slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ελεύθερος αφέθηκε ο Δημήτρης Πελέκης... άντε να τελειώνουμε και με το Βατοπαίδι

Ερώτηση προς κάθε ενδιαφερόμενο ΠΑΣΟΚο και  ηλιθίους νεοδημοκράτες:

Τι έχει γίνει με την υπόθεση Βατοπαιδίου μετά από 2 χρόνια κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ;

Ελεύθερος χωρίς κανένα περιοριστικό όρο αφέθηκε μετά την απολογία του στην εφέτη ειδική ανακρίτρια κ. Ειρήνη Καλού ο δικηγόρος Δημήτρης Πελέκης, αδελφός της συμβολαιογράφου κ. Αικατερίνης Πελέκη-Βουλγαράκη για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.Ο κ. Πελέκης, στην απολογία του, υπεραμύνθηκε της νομιμότητας των πράξεών του και αρνήθηκε τις... κατηγορίες που αντιμετωπίζει και αφορούν τα κακουργήματα της ψευδούς βεβαίωσης και της συνέργειας σε απιστία σχετικά με τη σύνταξη επίμαχων συμβολαίων για τις «ιερές
ανταλλαγές» μεταξύ της Μονής Βατοπεδίου και του ελληνικού Δημοσίου.Υποστήριξε δε, πως την περίοδο εκείνη δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να αμφισβητήσει την κυριότητα της Μονής Βατοπεδίου, ιδιαίτερα μάλιστα μετά τις σχετικές αποφάσεις των αρμόδιων Γνωμοδοτικών Συμβουλίων, του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και της Δ/νσης Πολιτικής Γης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται ν' απολογηθεί και ο Διονύσης Πελέκης, δικηγόρος και πατέρας της συμβολαιογράφου κ. Αικατερίνης Πελέκη-Βουλγαράκη, η οποία έχει αφεθεί ελεύθερη για την υπόθεση αυτή με εγγύηση 70.000 ευρώ.Θα ακολουθήσουν οι απολογίες του ηγούμενου της Μονής Βατοπεδίου Ευφραίμ και του μοναχού Αρσένιου, στους οποίους ήδη απεστάλησαν από την κ. Καλού οι κλήσεις για ν' απολογηθούν.

GAP: "H κυβέρνηση θα μας βρει απέναντί της σε κάθε προσπάθεια να εκποιήσει τη δημόσια περιουσία"

06/04/2008
Είμαστε αντίθετοι σε αδιαφανείς ιδιωτικοποιήσεις

— Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ήταν εκείνη που, ουσιαστικά, εγκαινίασε την πολιτική των αποκρατικοποιήσεων, με θετικό για την υπόθεση της ανάπτυξης αποτέλεσμα. Εχει αλλάξει θέση το κόμμα σας, τώρα είναι αντίθετο σε αυτή την πολιτική;

— Τρία είναι τα θέματα. Πρώτον, θέλουμε ή όχι να διατηρήσουμε ως χώρα βασικά μας κυριαρχικά δικαιώματα καθορίζοντας την αναπτυξιακή μας πορεία; Θέλουμε ή όχι εργαλεία σε καίριους τομείς όπως των τηλεπικοινωνιών ή της ενέργειας; Θέλουμε ή όχι να απολέσουμε αντί ενός πρόσκαιρου τιμήματος αυτά τα ισχυρά οικονομικά εργαλεία για τον σχεδιασμό της ανάπτυξής μας; Και τονίζω, άλλο η πώληση μέρους των μετοχών, άλλο η στρατηγική συμμαχιών, άλλο η μεταφορά τεχνογνωσίας, άλλο η ανάπτυξη του ελληνικού ανθρώπινου δυναμικού μέσα από αυτές τις συνεργασίες, και άλλο η μεταφορά αυτών των επιχειρήσεων σε χέρια που δεν ελέγχονται από την ελληνική πολιτεία.

Δεύτερον, υπάρχει ο μύθος ότι το Δημόσιο είναι αναποτελεσματικό και άρα η ιδιωτικοποίηση είναι ο μόνος δρόμος. Αυτό είναι και αναληθές και δογματική προκατάληψη. Το Δημόσιο σήμερα σε πολλούς τομείς είναι και γραφειοκρατικό και αναποτελεσματικό. Αλλά αυτό αφορά τη βούληση της εκάστοτε κυβέρνησης να θέσει κανόνες αξιοκρατίας στις επιλογές της και όχι πελατειακά κριτήρια, να προωθήσει τη διαφάνεια, να διατηρήσει κερδοφόρες τις επιχειρήσεις του ΟΤΕ και της ΔΕΗ, όπως εμείς τις παραδώσαμε.

Τρίτον, πίσω από αυτή την υπόθεση δεν υπάρχει κανένα σχέδιο εξυγίανσης και μεταρρύθμισης. Υπάρχουν συγκεκριμένα ιδιωτικά συμφέροντα που εξυπηρετούνται από την κυβέρνηση και μια πρόσκαιρη ανάγκη του υπουργείου Οικονομίας να βρει και άλλα χρήματα για τα ταμεία. Είναι δυνατόν, στη σημερινή εποχή, στην εποχή της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών, να παραδίδει το κράτος στον έλεγχο της Deutsche Telekom το βασικότερο αναπτυξιακό του εργαλείο; Είναι δυνατόν όλο αυτό να γίνεται σε συνθήκες πλήρους αδιαφάνειας, κάτω από το τραπέζι και εκατομμύρια ευρώ να χαρίζονται από την κυβέρνηση στη MIG μέσα σε μια νύχτα; Αυτά δεν είναι αποκρατικοποιήσεις, αλλά μαθήματα ενός κλεπτοκρατικού καπιταλισμού.

Θα μας βρουν μπροστά τους

— Εγινε σωστά κατανοητό ως θέση σας, ότι όταν γίνετε κυβέρνηση θα επιχειρήσετε να καταργήσετε οικονομικές συμφωνίες που σήμερα δεν εγκρίνετε, όπως για παράδειγμα τη συμφωνία της Deutsche Telekom για τον ΟΤΕ ή ξένων επιχειρηματιών για τα λιμάνια;

— Πρώτα απ’ όλα, η κυβέρνηση θα μας βρει απέναντί της σε κάθε προσπάθεια να εκποιήσει τη δημόσια περιουσία. Και έχω ήδη δηλώσει κατηγορηματικά ότι το ΠΑΣΟΚ θα δώσει τη μάχη αυτή με κάθε μέσο: πολιτικό και νομικό, συνδικαλιστικό και κοινοβουλευτικό. Θα τη δώσουμε και στη Βουλή και στα μέτωπα της κοινωνίας, στους δρόμους των απεργιών και στα πεζοδρόμια των διαδηλώσεων. Και πιστεύω ότι θα αποτρέψουμε το ξεπούλημα. Αλλά σε κάθε περίπτωση, αύριο, μετά τις εκλογές, εκείνοι που αγόρασαν με αδιαφανείς διαδικασίες από μια κυβέρνηση λαϊκής μειοψηφίας, θα βρουν απέναντί τους τη νέα πολιτική πλειοψηφία και τη νέα κυβέρνηση της Αλλαγής, την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος και να το έχουν υπόψη τους όλοι. Τρόποι υπάρχουν και τους γνωρίζουν όλοι καλά. Για εμάς το ζητούμενο είναι πολιτικές που ενθαρρύνουν τις επενδύσεις, αλλά το κάνουν σε ένα πλαίσιο διαφάνειας και διασφάλισης του δημοσίου συμφέροντος.

Α. Σαμαράς: Απαιτούμε από τον ΟΑΕΔ, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, μετρήσιμα αποτελέσματα και μηδενικές καθυστερήσεις

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, επισκέφθηκε, σήμερα, τα Κεντρικά Γραφεία του ΟΑΕΔ, όπου συναντήθηκε με τη Διοίκηση και τους εργαζομένους. Στην επίσκεψη συμμετείχαν ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ανδρ. Λυκουρέντζος και ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας κ. Ν. Νικολόπουλος. Μετά το πέρας της επίσκεψής του, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Σε μία εποχή πλήρους ανεργίας, ο ΟΑΕΔ καλείται να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα που έχει, για να δώσει στήριξη στον Έλληνα άνεργο. Ειδικά στους νέους ανέργους που πολλαπλασιάζονται κάθε μέρα. Αλλά και σε εκείνους που, λόγω της τραγικής αυτής κρίσης, έχουν χάσει τη δουλειά τους, ενώ ήταν πολύ κοντά στη σύνταξή τους.

Απαιτούμε, λοιπόν, από τον ΟΑΕΔ, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, μετρήσιμα αποτελέσματα και μηδενικές καθυστερήσεις.

Θέλω να ευχαριστήσω το Διοικητή του ΟΑΕΔ για την πληροφόρηση που μας παρείχε και για τη συζήτηση που είχαμε γύρω από όλα τα θέματα που απασχολούν σήμερα τον Έλληνα άνεργο. Άλλωστε, εκείνος είναι που πλήττεται περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον σήμερα, από αυτή την κρίση».

Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου


Σας καλούμε στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 5/9/2011 και ώρα 11:00 με τηλεδιάσκεψη, στα Καταστήματα της Περιφέρειας (Πλατεία Τσιροπινά)  στη Σύρο και (Πλατεία Ελευθερίας 1) στη Ρόδο με θέματα: 
 

Επιστολή Μαχαιρίδη στον Πρωθυπουργό για το ΦΠΑ


«Παρακαλούμε να διαφυλάξετε τη βαριά μας βιομηχανία -τον μόνο ίσως αξιόπιστο αιμοδότη της χειμάζουσας εθνικής μας οικονομίας- από αποφάσεις που την υποβάλλουν σε μια επιζήμια δοκιμασία με αμφίβολα δημοσιονομικά αποτελέσματα και με μετρήσιμες επιπτώσεις και παρενέργειες στην αναπτυξιακή διαδικασία». 

Τρελή κούρσα το χρέος, τα ζώα μου αργά στο υπουργικό

Σοφία Βούλτεψη
Μπορεί το δημόσιο χρέος να βρίσκεται εκτός ελέγχου, στο ΠΑΣΟΚ όμως διοργανώνουν περιφερειακές διασκέψεις, ενόψει της επετειακής Εθνικής Συνδιάσκεψης της 3ης Σεπτεμβρίου. Όσο για τον πρώην τσάρο Γ. Παπακωνσταντίνου, ταξίδεψε ως την Θεσσαλονίκη για να συμπαρασταθεί στο έργο του γραμματέα Μ.

Ημερίδα για τους παραδοσιακούς οικισμούς της Νάξου στο Φιλώτι

Την Κυριακή 28 Αυγούστου 2011 πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου στο Φιλώτι η σημαντική πολιτιστική ημερίδα από το ηλεκτρονικό περιοδικό MOnuMENTA με τίτλο «Όμορφα χωριά - άσχημα αλλοιώνονται». Στην γεμάτο από κόσμο εκδήλωση δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στις αλλοιώσεις που υφίστανται οι παραδοσιακοί οικισμοί της Νάξου και την ανάγκη προστασίας τους.

Τρέμουν τον Καραμανλή...

Διαστάσεις μάστιγας παίρνουν οι κυβισθήσεις των επίορκων του συστήματος. Υπερπροβεβλημένη περσόνα MEGAλου καναλιού εκλιπαρεί για ολιγόλεπτη τηλεφωνική συνομιλία για “προσωπικούς λόγους”! Μεμονωμένοι βουλευτές (εντός και εκτός ΝΔ) ζητούν απεγνωσμένα συνάντηση Έχουν καεί τα τηλέφωνα του πολιτικού του γραφείου από δημοσιογράφους που αφήνουν μηνύματα “στήριξης”…

H συνέχεια στο olympia.gr

Το ΕΣΠΑ αντικείμενο συνάντησης του Περιφερειάρχη με τις αρχαιολογικές υπηρεσίες

Συνάντηση με τους προϊσταμένους των Εφορειών Αρχαιοτήτων (Κλασσικών και Βυζαντινών) και Νεοτέρων Μνημείων, καθώς και του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου θα πραγματοποιήσει αύριο (Παρασκευή) στις 12 το μεσημέρι στη Ρόδο ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης.

 Αντικείμενο της συνάντησης είναι η πορεία των ενταγμένων έργων στο ΕΣΠΑ, τελικοί δικαιούχοι των οποίων είναι οι συγκεκριμένοι φορείς.

Για να μαζευόμαστε σιγά-σιγά, έχουμε αργήσει


ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ . κ. Γ. ΒΡΟΥΤΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η εφαρμογή από αύριο του μέτρου της επιβολής συντελεστή ΦΠΑ 23% στο χώρο της εστίασης, επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά, ότι θα έχει καταστρεπτικές συνέπειες στη βιωσιμότητα χιλιάδων επιχειρήσεων.
Θα δημιουργήσει χιλιάδες νέους ανέργους και θα επιφέρει ισχυρότατο πλήγμα στην ανταγωνιστικότητα του τουριστικού μας προϊόντος.
Είναι αδιανόητο, ολόκληρο το οικονομικό επιτελείο αλλά και...........

Σύσκεψη Περιφερειάρχη με προϊστάμενους διευθύνσεων Περιφέρειας




Ο Περιφερειάρχης εξέτασε ενδελεχώς μαζί με τον Γενικό Διευθυντή Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιβάλλοντος και Υποδομών, Γιάννη Αλβέρτη, και τους προϊστάμενους των διευθύνσεων Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Λευτέρη Καστρίσιο, Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής, Αντώνη Βουτσίνο,  και Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού, Αδαμαντία Συμεοπούλου, τα έργα που εκτελούνται στα νησιά με πόρους του ΕΣΠΑ, καθώς επίσης και εκείνα που συγχρηματοδοτούνται από τον ΕΟΧ (Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο).