slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΠΑΣΟΚ: Η οικογενειοκρατία έχει γίνει σήμα κατατεθέν μιας κυβέρνησης δήθεν αριστερής που καθημερινά εξαπατά και κοροϊδεύει τους πολίτες..


Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με τους διορισμούς της κυβέρνησης, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Για τους ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ το απλό κομματικό κράτος είναι ξεπερασμένη έννοια.
Έχουν περάσει πλέον σε άλλη σφαίρα και στήνουν το οικογενειακό - κομματικό κράτος με το να διορίζουν δεκάδες συζύγους, ξαδέρφια, ανίψια, υπουργών και βουλευτών, σε κρίσιμες κυβερνητικές και δημόσιες θέσεις.
Η οικογενειοκρατία έχει γίνει σήμα κατατεθέν μιας κυβέρνησης δήθεν αριστερής που καθημερινά εξαπατά και κοροϊδεύει τους πολίτες, καταπατώντας στοιχειώδεις κανόνες διαφάνειας και αξιοκρατίας.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, επιπλέον, ξεχνά πως για να αλώσει το κράτος πρέπει πρώτα να έχει εξασφαλίσει πως θα υπάρχει η χώρα.

Λοβέρδος: Οι παιδεραστές και πάλι στα σχολεία!


Δήλωση Ανδρέα Λοβέρδου, πρώην Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, σχετικά με τον νόμο του Γ.Κατρούγκαλου:
Άλλαξαν το νόμο που είχα θεσμοθετήσει ως υπουργός παιδείας για την άμεση απομάκρυνση από τα σχολεία των εμπλεκομένων σε παιδεραστία.
Το μυαλό τους δεν είναι στα ανήλικα θύματα αλλά στους συνδικαλιστές τους και την κομματική τους πελατεία!
Οι παιδεραστές και πάλι στα σχολεία.
Να τους χαίρονται!

Ετήσια Έκθεση του Δικτύου Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας

Με αφορμή την δημοσίευση της Ετήσιας Έκθεσης του Δικτύου Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας ο Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Η καταγραφή των περιστατικών ρατσιστικής βίας προσφέρει πολύτιμη τεκμηρίωση για την παρακολούθηση και αξιολόγηση των πολιτικών καταπολέμησης του ρατσισμού και της ξενοφοβίας στη χώρα μας.
Η συστηματική αποτύπωση συγκεκριμένων περιστατικών ρατσιστικής βίας από το Δίκτυο προσφέρει χρήσιμα συμπεράσματα για τη δυναμική του φαινομένου, τις εξάρσεις του ή την ύφεση του, που σε συνδυασμό με τις γενικότερες εξελίξεις στο κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο αποτελούν χρήσιμο εργαλείο διαμόρφωσης και επικαιροποίησης των πολιτικών αντιμετώπισης του.
Είναι προφανές ότι δεν καταγράφεται το σύνολο των ρατσιστικών επιθέσεων αφού για διάφορους λόγους τα θύματα δεν επιλέγουν να τις καταγγείλουν ή η πληροφορία δεν καταγράφεται από το Δίκτυο. Υπό την έννοια αυτή η καταγραφή περιστατικών βίας ενάντια σε μέλη της LGBTQI κοινότητας μπορεί να πιστωθεί στις οργανώσεις που τα τελευταία χρόνια αναπτύσσονται δυναμικά στο χώρο.

Βενιζέλος: Τώρα δυστυχώς, συμφωνία σημαίνει βαθύτερα στο μνημόνιο, μνημόνιο 3.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τη διαπραγμάτευση, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Ελπίζω ο κ. Τσίπρας να συνειδητοποιεί ότι αυτά που συμφωνεί με τους διεθνείς συνομιλητές του δεσμεύουν τον ίδιο, την Κυβέρνησή του και τη χώρα και δεν μπορεί εύκολα να παλινδρομήσει.
Αυτά όλα δεν έχουν ως σκοπό να πάρουμε μια συμπαθητική δήλωση στο Eurogroup της Δευτέρας για να μην έχουμε προβλήματα με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα την ερχόμενη Τετάρτη.
Όλα αυτά πρέπει να οδηγήσουν σε άρση της αβεβαιότητας, σε μία υπεύθυνη συμφωνία στην οποία έπρεπε να έχουμε καταλήξει προ πολλού. Από τις 28 Φεβρουαρίου, για να βγούμε από το μνημόνιο και να πάμε στην προληπτική πιστωτική γραμμή. Τώρα δυστυχώς, συμφωνία σημαίνει βαθύτερα στο μνημόνιο, μνημόνιο 3. Αλλά εδώ μας έφερε η κυβέρνηση της «πρώτης φοράς αριστερά».

