slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Το ''κλειστό επάγγελμα" του πολιτικού,πρέπει να "ανοίξει"!


Άρθρο του Θανάση Παπαμιχαήλ – Επικοινωνιολόγου

Διαβάζοντας τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών και αυτοδιοικητικών ταγών μας, αποδεικνύεται ότι το πιο προσοδοφόρο επάγγελμα, είναι η ενασχόληση με την πολιτική. 
Είτε από τα κομματικά γεννοφάσκια, είτε από την αδυναμία να βρεθεί μια τόσο καλά αμειβόμενη και άνετη θέση εργασίας, μετά από πολύχρονες σπουδές είτε ως γόνος πολιτικού τζακιού!
Σύμφωνα με το Μαρξ Βέμπερ, η ενασχόληση με την πολιτική, σημαίνει συμμετοχή σε έναν αγώνα ισχύος, με σκοπό τον επηρεασμό της διοίκησης ενός κράτους.
Αυτός ο ορισμός της πολιτικής ως επάγγελμα ανήκει σε παλαιότερες εποχές όπου η πολιτική ήταν λειτούργημα και οι πολιτικοί έμπαιναν πλούσιοι στην πολιτική και έβγαιναν πάμφτωχοι, αν δεν πέθαιναν στην ψάθα έχοντας όμως αφήσει πλούσια κληρονομιά, σε ιδέες και έργο!

ΣΥΡΙΖΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ: Τηλε-σύσκεψη για την Υγεία

Προσθήκη λεζάντας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η επόμενη μέρα: Το θέμα της Υγείας στο επίκεντρο τηλε-σύσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ

Με τον τομέα της υγείας συνεχίζονται οι τηλε-συσκέψεις που οργανώνει η Νομαρχιακή Επιτροπή Κυκλάδων και ο βουλευτής Νίκος Συρμαλένιος στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της πανδημίας, τη στήριξη της κοινωνίας και την προετοιμασία του Δημόσιου συστήματος Υγείας την επόμενη μέρα στις Κυκλάδες.

Οι ετοιμασίες και οι αγωνίες για την επόμενη μέρα στον τουρισμό! («Open Ελλάδα», 13/5/2020)

Ο Πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Νάξου, Δημήτρης Καπούνης και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων Νάξου, Γιώργος Κάβουρας, με… παρέα τους τα σπουδαία προϊόντα της «Ένωσης» και της Νάξου, βγήκαν live από την ηλιόλουστη, υπέροχη παραλία του Αγίου Προκοπίου στην εκπομπή Open Ελλάδα του Open Beyond και μίλησαν για τις ετοιμασίες αλλά και τις ανησυχίες των Ναξιωτών για την επόμενη μέρα στον τουρισμό.
Δείτε το απόσπασμα:

ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ : Δεν θα ανεχθούμε εκπτώσεις στην ενημέρωση και τη συμμετοχή της κοινωνίας σε όσα την αφορούν [συνημμένα έγγραφα]

Προσθήκη λεζάντας
Ενημέρωση σχετικά με την περιβαλλοντική μελέτη για τα έργα ανάπτυξης του λιμανιού και για την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να αφήσει στο σκοτάδι τους πολίτες.Πατήστε εδώ για να δείτε και να κατεβάσετε τα σχέδια και την μελέτη για το λιμάνι
H μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων με τίτλο «Έργα Ανάπτυξης λιμένα Νάξου του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων», αυτό δηλαδή που εδώ και κάποια χρόνια αναφέρεται ως «masterplan», αφορά αναμφίβολα σε έργα, τα οποία θα επηρεάσουν την ζωή μας στη Χώρα αλλά και σε ολόκληρη τη Νάξο. Θα περίμενε κανείς ότι ο Δήμαρχος, που όπως λέει έχει ευαισθησίες, θα μεριμνούσε ώστε η μελέτη και τα συνοδευτικά έγγραφα και σχέδια, να είναι στη διάθεση όλης της κοινωνίας και να

Το χωριό της Νάξου με τους χαρακτηριστικούς ανεμόμυλους Κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική σε έναν από τους πιο γραφικούς οικισμούς του νησιούΣε απόσταση 9 χλμ. από την Χώρα της Νάξου, και πολύ κοντά στην περίφημη παραλία της Πλάκας, συναντάται ένα από τα γραφικότερα και μεγαλύτερα χωριά της νοτιοδυτικής Νάξου.

Η Βίβλος, ή Τρίποδες όπως είναι αλλιώς γνωστό το χωριό, πιστεύεται ότι παλαιότερα ήταν χτισμένη στην παραθάλασσια περιοχή της Πλάκας, μια άποψη που ενισχύεται και από τα ερείπια του πύργου της Πλάκας, καθώς και το εκκλησάκι του Αγίου Ματθαίου χτισμένο πάνω σε ερείπια αρχαίου ναού.
Ωστόσο, το χωριό μεταφέρθηκε στην ενδοχώρα του νησιού λόγω του φόβου των πειρατών, ενώ η σημερινή του τοποθεσία οριστικοποιήθηκε επί Φραγκοκρατίας.

Εστίαση: Ερχεται μείωση ΦΠΑ, από 24% στο 13% -Σε ποια προϊόντα και για πόσο


Τα σενάρια για τη σθεναρή στήριξη της εστίασης και του τουριστικού κλάδου, με μέσα όπως η μείωση του ΦΠΑ, επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο.  Τη στιγμή που η Ελλάδα περιμένει τις κρίσιμες αποφάσεις της Κομισιόν για τον Τουρισμό και το άνοιγμα των συνόρων, το ενδιαφέρον εστιάζεται και στους επιμέρους κλάδους, όπως αυτούς της εστίασης και των αερομεταφορών. Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, και για τους δυο κλάδους -που έχουν μεγάλα ποσοστά εποχικών εργαζόμενων- θα αξιοποιηθούν κονδύλια από το πρόγραμμα SURE, για την επιδότηση της εκ περιτροπής εργασίας, που υπολογίζεται ότι θα «αγγίξουν» τα 3 δισ. ευρώ.

Δ. Καπούνης: «Η Πολιτεία να στηρίξει τον πρωτογενή τομέα!» (Σήμερα, ΣΚΑΪ, 12/5/2020)Δ. Καπούνης: «Η Πολιτεία να στηρίξει τον πρωτογενή τομέα!» 
Έχοντας πίσω του την υπέροχη, ηλιόλουστη παραλία της Πλάκας στη Νάξο ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης... «σέρβιρε» ναξιώτικο πρωινό με εκλεκτά προϊόντα της «Ένωσης» και του νησιού μας την εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ και ζήτησε από την Πολιτεία να βοηθήσει (με συγκεκριμένους τρόπους, τους οποίους και ανέφερε) τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους ώστε να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες που έχει δημιουργήσει ο κορονοϊός.

ΒΌΜΒΑ Λιανού: "Νέο εμπορικό λιμάνι στα Λιαρίδια, αποσύρουμε το θέμα προς συζήτηση για τη μελέτη στο λιμάνι της Νάξου"

Δήμαρχος Νάξου και Μικρών
 Κυκλάδων, Δημήτρης Λιανός
Οι εξελίξεις τρέχουν και μας αφορούν άμεσα… Μιλάμε για το «νέο - παλιό» λιμάνι και στην υπό διαβούλευση μελέτη που εδώ και μερικές ημέρες έχει δει το φως της δημοσιότητας προκαλώντας αρκετά σχόλια, ενώ είναι και το πρώτο θέμα προς συζήτηση στο αυριανό (13/05) Δημοτικό συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων…