slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΣΥΡΙΖΑ: Τα μέτρα που προτείνει η αντιπολίτευση για την πανδημία του κορωνοϊού

Τρίωρη τηλεδιάσκεψη με συνεργάτες του και τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ είχε σήμερα, ο Αλέξης Τσίπρας, αναφορικά με τα άμεσα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την πανδημία του κορωνοϊού.
Η δέσμη μέτρων που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ να ληφθούν άμεσα αφορούν σε τρία επίπεδα: για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας με ιατρικό προσωπικό, για τη στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων, για τη χαλάρωση των δημοσιονομικών περιορισμών και ένα γενναίο πρόγραμμα δημόσιας χρηματοδότησης που πρέπει να επιδιώξει η κυβέρνηση από το αυριανό Eurogroup για την συνολική θωράκιση της οικονομίας από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού.

Επικοινωνία με τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

 Αποτέλεσμα εικόνας για δημοσ ναξου
Σε εφαρμογή των εκτάκτων μέτρων για την αντιμετώπιση της διάδοσης του νέου κορωνοϊού COVID-19 καλούνται οι δημότες να ΜΗΝ προσέρχονται στις Δημοτικές Υπηρεσίες, οι οποίες όμως λειτουργούν απρόσκοπτα, εξυπηρετώντας τους πολίτες είτε ηλεκτρονικά είτε με ραντεβού.
            Οι πολίτες μπορούν να εξυπηρετούνται τηλεφωνικά και ηλεκτρονικά στα παρακάτω:

Κορωνοϊός: «Στις 21:00 το βράδυ όλοι στο μπαλκόνι μας»

«Στις 21:00 σήμερα το βράδυ όλοι στο μπαλκόνι μας!!» είναι το μήνυμα που έστειλε μέσω twitter η Μαρέβα Μητσοτάκη – Γκραμπόφσκι, για να δείξουμε την αλληλεγγύη μας προς τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό που δίνουν τη μάχη στο πλευρό των ασθενών που πάσχουν από κορωνοϊό.
Μέσω twitter, η κυρία Μητσοτάκη δημοσιοποίησε κάλεσμα προς τους πολίτες:

Εκτακτο: Νέος υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ο Νίκος Χαρδαλιάς

 eleftherostypos.gr
Την αναβάθμιση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά σε υφυπουργό Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων αποφάσισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Η Κυβέρνηση αναθέτει τις αρμοδιότητες του συντονισμού όλων των εμπλεκόμενων φορέων στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Προτάσεις Ποοέδρου Κινήματος Αλλαγής για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Γιάννης Βλασερός  ιατρός καρδιολόγος Αν. Γραμματέας Τομέα Υγείας
Κινήματος Αλλαγής
Με την ιδιότητα μου ως αν. γραμματέα Τομέα Υγείας του Κινήματος Αλλαγής και έχοντας συμμετάσχει στην πρόσφατη σύσκεψη του Κινήματος Αλλαγής στην Βουλή υπό την Πρόεδρο Φώφη Γεννηματα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού σας γνωστοποιώ τις προτάσεις της Προέδρου του Κινήματος πρός τον Υπουργό Υγείας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση εκ μέρους της Πολιτείας της πανδημίας του κορονοϊού και την ενίσχυση του Εινικού Συστήματος Υγείας και ζητώ την ανάρτηση στην ιστοσελίδα σας.

ALERT! Κλείνουν τα σύνορα προς Αλβανία και Σκόπια, σταματούν τα πλοία για Ιταλία και οι πτήσεις προς Ισπανία

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου η ημερήσια σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την εξέλιξη της εξάπλωσης του κορωνοϊού και την υλοποίηση των μέτρων αντιμετώπισής του.
Υστερα από εντατική προετοιμασία μπαίνουν σε λειτουργία πτέρυγες δημόσιων νοσοκομείων οι οποίες διατίθενται αποκλειστικά για τη νοσηλεία περιστατικών με λοίμωξη από τον κορωνοϊό. Επίσης προστίθενται 70 άτομα για τη λειτουργία του αριθμού 1135 τα οποία, αφού ενημερωθούν, θα τεθούν στη διάθεση των πολιτών.
Στη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκαν:

Σε ολική καραντίνα η Ισπανία – Απαγόρευση κυκλοφορίας, κλείνουν καταστήματα

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ ανακοίνωσε απόψε την επιβολή σχεδόν ολικής καραντίνας στην Ισπανία, οι κάτοικοι της οποίας δεν θα μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους παρά μόνο για να εργασθούν ή για λόγους πρώτης ανάγκης, όπως η προμήθεια τροφίμων.

Τα δραστικά αυτά μέτρα εντάσσονται στο πλαίσιο της κατάστασης συναγερμού που κηρύχθηκε για δεκαπέντε ημέρες στην χώρα.

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων: "Αφαίρεση αρμοδιοτήτων από τα Δημοτικά Συμβούλια: Όλο και περισσότερα σε όλο και λιγότερους - Οι αιρετοί Α΄ βαθμού ως «διακοσμητικά» στοιχεία"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αφαίρεση αρμοδιοτήτων από τα Δημοτικά Συμβούλια: Όλο και περισσότερα σε όλο και λιγότερους


Οι αιρετοί Α΄ βαθμού ως «διακοσμητικά» στοιχεία


Η χάραξη πολιτικών σε τοπικό επίπεδο, η χρηστή διακυβέρνηση, η διαφάνεια και η ορθή διαχείριση των οικονομικών των Δήμων αποτελούν ευθύνη του συνόλου των αιρετών στα Δημοτικά Συμβούλια. Η λογοδοσία προς τους πολίτες και η αντιπροσωπευτικότητα της βούλησης των πολιτών είναι οι ακρογωνιαίοι λίθοι της αυτοδιοίκησης του Α΄ βαθμού. Το Δημοτικό Συμβούλιο είναι και η κοντινότερη βαθμίδα οργάνωσης της συλλογικής μας ζωής και η αντιπολίτευση συνιστά δομικό στοιχείο της, και όχι απλά διακοσμητικό.