slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΒΡΟΥΤΣΗΣ-ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ: “Ακραίος δημοσιονομικός μαζοχισμός”-Αύξηση ελλείμματος κατά 49% δείχνουν τα στοιχεία για το πρώτο 5μηνο!!!


«Η εκτέλεση του Προϋπολογισμού καταδεικνύει την αποτυχία της ακολουθούμενης οικονομικής πολιτικής και επιβεβαιώνει το δημοσιονομικό εκτροχιασμό της χώρας. Τα έσοδα καταρρέουν (-11,8%), οι πρωτογενείς δαπάνες διογκώνονται (+28,4% τον Μάιο) το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων βουλιάζει (-47,3%), το έλλειμμα διευρύνεται (+49%). Συγκεκριμένα:

Φιλώτι όμορφο χωριό Ταξίδι στα παλιά…


Το Δημοτικό Σχολείο Φιλωτίου σας προσκαλεί στην καλοκαιρινή γιορτή που θα γίνει την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011 στις 8:00 μ.μ. στο αθλοθέατρο Φιλωτίου.
Η γιορτή μας θα πλαισιωθεί από ζωντανή μουσική με την επιμέλεια του μουσικού μας Βαγγέλη Κακλαμάνου.
Θα ακολουθήσει κέρασμα από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.
                                                                                                   Οι μαθητές
                                                                                               Οι εκπαιδευτικοί
                                                                                                  Ο διευθυντής

Πρόγραμμα  γιορτής

Συνέντευξη τύπου Μαχαιρίδη


Την Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2011, στις 11:30 το πρωί
ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης
θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου
στο κτίριο της Περιφέρειας στη Ρόδο.

Στην Περιφέρεια η διαχείριση του ΕΣΠΑ, ενημερωτική συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας – Το Νότιο Αιγαίο στις πρώτες τρεις σε απορροφητικότητα Περιφέρειες


 Οι λεπτομέρειες που αφορούν στην ανάληψη της αρμοδιότητας διαχείρισης του ΕΣΠΑ από τις αιρετές Περιφέρειας της χώρας, ευθύνη που θα έχει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση μέχρι το τέλος του μήνα, συζητήθηκαν σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Οικονομικών και Ανταγωνιστικότητας.

ΟΜΙΛΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ, ΙΩΑΝΝΗ ΜΑΧΑΙΡΙΔΗ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΣΧΕΔΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΜΑΣ: ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ- ΝΕΕΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ»


 
Κυρίες και κύριοι,

Βρεθήκαμε σήμερα όλοι εδώ στην πανέμορφη Τήνο για να συζητήσουμε για το Μέλλον των ευρωπαϊκών μας νησιών. Να Σχεδιάσουμε λαμβάνοντας υπόψη μας τις Προκλήσεις και να προτείνουμε Νέες (Στρατηγικές) Πολιτικές στο πλαίσιο της Στρατηγικής για την Ευρώπη 2020.  Και για αυτό είμαστε  όλοι εδώ, εκπρόσωποι της κυβέρνησης, των τοπικών αρχών, του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και άλλων ευρωπαϊκών οργάνων, πανεπιστημιακοί, τεχνοκράτες αλλά και απλοί πολίτες που αγωνιούν  για το μέλλον των νησιών μας.

ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΔΙΝΟΥΝ ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ


Οργή και αγανάκτηση προκαλεί στην ελληνική κοινωνία η καταστροφική δημοσιονομική συνταγή του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής της περιόδου 2011-2015 που ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο της Κυβέρνησης Παπανδρέου και προωθεί προς ψήφιση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Κι άλλη παραίτηση στο ΠΑΣΟΚ


Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ  ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ
Την παραίτησή του από το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ υπέβαλε ο πρώην υπουργός Αιγαίου και. βουλευτής Αντώνης Κοτσακάς. Σε επιστολή του προς τον Γ. Παπανδρέου και το γραμματέα του κόμματος, Μιχ. Καρχιμάκη, αναφέρει πως παραιτείται από το «τέως ΠΑΣΟΚ, διευκρινίζοντας εξαρχής ότι δεν φεύγω εγώ από το κίνημα, αλλά το ΠΑΣΟΚ έφυγε από το ΠΑΣΟΚ».
"Η συντηρητική μετατόπιση της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας που την μετέτρεψε σε συστημική δύναμη και η κατάρρευση του Ανατολικού Συνασπισμού, επηρέασαν καθοριστικά το Κίνημα, που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Η νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση και η μετάβαση από τον εμπράγματο στον άϋλο καπιταλισμό, αντί για λύσεις δημιούργησε μεγαλύτερα προβλήματα σε πλανητικό επίπεδο. Σήμερα έχουμε τον καπιταλισμό σε κρίση και την παγκόσμια αριστερά σε αμηχανία, χωρίς ουσιαστική εναλλακτική πρόταση.

