 984.

Είπε ότι είχε γίνει αποδεκτό ότι μπορεί να υποβληθεί εναλλακτική πρόταση και σημείωσε "δεν

Εκδρομή στην Ακρόπολη των Αμυγδαλιών στον Πάνερμο με τον Α.Π.Σ. "Τα Φανάρια"

 
Την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου ο Α.Π.Σ. "Τα Φανάρια" διοργανώνει εκδρομή στον Πάνερμο, με σκοπό τη γνώση σημαντικών αρχαιοτήτων της 3ης χιλιετίας π.Χ.

Θα γίνει ξενάγηση στην "Ακρόπολη των Αμυγδαλιών" από την αρχαιολόγο της Εφορίας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων Αναστασία Αγγελοπούλου, μελετήτρια της θέσης η οποία μάλιστα έχει συγγράψει και σχετική μονογραφία στο πλαίσιο μεταδιδακτορικής διατριβής.
Η εκδρομή θα ξεκινήσει από την Απείρανθο με τα αυτοκίνητα όσων συμμετέχουν στις

Ο κ. ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΟ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΦΠΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΘΕΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ


Ο κ. Τσίπρας καταργεί το μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά, 30 χρόνια μετά τη θέσπιση του από το ΠΑΣΟΚ.
ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ:
Α)Η Κυβέρνηση καταργώντας το ευνοϊκό καθεστώς που για εθνικούς, κοινωνικούς και οικονομικούς λόγους θεσπίστηκε το 1986 για τα νησιά του Αιγαίου, από το ΠΑΣΟΚ, προχώρησε στην αύξηση του ΦΠΑ στην πρώτη ομάδα των νησιών.
Θα ακολουθήσουν το 2016 και οι σχετικές αποφάσεις για τα υπόλοιπα. Επισημαίνουμε ότι αυτή ήταν πρόταση του ίδιου του κ. Τσίπρα και της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ , στο περιβόητο υπόμνημά τους των 47 σελίδων προς τους «θεσμούς».
Και αυτό παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ για την εξεύρεση «ισοδύναμων». Υποσχέσεις που πολύ γρήγορα εγκαταλείφθηκαν.

Έφυγε από τη ζωή ο "Λαουτιέρης του Αιγαίου" Βασίλης Χατζόπουλος


 Βασίλης Χατζόπουλος
Πέθανε σήμερα σε ηλικία 85 ετών μετά από χρόνια μάχη με την ασθένεια της νόσου alzheimer ο «Λαουτιέρης του Αιγαίου» Βασίλης Νικολάου Χατζόπουλος.

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα τελεσθεί αύριο Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου στις 15:00 στον ιερό ναό Μητροπόλεως στην Χώρα της Νάξου. Λεωφορείο για την μεταφορά του κόσμου προς τη Χώρα θα ξεκινήσει στις 13:30 από την Κωμιακή και στις 14:00 από τον Κυνίδαρο.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ Παρέμβαση Καραμανλή νεότερου: Απογοητεύει η διαδικασία για την αρχηγία

 
Παρέμβαση στην εσωκομματική διαμάχη της Νέας Δημοκρατίας έκανε ο νεαρός βουλευτής Σερρών που φέρει το «βαρύ επώνυμο» Κώστας Καραμανλής.

Χωρίς να διευκρινίζει ποιόν στηρίζει, ο ανιψιός του πρώην προέδρου της ΝΔ ξεκαθαρίζει ότι δεν ενδιαφέρεται για την ηγεσία, αφήνει αιχμές για τη διαδικασία που ακολουθείται και ζητά «λίγες και σοβαρές υποψηφιότητες».

Ας σημειωθεί, ωστόσο, ότι δημοσιεύματα τον έφεραν τις προηγούμενες ημέρες να στηρίζει τον Απόστολο Τζιτζικώστα για την ηγεσία του κόμματος.

Στην ανάρτησή του στο facebook αναφέρει χαρακτηριστικά:

Ωρα για επιδοτούμενα προγράμματα

ΦΩΤΟ: http://www.naxospress.gr/
 Μοιάζει λίγο ως τη συνήθεια που έγινε λατρεία... Για μία ακόμη χρονιά ο σύλλογος Ιδιοκτητών επιχειρήσεων μαζικής εστίασης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων "Φιλοξενία" θα υλοποιήσει κι εφέτος επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης ΛΑΕΚ για εργαζόμενους σε επιχειρήσεις μέλη του. και βέβαια με το αζημίωτο από τη στιγμή που δίνεται η δυνατότητα στους συμμετέχοντας (125 σε πέντε προγράμματα) όχι μόνο να μάθουν κάτι νέο, αλλά και να επιδοτηθούν με ένα ικανό βοήθημα......

Στη Νάξο βρίσκεται ο διάσημος Αμερικανός σεφ και παρουσιαστής Anthony Bourdain

 
Είναι αντισυμβατικός, προκλητικός και έχει καυστικό -και συχνά ακατάλληλο- χιούμορ. Για αυτό ακριβώς και λατρεύουμε τον Αμερικανό σεφ, συγγραφέα και παρουσιαστή Άντονι Μπουρντέν.
Όσοι από εσάς τον έχετε απολαύσει στις εκπομπές του Travel Channel, «Anthony Bourdain: No Reservation» ξέρετε για τι πράγμα μιλάμε. Ο Μπουρντέν κάνει πολλά περισσότερα από το απλώς να ταξιδεύει σε διάφορες χώρες, δοκιμάζοντας την τοπική κουζίνα. Ξετρυπώνει τις μυστικές γωνιές που τρώνε «εκείνοι που ξέρουν», δεν φοβάται να γνωρίσει πραγματικά την κουλτούρα του μέρους που

Ευχαριστήρια για τη διεξαγωγή της έκθεσης ''Ακουαρέλες και ψηφίδες στη Νάξο"

 
 
Ευχαριστήρια για τη συνεργασία προκειμένου να πραγματοποιηθεί η έκθεση "Ακουαρέλες και ψηφίδες" στη Νάξο, αποστέλλει η καθηγήτρια μουσικής στο 1ο Γυμνάσιο Νάξου, Ιωάννα Παπούλια εκ μέρους των δυο καλλιτεχνών Δανάης Δούκα και Δημήτρη Χωριανόπουλου. Στο μήνυμα της αναφέρει τα εξής:
"Ευχαριστούμε θερμά, εκ μέρους της μητέρας μου Δανάης Δούκα - ζωγράφου και του κ. Δημήτρη Χωριανόπουλου, τον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κο Μανόλη Μαργαρίτη, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και τον