slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Παράταση των προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στη Χώρα της Νάξου

 


 Στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου «Αντικατάσταση παλαιού δικτύου ύδρευσης από δεξαμενή Αγ. Χρυσοστόμου έως Φαρμακείο Δελλαρόκα και αποκατάσταση ασφαλτοτάπητα του οδοστρώματος», είναι αναγκαία η παράταση των προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και η αμφιδρόμηση της παραλιακής οδού στη Χώρα Νάξου έως και τη Δευτέρα 11 Απριλίου 2022.

Λίθινοι αναβαθμοί στον Καβουροπόταμο της Πάρου

 
Μια πράσινη υποδομή που μπορεί να συμβάλει τοπικά στον εμπλουτισμό των υδατικών πόρων και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας 
Κοινό Δελτίο Τύπου Τρίτη 05/04/2022

Το WWF Ελλάς, το Μεσογειακό Ινστιτούτο για τη Φύση και τον Άνθρωπο (MedINA) και το Ινστιτούτο Σπηλαιολογικών Ερευνών Ελλάδας (ΙΝΣΠΕΕ), σε συνεργασία τον Δήμο Πάρου και τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Πάρου (ΔΕΥΑΠ), υλοποιούν ένα νέο πιλοτικό έργο στην Πάρο, με στόχο την κατασκευή μιας σειράς μικρών λίθινων αναβαθμών (φράγματα ύψους μερικών δεκάδων εκατοστών) στο ρέμα του Καβουροπόταμου.

Κοκκινος : Τα προβλήματα της δημόσιας υγείας απαιτούν λύσεις και όχι... "μοιρολόγια" και λαϊκισμό!


Τα  προβλήματα της δημόσιας υγείας απαιτούν  λύσεις και όχι..." μοιρολόγια" και λαϊκισμό! 

Με αφορμή τα μεγάλα  και χρονίζοντα προβλήματα  που αντιμετωπίζουν οι δομές της δημόσιας υγείας στα νησιά μας και την πρόσφατη παραίτηση του Διοικητή του Νοσοκομείου Ρόδου κ. Γρήγορη Ρουμάνη επισημαίνουμε και προτείνουμε τα εξής :

-Τα προβλήματα της δημόσιας υγείας ζητούν άμεσες λύσεις και όχι.. "μοιρολόγια"  και λαϊκισμό. Σίγουρα δύσκολα θα τα λύσουν αυτοί που τα δημιούργησαν  και ιδιαίτερα στο πρόσφατο παρελθόν...! 

HSBC: Στο 6.5% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα το 2022-Ανάπτυξη 4%

Κατά μισή μονάδα μειώνει σε πρώτη φάση την εκτίμηση για την ανάπτυξη στην Ελλάδα το 2022 η HSBC.
Την τοποθετεί συγκεκριμένα στο 4%, μισή μονάδα κάτω από την προηγούμενη εκτίμησή της.

Όσο για το μέσο όρο του πληθωρισμού τη χρονιά τον ανεβάζει στο 6,5%, από 2,4% σε προηγούμενη πρόβλεψη.

Τέλος εποχής: Ολοκληρώθηκε η αποπληρωμή ( Άλλα δεν θα το διαβάσετε στην Αυγή και στη Δημοκρατία ούτε θα το ακούσετε στο Κόντρα ) των οφειλών της Ελλάδας στο ΔΝΤ

Την ολοκλήρωση της αποπληρωμής των οφειλών της Ελλάδας προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σημειώνοντας ότι κλείνει, έτσι, ένα κεφάλαιο που είχε ανοίξει τον Μάιο του 2010, με την προσφυγή της Ελλάδας στο Ταμείο, για χρηματοδοτική στήριξη.
Όπως τόνισε, πρόκειται για μια πολύ θετική εξέλιξη, απόρροια της αποτελεσματικής οικονομικής πολιτικής που ασκεί η σημερινή Κυβέρνηση, η οποία, όπως ανέφερε και ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, “στέλνει ένα θετικό μήνυμα στις αγορές για την

