slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Επιστολή διαμαρτυρίας του Δημάρχου Κύθνου για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Κύθνου με τον Πειραιά

Ο βουλευτής Νίκος Συρμαλένιος, κατέθεσε Αναφορά την επιστολή διαμαρτυρίας του Δημάρχου Κύθνου κου Σταμάτη Γαρδέρη με την οποία εκφράζονται τα έντονα παράπονα του Δήμου και της τοπικής κοινωνίας για την μη προσέγγιση του πλοίου «Αδαμάντιος Κοραής» στο λιμάνι της Κύθνου σε συγκεκριμένες ημερομηνίες κατά τον προηγούμενο μήνα, αφήνοντας κατοίκους και επισκέπτες χωρίς καμία μέριμνα παρά το ότι είχαν εκδώσει εισιτήρια.


Επισυνάπτεται το σχετικό έγγραφο – επιστολή διαμαρτυρίας.

Γ. Βρούτσης: “Η ενίσχυση της ασφάλειας του πολίτη στις Κυκλάδες, αποτελεί κυβερνητική προτεραιότητα”

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Κυκλάδων Ν.Δ. κ. Γιάννης Βρούτσης συναντήθηκε σήμερα με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, με σκοπό να μεταφέρει το αίτημα Δημάρχων των Κυκλάδων -όπως Μυκόνου, Πάρου και Σαντορίνης που διαθέτουν διεθνείς αερολιμένες - σχετικά με την ενίσχυση των Αστυνομικών Τμημάτων στα νησιά του Νομού ενόψει της νέας θερινής περιόδου 2023. Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Βρούτσης δήλωσε:

«Σήμερα, επισκέφθηκα τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, ο οποίος με ενημέρωσε αναλυτικά για το σχέδιο ενίσχυσης των Αστυνομικών Τμημάτων στα νησιά των Κυκλάδων ενόψει της νέας θερινής περιόδου, με έμφαση μάλιστα σε εκείνα που διαθέτουν διεθνείς αερολιμένες.
Πρόκειται για μια θετική εξέλιξη, που ικανοποιεί και αντιμετωπίζει ένα διαχρονικό αίτημα των δημάρχων των νησιών μας, ιδιαίτερα κατά την τουριστική περίοδο.
Με αυτή την πρωτοβουλία, η κυβέρνηση αποδεικνύει στην πράξη δύο πράγματα:

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών




 


Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023 το απόγευμα,  στα γραφεία του Συνδέσμου Συριανών στην Αθήνα, η Εταιρεία Κυκλαδικών Μελετών, συνεχίζοντας την παράδοση, έκοψε την Βασιλόπιτά της.

Ο Γεν. Γραμματέας κ. Γ. Γαβαλάς συντόνιζε την εκδήλωση. Καλωσόρισε τους παρευρεθέντες και ανεφέρθη στα μηνύματα που έλαβε η Εταιρεία εκ μέρους του βουλευτού κ. Ν. Συρμαλένιου, του  κ. Ιωάν. Μαργαρίτη, επάρχου Νάξου και του κ. Αντ. Συρίγου πρ. βουλευτή.

 Ο πρόεδρος της Εταιρείας καθ. κ. Δημήτριος Στ. Κορρές, που έλαβε τον λόγο, ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Συνδέσμου Συριανών κ. Δημήτριο Βαφία για την παραχώρηση της αίθουσας και την φιλοξενία και ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους· παράλληλα ενημέρωσε ότι κυκλοφόρησε ο ΚΔ΄ τόμος της «Επετηρίδος της Ε.Κ.Μ.». Ο τόμος αποτελεί το πρώτο μέρος των Πρακτικών του Δ΄ Διεθνούς Κυκλαδολογικού Συνεδρίου, πού έλαβε χώρα στην Τήνο τον Σεπτέμβριο του 2021 και είναι ήδη στην διάθεση των ενδιαφερομένων, οι οποίοι  θα μπορούν να τον παραλάβουν από τα γραφεία της Εταιρείας. Επίσης ενημέρωσε ότι ο ΚΓ΄ τόμος θα είναι  σύντομα έτοιμος και ότι οι δύο τόμοι θα παρουσιαστούν σε εκδήλωση που θα γίνει το καλοκαίρι στην Σύρο και Τήνο αντίστοιχα. Ο κ πρόεδρος παρέδωσε τιμητικά στον κ. Δημ. Βαφία τον ΚΔ΄ τόμο και προσκάλεσε τον κ. Κ. Δανούση μέλος του ΔΣ της Εταιρείας στο βήμα.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ 2023 - ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ ΑΟΚ

 
  Κοπή Βασιλόπιττας των Τμημάτων Ακαδημιών και των Αγωνιστικών Τμημάτων του Συλλόγου μας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 19.00 στην Αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίου Νικοδήμου Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

Κοινό Τηνίων - Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία και Συρία, από τον Δήμο Τήνου

 

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση "Κοινό Τηνίων" χαιρετίζει την πρωτοβουλία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Τουρκία και την Συρία, την πρότασή της για συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης από τους Δήμους της Χώρας και την ανταπόκριση του Δήμου Τήνου.


Καλεί τον κόσμο της Τήνου να ευαισθητοποιηθεί απέναντι στην τραγωδία των γειτονικών λαών και να βοηθήσει όπως το έχει κάνει πολλές φορές στο παρελθόν, συγκεντρώνοντας τα παρακάτω είδη (καινούρια ή σε πολύ καλή κατάσταση) από σήμερα Πέμπτη 09 έως και την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου, 09.00 – 13.00, στο ΚΑΠΗ του Δήμου Τήνου

Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΣΥΡΟΥ : Να δείξουμε όλοι την Αλληλεγγύη μας

 


Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΣΥΡΟΥ συμμετέχει στην Καμπάνια αλληλεγγύης στους σεισμόπληκτους τη Τουρκίας και της Συρίας, σε συνεργασία με την Αλληλεγγύη για Όλους.
Ο φονικός σεισμός της 6ης Φεβρουαρίου αφήνει πίσω του χιλιάδες νεκρούς πολλούς περισσότερους τραυματίες , χιλιάδες αν όχι εκατομμύρια άστεγους.

Ο Δ. Καπούνης στον Aegean Voice 107,5 για το αγελαδινό γάλα και τις πληρωμές



Μιλώντας στον Aegean Voice 107.5 ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, αναφέρθηκε στην πρόσφατη συνάντηση της Επιτροπής Κτηνοτροφίας της ΕΘΕΑΣ με τον Υπουργό ΑΑΤ, Γιώργο Γεωργαντά, ένα εκ των βασικών θεμάτων της οποίας ήταν η τιμή του αγελαδινού γάλακτος (που «δεν πρέπει να πέσει χαμηλότερα», όπως ο ίδιος τόνισε).