slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ερώτηση Τσίπρα στον Μητσοτάκη για τα δάνεια της ΝΔ. Επιτέλους για να μην αγωνιούν και οι ανεξάρτητοι συμπολίτες μας

Η ΝΔ συνεχίζει την ίδια «αμαρτωλή» πολιτική του παρελθόντος παρά το γεγονός ότι αύξησε τα καθαρά έσοδά της αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Ζητά να ενημερωθεί η Βουλή για το σύνολο των ρυθμίσεων που έχουν γίνει


Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τις δανειακές υποχρεώσεις της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Επίσκεψη του Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα στην Πάρο

  • Την Πάρο επισκέφθηκε στις 04 Ιουνίου  εκτάκτως ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστας Σκρέκας , όπου και συναντήθηκε  με τον Δήμαρχο Πάρου.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Πάρου, κ. Μάρκος Κωβαίος, αφού καλωσόρισε τον Υπουργό στο Δημαρχείο, συζήτησε μαζί του τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν το νησί,  παραδίδοντας του για τον λόγο αυτό και έναν αναλυτικό φάκελο με όλες τις λεπτομέρειες.

Ειδικότερα, σχετικά με το θέμα των σχεδιαζόμενων αιολικών πάρκων στην Πάρο, ο Δήμαρχος, αφού διαβεβαίωσε ότι η παριανή κοινωνία δεν είναι κατά των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ξεκαθάρισε ότι αυτές πρέπει να υλοποιούνται με τρόπο που δεν θα προσβάλει τα ιδιαίτερα τοπικά χαρακτηριστικά. Ενώ στη συνέχεια εξήγησε τους λόγους που οι ανεμογεννήτριες δεν πρέπει να εγκατασταθούν στο νησί, καθώς αλλοιώνουν το περιβάλλον, την οικονομία και τη φυσιογνωμία της Πάρου. 

Στη συνέχεια, επέστησε την προσοχή του Υφυπουργού σε δύο πολύ σημαντικά ζητήματα για την Πάρο, ζητώντας την ιδιαίτερη μέριμνα του για την επίλυση τους. Αρχικά, για την άμεση ανάγκη εκπόνησης Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου, που θα επικαιροποιήσει και θα εμπλουτίσει το ισχύον Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, το οποίο  κρίθηκε νόμιμο από το Συμβούλιο Επικρατείας, αφού είχε περάσει μία οκταετία λόγων  προσφυγών των πολιτών, καθώς και η αναγκαιότητα εκπόνησης της Πολεοδομικής Μελέτης του οικισμού της Παροικιάς για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων της πόλης. 

Το δεύτερο ζήτημα αφορούσε τη χρηματοδότηση του έργου μεταφοράς λυμάτων των οικισμών Λευκών-Κώστου στον Βιολογικό της Μάρπησσας και της επέκτασης-αναβάθμισης του, από το Ταμείο Ανάκαμψης καθώς λόγο του ορίου στα διαθέσιμα ποσά που έχουν εφαρμοστεί στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», μειώνονται κατά πολύ οι δυνατότητες χρηματοδότησης σημαντικών έργων υποδομής για το νησί. 

Τέλος, έκανε μια σύντομη αναφορά στις δράσεις του Δήμου για το περιβάλλον και τις συνεχείς πρωτοβουλίες για τη δημιουργία ενός βιώσιμου και υγιούς πράσινου τρόπου ανάπτυξης.

Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο, επαινώντας παράλληλα το έργο που έχει γίνει στην Πάρο, μετέφερε την επίσημη στάση της κυβέρνησης για τα ζητήματα που τέθηκαν υπόψιν του. Συγκεκριμένα, για τις ανεμογεννήτριες είπε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι  η απανθρακοποίηση  της Ελληνικής Οικονομίας και η βιώσιμη ανάπτυξη,  με ισόρροπο όμως τρόπο που δεν θα επηρεάζει αρνητικά την ιδιαίτερη φυσιογνωμία, τις ανθρωπογενείς δραστηριότητες και την τουριστική ανάπτυξη του νησιού, δεσμευόμενος ταυτόχρονα να επανεξετάσει το θέμα. Σχετικά με το έργο μεταφοράς των λυμάτων και εκσυγχρονισμού του Βιολογικού, διευκρίνισε ότι θα εξεταστεί η δυνατότητα να ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ όσον αφορά τέλος το χωροταξικό σχεδιασμό του νησιού, διαβεβαίωσε ότι το σχετικό σχέδιο θα είναι από τα πρώτα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια που θα δημοπρατηθούν από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και συνάμα θα είναι αρωγός στην εκπόνηση της Πολεοδομικής Μελέτης Παροικιάς.Δελτίο Τύπου για τη γέφυρα στο Μάκαρη ποταμό 07.06.21

