slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κινητοποιήσεις και αντιδράσεις του Σωματείου Μαζικής Εστίασης


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας του κλάδου  (ΠΟΕΣΕ) σε έκτακτη συνεδρίασή του χθες Τετάρτη 24/8/2011, και μετά το αδιέξοδο στο οποίο οδηγήθηκε ο Κλάδος, με την απαράδεκτη εμμονή της Κυβέρνησης για μετάταξη των υπηρεσιών εστίασης  στον ΦΠΑ του 23% από 1/9/2011, συγκαλεί άμεσα την Γ.Σ. των Αντιπροσώπων των Σωματείων Μελών της, σύμφωνα με το άρθρο 12 § 2 του ισχύοντος καταστατικού, την Τρίτη 30 Αυγούστου 2011 και ώρα 14.00 στα γραφεία της Ομοσπονδίας με μοναδικό θέμα Ημερήσιας Διάταξης:
 
Συζήτηση και λήψη απόφασης για κινητοποιήσεις και αντιδράσεις του Κλάδου μετά την επιβολή ΦΠΑ 23%.

Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα


Το Επιμελητήριο Κυκλάδων σας ενημερώνει για το Πρόγραμμα «Νέα – Καινοτομική Επιχειρηματικότητα» το οποίο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα (ΕΠΑΝ ΙΙ) του ΕΣΠΑ 2007-2013 και αποσκοπεί στη δημιουργία, ενθάρρυνση και την ενίσχυση της καινοτομικής επιχειρηματικότητας ως απόλυτης προτεραιότητας για την παραγωγική αναβάθμιση της χώρας προς αγαθά και υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας, με ενσωμάτωση γνώσης, ποιότητα και περιβαλλοντική ευαισθησία. Το ποσοστό ενίσχυσης ανέρχεται στο 60%, ενώ η ηλεκτρονική υποβολή ξεκίνησε στις 01/08/2011. Στο ...

Τελικά ποιός είναι πιο ανίδεος, ο Βενιζέλος ή ο Παπακωνσταντίνου; Εσύ αποφασίζεις!

Γράφει ο gian gian Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ενώ γνωρίζει ότι Ελλάδα πρέπει να δανειστεί, εξάλλου και όλα τα προηγούμενα χρόνια κάθε δύο τρεις μήνες η Ελλάδα έβγαινε στις διεθνής αγορές και έψαχνε δανεικά, ενώ λοιπόν γνωρίζει ότι πρέπει να δανειστεί, λίγο πριν πάει να ζητήσει δανεικά ανακοινώνει ότι η ελληνική οικονομία είναι σαν τον Τιτανικό. 
Εγώ λοιπόν ρωτάω.  Αν εσείς ήσασταν τράπεζα και ακούγατε ότι ο πελάτης σας  (ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου) στην αγορά παρομοιάζεστε ως Τιτανικός, θα τον δανείζατε; 
Ρωτάω. Θα δανείζατε κάποιον που ο ίδιος σας ομολογεί ότι από στιγμή σε στιγμή βουλιάζει;  Εγώ πάντως δεν θα τον δάνειζα, γιατί  απλά δεν θέλω να φορτώσω τα λεφτά μου στον Τιτανικό. Λοιπόν. Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ήθελε η δεν ήθελε να δανειστεί;
Εγώ νομίζω, δεν ήθελε να δανειστεί. Εκτός…

STOP στη μείωση των τιμών στα παλαιά συμβόλαια των φωτοβολταϊκών βάζει η Κομισιόν, ενώ κλείνει το μάτι για μείωση των τιμών στα νέα συμβόλαια - Απάντηση της Κομισιόν στον Νίκο Χουντή

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
Δελτίο τύπου
 
ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ
·        STOP στη μείωση των τιμών στα παλαιά συμβόλαια των φωτοβολταϊκών βάζει η Κομισιόν, ενώ κλείνει το μάτι για μείωση των τιμών στα νέα συμβόλαια.
·        Απάντηση της Κομισιόν στον Νίκο Χουντή
 
25.8.2011-Δ.Τ.Απάντηση για Φωτοβολταϊκά.doc25.8.2011-Δ.Τ.Απάντηση για Φωτοβολταϊκά.doc

ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΙΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ …ΚΟΙΝΟΦΕΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑ!