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Λιάνης!

Αιφνιδιαστική κίνηση από τον βουλευτή Φλώρινας ο οποίος δήλωσε ότι δεν πιστεύει πλέον στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Με 4σέλιδη επιστολή του ο...

Βόμβα έτοιμη να εκραγεί...και αν συμβεί θα δημιουργήσει ανεπανόρθωτη ζημιά στο Αιγαίο...



Έτσι χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, το ΧΑΔΑ Νάξου, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ FΜ.
Και συνέχισε, λέγοντάς ότι, παρατηρώντας την περιοχή του ΧΑΔΑ, ένοιωσε άγχος και αγωνία για αυτό το μέγιστο περιβαλλοντικό ζήτημα.
Κατάλληλο κρίνει το χώρο που έχει εγκριθεί για την κατασκευή Χ.Υ.Τ.Υ. και τόνισε ότι θα είναι στο πλευρό της δημοτικής αρχής, όσον αφορά την άμεση κατασκευή του.
Απαραίτητη θεώρησε τη λειτουργία του προγράμματος ανακύκλωσης.
Μεταξύ άλλων σχολίασε την κακή εντύπωση που του έκανε η ταχύτητα με την οποία αλλοιώνεται το περιβάλλον στη Νάξο.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ – ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                              Νάξος, 14-06-2011

    ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                                              

    ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                 Αρ. Πρωτ.: 7084

    ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ                                                                                                    

 

 Προς τον κ. Δήμαρχο και τους  κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

 Παρακαλούμε  να προσέλθετε σε έκτακτη - κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα  στις 14  Ιουνίου 2011, ημέρα Τρίτη και ώρα: 14.30 μ.μ.  με το παρακάτω θέμα  ημερήσιας διάταξης:

Λήψη απόφασης για την πρόσληψη  προσωπικού με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου διάρκειας δυο μηνών σύμφωνα με το άρθρο 206 του Ν. 3584/2007 για κάλυψη κατεπειγουσών εποχικών αναγκών του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

 Η συνεδρίαση κρίνεται κατεπείγουσα λόγω σημαντικής ελλείψεως προσωπικού στο τομέα καθαριότητας στο Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων και των άμεσων κατεπειγουσών αυξημένων  αναγκών που πρέπει να καλυφθούν στον τομέα αυτό λόγω και της αυξημένης κίνησης λόγω της τουριστικής περιόδου.

 

Ο  Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

                                                                       

Φώτιος Ι. Μαυρομμάτης

Σε Καλόξυλο, Φιλωτι και Απείραθο ο Γ. Μαχαιρίδης

ποιος λείπει; ποιος λείπει ;
σύντροφοι  ότι θέτε με το Γιώργο
 Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, συνοδευμένος από τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου Γιώργο Γκούφα, τον περιφερειακό σύμβουλο, Λάζαρο Θεόφιλο, το δημοτικό σύμβουλο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και πρόεδρο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου Δημήτρη Καπούνη και τον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο Σταμάτη Σέργη, παρέστη την Κυριακή 12 Ιουνίου 2011 στον εορτασμό της Αγίας Τριάδας στον Καλόξυλο Νάξου, όπου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Παροναξίας κ.κ. Καλλίνικος.
 Το απόγευμα ο Περιφερειάρχης επισκέφτηκε το Φιλώτι όπου συναντήθηκε με παλαιά στελέχη –υπάρχουν ακόμα τέτοια– του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και αφού ήπιαν μερικά ουζάκια για να πάνε κάτω τα φαρμάκια ανηφόρησαν στην Απείραθο για ρόστο. Ο κ. Μαχαιρίδης αναχώρησε από τη Νάξο το μεσημέρι της Δευτέρας.
Αυτό πάντως που συζητιόταν σε πολλά πηγαδάκια, καθ’ όλη την διάρκεια της επίσκεψης Μαχαιρίδη στη Νάξο, ήταν η απουσία των θεσμικών Σέργη, Κοντοπίδη, του τέως Δημάρχου Νάξου Νίκου Μαράκη άλλα και πολλών στελεχών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Νάξου, ιδιαιτέρα αυτών που αυτοπροτείνονται ως υποψήφιοι βουλευτές και ως δήμαρχοι.