 
Τα εγκαίνια της γέφυρας στο Μάκαρη ποταμό

Πλείστα ερωτηματικά και κυρίως δυσαρέσκεια στις τάξεις της κοινωνίας προκαλούν τα στοιχεία που έρχονται στο φως, με αφορμή τα εγκαίνια της γέφυρας στο Μάκαρη ποταμό, που κόστισε στο ελληνικό δημόσιο και κατ επέκταση στους πολίτες επτά εκατομμύρια ευρώ.

 Όπως έγινε γνωστό η περιφερειακή αρχή γνώριζε από έγγραφο της Διεύθυνσης  Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου (Π. Ν. Α. ) την επικινδυνότητα της Γέφυρας Μάκαρη από τις 20 Φεβρουαρίου 2019!

Δημοσκόπηση GPO στην Α’ Αθηνών: Η δημοφιλία υπουργών, βουλευτών και πολιτευτών της ΝΔ – Πρώτος ο Κικίλιας, δεύτερος ο Πιερρακάκης (Πίνακες)

Η GPO σε συνεργασία με την εφημερίδα «Παραπολιτικά» εγκαινίασε το Σάββατο το «Βαρόμετρο της Αυτοδιοίκησης», μια σειρά δημοσκοπήσεων με στόχο την καταγραφή των σημαντικότερων ζητημάτων που απασχολούν τους πολίτες, την ιεράρχηση των προβλημάτων τους και την αξιολόγηση του έργου των δημοτικών και περιφερειακών αρχών. Στην πρώτη έρευνα που δημοσιεύθηκαν στα «Παραπολιτικά» του Σαββάτου εξεταζόμενος Δήμος ήταν ο μεγαλύτερος ΟΤΑ της χωρας, ο Δήμος Αθηναίων.
Πρόθεση ψήφου

Εμβολιάστηκε κατά του κορωνοϊού η Μπέτυ... πήρε μαζί της και φωτογράφο της ΑΥΓΗΣ [εικόνες]

Χθες εμβολιάστηκε κατά του κορωνοϊού η Περιστέρα Μπαζιάνα.
Η σύντροφος του πρώην πρωθυπουργού έκανε το εμβόλιό της την Κυριακή, με την Αυγή να δημοσιεύει φωτογραφίες από τον εμβολιασμό της κυρίας Μπαζιάνα.
Μεταξύ άλλων, η Αυγή σημειώνει ότι το γεγονός ότι το πρώτο εμβόλιο της Περιστέρας Μπαζιάνα είχε κανονιστεί για την 6η Ιουνίου ήταν και ο λόγος που αρνήθηκε ευγενικά την πρόσκληση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου να παραβρεθεί στη δεξίωση του Προεδρικού Μεγάρου για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση στις 24 Μαρτίου καθώς ήταν ανεμβολίαστη και επομένως δεν θα συνέβαλε στο επιδιωκόμενο τείχος προστασίας έναντι της πανδημίας του κορωνοϊού.

Παμμακεδονικές Ενώσεις ΚΡΑΖΟΥΝ Άδωνι για τη Συμφωνία των Πρεσπών

[Οι Παμακεδονικές οργανώσεις θέτουν το πρόβλημα (που για την κυβέρνηση δεν είναι πλέον πρόβλημα) σε λάθος βάση γιατί ο Άδωνις θα τους απαντήσει ορθώς "η συμφωνία δεν μπορεί να καταργηθεί από τη στιγμή που ψηφίστηκε από το ελληνικό κράτος και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΚΑΜΜΕΝΟΥ... εγώ το είχα πει πριν ψηφιστεί ότι μετά δεν μπορεί να ακυρωθεί η συμφωνία"... το σωστό θα ήταν να ερωτηθεί και να απαντήσει ο Άδωνις ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ προχώρησε η κυβέρνηση της ΝΔ, ο Κυριάκος και ο ίδιος!!!!


