slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Το νέο ΚΥΣΠΕ Πρόεδρος του ΚΥΣΠΕ ορίστηκε από την υπ. Παιδείας ο Μπαμπαρούτσης Χαράλαμπος, Διευθυντής της Διεύθυνσης Π.Ε. Β ́ Αθήνας .Και ως αντιπρόεδρος ο Χρήστος Καφτηράνης Διευθυντής της Διεύθυνσης Π.Ε. Κυκλάδων,


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS
Συγκροτήθηκε,με απόφαση που υπέγραψε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως το νέο Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Κ.Υ.Σ.Π.Ε.).

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ

Ειδικότερα, το νέο ΚΥΣΠΕ έχει ως εξής:

Γιαννης Βρούτσης Οι ένοπλες δυνάμεις ενισχύονται εθνική αυτοπεποίθηση & υπερηφάνεια!

Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου: «Οι Υπουργοί Εργασίας αλλάζουν - ο εμπαιγμός των συνταξιούχων συνεχίζεται»


Παρέμβαση της Τομεάρχη Εργασίας της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου στην Ολομέλεια της Βουλής για το Σ/Ν του υπ. Εσωτερικών για τις προσλήψεις στο Δημόσιο και το ΑΣΕΠ. 

 

H ζωή και η πολιτική επιφυλάσσει εκπλήξεις που πολλές φορές είναι αποκαλυπτικές και εκθέτουν, γιατί τα λόγια και τα έργα μας καταγράφονται. Το Γενάρη του 2019 σε αυτήν εδώ την αίθουσα, έχοντας βγει από τα μνημόνια. συζητούσαμε το νόμο 4590/19 για την ενίσχυση του ΑΣΕΠ. Τότε που είχαμε κατοχυρώσει με πολύ σκληρές διαπραγματεύσεις το 1:1 στις προσλήψεις μετά από 10 χρόνια μνημονίων και απαξίωσης της Δημόσιας Διοίκησης. Ήρθαμε να ενισχύσουμε το ΑΣΕΠ, να το αναβαθμίσουμε, να βάλουμε έναν ετήσιο και πολυετή προγραμματισμό προσλήψεων, με επιτάχυνση και απλοποίηση των διαδικασιών, με δυνατότητα διετούς προκήρυξης, να θεσπίσουμε την ηλεκτρονική υποβολή των δικαιολογητικών, και να ενισχύσουμε την όλη λειτουργία του ΑΣΕΠ προς όφελος του έλληνα πολίτη και του ελληνικού δημοσίου

Οι παραδόσεις rapid tests από την Περιφέρεια συνεχίζονται σε όλα τα νησιά Σειρά στο πρόγραμμα των παραδόσεων είχε η Σύμη

Οι παραδόσεις rapid tests από την Περιφέρεια συνεχίζονται σε όλα τα νησιά 

Σειρά στο πρόγραμμα των παραδόσεων είχε η Σύμη https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif

Τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου COVID-19 (rapid tests) απέστειλε, σήμερα, στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο της Σύμης η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλει για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορωνοϊού στα νησιά. 

Επιστολή παρέμβασης της Περιφέρειας για τα δικαιολογητικά αποζημιώσεων των αγροτών
Επιστολή παρέμβασης της Περιφέρειας για τα δικαιολογητικά αποζημειώσεων των αγροτών

Απλοποίηση των διαδικασιών, για τον διοικητικό έλεγχο της ΕΑΕ 2020 που ετοιμάζεται για την χορήγηση των άμεσων οικονομικών ενισχύσεων των παραγωγών, αιτείται με επιστολή του στον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης αγροτικού τομέα Φιλήμονας Ζαννετίδης. Στην επιστολή του αυτή ο αντιπεριφερειάρχης αναλύει το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Δωδεκανήσου, με την ύπαρξη και λειτουργία του Κτηματολογίου, και την αδυναμία των περισσοτέρων αγροτών να καταθέσουν παραστατικά νόμιμης κατοχής των ακινήτων καθώς, επίσης, κι άλλα έγγραφα που καθιστούν σχεδόν αδύνατη την συμπλήρωση του φακέλου δικαιολογητικών, κάτι που σημαίνει πως η αγροτική τάξη των Δωδεκανήσων θα μείνει εκτός οικονομικών ενισχύσεων.