 Το σκάνδαλο Κοσκωτά, μπροστά στις αποκαλύψεις που έρχονται για τις παράνομες χρηματοδοτήσεις των ΜΚΟ, θα μοιάζει με παιδικό πάρτι γενεθλίων! Διαβάστε την επερώτηση του Μάξιμου Χαρακόπουλου για το τεράστιο αυτό ΣΚΑΝΔΑΛΟ του ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΕΛΠΙΔΑΣ για εργασία των Ελλήνων:

Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου στη Ρόδο Τρίτη 30/8/2011, 11πμ. (πρώην Νομαρχία)

Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο στις 30 Αυγούστου 2011 ήμερα Τρίτη ώρα 11.00πμ. στην πόλη της Ρόδου (πρώην Νομαρχία Δωδεκανήσων)
Δείτε την πρόσκληση με τα θέματα........

Εκδήλωση: η Γυναίκα της Ολύμπου, Σάββατο 27/8/011, 8μμ στο Πλατύ Καρπάθου

Η Όλυμπος Καρπάθου - το πιο ξακουστό για τη λαϊκή του παράδοση χωριό του Αιγαίου - τιμά τη σημαντικότερη κιβωτό της παράδοσής του, τη γυναίκα της Ολύμπου. Μια εκδήλωση τιμής κι ευγνωμοσύνης για τη διαχρονία της προσφοράς της Ολυμπίτισσας στην τόσο ξεχωριστή πολιτιστική ιδιοπροσωπία του τόπου και, ευρύτερα, την ελληνική λαϊκή παράδοση. Μια εκδήλωση αναγνώρισης και προβολής για τις εναπομείνασσες Ολυμπίτισσες που επιμένουν στην τοπική φορεσιά, ενδυόμενες και διασώζοντας, ουσιαστικά, το συλλογικά βιωμένο χρόνο της κοινωνίας της Ολύμπου, τη δυνατότητά της να ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον της. 

Γ. Μιχελάκης: “Ο Παπανδρέου επιμένει στο λάθος”

Αιχμηρό, όπως αναμενόταν, ήταν το σχόλιο του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Γιάννη Μιχελάκη για την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού, τονίζοντας ότι ο Γ. Παπανδρέου επιμένει στο λάθος.
Η ανακοίνωση:
«Ο κ. Παμπούκης το κατάλαβε έστω και αργά. Υπέβαλε την παραίτησή του. Την οποία χαρακτήρισε μάλιστα, ως “αυτονόητη πράξη αξιοπρέπειας”.
Ο κ. Παπανδρέου, όμως, επιμένει στο λάθος. Αρνείται πεισματικά, κόντρα στο συμφέρον της χώρας, να δεχθεί αυτό που προτείνει εδώ και μήνες η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς:
Να επανασυστήσει το υπουργείο Ναυτιλίας! Επιτέλους, ο Πρωθυπουργός της καταρρέουσας κυβέρνησης, ας το κάνει πράξη έστω και την ύστατη ώρα».

To 6o Διεθνές Συνέδριο του Αιγαίου στη Νάξο.


O Τομέας Φυσικής της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου διοργανώνει στη Νάξο από 12 μέχρι 17 Σεπτεμβρίου 2011 το 6ο Διεθνές Συνέδριο του Αιγαίου ("Aegean Summer School") με θέμα "Quantum Gravity and Quantum Cosmology". To "Aegean Summer School" είναι ένα Διεθνές Συνέδριο το οποίο διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια σε ένα από τα νησιά του Αιγαίου σε επίκαιρα θέματα Αστροσωματιδιακής Φυσικής, Βαρύτητας και Κοσμολογίας.Στην διοργάνωση αυτού του χρόνου εκτός από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο  συμμετέχουν επίσης το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Πανεπιστήμιο Tennessee των Ηνωμένων Πολιτειών  και το Ινστιτούτο Albert Einstein του Potsdam της Γερμανίας. Έχουν προσκληθεί ως ομιλητές διάσημοι Καθηγητές από τα καλύτερα Πανεπιστήμια της Αμερικής, Ευρώπης και Ασίας. Περισσότερες πληροφορίες για το Συνέδριο μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου: http://ww.physics.ntua.gr/cosmo11 . Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδρίων της πρώην Σχολής Ουρσουλινών