Eνιαίος συντελεστής ΦΠΑ 16%: Τι σημαίνει για το πορτοφόλι μας


Επιπτώσεις στις τιμές αναμένεται να έχει η καθιέρωση ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ 16%, ο οποίος εξετάζεται να επιβληθεί στο σύνολο των προϊόντων και υπηρεσιών, με εξαίρεση τα φάρμακα, τα βιβλία, τα ξενοδοχεία και τα εισιτήρια θεάτρων.
Εκτιμήσεις αναφέρουν πως θα φέρει ανατιμήσεις σε είδη ευρείας κατανάλωσης αλλά και μειώσεις στα αυτοκίνητα, τις κατοικίες, τις ηλεκτρικές συσκευές. Παρά το γεγονός ότι οι δανειστές  πιέζουν για ακόμη μεγαλύτερο συντελεστή για κάθε εξαίρεση που ζητάει η Ελλάδα από τον ενιαίο συντελεστή, υπάρχει ανοιχτό το σενάριο ο συντελεστής ΦΠΑ να διαμορφωθεί ακόμα και στο 15% στην περίπτωση που  θα υπάγονται σ’ αυτόν και τα τρόφιμα. 
Οι σημερινές  συντελεστές 23%, 13% και 6,5% που ισχύουν σήμερα θα καταργηθούν. Ο ενιαίος συντελεστής ΦΠΑ θα φέρει αυξήσεις στα  είδη ευρείας κατανάλωσης όπως είναι τα τρόφιμα ,οι λογαριασμοί  και οι  μεταφορές.

Τα καταστήματα άνω των 250τ.μ. πρέπει να είναι κλειστά τις Κυριακές

Κοιν:
Μέλη Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου
Συνάδελφοι ,σας ενημερώνουμε ότι συνεχίζει να βρίσκεται σε ισχύ ο Νόμος 4177/13 Άρθρο 16,που ορίζει τα καταστήματα άνω των 250τ.μ. να είναι κλειστά τις Κυριακές. Είναι χρέος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου να ενημερώνει και να προστατεύει τα μέλη του, όμως σε περίπτωση καταγγελιών , δεν φέρει καμία ευθύνη καθώς αντιπροσωπεύει τους επαγγελματίες αλλά δεν....αποτελεί ελεγκτικό όργανο. Επίσης, σας γνωστοποιούμε ότι προχωρήσαμε τον δικαστικό αγώνα ενάντια στο άνοιγμα των

Καρδιολογική ημερίδα στη Νάξο

Αγία Αικατερίνα Οίας: Ένα θρησκευτικό «κόσμημα»


Την ευκαιρία να θαυμάσουν δωρεάν ένα θρησκευτικό «κόσμημα» θα έχουν όσοι βρεθούν στην Οία της Σαντορίνης.
Όπως ανακοίνωσε το Δ.Σ. της Α.Μ.Κ.Ε. «Οι Φίλοι της Αγίας Αικατερίνας Οίας», ο πιο παλαιός σωζόμενος ναός της Οίας θα είναι ανοιχτός και επισκέψιμος από τις 15 Μαΐου (10:00-12:00 και 17:00-20:00) με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και τους επισκέπτες του νησιού, οι οποίοι είτε θα επιθυμούσαν να προσευχηθούν, είτε να περιηγηθούν και να θαυμάσουν έναν ιστορικό μεταβυζαντινό ναό του νησιού. Για ομαδικές επισκέψεις εκτός

Η βουλευτής του Ποταμιού Αντιγόνη Λυμπεράκη στη Σύρο

Προσθήκη λεζάντας

Εξορμήσεις σε όλη τη χώρα με σύνθημα «Μπορούμε - τολμάμε - συγκρουόμαστε - χτίζουμε!» διοργανώνει το Ποτάμι για το Σαββατοκύριακο που έρχεται.

Οι εξορμήσεις θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο των διήμερων εκδηλώσεων που προετοίμασε το Ποτάμι για να τιμήσει την Ημέρα της Ευρώπης και 30 στελέχη του κόμματος θα συζητήσουν με πολίτες σε πόλεις, νησιά και χωριά σε όλη την

ΒΙΝΤΕΟ .Δηλώσεις Χρήστου Καφτηράνη για το final 4 Νέων


Δηλώσεις έκανε και το μέλος του ΔΣ της ΕΠΣ Κυκλάδων για το Final 4 Νέων κ. Χρήστος Καφτηράνης.

Άνω κάτω η κυβέρνηση από την τροπολογία Λαφαζάνη για το τέμενος στο Βοτανικό


Οι ΑΝΕΛ ζητούν την απόσυρση της τροπολογίας, την οποία χαρακτηρίζουν ως άκαιρη και άσχετη
Τριγμούς στην κυβέρνηση προκαλεί τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα στο νομοσχέδιο για την Παιδεία από τους υπουργούς Παναγιώτη Λαφαζάνη, Γιάννη Τσιρώνη και Αριστείδη Μπαλτά, η οποία προβλέπει αλλαγές στη χωροθέτηση του οικοπέδου που έχει οριστεί για την δημιουργία τζαμιού στον Βοτανικό.

Οι εταίροι της κυβέρνησης «Ανεξάρτητοι Έλληνες» ζητούν την

ΣΕΤΕ: Καταστροφική η επιβολή υψηλού ΦΠΑ στον τουριστικό κλάδο


Ο Ανδρέας Ανδρεάδης
 από το βήμα συνεδρίου
 που πραγματοποιείται σήμερα
 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Την ορθολογική αντιμετώπιση του ζητήματος της επιβολής ΦΠΑ στον τουρισμό ζήτησε από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Ανδρέας Ανδρεάδης από το βήμα συνεδρίου που πραγματοποιείται σήμερα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Ο κ. Ανδρεάδης σημείωσε, ότι η Ελλάδα δεν θα πρέπει να αυτοκτονήσει επιλέγοντας συντελεστές ΦΠΑ που θα

ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΥΠΆΡΧΕΙ!!!! Ευτυχώς που υπάρχει και η αγαπητή κυρία Κατερίνα Μονογυιού και μας ενημερώνει ότι εν έτει 2015 όχι μόνο υπάρχει ΝΟΔΕ Κυκλάδων άλλα συσκέφτεται κιόλας

Μια αγαπημένη οικογένεια 

Η πολιτευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας στην ομιλία της ανέφερε τα εξής:

ΟΙΚΟΓΕΝΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Η σύντροφος του Δημήτρη Βίτσα, Πέτη Πέρκα, αναλαμβάνει γ.γ. του υπουργείου ΥποδομώνΜΕ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΔΙΚΤΥΑ


Η σύντροφος του βουλευτή και πρώην γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Βίτσα, Πέτη Πέρκα αναλαμβάνει τη θέση της γενικής γραμματέως στο πρώην υπουργείο Υποδομών, με αρμοδιότητα τις Μεταφορές, τις Υποδομές και τα Δίκτυα.
Η απόφαση δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και υπογράφουν ο

Αντιδρούν Νότιο και Βόρειο Αιγαίο στις ενδεχόμενες φορολογικές αυξήσεις



Με αφορμή τις διαρροές των τελευταίων ημερών, περί του μέτρου της ειδικής φορολόγησης του τουριστικού κλάδου, που βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μεταξύ Κυβέρνησης και δανειστών, σε κοινή δήλωση προβαίνει το σύνολο των τοπικών φορέων των Περιφερειών Νοτίου και Βορείου Αιγαίου.

Ειδικότερα, αυτοδιοικητικοί, παραγωγικοί, κοινωνικοί και

Πόροι στους Δήμους από το ΥΠ.ΕΣ. για δράσεις πυροπροστασίας

Την κατανομή πιστώσεων από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους έτους 2015 (ΣΑΤΑ), συνολικού ποσού, ύψους 18.400.000,00 ευρώ, στους Δήμους για την κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας, αποφάσισε το Υπουργείο Εσωτερικών - 418.200 ευρώ στους Δήμους των Κυκλάδων -Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων 78.700 ευρώ
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το επίσημο έγγραφο του Υπουργείου, αποφασίστηκε πριν από

Το μηνμόσυνο για τη μνήμη του Μιχάλη Γρατσία 17-5-15


Το μνημόσυνο είναι Κυριακή 17 Μάη ώρα 10 στην εκκλησία του Αγίου Βασιλείου στο Μουσείο(οδός Μπουμπουλίνας και Μετσόβου και ο καφές θα δοθεί στον υπαίθριο χώρο του

Ένα γήπεδο ζητάμε……….

Ονομάζομαι Βάβουλας Εμμανουήλ και κατάγομαι από το Φιλώτι της Νάξου, αυτή τη στιγμή είμαι πρόεδρος της επιτροπής πρωταθλήματος της ΕΠΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ, αλλά το μεράκι και η αγάπη μου για το χωριό μου με  ώθησε από τα 19 μου χρόνια να είμαι μέλος του Δ.Σ του

Το νέο διαφημιστικό spot της Νάξου (video)

"Σ' ένα νησί στο κέντρο της γης"

Το νέο διαφημιστικό spot της Νάξου παρουσιάστηκε σήμερα -σε πρώτη πανελλήνια μετάδοση- στην εκπομπή "Μένουμε Ελλάδα" της ΝΕΡΙΤ και αμέσως μετά ανέβηκε στη σελίδα του δήμου στο youtube.
Το spot που έχει τη μορφή video clip σκηνοθέτησε ο Ναξιώτης (σκηνοθέτης των επιτυχιών) Γιάννης Παπαδάκος και πρωταγωνίστησε ο Κώστας Δόξας ο οποίος ερμηνεύει και το τραγούδι "Σ' ένα νησί στο κέντρο της γης" που γράφτηκε αποκλειστικά για το διαφημιστικό spot της Νάξου και η Μαρία Μακρή...

Εποικοδομητικές συναντήσεις του Νίκου Συρμαλένιου με φορείς της Νάξου Απόλλωνα, Κωμιακή, Κόρωνο, Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών.


Διήμερη επίσκεψη στη Νάξο πραγματοποίησεο Νίκος Συρμαλένιος στις 4 και 5 Μαϊου. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, περιόδευσε στον Απόλλωνα, στην Κωμιακή, στην Κόρωνο, ενώ συνάντησε και τη διοίκηση της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών. Τέλος συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της δημοτικής παράταξης "Πολίτες για τα νησιά μας".
Πιο συγκεκριμένα, στον Απόλλωνα συνομίλησε με μεγάλη ομάδα κατοίκων για τα σοβαρά προβλήματα του οικισμού και ιδιαίτερα για τις μεγάλες καταστροφές που έπληξαν τον όρμο στη...

Συγχαρητήρια, ευχαριστίες αλλά και παράπονα από τον ΠΑΣ Νάξου για το final4 νέων


Με αφορμή την ολοκλήρωση της Τελικής Φάσης του Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Κυκλάδων Νέων που πραγματοποιήθηκε στην Πάρο θέλουμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας:
- στην διοργανώτρια αρχή ΕΠΣ Κυκλάδων.
- Στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και στο Δήμο Πάρου οι οποίοι φρόντισαν για την άψογη Φιλοξενία (διαμονή & σίτιση) καθώς και την μετακίνηση των αθλητών μας.
- στην εταιρεία «Ημερήσιες Κρουαζιέρες-Παντελαίος» η οποία φρόντισε για την μετακίνηση και επιστροφή των Φιλάθλων μας.
Απευθύνουμε τα συγχαρητήριά μας στην Ομάδα του Α.Ο Πάρου που κατέκτησε το τρόπαιο καθώς και στις υπόλοιπες ομάδες φιναλίστ του Θεσμού.
Επειδή είναι δεδομένο ότι όλοι οι παραπάνω ...