Αναλυτικά το πλήρες κείμενο της επιστολής του κ. Ζαννετίδη έχει ως εξής:

Παράδοση τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid 19

 Παραδόθηκαν, από τον Έπαρχο Νάξου Ιωάννη Μαργαρίτη και την Γραμματέα του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου Ευδοκία Κατσάνη, στο Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Νάξου, 400 τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου COVID-19 (rapid tests).

    Τα τεστ παρέλαβαν η αναπληρώτρια Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου - Κέντρου Υγείας Νάξου, Καλλίτσα Φραγκίσκου και ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας, Βασίλης Ραπτάκης.

  Η συνεχιζόμενη προμήθεια των τεστ αντιγόνου, από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, γίνεται στο πλαίσιο της προσπάθειας καταπολέμησης της εξάπλωσης της νόσου Covid 19 στα νησιά μας.

Ν’ ανακληθεί η απαράδεκτη απόφαση του αντιπεριφερειάρχη κ. Ευστρατίου Χρ.

 SYSPEIRWSH.jpg

Σε εργάσιμες μετατρέπει όλες τις μέρες του χρόνου καταργώντας την Κυριακάτικη Αργία η Περιφερειακή Αρχή με την απαράδεκτη απόφαση που δημοσίευσε προχθές ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης κ. Ευστρατίου.

Επιβεβαιώνεται ότι η πανδημία αξιοποιείται προσχηματικά από κυβέρνηση και τοπική διοίκηση για να ικανοποιηθούν πάγιες αξιώσεις και απαιτήσεις μεγάλων αλυσίδων και πολυεθνικών σε βάρος των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων.

Ο Νίκος Συρμαλένιος :Μέτρα προστασίας του λιμένα της Ερμούπολης Σύρου από την επικάθηση στον πυθμένα βαρέων μετάλλων

Ερώτηση για την άμεση ανάγκη προστασίας του λιμένα της Ερμούπολης Σύρου από την παρουσία βαρέων μετάλλων στον πυθμένα  κατέθεσε στη Βουλή Ο Νίκος Συρμαλένιος την ερώτηση συνυπογράφουν και άλλοι 25 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Όπως αναφέρει το Παρατηρητήριο Ποιότητας Περιβάλλοντος Σύρου, από τα δείγματα που ελήφθησαν μετά το Σεπτέμβριο του 2019 από την οργάνωση Aegean Rebreath στον πυθμένα του λιμένα της Ερμούπολης και εστάλησαν στο ΕΛΚΕΘΕ, ο εντοπισμός βαρέων μετάλλων ήταν κατά πολύ αυξημένος βάσει των ορίων που θέτει ο Ν. 3983/2011 για την Εθνική θαλάσσια Στρατηγική και την Καλή Περιβαλλοντική Κατάσταση (ενσωμάτωση της Οδηγίας για τη Θαλάσσια Στρατηγική 2008/56/EC).

Νέο φιάσκο της Περιφερειακής Αρχής Νοτίου Αιγαίου με τα προβληματικά rapid tests στους Λειψους

 


"ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ"-ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ

                                                 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                             Ρόδος    13.1.21


" Μετά την  Πάτμο........στους Λειψούς  το νέο φιάσκο  της Περιφερειακής Αρχής Νοτίου Αιγαίου με τα προβληματικά rapid tests που απέστειλε..."

Το νέο" φιάσκο " της Περιφερειακής Αρχής Ν.Αιγαίου του κ.Χατζημαρκου διαδραματίστηκε στους Λειψους....
Μετα την περιβόητη "κούτα" με  τα μη λειτουργικά  tests που απέστειλε στο  Κέντρο Υγείας   Πάτμου και ξεσήκωσε τις διαμαρτυρίες των ιατρών του Εθνικού Συστήματος Υγειας (Ε.Σ.Υ.) της περιοχής μας, η Περιφερειακη Αρχή Ν.Αιγαιου -των  "πολυφωτογραφημενων αυτοδιοικητικών μοντέλων"   - απέστειλε  προβληματικά rapid  tests  στους Λειψους!!!

Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου αναλαμβάνει την κατασκευή δικτύου ύδρευσης του οικισμού Αγίου Γεωργίου, στην Αντίπαρο

 
Υπεγράφη Προγραμματική Σύμβαση με τον Δήμο Αντιπάρου – Το έργο προϋπολογισμού 0,97 εκ. ευρώ χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Στη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Αντιπάρου για το έργο «Κατασκευή Δικτύου Ύδρευσης Οικισμού Αγίου Γεωργίου Αντιπάρου», προέβησαν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος και ο Δήμαρχος Αντιπάρου, Αναστάσιος Φαρούπος.

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κυκλάδων - "Υπάρχει άραγε κυβερνητικός σχεδιασμός για ισότιμη και ασφαλή πρόσβαση των κατοίκων των νησιών στους εμβολιασμούς;"
Μετά την ανακοίνωση του επιτελικού σχεδιασμού των 1018 εμβολιαστικών κέντρων ανά την Επικράτεια,  με τυμπανοκρουσίες, την αμέριστη "συμπαράσταση" και τη συνήθη υπερπροβολή από τα ΜΜΕ, βρισκόμαστε πάλι αντιμέτωποι με την οδυνηρή πραγματικότητα των νησιών μας  στην Πανδημία. Το θέατρο του παραλόγου, που εκτυλίσσεται  στα απομονωμένα Νησιά μας  με υποχρεωτικό lock down, λόγω της ανεπάρκειας και της αδιαφορίας της κυβέρνησης, συνεχίζει να καταστρέφει  τις  νησιωτικές οικονομίες, γιατί η κυβέρνηση δεν έχει μεριμνήσει για επιστημονικά οργανωμένο έλεγχο της νόσου στις τοπικές κοινωνίες και έλεγχο στις εισόδους των νησιών. 

Άρθρο του Νίκου Συρμαλένιου. Ας μην επιτρέψουμε τετελεσμένες καταστάσεις Σχετικά με τις ανεμογεννήτριες - Το παράδειγμα της Άνδρου

Το τελευταίο διάστημα, το ζήτημα της τοποθέτησης ανεμογεννητριών στην Άνδρο αλλά και γενικότερα στις Κυκλάδες, αποτελεί ένα από τα σημεία αιχμής που αφορούν τόσο στο ενεργειακό ζήτημα, όσο και στο παραγωγικό μοντέλο ανάπτυξης των νησιών

Οι αντιδράσεις των κατοίκων αλλά και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης α' και β' βαθμού είναι εύλογες, μαζικές και δυναμικές, λόγω της μεγάλης ανησυχίας για την διαφαινόμενη και μη αναστρέψιμη αλλοίωση - καταστροφή του τοπίου με τις παρεπόμενες προφανώς συνέπειες στο φυσικό περιβάλλον, στη βιοποικιλότητα και στον τουρισμό. Επιπλέον εκκρεμούν και οι αποφασεις του Στε, απέναντι στις προσφυγές των κατοίκων αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

ΙΝΣΕΤΕ | 14.01.21 | H ακτινογραφία του τουριστικού τομέα στις 13 Περιφέρειες της χώρας

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ |  14.01.2021

ΙΝΣΕΤΕ: H ακτινογραφία του τουριστικού τομέα στις 13 Περιφέρειες της χώρας 

Η πανδημία του κορωνοϊού ανέκοψε την ανοδική πορεία που κατέγραφαν στο σύνολό τους τα τουριστικά μεγέθη της χώρας έως το 2019. 

Το εύρος της μείωσης των τουριστικών μεγεθών το 2020 δεν έχει προηγούμενο, τόσο για τον παγκόσμιο, όσο και για τον ελληνικό τουρισμό. Υπό αυτό το πρίσμα, το 2019 αναδεικνύεται ως έτος αναφοράς για τη σύγκριση που θα γίνεται τα επόμενα χρόνια, στο πλαίσιο της προσπάθειας για την επάνοδο του τουρισμού στα προ κρίσης επίπεδα.

Ιδιαίτερα χρήσιμα στην εν λόγω προσπάθεια, μπορεί να αποδειχθούν τα στοιχεία που περιέχονται στη δεύτερη έκδοση των Ετήσιων Εκθέσεων Ανταγωνιστικότητας και Διαρθρωτικής Προσαρμογής στον Τομέα του Τουρισμού των 13 Περιφερειών της χώρας (εδώ) και έδωσε στη δημοσιότητα το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ).

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΡΩΤΗ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΤΟΥ ΕΣΠΑ


 Πρωτιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και το 2020 στην αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ 2014 – 2020

Η πιο δύσκολη γεωγραφικά Περιφέρεια της χώρας, με την δραματική υποστελέχωση των Τεχνικών Υπηρεσιών της και παρά τις δυσχέρειες που προκάλεσε η πανδημία,  αναδεικνύεται για μια ακόμη χρονιά πρωταθλήτρια στην αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων