slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Λάμψη Ολυμπιονικών στο περίπτερο 1 του Υπουργείου Αθλητισμού που έκλεψε την παράσταση στα εγκαίνια της 88ης ΔΕΘ





«Είμαστε εδώ για να δώσουμε το μήνυμα ότι ο Αθλητισμός ενώνει, δίνει ηχηρά μηνύματα στην κοινωνία. Είμαι ευγνώμων σε αυτά τα παιδιά που έχω δίπλα μου, που μας τιμούν με την παρουσία τους», είπε συγκινημένος ο αναπλ. Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης

Η έκπληξη στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη!

Κλειστά σχολεία λόγω έλλειψης μαθητών – Η εξαίρεση της Νάξου

 

Πολλά νηπιαγωγεία και δημοτικά σε όλη τη χώρα δεν θα ανοίξουν τη νέα σχολική χρονιά λόγω έλλειψης μαθητών και μαθητριών - Οι εξηγήσεις τοπικών φορέων και δημογράφων για το φαινόμενο, οι ανησυχητικές προβλέψεις και η εξαίρεση της Νάξου

Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου: Ο πρωτογενής τομέας εκπέμπει SOS μέσω της 15ης Γιορτής Πατάτας Νάξου!

Τον κώδωνα του κινδύνου για τον πρωτογενή τομέα κρούουν εκπρόσωποι του αγροτοκτηνοτροφικού κόσμου αλλά και σπουδαίοι άνθρωποι από τον χώρο της γαστρονομίας της Ελλάδας, οι οποίοι δίνουν το «παρών» στη 15η Γιορτή Πατάτας Νάξου που διοργανώνει στο νησί μας η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου.

Στην εκπομπή «Action Σαββατοκύριακο» του Action 24 ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, ο Πρόεδρος της ΕΘΕΑΣ, Παύλος Σατολιάς και η Διαμάντω Κρητικού, μέλος των ΔΣ της ΕΘΕΑΣ και του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ευρύτερης Περιοχής Αμυνταίου, αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας της χώρας μας γενικά και της Νάξου ειδικότερα, ζητώντας τη συνδρομή της Πολιτείας προς επίλυσή τους.

Δείτε το απόσπασμα:

«Το πώς επηρεάζει η κλιματική κρίση τη γαστρονομία το έχουμε ήδη διαπιστώσει», τόνισε ο Ηλίας Μαμαλάκης μιλώντας στον αγαπημένο δημοσιογράφο και παρουσιαστή της τηλεόρασης, Χρήστο Νέζο, στον «αέρα» της εκπομπής «Καλημέρα» του ΣΚΑΪ. Ο εμβληματικός σεφ πρόσθεσε: «Για παράδειγμα, η τιμή του λαδιού εκτοξεύθηκε λόγω χαμηλής παραγωγής, η οποία οφείλεται σε καιρικές συνθήκες. Επίσης, η παραγωγή της Πατάτας Νάξου έχει μειωθεί κατά 70%, ενώ τα σύκα, που τα τρώγαμε τζάμπα, φέτος έχουν φθάσει ως και 16 ευρώ το κιλό! Το μόνο που έχει μείνει φθηνό είναι τα εισαγόμενα κρέατα από άλλες χώρες»…

Δείτε το απόσπασμα:

Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου: Διαμόρφωση θέσεων και προτάσεων για τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα στη Γιορτή της Πατάτας



Χαρακτήρα διαμαρτυρίας έχει η φετινή Γιορτή της Πατάτας Νάξου, την οποία διοργανώνει η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘΕΑΣ) καθώς και συνεταιρισμών από την υπόλοιπη Ελλάδα, που θα αναδείξουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας του νησιού μας, διατυπώνοντας και προτάσεις για την επίλυσή τους.

Σήμερα, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης και ο Πρόεδρος της ΕΘΕΑΣ, Παύλος Σατολιάς, μίλησαν για τα θέματα αυτά στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» του Mega.

Δείτε το απόσπασμα:
https://www.youtube.com/watch?v=WkGBk1zxef0&t=1s

Λίγο αργότερα, στη διάρκεια της εκπομπής «Δεκατιανοί» του ΣΚΑΪ, ο Δημήτρης Καπούνης, ο ηθοποιός και βουλευτής, Σπύρος Μπιμπίλας, ο Παύλος Σατολιάς και η Διαμάντω Κρητικού, μέλος των ΔΣ της ΕΘΕΑΣ και του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ευρύτερης Περιοχής Αμυνταίου, αναφέρθηκαν στη 15η Γιορτή Πατάτας και στις προσπάθειες ανάδειξης των προβλημάτων του αγροτοκτηνοτροφικού τομέα της Νάξου.

Μάλιστα, ο Σ. Μπιμπίλας τόνισε ότι θα αναφερθεί στη Βουλή στα εν λόγω ζητήματα, ενώ ο Π. Σατολιάς προανήγγειλε την κατάθεση από την ΕΘΕΑΣ προτάσεων στην Πολιτεία «για να σώσουμε το παραγωγικό μοντέλο της χώρας».

Δείτε το απόσπασμα:
https://www.youtube.com/watch?v=DJlAnmsR8kA&t=25s