Ο Κυριάκος στο διπλανό βίντεο λέει ουσιαστικά "η συμφωνία δεν μπορεί να ακυρωθεί" ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ, ας πάρουν το όνομα... αλλά προσθέτει "το δικαίωμα του βέτο την ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ δεν το απεμπολούμε.. θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις να αμβλύνω τις αρνητικές συνέπειες της συμφωνίας"... εννοώντας τη «μακεδονική» γλώσσα και εθνότητα στην οποία είχε εστιάσει η ΝΔ...


Δυό χρόνια κυβέρνηση

όχι μόνο δεν έχει κάνει καμία ενέργεια,
όχι μόνο απεμπόλησε το βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΠΙΕΣΗ, έστω να αλλάξουν πχ στο ISO του ΟΗΕ το MKD σε NMK,
αλλά έκραξαν τον Μακρόν όταν κάποια στιγμή έβαλε βέτο και
τώρα κοιτάνε σαν χάνοι τους Βούλγαρους που έχουν βάλει βέτο ακριβώς για το θέμα της γλώσσας και της εθνότητας και μάλλον παρακαλάνε να το πάρουν πίσω...


Συμπέρασμα απλού πολίτη: Τότε κορόϊδευαν και κάτω από τα έδρανα της Βουλής έσφιγγαν τις γριθιές τους όταν Τσίπρας-Καμμένος έβρισκαν την πλειοψηφία και πέρναγαν τη συμφωνία... όλα τα άλλα αδερφέ Άδωνι είναι να χαμε να λέγαμε...


Τώρα θα μου πει κάποιος "ε και τι τους ψηφίζετε"... γιατί κοιτώντας δεξιά βλέπεις ΧΑυγίτες, Βελόπουλους και Τράγκες και κοιτώντας αριστερά βλέπεις ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ... ε και στα υπόλοιπα τα πάνε καλύτερα από τους άλλους... κοινώς τους σώζει οτι δεν υπάρχει σοβαρή εναλλακτική, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να τρώμε κουτόχορτο "εμείς τα λέγαμε ότι δεν αλλάζει" τη στιγμή που οι Βούλγαροι, ΚΟΝΤΡΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΥΡΙΑΚΟΥ-ΑΔΩΝΙ, μόνοι τους κάνουν προσπάθεια βελτίωσης της συμφωνίας σε ότι τους αφορά]


Με μια σκληρή επιστολή τους προς τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη οι Παμμακεδονικές Ενώσεις τοποθετούνται και πάλι κατά της συμφωνίας των Πρεσπών.


Οι Μακεδόνες ανά την υφήλιο, χαρακτηρίζουν επαίσχυντη τη Συμφωνία δηλώνοντας ότι λυπούνται για την αλλαγή στην στάση και τη συμπεριφορά του υπουργού, ενώ αναρωτιούνται για τον λόγο για τον οποίο “ξαφνικά ο κ. Γεωργιάδης έγινε ένθερμος υποστηρικτής του Τσίπρα και Κουντουρά και των άλλων ομοίων τους που ψήφισαν την Συμφωνία των Πρεσπών και ανάγκασαν έναν υπερήφανο λαό να νιώθει ντροπή για την κατάντια του”…


Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή προς τον κ. Γεωργιάδη:


June 3, 2021 Capt. E.N.Rigos Παμμακεδονικές Οργανώσεις Υφηλίου
WORLD PAN-MACEDONIAN ASSOCIATIONS


4 Ιουνίου 2021


Προς κ. Άδωνι Γεωργιάδη, Υπουργό Ανάπτυξης


Κύριε Υπουργέ,


Ως Μακεδόνες ανά τον κόσμο ειλικρινά λυπόμαστε για την αλλαγή στην στάση και συμπεριφορά σας στο θέμα που εμείς οι Μακεδόνες έχουμε δώσει αγώνες τόσα χρόνια και ιδιαίτερα τώρα τελευταία με την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών.


Τι έγινε κ. Υπουργέ και αλλάξατε τόσο πολύ κι από πολέμιος της «Συμφωνίας» καταλήξατε ένθερμος υποστηρικτής της;


Υπάρχουν πολλά βίντεο και αναρτήσεις εφημερίδων και blogs στα οποία μπορεί ο καθένας μας να διαβάσει και να δει αυτά που λέγατε πριν μερικά χρόνια και αυτά που λέτε τώρα.


