slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

O κ. Τάσος Μπάνος, η Μόνα (Λεμονιά) Παπαδάκου του Μνημονίου, ο κ. Ζανιάς και η Εξεταστική. (Όταν οι πρωτεργάτες της Εξαθλίωσης υποδύονται τους σωτήρες)


Ο κ. Τάσος Μπάνος από το γραφείο του στον δεύτερο όροφο της Βουλής (των εξαθλιωμένων) Ελλήνων, είχε θέα στον καταπράσινο Εθνικό Κήπο. Μια θέα που του επέτρεπε να χαλαρώνει και να διώχνει μακριά την κούραση από την ένταση της μέρας. Μέλος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, σύμβουλος για... πολλά χρόνια της Βάσως Παπανδρέου αλλά και των Παπακωνσταντίνου-Βενιζέλου. Ο κ. Μπάνος είναι εκείνος που συνέγραψε-όπως απεκάλυψε ο....

Ευρεία σύσκεψη στην Τήνο

Η πλειοψηφία των ζητημάτων που αφορούν στο νησί της Τήνου συζητήθηκαν στη διευρυμένη πολύωρη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γιώργου Πουσσαίου, για την καταγραφή και την επίλυση των προβλημάτων στα νησιά των Κυκλάδων, αλλά και τον προγραμματισμό για την ανάπτυξη των

Οριστικά εκτός κυβέρνησης ο κ. Ράπανος


Tελικά εκτός κυβέρνησης ο κ. Ράπανος ο οποίος πριν ακόμα ορκισθεί, παραιτήθηκε με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά.
Η παραίτησή του έγινε αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό.
Ο νέος υπουργός Οικονομικών θα επιλεχθεί μετά από συνεννόηση του πρωθυπουργού με το αρχηγό του ΠαΣοΚ κ. Ευ. Βενιζέλο και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ κ. Φ. Κουβέλη.

Ο Παπούλιας και όχι ο Αβραμόπουλος, επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Σύνοδο Κορυφής

[Δηλ. ο Παπούλιας είναι καλά στην υγεία του και τον στέλνουμε;; :))]
Ο πρόεδρος της Δημοκρατιίας, Κάρολος Παπούλιας και όχι ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος, θα ηγηθεί της αντιπροσωπείας της χώρας μας στην κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής την Πέμπτη και την Παρασκευή στις Βρυξέλλες.
Η νομική υπηρεσία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, διευκρίνισε σήμερα ότι για τυπικούς λόγους, στο Συμβούλιο μπορούν να μετέχουν μόνο αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων. Έτσι αποφασίστηκε ότι ο κ. Παπούλιας θα είναι αυτός που θα τεθεί επικεφαλής της ελληνικής αποστολής, στην οποία πάντως θα μετέχουν κανονικά ο κ. Αβραμόπουλος και οι υπουργοί που έχουν ήδη ανακοινωθεί.

Για την συγκεκριμένη εξέλιξη, εκδόθηκε ανακοίνωση και από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

«Στη Σύνοδο Κορυφής στις 28 – 29 Ιουνίου 2012 στις Βρυξέλλες, της Ελληνικής Αντιπροσωπείας θα ηγηθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κάρολος Παπούλιας, σύμφωνα με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Συνόδου θα έχει τηλεφωνικές επαφές με ομολόγους του».

Προκαταρκτική έρευνα στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ με τη συνδρομή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Με αφορμή τα σχετικά δημοσιεύματα που αφορούν σε καταγγελλόμενη παράνομη χρήση διακομιστή (server) της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης (σ.σ. βλέπε εδώ), γίνεται γνωστό ότι έχει...
διαταχθεί από την Διοίκηση της ΠΑΜ-Θ και ήδη διεξάγεται εσωτερική προκαταρκτική έρευνα, ζητήθηκε δε η συνδρομή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛΑΣ.

Σε κάθε περίπτωση, θα αποδοθούν ευθύνες, με αυστηρότητα... εφόσον αποδειχθεί ότι στην καταγγελλόμενη δραστηριότητα εμπλέκονται υπάλληλοι της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.

