slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Τρίτη και φαρμακερή…


Ο Δήμος Τήνου παρακολουθεί έκπληκτος τις ανακοινώσεις του ΤΑΙΠΕΔ, σε ό,τι αφορά την εδαφική του περιφέρεια. Προηγήθηκε η αναγγελία ως τουριστικών επιλογών προς αξιοποίηση των βραχονησίδων «Δρακονήσι» και «Αποκοφτό», που

Αίτημα της Επιτροπής Αγώνα για Γαλησσά Σύρου

ΑΝΑΦΟΡΑ
Για τον  κ.κ. Υπουργό Οικονομικών
Ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Νικόλαος Συρμαλένιος καταθέτει Αναφορά το αίτημα της Επιτροπής Αγώνα για την ανάκληση της υπ’ αρ. 234/2013(ΦΕΚ 1020 Β/25.4.2013) απόφασης της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων  με την...

Τροπολογία Μ.Κεφαλογιάννη για τους Γεωπόνους Τεχνολογικής Εκπαίδευσης που έχουν αποφοιτήσει από Τμήματα Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής των Τ.Ε.Ι.

Την παρακάτω τροπολογία κατέθεσε ο κοινοπβουλευτικός εκπ΄ροσωπος της ΝΔ και βουλευτής ηρακλείου Μανώλης Κεφαλογιάννης στην Βουλή των Ελλήνων στο σχέδιο νόμου « Διοικητικά μέτρα, διαδικασίες και κυρώσεις στην εφαρμογή της ενωσιακής και εθνικής νομοθεσίας στους τομείς των τροφίμων, των ζωοτροφών και της υγείας και προστασίας των ζώων και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων»

Στη Σύρο ο Παναγιώτης Ρήγας για την εορτή των Θεοφανίων

Στην Θεία Λειτουργία κατά την εορτή των Θεοφανείων στον Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου, παρέστη ο Βουλευτής Κυκλάδων και γραμματέας της κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας. Στη συνέχεια ακολούθησε την λιτανεία του Τιμίου Σταυρού στους....

Ο Κωνσταντίνος Λίμα, αποτελεί την πρώτη προσθήκη ενίσχυσης του Πανναξιακού


Ο Α.Ο. Πανναξιακός, ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον ποδοσφαιριστή Κωνσταντίνο Λίμα, ο οποίος αποτελεί την 1η κίνηση ενίσχυσης του συλλόγου τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο.
Ο Κωνσταντίνος (γιος του Νόνι Λίμα), έχει γεννηθεί στις 13/11/93, έχει ύψος 1,80 και αγωνίζεται ως αριστερός μπακ-χαφ. Τα τελευταία τρία χρόνια ήταν ποδοσφαιριστής της Α.Ε.Λ. Καλλονής, με τα χρώματα της οποίας, πραγματοποίησε φέτος σε κύπελλο και Superleague 3 εμφανίσεις. 
Σήμερα, προπονήθηκε για πρώτη φορά με τη νέα του ομάδα, δηλώνοντας πανέτοιμος να αγωνιστεί ακόμα και στο ματς της Κυριακής, εφ όσον προλάβει να εκδοθεί το δελτίο του.

Έρχονται έλεγχοι από Βρυξέλλες για μαιμού ξενοδοχεία με λεφτά από το πρόγραμμα Leader II


ΚΑΙ ΣΤΗ ΝΑΞΟ ΕΧΟΥΜΕ ΛΙΑΠΗΔΕΣ ΚΑΙ ΠΕΘΕΡΕΣ 
Έλεγχοι και πίσω τα λεφτά στην Ε.Ε-Ο Μ.Λιάπης “καίει” όσους πήραν λεφτά από το Leader II μεταξύ αυτών η κυρία πεθερά πήρε επιδότηση προκειμένου να κάνουν  ξενοδοχείο οίκημα και το οποίο ξενοδοχείο μας τελείωσε και έγινε εξοχική βίλα, μόλις έληξε η 5ετίας η  10ετια  της υποχρεωτικής λειτουργίας .
Από κόσκινο αναμένεται να περάσει η Κομισιόν τις κοινοτικές επιδοτήσεις που δόθηκαν μέσω του προγράμματος Leader II, με αφορμή το σκάνδαλο που ξέσπασε με πρωταγωνιστή τον Μιχάλη Λιάπη και τη βίλα της οικογένειάς του στο Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας.
Σύμφωνα με τον ......

ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΡΕ ΚΟΤΕΣ; Τραγάκης: Πιάσαμε Ακη και Γιάννο, ξέραμε για τον Κάντα


ΚΟΤΕΣ, Ε ΚΟΤΕΣ; ΦΟΒΗΘΗΚΑΤΕ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΚΑΤΣΑΤΕ ΣΑΝ ΤΙΣ ΚΟΤΕΣ ΝΑ ΦΟΡΤΩΘΕΙΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ
«Ναι, πριν από 10 χρόνια είχαμε τεκμηριώσει πλήρως την ανάμειξη για τα ΤΟR-M1 και TPQ-37 του Άκη Τσοχατζόπουλου στις μίζες της εταιρείας Ντουμίλαν αλλά και του Γιάννου Παπαντωνίου στο πάρτι των προμηθειών στις Ένοπλες Δυνάμεις. Αλλά δυστυχώς, εκεί σταματήσαμε...»
Είναι λόγια στην «Ελευθεροτυπία» του βουλευτή Γιάννη Τραγάκη, τότε προέδρου της Εξεταστικής Επιτροπής για τις μίζες από ρωσικά οπλικά συστήματα. Οσοι νόμιζαν ότι ο βρώμικος φάκελος είναι...

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΝΑΞΟΥ ΜΕ ΤΟ ΜΕΛΟΣ Κ.Ε ΝΙΚΟ ΜΑΝΙΟ ΣΤΟ ΣΑΓΚΡΙ 8/1


Η Τοπική Επιτροπή Νάξου του ΣΥΡΙΖΑ, προσκαλεί την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου στις 7:30 το απόγευμα στο καφέ "ΜΥΛΟΣ" στο Σαγκρί
Θα συζητηθούν οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με το μέλος της κεντρικής επιτροπής, Νίκο Μανιό.

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΟΕΟ;;;; ( πολύ γέλιο )


Η Κυκλαδική σήμερα 7/1


Ηρακλής Κηφισιάς - Πανναξιακός Α.Ο.Ν. Τετάρτη 08/01/2014


Η ομάδα μας αντιμετωπίζει την Τετάρτη 08 Ιανουαρίου και ώρα 15.00 στο Ζηρίνειο Δημοτικό Κλειστό της Κηφισιάς, την ομάδα του Ηρακλή Κηφισιάς, στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος (αγώνας εξ' αναβολής).
Καλούμε τους Ναξιώτες της Αθήνας να έρθουν να στηρίξουν την ομάδα μας, στην προσπάθεια που κάνει για να διατηρηθεί στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας της Α1 Εθνικής Κατηγορίας

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ του ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΛΜΕ Θέμη Κοτσιφάκη ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο


Αρνούμαι να κάνω αίτηση για μετάταξη, όσο θα παραμένουν
εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα χωρίς θέση, με κίνδυνο να απολυθούν
Κύριε Υπουργέ
Στις 9 Ιούλη 2013 το μεσημέρι, την ώρα που συνεδρίαζε το ΔΣ της ΟΛΜΕ, έφτασε στα αυτιά μας, ένα μαύρο νέο: Το Υπουργείο Παιδείας κλείνει 3 τομείς των ΕΠΑΛ και των ΕΠΑΣ (υγείας-πρόνοιας, εφαρμοσμένων τεχνών και αισθητικής-κομμωτικής) και θέτει σε διαθεσιμότητα 2500 καθηγητές και καθηγήτριες από 50 ειδικότητες. Αυτό το απίστευτο νέο επιβεβαιώνεται σε.....

