slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Πιερ Μοσκοβισί: «Η Ευρώπη δεν υποχρεώνει την Ελλάδα να επιβάλλει τον ΕΝΦΙΑ, ούτε της ζητάει να αυξήσει φόρους».


Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης επικεφαλής της Κ.Ο. των ευρωβουλευτών της Νέας
Δημοκρατίας με ερώτησή του προς την Ευρωπαική Επιτροπή είχε ζητήσει να
πληροφορηθεί αν η αύξηση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτητών Ακινήτων για το 2016
αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση της Ελλάδος και αν ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτητών
Ακινήτων και η αύξησή του κατά 300 εκατ. ευρώ αποτελεί επιταγή της Ευρωπαϊκής
Ένωσης.
Στην απάντησή του ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί βάζει τα πράγματα στη θέση τους. Και ξεμπροστιάζει την κυβέρνηση που παραπλάνησε τον ελληνικό λαό και υπέκλεψε την ψήφο του. Μία κυβέρνηση που υποσχόταν σε όλους τους τόνους την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και αντ’ αυτού φορολογεί άγρια όλη την ελληνική κοινωνία.
Ο Πιερ Μοσκοβισί στην απάντησή του συγκεκριμένα ξεκαθαρίζει:

Εφαρμόζεται στο Νότιο Αιγαίο το εκπαιδευτικό σύστημα της «Μαθητείας» για τους αποφοίτους των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.)



Tην Τρίτη, 17 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο των συναντήσεων εργασίας του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου Δια Βίου Μάθησης, Παιδείας και Υποστήριξης της Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κου Άγγελου Ανανία  στα Γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδ/σου, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη ευρεία σύσκεψη εργασίας με θέμα '' Εφαρμογή Μεταλυκειακού Έτους – Τάξη Μαθητείας''.
Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η δημιουργία των προϋποθέσεων για την εφαρμογή στην περιοχή μας του εκπαιδευτικού συστήματος της ''Μαθητείας '' για τους αποφοίτους των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.).  Σύμφωνα μ'αυτό, απόφοιτοι των ΕΠΑ.Λ. θα προσλαμβάνονται για  9 μήνες, σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού ή δημοσίου τομέα (εκπαίδευση στο χώρο εργασίας) όπου θα εργάζονται για τέσσερις μέρες την εβδομάδα, ενώ μια ημέρα την εβδομάδα θα λαμβάνουν εκπαίδευση εντός της σχολικής μονάδας. Ο μαθητευόμενος συνδέεται με συμφωνητικό Μαθητείας με τον εργοδότη, λαμβάνει αμοιβή ή επίδομα, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και έχει ασφαλιστική κάλυψη.

Αν ο Τραμπ έκανε την 1η ομιλία του στην ... Ελλάδα!

e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Ακούγοντας την 1η ομιλία του νέου Προέδρου των ΗΠΑ σκεφτόμουν το τι θα γινότανε στην Ελλάδα αν κάποιος νεοεκλεγείς Πρωθυπουργός τολμούσε να εκφωνήσει κάποια αντίστοιχη σε περιεχόμενο.
Φανταστείτε λοιπόν να ...