slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κορωνοϊός: Στα 66 τα κρούσματα στην Ελλάδα – 21 νέα περιστατικά


Ανακοινώνονται 21 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Από αυτά, 13 βρίσκονται στους νομούς Αχαΐας και Ηλείας, 7 στο νομό Αττικής και 1 στο νομό Ευβοίας.

Το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορωνοϊό, ανέρχεται πλέον σε 66 και είναι όλοι ελληνικής καταγωγής. Από αυτούς, οι 51 προέρχονται από την επιδημική έξαρση των εκδρομέων σε Ισραήλ και Αίγυπτο (47 μέλη της ταξιδιωτικής ομάδας και 4 επαφές τους).

Καστανιές Έβρου: Τουρκικό θωρακισμένο επιχείρησε να γκρεμίσει τον φράχτηΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΜΑΝΟΣ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ

PAGENEWS.GR / ΕΛΛΑΔΑ / ΚΑΣΤΑΝΙΕΣ ΕΒΡΟΥ: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΕΙ ΤΟΝ ΦΡΑΧΤΗ

Καστανιές Έβρου: Με θωρακισμένο επιχειρούν να γκρεμίσουν τον φράχτη στον Έβρο οι Τούρκοι.
Καστανιές Έβρου: Βίντεο με τουρκικό θωρακισμένο όχημα συνοριακής επιτήρησης, το οποίο επιχειρεί με σχοινί ή συρματόσκοινο που έχει προσδεθεί πάνω του, να τραβήξει μέρος του φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα για να τον γκρεμίσει.
Το περιστατικό καταγράφηκε αργά χθες το βράδυ.

«ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ» ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ «Η 72Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

» Η 72η επέτειος της ενσωμάτωσης Δωδεκανήσου με τη μητέρα Ελλάδα εορτάζεται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη εποχή για τον τόπο . Η τουρκική προκλητικότητα ξεπερνάει κάθε όριο και αλλοεθνείς εισβολείς επιχειρούν να παραβιάσουν τα σύνορα μας . Καλούμαστε με ενότητα και επαγρύπνηση να διαφυλάξουμε τα εθνικά μας ιδανικά και την εδαφική μας ακεραιότητα . Μας το «προστάζει» η ένδοξη ιστορία μας και οι αγωνιστές πρόγονοί μας .

ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΑ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ

Τελείωσε με επιτυχία η φάση των 16 του 7ου
«Πανναξιακού πρωταθλήματος τάβλι Heavenscafé’ » 2019-2020 που είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Γιάννη Σαντοριναίου -Βαπόρια. Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις κύλισαν οι αγώνες στη φάση αυτή αφού τα "φαβορί" κατάφεραν έστω και δύσκολα να περάσουν στον επόμενο γύρο επιβεβαιώνοντας την φήμη τους.
Αξίζει να σταθούμε στις αναμετρήσεις των Σορώκων όπου είχαμε από τα αδέλφια τον Μανώλη Σορώκο να προκρίνεται έναντι του.......

Ενημέρωση και οδηγίες πρόληψης κατά των εποχικών λοιμώξεων από την διοικήτρια του Καλίτσα Φραγκίσκου στο Γ.Ν. – Κ.Υ Νοσοκομείο ΝάξουΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ (ΕΝΛ)

 ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ-ΚΥ ΝΑΞΟΥ

Η Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων του ΓΝ-ΚΥ Νάξου, ενημερώνει τους πολίτες, ότι στα πλαίσια της λήψης μέτρων που λαμβάνονται με στόχο τον περιορισμό της διασποράς του νέου κορωνοϊού COVID-19 σας συστήνει τα εξής:
1.       Αποφύγετε τα μέρη όπου συνωστίζονται πολλά άτομα και δεν αερίζονται επαρκώς.
2.       Σε περίπτωση που εμφανίσετε ήπια συμπτώματα αναπνευστικής λοίμωξης (π.χ. πυρετό, βήχα, πονόλαιμο), παραμείνετε στο σπίτι και  απευθυνθείτε στο γιατρό σας.
3.       Για όσο διάστημα διαρκούν τα συμπτώματα, παραμείνετε απομονωμένοι από τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας και τηρείτε αυστηρά τους κανόνες υγιεινής (τακτικό πλύσιμο χεριών, απολύμανση όλων των επιφανειών του χώρου που χρησιμοποιείτε με...

Κανένα νησί αθωράκιστο στο τομέα της υγείαςΕνημέρωση ζήτησε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ν. Αιγαίου Γ. Ντουνιαδάκης από τον Περιφερειάρχη κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής σήμερα για την κατάσταση ετοιμότητας των υπηρεσιών και των υποδομών στα νησιά της Περιφέρειάς μας σχετικά με την προστασία του πληθυσμού από τον κορωνοϊό.Παρά την αρχική θετική ανταπόκριση, η ενημέρωση δεν πραγματοποιήθηκε τελικά.
Επιβάλλεται αυτή τη στιγμή η μέγιστη πίεση στη κυβέρνηση ν’ ανταποκριθεί στις ανάγκες των νησιωτών,  παίρνοντας υπόψη και την κύρια παραγωγική δραστηριότητά τους,  που είναι ο τουρισμός.
Η υποστελέχωση όλων των δομών υγείας -Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας- σε...