Από την Κωμιακή Νάξου, Καλή Χρονιά!!!

Στην Ελλάδα της θλίψης του σήμερα τέτοιες εικόνες και τέτοια ακούσματα μας αναπτερώνουν τις ελπίδες ότι θα συνεχίσουμε να υπάρχουμε για πολλά χρόνια ακόμα σαν Χώρα, σαν Έθνος αλλά κυρίως σαν γνήσιοι Ναξιώτες και ΕΛΛΗΝΕΣ! (Γιάννης Δ. Πρεβενιός)

(Βίντεο Γιώργος Κρητικός)

Ετοιμάζει την εκ νέου κάθοδο του στις Περιφερειακές εκλογές ο Χ. Κόκκινος

ΤΟ 2Ο ΔΕΚΑΠΕΝΘΗΜΕΡΟ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014 , Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΚΑΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΟΔΟΥ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ Ν.ΑΙΓΑΙΟΥ ΄΄ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ΄΄
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ Χ.ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΣΕ ΡΟΔΟ ΚΑΙ ΣΥΡΟ

Στο δεύτερο δεκαπενθήμερο Ιανουαρίου 2014 θα ....

Στο Ηράκλειο για τα Θεοφάνεια ο Μανώλης Κεφαλογιάννης

Στο  Ηράκλειο  βρέθηκε ο Μανώλης Κεφαλογιάννης για τον εορτασμό των Θεοφανείων. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ παρέστη  στην καθιερωμένη τελετή καθαγιασμού των υδάτων από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο.
Ακολούθως  ο κ. Κεφαλογιάννης επισκέφτηκε τον Τσούτσουρα και  τον Κόκκινο Πύργο στο Τυμπάκι για τον καθαγιασνό των υδάτων  ενώ στη συνέχεια  είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με φορείς και κατοίκους της περιοχής.

Με λαμπρότητα ο καθαγιασμός των υδάτων στη Σύρο. Ο εορτασμός των Θεοφανείων σε Νάξο, Τήνο, Μύκονο


Snapshot - 4
Με σύμμαχο τον καιρό πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην Πλατεία Κανάρη της Ερμούπολης προκειμένου να δει από κοντά τον αγιασμό των υδάτων.
Ανήμερα της μεγάλης γιορτής πραγματοποιήθηκε η θεία λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου για να ακολουθήσει η λιτανεία του Τιμίου Σταυρού στους δρόμους της πόλης παρουσία του Βουλευτή Κυκλάδων Παναγιώτη Ρήγα, του Δημάρχου Σύρου - Ερμούπολης Γιάννη Δεκαβάλλα, του Αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Πουσσαίου και......

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ Γ. ΒΡΟΥΤΣΗ ΣΤΟ ¨ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ¨


ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΚΚΑΛΙΑΡΗ
Ο «ΑΤΛΑΣ» είναι η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση των τελευταίων ετών στην Ελλάδα που σε συνδυασμό με το υπόλοιπο μεταρρυθμιστικό έργο καθιστά το υπουργείο Εργασίας το πιο σύγχρονο στην Ευρώπη.
Ø  Με το σύστημα «ΑΤΛΑΣ» καταργούνται τα βιβλιάρια ασθενείας. Τέλος στις ουρές και την ταλαιπωρία για την θεώρηση τους που συνέβαινε για δεκαετίες.
Ø  Με το σύστημα «ΑΤΛΑΣ» η απονομή των συντάξεων μετατρέπεται σε μία τυπική υπόθεση λίγων ωρών. Τέλος στην πολύχρονη αναμονή εκατομμυρίων Ελλήνων.
Ø  Διαθέτουμε για πρώτη φορά πλήρες εθνικό μητρώο ασφαλισμένων και.....

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το φιλανθρωπικό τουρνουά του Naxos Tennis Club


Tο Naxos Tennis Club πραγματοποίησε στα πλαίσια των χριστουγεννιάτικων εορτών  Τουρνουά Διπλών και Μικτών για τα μέλη του .
Μετά από μία μικρή αναβολή λόγω καιρού ολοκληρώθηκε χθες με τους τελικούς και στις τρεις κατηγορίες ,σε μία τέτοια εκδήλωση φιλανθρωπικού χαρακτήρα δεν υπήρξαν ηττημένοι αλλά μονάχα  νικητές. Το Νaxos Tennis Club  δώρισε όλα τα έσοδα από τις συμμετοχές του τουρνουά  στο 4 Δημοτικό Σχολείο Νάξου.
Ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν στην διεξαγωγή του Τουρνουά και ευχόμαστε χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε......

psts.gr: Πάρος - Νάουσα, Παραδοσιακά Κάλαντα Φώτων


Παραδοσιακά Κάλαντα των Φώτων όπως τα κατέγραψε η κάμερα του psts.gr και σύμφωνα με μαρτυρίες ψάλλονταν στην ευρύτερη περιοχή της Νάουσας Πάρου και οι ρίζες τους ανάγονται βαθιά πίσω στον χρόνο

Ο Δήμος Νάξου ανακήρυξε το 2014 έτος ΄΄ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗ΄΄


Απόσπασμα από το πρακτικό της 29ης/2013 τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων της 30ης Δεκεμβρίου 2013.
Αρ. Απόφ. 395/2013 Περίληψη: Λήψη απόφασης για κήρυξη του έτους 2014 ως έτους ¨Ιάκωβου Καμπανέλη¨ για το Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων .
Στη Νάξο, στο Δημοτικό Κατάστημα, σήμερα στις 30-12-2013, ημέρα Δευτέρα και ώρα 14:00 μ.μ., (λόγω αναβολής της συνεδρίασης της Παρασκευής 27-12-2013, εξαιτίας έκτακτου γεγονότος ) ύστερα απ΄ την υπ. αρ. πρωτ. 19000/23-12-2013 πρόσκληση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, που δόθηκε σε κάθε ένα Δημοτικό Σύμβουλο,σύμφωνα με τις διατάξεις του.....

ΝΑΞΟΣ: Δωρεάν Διανομή τροφίμων σε απόρους της Ε.Ε


   Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ενημερώνει τους δικαιούχους του προγράμματος «Δωρεάν Διανομής τροφίμων σε απόρους της Ε.Ε.» ότι θα διανεμηθούν η κεφαλογραβιέρα, το κασέρι και τα ζυμαρικά τη Δευτέρα 13 και την Τρίτη 14 Ιανουαρίου από 9:30 π.μ. έως 15:00 μ.μ.. στον  υπόγειο χώρο του Δημαρχειακού Μεγάρου Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.
Η    Απαραίτητη η προσκόμιση της αστυνομικής ταυτότητας.
   Διευκρινίζεται ότι τα τρόφιμα αυτά δεν έχουν σχέση με αυτά που.....

Πρωτοβουλία για τη συγκρότηση νέας Δημοτικής Κίνησης Πολιτών για τη Σύρο


 Εμείς, πολίτες της Σύρου, γυναίκες και άνδρες, με καταβολές στον χώρο των κοινωνικών κινημάτων και των κοινωνικών αγώνων, της οικολογίας και του πολιτισμού, ενεργοί πολίτες της Σύρου, που αγωνιζόμαστε για μια καλύτερη ποιότητα ζωής με σεβασμό στον πολίτη και τις ανάγκες του, για την πλήρη και σταθερή απασχόληση, για κοινωνικές υποδομές αντάξιες της αξιοπρέπειας των δημοτών, για την προώθηση της αλληλεγγύης με βάση το σύνθημα «κανένας μόνος του στη κρίση», για την.....