Στις 23 Ιανουαρίου 2018 και μετά το μεγαλειώδες συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη σε δική σας ανάρτηση στο YouTube δηλώσατε τα εξής: «…τα μέσα μαζικής ενημέρωσης υποβάθμισε το μεγαλείο αυτής της συγκέντρωσης…οι πολιτικοί δεν μπορούν να αγνοήσουν τα συλλαλητήρια…η μέρα του συλλαλητηρίου άλλαξε τα δεδομένα…πολιτικό αδιέξοδο για τον Τσίπρα…»

Στο πολυπληθέστατο συλλαλητήριο της 4ης Φεβρουαρίου 2018 δηλώσατε παρών με την παρουσία σας και υπερήφανα βγάζατε ‘selfies’ μαζί με άλλους συναδέλφους σας, ενώ στο επίσης μεγαλειώδες συλλαλητήριο της 20 ης Ιανουαρίου 2019, η παρουσία σας έγινε αισθητή και μαζί με την σύζυγό σας κ. Μανωλίδου ξανά φωτογραφηθήκατε με υπερηφάνεια…και ως Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανεβάσατε στο twitter την δήλωση της κ. ΜαρέβαςGrabowski-Μητσοτάκη: «Δακρυγόνα σε οικογένειες, σε μητέρες με τα παιδιά μας, σε ηλικιωμένους;! Γιατί! Ντροπή!». https://www.protothema.gr/politics/article/857264/sto-sullalitirio-gia-ti-makedonia-kai-i-mareva-grabofksi-mitsotaki/


Το 2019, μιλώντας στην ολομέλεια, απευθυνόμενος στην τότε υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, αναφέρατε: «Η δική μας παράταξη είναι πιστή στο δάκρυ του αείμνηστου Εθνάρχου Κωνσταντίνου Καραμανλή για τη Μακεδονία… Για σας, κυρία Κουντουρά, δεν έχω να πω τίποτα.
Καταλαβαίνω ότι είναι ωραίο το υπουργείο Τουρισμού και προδώσατε μία ολόκληρη ιστορία σε “άλλες” ιδέες. Ασφαλώς, και εσείς καλά γνωρίζετε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση μισός ψηφοφόρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων να σας ψήφιζε για βουλευτή, για να σας πει να ψηφίσετε αυτή τη συμφωνία, αλλά είναι προφανέστατο ότι θα το κάνετε μόνο για ίδιον όφελος.
Και είναι πραγματική ντροπή. Δεν έχετε την παραμικρή πολιτική νομιμοποίηση να το κάνετε». https://www.libre.gr/symfonia-prespon-telika-o-adonis-geor/


Τι έγινε κ. Γεωργιάδη και ξαφνικά γίνατε ένθερμος υποστηρικτής του Τσίπρα και Κουντουρά και των άλλων ομοίων τους που ψήφισαν την Συμφωνία των Πρεσπών και ανάγκασαν έναν υπερήφανο λαό να νιώθει ντροπή για την κατάντια του; Οι «άλλες» ιδέες είναι ευπρόσδεκτες και σε σας τώρα;
Εσείς γιατί στηρίζετε τώρα αυτή την επιζήμια για την Ελλάδα συμφωνία; Καταλαβαίνουμε πως είναι ωραίο το Υπουργείο Ανάπτυξης και αρκετά προσοδοφόρο…και να δούμε τι θα κάνουν οι δικοί σας ψηφοφόροι στις επόμενες εκλογές…


Μπορεί τον κ. Τσίπρα να μην τον αποκαλέσατε «προδότη», αλλά στις 27 Ιανουαρίου του 2019 σε προεκλογική σας εκστρατεία στα Γιάννενα δηλώσατε τα εξής: «Κάθε ένας που έχει έστω και λίγο πατριωτισμό μέσα του, αισθάνεται μια φοβερή θλίψη. Το κράτος μας από σήμερα υποχρεούται να αναγνωρίζει τους Σκοπιανούς ως Μακεδόνες».