Νίκος Συρμαλένιος: «Ο υπουργός απολογούμενος για την περιβαλλοντική καταστροφή της Ίου»

Ομιλία του βουλευτή στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης. Στην Ίο εδώ και δεκαπέντε χρόνια συντελείται σταδιακά μια μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή από τον επιχειρηματία Α. Μιχαλόπουλο που έχει αγοράσει περίπου το 30% του νησιού. Δυστυχώς, η Ελληνική Κυβέρνηση έχει εντάξει τις φερόμενες επενδύσεις της στις Στρατηγικές Επενδύσεις με ό,τι αυτό

Το χαρτί της σταθερότητας, η ανθεκτικότητα της Νέας Δημοκρατίας και η δυσαρέσκεια των πολιτών


- Ο σχηματισμός Κυβέρνησης μετά από τις επόμενες διπλές εκλογές θα αποτελέσει ένα γρίφο για δυνατούς λύτες. Ειδικά στην περίπτωση που δεν προκύψει αυτοδυναμία, εξέλιξη που συγκεντρώνει με τα σημερινά δεδομένα πολλές πιθανότητες, είναι αναγκαίο όλες οι πολιτικές δυνάμεις που κινούνται είτε λίγο δεξιά, είτε λίγο αριστερά του κέντρου να βάλουν νερό στο κρασί τους για χάρη της σταθερότητας, αλλά και της αδήριτης ανάγκης για ανάκαμψη, ανάπτυξη και αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων του μέλλοντος.

Μπλόκο στο κόμμα του Ηλία Κ(Λ)ασιδιάρη με τροπολογία Μάκη Βορίδη

Το φάντασμα της Χρυσής Αυγής και των ακροδεξιών… παραγώγων της συνεχίζει να πλανάται πάνω από το πολιτικό τοπίο, με τις δημοσκοπήσεις για τις επόμενες εκλογές να δείχνουν πως το κόμμα του καταδικασθέντος Ηλία Κασιδιάρη φλερτάρει ακόμη και με την είσοδο στη Βουλή. Πόσο πιθανό, όμως, είναι να δούμε κάτι τέτοιο να συμβαίνει;
Με τροπολογία, που είχε φτάσει στη Βουλή στις αρχές του περασμένου Ιουνίου, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης έβαζε ουσιαστικά φρένο στην κάθοδο της εγκληματικής οργάνωσης σε επόμενες αναμετρήσεις. Πιο συγκεκριμένα, βάσει της τροπολογίας, η οποία είχε συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο για την εκλογή δημοτικών και περιφερειακών Αρχών, οι καταδικασθέντες στερούνται το δικαίωμα του εκλέγειν για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η ποινή τους. Το χρονικό διάστημα, δε, της αποστέρησης του εκλογικού τους δικαιώματος υπολογίζεται από την επόμενη κιόλας ημέρα της αμετάκλητης καταδίκης τους. Μάλιστα, οι αρμόδιοι εισαγγελείς αναλαμβάνουν να ενημερώσουν τη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών προκειμένου να διαγραφούν από τον εκλογικό κατάλογο όσοι στερούνται του δικαιώματος του εκλέγειν.

ΚΟ Νάξου του ΚΚΕ: Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο! Συγκέντρωση ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

 Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο! Να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας!

Να μην πληρώσει ο λαός!

 

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον λαό της Ουκρανίας. Είμαστε ενάντια στην απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Είμαστε ενάντια σε κάθε ιμπεριαλιστικό σχεδιασμό.

Ο πόλεμος της Ουκρανίας είναι αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, ΕΕ - Ρωσίας και Κίνας που ξαναθέτουν στο τραπέζι το μοίρασμα των αγορών.

Οι ιμπεριαλιστές τη Γη ξαναμοιράζουν με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει σοβαρές συνέπειες και στη χώρα μας. Η κυβέρνηση, προσπαθώντας να λάβει κι αυτή μέρος στους σχεδιασμούς, θέτει σε κίνδυνο αντιποίνων τη χώρα μας και τον λαό.

Απαιτούμε: