slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Εμφύλιος στα κομματικά ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ: «Αυγή» VS «Στο Κόκκινο»

Εμφύλιος στο κομματικά ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος να ζητήσει από τους εργαζόμενους στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» να υπογράψουν μειωμένες κατά 20% ατομικές συμβάσεις.

Αυτόκλητοι Συνήγοροι … του Σουλτάνου??Του Ευάγ. Αθανασιάδη (*)

Τώρα που κατακάθισαν οι εντυπώσεις του πρώτου ξαφνιάσματος της επίσκεψης Ερντογάν, μια  πιο ψύχραιμη εκτίμηση των αποτελεσμάτων, ίσως είναι επιβεβλημένη.
Το άρθρο αυτό προσδοκά, να διατυπώσει μια πιο αιρετική θέση, μάλλον χρήσιμη για την αξιολόγηση των διαδραματισθέντων.
Με βασική σκέψη, ότι είναι ένα εθνικό θέμα, και δεν χωρούν μικροπολιτικές σκοπιμότητες και δεν έχει αντιπολιτευτική διάθεση και οπτική, παρόλο που σε κάποια σημεία, θα είναι αναγκαία αιχμηρό.  

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017 o Χριστόφορος Ζαραλίκος στο Δημοτικό Θέατρο Ιάκωβος Καμπανέλλης – Είσοδος Ελεύθερη

 Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος έρχεται με χριστουγεννιάτικη διάθεση στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου «Ιάκωβος Καμπανέλλης» για μία Stand Up Comedy παράσταση που δεν θα ξεχάσει κανείς!
Ο «όρθιος κωμικός» Χριστόφορος Ζαραλίκος ξαναχτυπά! Σατιρίζει την φαιδρή πλευρά της καθημερινότητας, «παίζει» με το κοινό και ως γνήσιο πειραχτήρι δεν αφήνει τίποτα ασχολίαστο! 
Στην φετινή απρόβλεπτη και προκλητική παράσταση υπάρχει -όπως πάντα - άφθονο γέλιο μέχρι δακρύων, εγγυημένο κέφι, τρελή διάθεση και ανατρεπτικό χιούμορ χωρίς επίσης να λείπουν οι εύστοχοι σχολιασμοί (για όλους & για όλα), η καυστική

Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗΣ

Δεν θα μπορούσα να αφήσω ασχολίαστη την πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύθηκε τον Δεκέμβριο του 2017 και διενεργήθηκε στην περιοχή μας από την εταιρεία δημοσκοπήσεων Κάπα Research, η οποία καταγράφει τις απόψεις των πολιτών στα νησιά μας και την κοινή γνώμη με αναφορά σε ευρύ δείγμα ερωτηθέντων, σε σειρά ερωτημάτων. Το στοιχείο που ξεχωρίζει είναι το εξαιρετικά υψηλό ποσοστό αποδοχής του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου για τον οποίο το 50% των ερωτηθέντων απάντησε θετικά ενώ η αρνητική τοποθέτηση στα ερωτήματα που τον αφορούν, εντοπίζεται μόλις στο 30%. Οι συμπολίτες μας που δεν απάντησαν ανέρχονται στο 20% των ερωτηθέντων και εντός του ποσοστού αυτού αναλογικά εκπροσωπούνται όλες οι τάσεις καθώς είναι σεβαστό το δικαίωμα μιας μερίδας του εκλογικού σώματος να μην απαντά σε πολιτικές ερωτήσεις.

Μακάριος Λαζαρίδης: «Ο κ. Τσίπρας δεν έχει την παραμικρή συναίσθηση του θεσμικού του ρόλου»


«Η Κυβέρνηση παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη, όπως επιθυμεί να παρεμβαίνει και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης κάτι άλλωστε  που επιχείρησε  με  τον περίφημο νόμο του αποτυχημένου Υπουργού καναλάρχη των βοσκοτοπίων της Ιθάκης κ. Παππά  που το Συμβούλιο της Επικρατείας τον έκρινε αντισυνταγματικό», αυτό τόνισε στο ραδιοφωνικό σταθμό «ALPHA 989», ο κ. Μακάριος Λαζαρίδης, Σύμβουλος Επικοινωνίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Και πρόσθεσε: «Η τελευταία συνέντευξη του κ. Τσίπρα επιβεβαιώνει αυτό που έχει επισημάνει σε ανύποπτο χρόνο η  Νέα Δημοκρατία. Ότι δηλαδή, ο σημερινός πρωθυπουργός, δυστυχώς, δεν

ΠΑΣ Νάξου: Ψευδή και συκοφαντικά όσα αναφέρει ο Πανναξιακός ΑΟ

Για όσα καταφανώς ψευδή, ανυπόστατα και συκοφαντικά αναφέρονται στο από 13/12/2017 Δελτίου Τύπου του Πανναξιακού, επιφυλασσόμαστε, επισημαίνει η διοίκηση του ΠΑΣ Νάξου, σε απαντητική που εξέδωσε...
Ο πρόεδρος του ΠΑΣ Νάξου, Εμμ. Ι.
Μαργαρίτης (Φωτογραφία: Cyclades Voice) 

Σε απάντηση του από 13/12/2017 Δελτίου Τύπου του Πανναξιακού, η διοίκηση του ΠΑΣ Νάξου, δια του προέδρου του, Εμμανουήλ Ιωάν. Μαργαρίτη και της Γεν. Γραμματέα, Ευαγγελίας Αντ. Βασαλάκη διευκρινίζει, ότι:

Γιάννης Βρούτσης,: «Με δυσβάσταχτες και λανθασμένες εισφορές, τιμώρησε η Κυβέρνηση 1,4 εκατ. ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες και αγρότες!»

 


Ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

Μαζί θα γυρίσουμε την Ελλάδα, θα μιλήσουμε, θα πείσουμε, θα νικήσουμε!
Ομιλία Ντόρας Μπακογιάννη στο 11ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας (ακολουθεί ΒΙΝΤΕΟ)
Κύριε Πρόεδρε, Νεοδημοκράτισσες, Νεοδημοκράτες σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ για αυτή την υποδοχή. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο χαίρομαι που σας βλέπω. Πόσο χαίρομαι που είμαστε πάλι όλοι εδώ. Όλοι εδώ, στο 11ο Προγραμματικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.
Φίλοι παλιοί, φίλοι καινούργιοι, στελέχη από ολόκληρη την Ελλάδα, πρώην Πρόεδροι, βουλευτές, ΔΑΠίτες, ΔΑΚίτες, ΟΝΝΕΔίτες, στελέχη της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, εδώ πραγματικά σήμερα χτυπάει η καρδιά, η ψυχή της μεγάλης φιλελεύθερης δημοκρατικής παράταξής μας.