Εσείς πόσο πατριώτης αισθανθήκατε όταν δεχτήκατε τον Πρωθυπουργό της γειτονικής χώρας κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα…και πώς τον αναγνωρίσατε;


Τελειώνοντας σας υπενθυμίζουμε πως ο ελληνισμός και ιδιαίτερα οι Μακεδόνες δεν ξεχνούμε την στάση σας…


Με λύπη,
Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ
Πρόεδρος: Δημήτρης Φιλιππίδης
Παμμακεδονική Ομοσπονδία Αυστραλίας
Πρόεδρος: Γεώργιος Κοσμίδης
Παμμακεδονική Ένωση Καναδά
Πρόεδρος: Χρήστος Καράτζιος
Παμμακεδονική Ένωση Αφρικής
Πρόεδρος: Αμύντας Παπαθανασίου
Παμμακεδονική Ομοσπονδία Οντάριο
Πρόεδρος: Γεώργιος Παπαδάκης
Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (Ελλάδα)
Πρόεδρος: Δημήτριος Γιουματζίδης
Παμμακεδονική  Ένωση Γερμανίας
Πρόεδρος: Γιάννης Γκέγκας
Κοινοποίηση στα Μέλη του Κοινοβουλίου και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Αντικειμενικές αξίες: Ο νέος χάρτης – Δεν θα αυξηθεί ο ΕΝΦΙΑ. Νάξο , από 800 σε 500 ευρώ μείωση 38%

Τις νέες αντικειμενικές αξίες παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, επισημαίνοντας πως η αναπροσαρμογή τους διορθώνει αδυναμίες, αδικίες, κενά και λάθη του παρελθόντος και διευρύνει τη φορολογητέα βάση.
Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, η διαδικασία πραγματοποιήθηκε κατά τα διεθνή πρότυπα και από πιστοποιημένους εκτιμητές.
Ο υπουργός οικονομικών ανέφερε ότι ο ΕΝΦΙΑ αναδιαμορφώνεται χωρίς να αυξάνεται το ποσό που θα αποφέρει. Οι όποιες αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες δεν θα μεταφραστούν αυτομάτως σε αύξηση του ΕΝΦΙΑ, του οποίου οι συντελεστές θα προσαρμοστούν.
«Συνεπώς δεν θα προκύψουν αυξήσεις για τη μεσαία τάξη, ακόμη και αν αυξηθούν οι αντικειμενικές αξίες», σημείωσε και πρόσθεσε πως θα εξεταστεί το ενδεχόμενο περαιτέρω μείωσης στη φορολογική επιβάρυνση των ακινήτων.

Κορωνοϊός: Και οι 398 διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι

Το 100% των ασθενών που είναι διασωληνωμένοι στις μονάδες εντατικής θεραπείας στην Ελλάδα είναι ανεμβολίαστοι, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη.
Σε δηλώσεις του στον Σκάι 100,3 το πρωί της Δευτέρας, ο κ. Γεωργιάδης, που έχει χρηματίσει και υπουργός Υγείας, επεσήμανε ότι πλέον από τους 398 διασωληνωμένους ασθενείς στις ΜΕΘ που ανακοίνωσε το απόγευμα τις Κυριακής ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας σε όλη την Ελλάδα, και οι 398 είναι ανεμβολίαστοι.
Πρόκειται μάλιστα για την πρώτη μέρα ύστερα από μήνες που ο συνολικός αριθμός των διασωληνωμένων έχει πέσει κάτω από το όριο των 400, κι αυτό αποδίδεται κυρίως στον εκτεταμένο εμβολιασμό των πλέον ευπαθών ομάδων κατά τους προηγούμενους μήνες, και κατά δεύτερο λόγο στον περιορισμό εν γένει της πανδημίας στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης:

Έξι Πακιστανοί επιτέθηκαν και ξεγύμνωσαν γυναίκα στο Κορωπί ενώ μετέδιδαν live την επίθεση !

ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΛΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Τρόμος για γυναίκα στην παραλία της Αγίας Μαρίνας Κορωπίου: Την βιντεοσκοπούσαν και επιχείρησαν να την ξεγυμνώσουν
 
Η γυναίκα δέχτηκε επίθεση από έξι άτομα την ώρα που έφευγε από την παραλία – Περίμενε τον σύζυγό της στον χώρο στάθμευσης όταν δέχτηκε την επίθεση
Ομάδα Πακιστανών, επιτέθηκαν σε 25χρονη κοπέλα σε παραλία της Αγίας Μαρίνας και επιχείρησαν να τη βιάσουν, τραβώντας μαλιστα με κινητό, το σκηνικό της φρίκης και αναμεταδίδοντάς το σε live streaming που διοχέτευαν σε άγνωστη σελίδα! Η κοπέλα με σκισμένα ρούχα έβαλε τις φωνές και κατάφερε τελευταία στιγμή να γλιτώσει απο τα νύχια των αρπακτικών, κατήγγειλε το περιστατικό στο Α.Τ. Κορωπίου και μιαμιση ώρα αργότερα εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι δυο Πακιστανοί εργάτες γης ηλικίας 36 και 20 ετών που μάλιστα ήταν παράνομα στη χώρα, καθώς στερούνται ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ αναζητούνται άλλοι τέσσερεις ομοεθνείς τους, μέλη της ίδιας ομάδας που έστησαν την κτηνωδία σε βάρος της 25χρονης κοπέλας απο το Αιγάλεω.

Κόκκινος : Ο λαός πληρώνει αδρά τη γέφυρα Μακαρη αλλά... και τη "φιέστα" και την αδράνεια του κ. Χατζημάρκου.
 
Η προκλητική προσπάθεια πολιτικής και προσωπικής καπηλείας από τον κ. Χατζημάρκο και στελέχη του της νέας γέφυρας Μακαρη στην Ε. Ο. Ρόδου /Λίνδου εχει ξεπεράσει κάθε όριο.... Στα πολιτικά ερωτήματα που τους θέσαμε απέφυγαν να απαντήσουν και συνεχίζοντας να δαπανούν ως" Χουβαρδαδες"... τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου προχωρούν σε εγκαίνια - φιέστα  με το υπερβολικό κόστος των 21.500€!!!

Σήμερα ενημερώνουμε την κοινωνία μας ότι ο κ. Χατζημάρκος γνώριζε από έγγραφο (Α.Π.ΔΤΕ/οικ/930-20.2.19 το οποίο δημοσίευσε και η zougla. gr) της Διεύθυνσης  Τεχνικών Εργων της Περιφερειας Νότιου Αιγαίου (Π. Ν. Α. ) την επικινδυνοτητα της Γέφυρας Μακαρη από τις 20 Φεβρουαρίου 2019!!!!Υποχρεώθηκε να επιβεβαίωσει την "επικινδυνοτητα" σε δηλώσεις του εννιά (9) μήνες αργότερα, το Νοέμβριο του 2019 όταν η γέφυρα κατέρρευσε!!!! 

Γ. Βλασερός : (Πύργος Χειμάρρου) πέρασε ένας χρόνος

Ένας χρόνος ήδη πέρασε από την σπουδαία εκείνη συνάντηση του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου και παραγόντων τού Φιλωτιού όπου με την παρουσία εκπροσώπων της αρχαιολογικής υπηρεσίας συζητήσαμε διεξοδικά το θέμα του αρχαιολογικού μνημείου του Πύργου Χειμάρρου πού εξακολουθεί πάνω από 20 χρόνια να περιβάλλεται εξωτερικά και να στηρίζεται εσωτερικά με επισφαλείς σκαλωσιές και δοκούς στα πλαίσια της αποκατάστασης του.
Εκείνη η συγκέντρωση είχε σαν αποτέλεσμα να ανακινηθεί το σοβαρό αυτό θέμα. Επακολούθησε σύσκεψη με την Υπουργό Πολιτισμού βρέθηκαν κάποια χρήματα και ορίστηκε χρονοδιάγραμμα (που έληξε ήδη από τον προηγούμενο χρόνο)για την διευθέτηση καταρχήν του θέματος σκαλωσιών.

Επιδοτήσεις μόνο για τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις του τουρισμού

Οβουλευτής Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε αναφορά τις επιστολές του Επάρχου Πάρου-Αντιπάρου Κώστα Μπιζά, καθώς και της «Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων «ΚΥΚΛΟΣ», με θέμα την υπαγωγή των τουριστικών επιχειρήσεων στο μέτρο ενίσχυσης με τη μορφή επιδότησης για την παροχή κεφαλαίου κίνησης για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών κατά τους πρώτους μήνες επανεκκίνησης της λειτουργίας τους -που είναι τα ίδια με αυτά των παγίων δαπανών. Εκεί υπάρχουν δύο κριτήρια που θέτουν αυτόματα  «εκτός επιδότησης», τη πλειοψηφία των μικρών επιχειρήσεων Τουριστικών καταλυμάτων.