Να γιατί έφυγε ο Παμπούκης…

Από πέρυσι τον Οκτώβριο είχαμε εντοπίσει το θέμα και γράφαμε αναλυτικά πως και γιατί ο Παμπούκης  ήρθε σε ρήξη με τον αδελφόθεο και την λοιπή κουστωδία των κρατικοδίαιτων δήθεν “managers”..Παμπούκης: “Με τα πράσινα λαμόγια, μόνο λαμόγια κάνουν δουλειές”.
Είχαμε αποκαλύψει τότε ότι ο Ν. Παπανδρέου βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα λόγω αποκαλύψεων της “μυστικής του δράσης”.Η πρώτη όπως είχαμε αποκαλύψει ήταν αυτή:1,32 Δις Ευρώ “δωράκι” από την τσέπη του λαού και αθώωση των μιζαδόρων. Αυτές ήταν οι “κωλοτούμπες” του Αδελφόθεου.
Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου  γιατί θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα την σημερινή παραίτηση και την προιστορία.

Λήψη έκτακτων μέτρων πρόληψης – Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς


Σας ενημερώνουμε ότι για το διήμερο 24 και 25 Αυγούστου στις περιοχές της Περιφέρειας όπου προβλέπεται ότι ο κίνδυνος πυρκαγιών θα είναι πολύ υψηλός, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδεται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, και σύμφωνα με το υπ’ αρ. 5824/24-08-2011 έγγραφο του Γεν. Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, έχουν ενημερωθεί όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα που προβλέπονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου δασικών πυρκαγιών.

Μια ιστορία με...φωτογραφίες, χωρίς λόγια, αλλά με πολύ νόημα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΧΑΡΑΣΣΕΤΑΙ.
ΑΠΛΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ.
ΚΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΓΡΑΨΑΝ ΙΣΤΟΡΙΑ.





















Νίκος Χουντής: «Η εταιρία LIDL προσπάθησε συνειδητά να αποκρύψει τον κίνδυνο από τους έλληνες καταναλωτές». Απάντηση της Κομισιόν στον Νίκο Χουντή


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
 ·        Κομισιόν: Ο ΕΦΕΤ με τους ελέγχους του Ιουλίου στα καταστήματαLIDL απέτρεψε την εκδήλωση επιδημίας E.coli και στην Ελλάδα
·        Νίκος Χουντής: «Η εταιρία LIDL προσπάθησε συνειδητά να αποκρύψει τον κίνδυνο από  τους έλληνες καταναλωτές». Απάντηση της Κομισιόν στον Νίκο Χουντή
24.8.2011-Δ.Τ.Απάντηση για Ε.coli και Lidl.doc24.8.2011-Δ.Τ.Απάντηση για Ε.coli και Lidl.doc

Η ΙΔΙΟΧΕΙΡΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ: ΑΠΟΣΤΟΜΩΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΕΕΙΝΟΥΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ!

ΙΔΙΟΧΕΙΡΗ ΔΙΑΘΗΚΗ,ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΑΠΟΣΤΟΜΩΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ,ΕΛΕΕΙΝΟΥΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ,idiocheiri diathiki,makaristou archiepiskopou christodoulou apostomotiki apantisi,eleeinous sykofanteΕπειδή οι γνωστοί κόπροι-πολέμιοι της Ελλάδας και της Ορθοδοξίας συνεχίζουν να διακινούν ένα επαίσχυντο, παντελώς ψεύτικο και άκρως συκοφαντικό email περί τάχα "αμύθητης περιουσίας του Χριστόδουλου", με αποτέλεσμα να παρασύρεται πολύς κόσμος, ακόμα και ανυποψίαστος, θεωρούμε χρέος μας να δώσουμε την κατάλληλη απάντηση σε όλα αυτά τα λυσσασμένα σκυλιά του γραικυλισμού και της "αθείας"