Από το Γραφείο Τύπου
της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

alexpolisonline.blogspot.gr


Συνάντηση Παραδοσιακής Μουσικής Νέων Νοτίου Αιγαίου στην Τήνο


Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου διοργανώνει στην Τήνο (5-6-7 Ιουλίου 2012) τη δεύτερη σε επίπεδο Περιφέρειας “Μουσική Συνάντηση Παραδοσιακής Μουσικής Νέων Νοτίου Αιγαίου”.
Περισσότεροι από 120 νέοι μουσικοί - ηλικίας από 6 μέχρι και 21 ετών - από 15 τουλάχιστο νησιά του Νοτίου Αιγαίου, θα συμμετάσχουν σε αυτή τημεγάλης εμβέλειας μουσική πρωτοβουλία της Περιφέρειας.

ΣΟΚ από ημίγυμνη φωτογράφιση του Γιακουμάτου και του Άδωνι!!!

[Κι όμως κάνουν και οι πολιτικοί μπάνια... λίγα όμως έτσι;]

Τις χαρές του καλοκαιριού απολαμβάνει στην παραλία, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, μαζί με άλλα στελέχη του κόμματος, όπως ο Γεράσιμος Γιακουμάτος.

Ο Δημητροκαλλης Σταματης (Σταματακης) καταγγέλλει και ζητά απαντήσεις (βίντεο)


Βροχή πέφτουν οι καταγγελίες από τους επιχειρηματίες στην Αγία Άννα την   ποιο τουριστική περιοχή της Νάξου. Συγκεκριμένα οι επιχειρηματίες ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ για την μεταφορά κάδων από όλη την περιοχή της Αγίας Άννας σε ένα συγκεκριμένο σημείο με αποτέλεσμα το σημείο αυτό, που βρίσκεται μια ανάσα από μεγάλες τουριστικές επιχειρήσεις, να έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο με ότι αυτό συνεπάγεται…

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ

Ένα από τα ελάχιστα πολιτικά πρόσωπα που είδαν τον Αντώνη Σαμαρά κατά τη νοσηλεία του στο νοσκομείο "ΑΤΤΙΚΌΝ", ήταν ο Βασίλης Μιχαλολιάκος. Ως γνωστόν οι δύο άνδρες συνδέονται με μακρόχρονη φιλία απ' τα χρόνια της ΟΝΝΕΔ (η οποία αργότερα οδήγησε και σε κουμπαριά) και όπως ήταν φυσικό ο δήμαρχος του μεγάλου λιμανιού έσπευσε να επισκεφθεί τον πρωθυπουργό, προκειμένου να του ευχηθεί ενώπιος ενωπίω, ταχεία ανάρρωση.

Ο Μάριος Σαλμάς αποκαθιστά την αλήθεια

«Καθ' όλα νόμιμος ο διορισμός μου» 
Το γραφείο του κ. Σαλμά απέστειλε επιστολή στη zougla.gr αναφέροντας τα εξής:
«Προς αποκατάσταση της αλήθειας αναφορικά με την ανάρτηση της ιστοσελίδας σας, που αναφέρεται στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Μάριο Σαλμά σας παραθέτουμε τα εξής στοιχεία:
Τα ανώτατα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα (αυτοδιοικούμενοι οργανισμοί) επιλέγουν το διδακτικό προσωπικό με διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος. Ορίζεται εκλεκτορικό σώμα από καθηγητές οι οποίοι κρίνουν τους υποψηφίους. Οι διαδικασίες είναι ανοιχτές και οποιοσδήποτε συνυποψήφιος που θεωρεί ότι έχει αδικηθεί από την κρίση μπορεί να προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια, προκειμένου να δικαιωθεί. Το Υπουργείο Παιδείας σε όλη αυτήν τη διαδικασία έχει το δικαίωμα να ασκήσει έλεγχο νομιμότητας.
Ο κ. Σαλμάς εκρίθη ως υποψήφιος για τη βαθμίδα του επίκουρου καθηγητή στην Ιατρική Σχολή Αθηνών το 2008, σε ανοιχτή διαδικασία στο γνωστικό αντικείμενο της περιγραφικής ανατομικής, ενώ ήταν ήδη λέκτορας.
Το εκλεκτορικό σώμα με συντριπτική πλειοψηφία έκρινε ως πιο κατάλληλο τον κ. Σαλμά. Από τους συνυποψήφιους του δεν ασκήθηκε καμία προσφυγή στη Δικαιοσύνη για την απόφαση.
Δυόμισι χρόνια μετά, με απόφαση του υφυπουργού Παιδείας (αντίπαλου κόμματος) ακυρώνεται η εκλογή. Το αιτιολογικό της ακυρωτικής απόφασης με γνωμοδότηση του αρμόδιου οργάνου της Δικαιοσύνης, δηλαδή του αντιπροέδρου του νομικού Συμβουλίου του Κράτους του Υπουργείου Παιδείας κρίνεται αυθαίρετο στερούμενο νομικής βάσης. Και η υπουργός Παιδείας (ως είθισται) υλοποιεί τη γνωμοδότηση του αντιπροέδρου του νομικού συμβουλίου του κράτους και αποκαθιστά τη νομιμότητα».
διαβάστε και:

Μάριος Σαλμάς: "πλαστός τίτλος" ή "φοβική, ανόητη ΝΔ";

Στη νέα ηγετική ομάδα του Πασοκ ο Παν Ρήγας

Αποφασισμένος να αλλάξει τα πάντα στο ΠΑΣΟΚ είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος κάτι που θα γίνει σαφές στη συνεδρίαση της Κ.Ο. που είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη στις 6 το απόγευμα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα αξιοποιήσει στελέχη της νεότερης γενιάς και ο μόνος που διασώζεται από την παλιά ηγετική ομάδα είναι ο Κώστας Σκανδαλίδης.
Οι νέοι «ΠΙΟΥ» στην πράσινη Κ.Ο. –για να θυμηθούμε και τη γνωστή τηλεοπτική διαφήμιση-, θα είναι η Ε. Χριστοφιλοπούλου, ο Φ. Σαχινίδης, ο Γ. Μανιάτης που προωθείται για τη θέση του γραμματέα της Κ.Ο., ο Μ. Μπόλαρης, ο Γ. Κουτσούκος, ο Π. Ρήγας, ο Π. Κουκουλόπουλος, ο Γ. Δριβελέγκα, και ο Θ. Μωραΐτη
Στη θέση της Ρ. Βάρτζελη, δηλαδή ως διευθυντής της ΚΟ, θα οριστεί πιθανότατα ο πρώην βουλευτής Β. Γερανίδης, ενώ ακούγεται και το όνομα του  Δ. Λιντζέρη.
Σχετικά με το προεδρείο της Βουλής, εκτιμάται ότι θέση αντιπροέδρου μπορεί να αναλάβει όπως και μετά την 6η Μάη ο καθαρόαιμος «βενιζελικός» Λεωνίδας Γρηγοράκος.

e-Επιλογές της 24/06/2012

ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, εντός της ημέρας αναμένεται να προσφύγει η Ισπανία στο Μηχανισμό Στήριξης. Η Ισπανία θα ζητήσει 100 δις ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Οι Ισπανοί αξιωματούχοι μάλιστα, τονίζουν, ότι το εν λόγω δάνειο. θα αξιοποιηθεί μόνο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί ένταξη στον Μηχανισμό Στήριξης της οικονομίας με προγράμματα που περιέχουν σκληρούς όρους και εποπτεία από την Τρόικα.

Εξιτήριο παίρνει ο Σαμαράς

Σήμερα στις 5 το απόγευμα αναμένεται να πάρει εξιτήριο, από το νοσοκομείο "Αττικόν", ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά την επέμβαση για την αποκατάσταση της αποκόλλησης αμφιβληστροειδούς στο δεξί μάτι, στην οποία υπεβλήθη χθες το πρωί.


Ο κ. Σαμαράς θα συνεχίσει τη νοσηλεία του κατ' οίκον, τουλάχιστον μέχρι το τέλος της εβδομάδας, σύμφωνα με τις οδηγίες του θεράποντος ιατρού Πάνου Θεοδοσιάδη. Ανάλογα με την εξέλιξη της υγείας του θα καθοριστεί και η ακριβής ημερομηνία των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Στο μεταξύ, συνεδριάζει σήμερα, υπό τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο, η ομάδα που θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ με τη συμμετοχή του υπηρεσιακού υπουργού Οικονομικών Γιώργου Ζαννιά, του αναπληρωτή Χρήστου Σταϊκούρα και του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.