Σημειώνεται ότι τα περισσότερα μικρά τουριστικά καταλύματα (ενοικιαζόμενα δωμάτια) είναι παραρτήματα (άρα δεν είναι ο κύριος ΚΑΔ), έχουν περιορισμένο τζίρο (άρα δεν είναι ο ΚΑΔ με μεγαλύτερα έσοδα) και είναι συνήθως οικογενειακές επιχειρήσεις χωρίς υπαλλήλους. Με τη θέσπιση λοιπόν αυτών των κριτηρίων, όλα τα χρήματα για την «Επιδότηση παγίων δαπανών» & το «Μη επιστρεπτέο κεφάλαιο κίνησης», θα πάνε στις μεγάλες επιχειρήσεις αφήνοντας εκτός τα μικρά καταλύματα.

Επισυνάπτονται τα σχετικά έγγραφα.

2021-06-04 Συρμαλένιος Επιδοτήσεις μόνο για τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις του τουρισμού

2021-06-04 Συρμαλένιος επισυναπτ 2ΕΠΑΡΧΟΣ_ΠΑΡΟΥ_ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

2021-06-04 Συρμαλένιος επισυναπτ. κύκλος 1

Αναγκαία η λύση της επιμήκυνσης στην εξόφληση των δανειακών υποχρεώσεων των Ξενοδοχείων
 

Ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος συνυπέγραψε ερώτηση για την ανάγκη επιμήκυνσης στην εξόφληση των δανειακών υποχρεώσεων των Ξενοδοχείων.

"Οπως αναφέρεται στην ερώτηση, είναι κατεπείγουσα ανάγκη να δημιουργηθούν λύσεις επιμήκυνσης της εξόφλησης των δανειακών υποχρεώσεων των ξενοδοχείων, καθώς καθ' όλα υγιείς επιχειρήσεις, που βρέθηκαν χωρίς δική τους υπαιτιότητα στη δίνη των συνεπειών της πανδημίας. Τώρα  θα πρέπει να αυποστηριχθούν στην ανάκαμψή τους. Ο ξενοδοχειακός κλάδος θα πρέπει να κρατήσει ζωντανές και λειτουργούσες ξενοδοχειακές μονάδες, οι οποίες απασχολούν χιλιάδες εργαζόμενους. Είναι αναγκαία λοιπόν η στήριξή τους, με την επέκταση στην εξόφληση των δανειακών υποχρεώσεων των ξενοδοχειακών μονάδων, έτσι ώστε η επόμενη μέρα της πανδημίας να τις βρει ανοιχτές και λειτουργούσες με το ανθρώπινο δυναμικό τους στη θέση τους.

Δείτε την πλήρη ερώτηση:

2021-06-04 Τριανταφυλλίδης δανειακές υποχρεώσεις ξενοδοχείων

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κυκλάδων: Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος 2021 - Αφορμή για ανασχεδιασμό της δράσης μας στις Κυκλάδες για ένα δίκαιο και βιώσιμο μέλλον!
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

 

 

Η παγκόσμια κλιματική κρίση είναι παρούσα στις Κυκλάδες, με την καταστροφή των οικοσυστημάτων, την ξηρασία, την ερημοποίηση, τις πλημμύρες, τις πυρκαγιές, τη διάβρωση των εδαφών, με τη μόλυνση και τη μεγάλη αύξηση της θερμοκρασίας στη Μεσόγειο, την υπεραλίευση και την εισβολή ξενικών θαλασσίων ειδών.  

Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει να απορρυθμίζει την προστασία  του φυσικού περιβάλλοντος υπέρ μεγάλων συμφερόντων. Μετά τη κατάργηση του Φορέα Διαχείρισης των περιοχών NATURA των Κυκλάδων, επιτρέπει αναπτυξιακές δραστηριότητες μέσα στις προστατευόμενες περιοχές. Συνεχίζει να δίνει κίνητρα για την ολοκλήρωση των αιολικών πάρκων και την επέκταση μεγάλων τουριστικών εγκαταστάσεων. Ξεπουλά τα δημόσια αγαθά του νερού και των υποδομών ενέργειας.