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε.Υ.Π.Σ. Ν.ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Φ. ΦΟΡΤΩΜΑΗ Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νοτίου Αιγαίου συνεχίζοντας τις   επαφές της με διάφορους υπηρεσιακούς και πολιτικούς φορείς, πραγματοποίησε την           1η Μαρτίου 2020 μέσω του Προέδρου της κ. Ρούσσου Σταύρου  και του Γεν. Γραμματέα κ. Τασιούλη Γεωργίου, συνάντηση με τον Βουλευτή Κυκλάδων της Ν.Δ. κ. Φίλιππο Φόρτωμα, στην Ερμούπολη Σύρου.
Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση του Βουλευτή για τα διαχρονικά ζητήματα του κλάδου μας, καθώς επίσης και ....

Γ. Βρούτσης: Ξεκινάμε το νέο βελτιωμένο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας με ωφελούμενους 36.500 ανέργους Π. Θεοδωρικάκος: «Προσφέρουμε δουλειά και προοπτική σε ανέργους συμπολίτες μας και ποιοτικότερες υπηρεσίες στους Δήμους και τις Περιφέρειες»
Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης και ο Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Θεοδωρικάκος υπέγραψαν σήμερα την Κοινή Υπουργική Απόφαση σχετικά με τον αναμορφωμένο κύκλο του Προγράμματος Απασχόλησης Κοινωφελούς Χαρακτήρα για 36.500 άτομα σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων.
Ο βασικός σκοπός του νέου Προγράμματος 8μηνης διάρκειας, είναι η επανασύνδεση των μακροχρονίων ανέργων και ευάλωτων ομάδων στην αγορά εργασίας, η αναβάθμιση των δεξιοτήτων των ανέργων, η κάλυψη των κοινωνικών αναγκών και η σύζευξη των παραγωγικών ικανοτήτων των ανέργων με τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Σωστή η στάση της κυβέρνησης στα σύνορα4 στους 10 ανησυχούν για κορωνοιό Δημοσκόπηση Pulse για Σκάι

Φ. Φόρτωμας: “Καταδικάζω απερίφραστα την επίθεση στο πολιτικό γραφείο του Γ. Βρούτση”


Ο Βουλευτής Κυκλάδων, Φίλιππος Φόρτωμας, μιλώντας από το βήμα της Βουλής το απόγευμα της Πέμπτης 5 Μαρτίου, καταδίκασε την επίθεση που σημειώθηκε στο πολιτικό γραφείο του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση, κάνοντας την παρακάτω δήλωση:

Ιστορική στιγμή για την Σχοινούσα – Αποκτά γήπεδα ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ!


Ένταξη αθλητικών εγκαταστάσεων στο Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ
Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων -
Δύο σημαντικά αθλητικά έργα θα υλοποιηθούν στον Δήμο μας, μετά την ένταξη στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» της Πράξης «Κατασκευή και βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων», συνολικού προϋπολογισμού 713.000 ευρώ, με φορέα υλοποίησης τον Δήμο.
Τα έργα αφορούν στην κατασκευή νέου γηπέδου 5Χ5, μπάσκετ και βόλεϊ στη Σχοινούσα, προϋπολογισμού 595.000 ευρώ, καθώς και στην κατασκευή ηλεκτροφωτισμού στο γήπεδο του Αγίου Αρσενίου, προϋπολογισμού 117.800 ευρώ.Όταν για ένα νησάκι 250 μόνιμων κατοίκων ανακοινώνεται η χρηματοδότηση και δημιουργία αθλητικών υποδομών, τότε, αναμφισβήτητα πρόκειται για μια ιστορική στιγμή. Τη χαρά αυτή νοιώθουν οι κάτοικοι της μικρής Σχοινούσας μετά και την απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών για την ένταξη στο πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ” της δημιουργίας των πρώτων αθλητικών εγκαταστάσεων στο νησί των Κυκλάδων.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε την ένταξη στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», στο πλαίσιο της Πρόσκλησης ΙV, της Πράξης: «Κατασκευή και βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων Δ. Νάξου και Μικρών Κυκλάδων» συνολικού προϋπολογισμού 713.000,00 €.


Η συνολική χρηματοδότηση αφορά την υλοποίηση δύο υποέργων:

«Παρατηρητήριο» ΝΔ: Νέα Fake News από την Τουρκία και την Κουμουνδούρου

 

Απαντήσεις σε ψευδείς ειδήσεις και αναφορές που κυκλοφορούν τις τελευταίες μέρες δίνει η Νέα Δημοκρατία μέσα από το «παρατηρητήριο Fake News» που εγκαινίασε πριν από λίγες ημέρες.

Το σημερινό «παρατηρητήριο» από το κυβερνών κόμμα αναφέρετε στα Fake News των τελευταίων ημερών γύρο από το μεταναστευτικό και τα όσα συμβαίνουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα αλλά και από το «στρατηγείο» του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου.

1. Συνεχίζουν η Αυγή και ο ΣΥΡΙΖΑ με τα φερέφωνά του να αναπαράγουν το fake news ότι η

Αυτόφωρο για τον Στέφανο Χίο

 
...μετά τη μήνυση Κικίλια
Αναζητείται στο πλαίσιο του Αυτόφωρου ο Στέφανος Χίος μετά τη μήνυση εναντίον του και κατά της εφημερίδας "Μακελειό"που κατέθεσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Η μήνυση αφορά στο αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων, που προκαλούν φόβο στον πληθυσμό, με σοβαρό..