slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Προσκληση στην Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΓΕΛ Νάξου



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΕΛ ΝΑΞΟΥ

 

 

   Σας καλούμε στη Γενική Συνέλευση Γονέων και Κηδεμόνων ΓΕΛ Νάξου, που έχει οριστεί την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου στο αμφιθέατρο του Λυκείου μας, ώρα 7:00 το απόγευμα. Σε περίπτωση μη απαρτίας, θα επαναληφθεί την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου, στον ίδιο τόπο, και την ίδια ώρα.

    Θέματα προς συζήτηση:

Έπαρχος Νάξου: Διανομή προϊόντων ΤΕΒΑ

ΦΩΤΟ:naxospress

   Την Τρίτη 22  και την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020  και ώρες 9:00 – 13:00, θα γίνει διανομή προϊόντων Τ.Ε.Β.Α., της Βασικής Υλικής Συνδρομής, στο κτίριο που στεγαζόταν παλαιότερα οι υπηρεσίες του Τμήματος συγκοινωνιών και επικοινωνιών (πρώην ΠΙΚΠΑ) επί της οδού Παπαβασιλείου.
  Οι δικαιούχοι έχουν ενημερωθεί  και τηλεφωνικά.

Με ομόφωνες αποφάσεις η Γενική Συνέλευση και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΦΟΔΣΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ στη Σύρο

Προϋπολογισμός, Οργανόγραμμα και συνεργασία με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου στο τεχνικό πρόγραμμα, οι αποφάσεις των μετόχων της εταιρείας


Σε ομόφωνες αποφάσεις επί όλων των θεμάτων που ετέθησαν, κατέληξε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας "ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου Α.Ε.", η οποία συνήλθε χθες, Δευτέρα,  όπως και το Διοικητικό Συμβούλιο, η συνεδρίαση του οποίου προηγήθηκε της Γενικής Συνέλευσης. 

Ειδικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο που συνεδρίασε υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, ενέκρινε ομόφωνα το σχέδιο προϋπολογισμού του "ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου", έτους 2020, το οποίο εν συνεχεία κατατέθηκε στη Γενική Συνέλευση.


Στην Γενική Συνέλευση, με απαρτία του 90,40% το μετόχων της εταιρείας ψηφίστηκαν ομόφωνα και τα τρία θέματα ημερήσιας διάταξης και συγκεκριμένα:

35 εκατομ. στους 332 Δήμους – Πόσα λαμβάνει ο καθένας


22/9/2020

Τρεις δόσεις τακτικής επιχορήγησης έτους 2020 "για υλοποίηση έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων", δηλαδή με άλλα λόγια τρεις δόσεις από την παλαιότερα ονομαζόμενη "ΣΑΤΑ", έδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών σε όλους τους Δήμους της Χώρας.

Συγκεκριμένα, με την αριθμ. 59529/18.9.2020 Απόφαση της Υπηρεσιακής Γραμματέως του Υπουργείου, που δημοσιεύθηκε την 21η Σεπτεμβρίου, κατανεμήθηκαν 35.185.002,00 €,ως η 4η, 5η και 6ημηνιαία τακτική επιχορήγηση της τ.ΣΑΤΑ.

Τα εκατομμύρια προέρχονται από τα λεφτά των Δήμων, ήτοι από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) της Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης, και δεν αποτελούν επιπλέον πρόσθετη οικονομική στήριξη του Κεντρικού Κράτους προς τους ΟΤΑ.

 

Μπορείτε να δείτε τον Πίνακα με το ακριβές ποσό που λαμβάνει κάθε Δήμος ΕΔΩ

https://www.airetos.gr/35-ekatom-stoys-332-dimoys-%E2%80%93-posa-lambanei-o-kathenas.aspx

Νίκος Συρμαλένιος: «Η Μήλος και οι νησιώτες διεκδικούν μόνιμες προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, και όχι άλλες περιστασιακές λύσεις»

 Νίκος Συρμαλένιος: «Η Μήλος και οι νησιώτες διεκδικούν μόνιμες προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, και όχι άλλες περιστασιακές λύσεις»  

Τοποθέτηση του βουλευτή Κυκλάδων στην Βουλή κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης για το Κέντρο Υγείας Μήλου

 

Οι προσωρινές και εμβαλωματικές λύσεις που συνεχίζει να δίνει το Υπουργείο Υγείας μαζί με τη 2η Υγειονομική Περιφέρεια στο πρόβλημα της υποστελέχωσης του Κέντρου Υγείας Μήλου, είναι λύσεις οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν συνάδουν με την ενδυνάμωση του εθνικού συστήματος υγείας στα νησιά, σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της έλλειψης εξειδικευμένων γιατρών. Αυτό τόνισε ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, κατά της συζήτησης Επίκαιρης Ερώτησής του για τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Μήλου. Ο Ν. Συρμαλένιος ζήτησε από το υπουργείο Υγείας να δηλώσει ποιος είναι ο σχεδιασμός του για να ενισχύσει με μόνιμο προσωπικό το εθνικό σύστημα υγείας και τα νησιά, τα οποία δεν είναι «παιδιά ενός κατώτερου Θεού». Και εν πάση περιπτώσει εάν υπάρχουν διαδικασίες που είναι χρονοβόρες, η κάλυψη θα μπορούσε να γίνει τουλάχιστον με επικουρικούς γιατρούς ειδικευμένους.