Ο κ. Σαμαράς θα ενημερωθεί για την σύσκεψη, αμέσως μετά, από τον διευθυντή του γραφείου του Κώστα Μπούρα.

real.gr

Βρούτσης, Υπ. Εργασίας: Όχι άλλες μειώσεις μισθών, στόχος η επαναφορά τους

Τους πρώτους στόχους του στη διαπραγμάτευση με την Τρόικα ως υπουργός Εργασίας έθεσε ο Γιάννης Βρούτσης τονίζοντας πως η επαναφορά της μετενέργειας, αλλά και η επαναφορά των μισθών στα προηγούμενα επίπεδα είναι τα κορυφαία θέματα στην ατζέντα του υπουργείου.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ο κ.Βρούτσης επεσήμανε πως η μείωση των μισθών και η κατάργηση της μετενέργειας δεν έχουν λειτουργήσει θετικά στα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων και ακριβώς πάνω σε αυτό θα χτιστεί όλη η διαπραγμάτευση.

Παράλληλα διευκρίνισε πως ακόμα ένας στόχος είναι η επέκταση του επιδόματος ανεργίας στα δύο χρόνια με πόρους από Ευρωπαϊκά κονδύλια.

iefimerida.gr

Βενιζέλος-Κουβέλης προβληματίζονται για την «επάρκεια» Αβραμόπουλου

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Φώτης Κουβέλης σχεδίαζαν να συνοδεύσουν τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαράτην Πέμπτη στην Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες προκειμένου να στείλουν μήνυμα υπευθυνότητας στους εταίρους για τις προθέσεις της ελληνικής τρικομματικής κυβέρνησης. Ωστόσο, τα σχέδια χάλασαν μετά την ασθένεια του Αντώνη Σαμαρά και οι δυο αρχηγοί προβληματίζονται για τη συνέχεια.
Υπό κανονικές συνθήκες επρόκειτο να πραγματοποιηθεί σήμερα τριμερής συνάντηση μεταξύ των αρχηγών των τριών κομμάτων. Είχε μάλιστα αποφασιστεί οι κύριοι Βενιζέλος και Κουβέλης να μεταβούν στις Βρυξέλλες και την ώρα που ο κ. Σαμαράς θα βρισκόταν στο δείπνο των ηγετών οι δυο πολιτικοί αρχηγοί θα μπορούσαν να βρίσκονται στην αίθουσα της ελληνικής αντιπροσωπείας στο ίδιο κτίριο ώστε σε περίπτωση που προέκυπτε κάποιο θέμα στη διαπραγμάτευση με τους ευρωπαίους εταίρους ο κ. Σαμαράς να μπορούσε να ζητήσει τη σύμφωνη γνώμη των δυο κυβερνητικών εταίρων.

Τώρα το σχέδιο αυτό δείχνει να ναυαγεί παρότι ο κ. Βενιζέλος θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προβληματίζεται πώς να αναλάβει πιό ενεργό ρόλο στη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης αφού αρνήθηκε τη θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης που είχε πέσει αρχικά στο τραπέζι.

Κύκλοι της Ιπποκράτους έθεταν χθες κάποια ερωτήματα σε σχέση με το πώς ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος θα μπορέσει να εκπροσωπήσει επαρκώς τη χώρα στη Σύνοδο και ευελπιστούσαν ότι το θέμα αυτό θα ξεκαθαρίσει στις επόμενες ώρες.

Σήμερα ενδέχεται να υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Κουβέλη με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να αποφασιστεί το θέμα της εκπροσώπησης της χώρας στις Βρυξέλλες. Οι δυο αρχηγοί θα αποφασίσουν αν θα συνοδεύσουν τελικά την ελληνική αντιπροσωπεία υπό τον Δημήτρη Αβραμόπουλο στη Σύνοδο Κορυφής.

Ο Φώτης Κουβέλης τηλεφώνησε στον Πρωθυπουργό το Σάββατο και του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση. Την ίδια ημέρα τηλεφώνησε και στον κ. Βασίλη Ράπανο για το θέμα της υγείας του. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, σύμφωνα με πληροφορίες, εκτιμά ότι ο κ. Ράπανος θα δεχθεί τη θέση του υπουργού Οικονομικών παρά το πρόβλημα της υγείας του που παραμένει.

iefimerida.gr

ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΤΟΥ ΚΛΗΔΟΝΑ ΣΤΗΝ ΚΩΜΙΑΚΗ

ΔΙΑΦΟΡΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ

http://youtu.be/EfAXKdW1gic

http://youtu.be/vDVYs_H2RVA

http://youtu.be/4dEeq8fpClM

http://youtu.be/g6TrTJH8LHo


Γ.Ν.Χ.

ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΤΟΥ ΚΛΗΔΟΝΑ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
http://youtu.be/U92JRp-mrG8

http://youtu.be/iolmONsBbvY