slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Νέο Μνημόνιο με νέα μέτρα – φοροκαταιγίδα 12 δισ. ευρώ – ΕΝΦΙΑ και το 2016 – Μεγάλες αυξήσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες από τις αλλαγές στον ΦΠΑ


Προσθήκη λεζάντας
- Διαβάστε το πακέτο μέτρων (Μνημόνιο) ύψους 10 εως 12 δισ. ευρώ που παρουσιάζει η κυβέρνηση στους δανειστές για να αποφευχθεί το Grexit και να εγκριθεί νέο δάνειο ύψους 51 δισ. ευρώ
- Σαρωτικές αλλαγές στον ΦΠΑ – Ανεβαίνει στο 23% ο συντελεστής στα περισσότερα τρόφιμα, στα εισιτήρια για τις μεταφορές και στα εστιατόρια – Από 6% πηγαίνουν στο 13% τα ξενοδοχεία
- Όχι απλά αυξάνεται η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης αλλά γίνεται πλέον μόνιμη
- Ο ΕΝΦΙΑ διατηρείται και το 2015 και το 2016 ανεξαρτήτως των αλλαγών στις αντικειμενικές αξίες
- 30% πάνω ο συντελεστής του φόρου πολυτελούς διαβίωσης - Στο 28% από 26% αυξάνεται ο φορολογικός συντελεστής για τις επιχειρήσεις
- Ανατροπές στο Ασφαλιστικό – Κανείς στη σύνταξη πριν τα 67 χρόνια ή τα 62 με 40 χρόνια ασφάλισης
- Μείωση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, στα 6 λεπτά ο φόρος, λέει ο υπουργός
Ένα νέο πακέτο μέτρων ύψους εως 12 δισ. ευρώ παρουσιάζει η κυβέρνηση στους δανειστές μέσα στις επόμενες ώρες, και το αργότερο εως αύριο το πρωί.
Ο στόχος του πακέτου αυτού, που οι λέξεις σοκ και δέος είναι ''λίγες'' για να το περιγράψουν, είναι διπλός:

ΣΥΡΙΖΑ Νάξου για το "ΟΧΙ": "Καταδίκη και ηχηρή απάντηση στους αιρετούς Δήμου και Περιφέρειας"

Προσθήκη λεζάντας
“ΟΧΙ διαρκείας από τον ενωμένο λαό της Νάξου στους εκβιαστές”, τιτλοφορείται η ανακοίνωση που εξέδωσε η τοπική οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ Νάξου μετά το ηχηρό "ΟΧΙ" της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων στο δημοψήφισμα της Κυριακής.

Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, το "ΟΧΙ" των δημοτών ήταν και μια "ηχηρή απάντηση έλαβαν οι αιρετοί του Δήμου και της Περιφέρειας, που υπερβαίνοντας τις θεσμικές τους αρμοδιότητες, τρομοκρατούσαν τους δημότες για δήθεν καταστροφή του τουρισμού, απώλεια των αγροτικών επιδοτήσεων, για ελλείψεις τροφίμων φαρμάκων".

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση:

Δεν είχαμε φανταστεί την κατάρρευση μιας περήφανης διαπραγμάτευσης που είχαμε υποσχεθεί στο λαό μας


«Η σφοδρότητα των απαιτήσεων των δανειστών δεν μπορεί να γίνει αντιληπτή από τμήμα του πολιτικού προσωπικού της χώρας», επισήμανε σήμερα ο Αλέξης Μητρόπουλος μιλώντας στην “Κοινωνία Ώρα MEGA”.

«Είμαστε σε μια κατάσταση τραγική όπου στα πλαίσια μιας ένωσης περιφερειακής έστω και ατελούς υφίσταται απίθανη ταπείνωση και διασυρμό, το δίλημμα που έχουν αφήσει οι δανειστές στο τραπέζι δυστυχώς είναι ή βίαιη βουλγαροποίηση της ελληνικής κοινωνίας ή έξοδος ή αναστολή της σχέσης μαζί τους», τόνισε.

Γιάννης Φλεβάρης και Φιλήμονας Ζαννετίδης για τους βουλευτές που ζήτησαν παραίτηση του περιφερειάρχη

 

Ζαννετίδης 
Ως «μετά Χριστόν Προφήτες» εμφανίστηκαν οι τοπικοί Βουλευτές της Κυβέρνησης, τη νύχτα της Κυριακής μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και ζήτησαν την παραίτηση του Περιφερειάρχη ενώ μέχρι τότε τηρούσαν σιγή ιχθύος!

Θέλησαν, βλέπετε, να παίξουν εκ του ασφαλούς… Τις κορώνες και τις «προτροπές» τους έπρεπε να θέσουν εκ των προτέρων και όχι εκ των υστέρων, όταν πλέον καβάλησαν το

ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ Λαφαζάνης: Το «Οχι» του ελληνικού λαού δεν μπορεί να μετατραπεί σε ταπεινωτικό «Ναι»



Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ξεκαθάρισε ότι επιθυμεί μια βιώσιμη λύση για το ελληνικό χρέος, αλλά αντιτάχθηκε στο 3ο Μνημόνιο με αυστηρούς όρους λιτότητας, το οποίο συζητά η ελληνική κυβέρνηση τις τελευταίες ώρες.

Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης μίλησε στο Reuters, αναφέροντας ότι δεν συμφωνεί με ένα νέο πρόγραμμα αυστηρών μέτρων λιτότητας που δεν θα αφήνει περιθώρια για ανάπτυξη.

«Δεν θέλουμε να προσθέσουμε και ένα 3ο μνημόνιο με τη λογική της αυστηρής λιτότητας, το

Σκληρό ροκ από τον Μεϊμαράκη για τον Τσίπρα -«Δεν τον εμπιστεύομαι»


«Η Ελλάδα πρέπει να έρθει σε συμφωνία δίκαιη και βιώσιμη, ώστε να μείνει στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης», δήλωσε ο προσωρινός πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

«Για να συναντηθώ με τον Τσίπρα πρέπει να έχω μαζί μου δυο κασετοφωνάκια»

O μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σε συζήτηση με δημοσιογράφους είπε

ΔΡΙΜΥ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΑΠΟ ΤΟ «ΒΗΜΑ» «Βαρουφάκης, ο οικονομικός καταστροφέας -Επεσε σε όλα έξω»


Ο Βαρουφάκης απέτυχε στις προβλέψεις και εκτιμήσεις του. Είχε προβλέψει ότι θα λυγίσουν οι αγορές και οι Ευρωπαίοι και δεν έγινε. Και άλλα πολλά, γράφει το Βήμα online, στο δριμύ «κατηγορώ» εναντίον του πρώην υπουργού.

Γράφει ο Βηματοδότης:

Θεοδωράκης: Ο πρωθυπουργός υπηρετεί όσα αποφασίσαμε στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών


Ετοιμάζει υπουργικό κουστούμι ο Σταύρος Θεοδωράκης; Επαφές με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και τους προέδρους του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη και του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματάείχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας όπου τους ενημέρωσε για την πορεία των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες.

Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε πως «ο πρωθυπουργός προσπαθεί για λύση πριν από

Σύρος: Ελλάς το μεγαλείο σου...


Είναι πραγματικά να απορείς με την γαϊδουριά και το θράσος ορισμένων ανθρώπων...

Το σκηνικό που σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην παραλία Αχλάδι της Σύρου είναι εξωφρενικό, αλλά δυστυχώς όχι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα.

Την ώρα που οι λουόμενοι απολάμβαναν το μπάνιο τους ή το φαγητό τους στο ταβερνάκι της παραλίας στο Αχλάδι, ένα μεγάλο όχημα 4χ4 που ρυμουλκούσε ένα

ΝΔ: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΗ ΒΟΥΛΗ Δεν πάει στον Τσίπρα ο Μεϊμαράκης - Συνάντηση με Παυλόπουλο


Ο Σταύρος Θεοδωράκης πήγε στο Μέγαρο Μαξίμο για να ενημερωθεί από τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ η Φώφη Γεννηματά ενημερώθηκε τηλεφωνικά.
Ωστόσο, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δεν προτίθεται να μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου για να ενημερωθεί από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής και την πορεία των διαπραγματεύσεων.
Πηγές της Νέας Δημοκρατίας εκφράζουν την απορία τους, γιατί ο Αλέξης Τσίπρας αρνείται να....

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ


Το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού, Αθλητισμού, Περιβάλλοντος, Παιδείας, Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων (ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α.) παρουσίασε το πρόγραμμα των καλοκαιρινών του εκδηλώσεων για το 2015.
Καλοκαίρι 2015
Πρόγραμμα

ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ Δημιουργεί νέα Γραμματεία η κυβέρνηση -15 θέσεις, 12 σύμβουλοι, κόστος σχεδόν 1 εκατ. ευρώ


Με Προεδρικό Διάταγμα που κατατέθηκε στο ΣτΕ συγκροτείται Γενική Γραμματεία Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής που θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του υπουργείου Οικονομικών με 829.000 ευρώ ετησίως.
Με σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος το οποίο κατατέθηκε για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία στο Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας συνιστάται Γενική Γραμματεία Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής, σκοπός της οποίας είναι η υποβοήθηση και υποστήριξη του έργου του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής.
Ποιοί υπουργοί επωφελούνται

Θερινά εργαστήρια μουσικής – Καλοκαίρι 2015


Σχολή της Νάξου
Καλλιτεχνική διεύθυνση:Αλέξανδρος Καλογεράς
Συνθέτης, Καθηγητής στο Berklee College of Music στη Βοστώνη


Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού, Αθλητισμού, Περιβάλλοντος, Παιδείας,
Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Α΄Περίοδος: 6- 31 Ιουλίου, 2015
Β΄ Περίοδος: 3 - 29 Αυγούστου, 2015

1. Πρώτη γνωριμία με τα όργανα και τη μουσική