slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων: "Να απελευθερωθούν οι Τηνιακοί διαδηλωτές απόψε"





Να απελευθερωθούν οι Τηνιακοί διαδηλωτές απόψε
Η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ καταδικάζει για άλλη μια φορά την αποστολή ομάδας ΜΑΤ στην Τήνο με σκοπό να προφυλάξει ιδιωτικά συμφέροντα που έρχονται σε αντίθεση με ολόκληρη την κοινωνία του νησιού και εκφράζει την συμπαράστασή της στους πολίτες που αντιμετωπίστηκαν με βία διαμαρτυρόμενοι ειρηνικά. Είναι απαράδεκτη η άσκηση βίας σε οποιονδήποτε πολίτη οποιασδήποτε ηλικίας και φύλου που εκφράζει την άποψή του δημόσια, ειρηνικά και συλλογικά και γι' αυτό  είναι απόλυτα καταδικαστέα.

Το ΜέΡΑ25 στηρίζει τον αγώνα των κατοίκων της Τήνου για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος του νησιού .


Οι κάτοικοι της Τήνου που αγωνίζονται να προστατέψουν  το νησί τους από την καταστροφική εγκατάσταση αιολικών πάρκων βρίσκονται για δεύτερη φορά αντιμέτωποι με δυνάμεις καταστολής της Ελληνικής Αστυνομίας με αποτέλεσμα να υπάρξουν και συλλήψεις.


Το ΜέΡΑ25 έχει τοποθετηθεί με έμφαση ενάντια σε σχέδια εγκατάστασης ανεμογεννητριών βασισμένων σε ελλιπείς μελέτες και αμφίβολες αδειοδοτήσεις και έχει καταθέσει προτάσεις για την ενεργειακή μετάβαση χωρίς καταστροφή του περιβάλλοντος.

Αγνώριστος ο Κώστας Καραμανλής – Δείτε πώς εμφανίστηκε στη Βουλή


 eleftherostypos.gr

Με εμφάνιση που δεν τον έχουμε συνηθίσει βρέθηκε «ορεινά» έδρανα της αίθουσας της Ολομέλειας στη Βουλή ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής.
Κώστας Καραμανλής κάθισε, όπως συνηθίζει, κατά τη διάρκεια της ονομαστικής μυστικής ψηφοφορίας για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου σε βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Όλα τα μέτρα στήριξης εργαζόμενων και επιχειρήσεων έως τον Οκτώβριο – Τι θα συμβεί με τους μισθούς και που θα μειωθεί ο ΦΠΑ

Προσθήκη λεζάντας
 eleftherostypos.gr 
Παρουσιάστηκε το σχέδιο για την επόμενη ημέρα στην οικονομία, και την εργασία στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, από τους υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνη Γεωργιάδη, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση.
Θυμίζουμε ότι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε διάγγελμα του προς τον ελληνικό λαό ανέφερε τα μέτρα στήριξης στους τρεις αυτούς τομείς.

Επικριτικές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για τις εξαγγελίες Μητσοτάκη


 eleftherostypos.gr
Κριτική στο σχέδιο επανεκκίνησης της οικονομίας που παρουσιάστηκε σήμερα από τον πρωθυπουργό ασκούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ιδιαίτερα για τα εργασιακά και τον τουρισμό.

O ΣΥΡΙΖΑ στηλιτεύει τον πρωθυπουργό ότι «εμφάνισε επιτέλους» το «περιβόητο σχέδιο» μετά από δυο μήνες ανυπαρξίας.

Για τις επιχειρήσεις αναφέρει ότι απουσιάζει η άμεση ενίσχυση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, το ύψος της επιστρεπτέας προκαταβολής είναι ανεπαρκές, η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων μένει εκτός των προγραμμάτων εγγυοδοσίας ενώ για τη μείωση προκαταβολής φόρου δεν προσδιορίστηκε πόσους και ποιους θα αφορά.

Μητσοτάκης: Πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ για τους εργαζόμενους, μείωση ΦΠΑ σε εισιτήρια ΜΜΜ, καφέ, αναψυκτικά, παράταση μειωμένου ενοικίου

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε το σχέδιο της Κυβέρνησης για την εργασία, την οικονομία και τον τουρισμό, το οποίο θα εξειδικευθεί αμέσως μετά από τους αρμόδιους Υπουργούς.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ένα συνεκτικό πακέτο μέτρων για την οικονομία, την εργασία και τον τουρισμό που ξεπερνά τα 7 δισ. ευρώ. Το σύνολο των μέτρων για τη στήριξη και επανεκκίνηση της οικονομίας από την αρχή της κρίσης θα φτάσει τα 24 δισ. ευρώ.

Αναλυτικά όλο το μήνυμα του Πρωθυπουργού:

ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ


Με μια σειρά υπουργικών αποφάσεων με διατάξεις πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, δελτίων τύπου, ορίστηκαν αρκετά φορολογικά μέτρα για την ελάφρυνση των φορολογούμενων λόγω του COVID-19. Τα οποία έχουν ως εξής:
• Αναστολή πληρωμής οφειλών επιχειρήσεων. Αναστέλλονται έως τις 31 Αυγούστου 2020, χωρίς τόκους και προσαυξήσεις οι κάτωθι πληρωμές
- Η καταβολή ΦΠΑ και φυσικά η είσπραξη κάθε είδους οφειλών που έχουν βεβαιωθεί από περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ.
- Η καταβολή κάθε είδους βεβαιωμένων οφειλών στις ΔΟΥ ή σε ελεγκτικά κέντρα.
- Η καταβολή των δόσεων ρυθμίσεων ή τμηματικών διευκολύνσεων, βεβαιωμένων οφειλών.
Τα ανωτέρω αφορούν επιχειρήσεις με συγκεκριμένους κωδικούς δραστηριότητας (ΚΑΔ) είτε αυτές μένουν ανοιχτές, είτε λειτουργούν με κάποιο μέρος της δραστηριότητας τους, είτε κλείνουν με κρατική εντολή, είτε κλείνουν μόνοι τους, είτε είναι πληττόμενες .

Ξεκίνησαν οι εχθροπραξίες στον ΣΥΡΙΖΑ


Ένα ιδιότυπο Game of Thrones εξελίσσεται στον ΣΥΡΙΖΑ με τον Αλέξη Τσίπρα να επιλέγει να σηκώσει τους αντιπολιτευτικούς τόνους για να κρύψει κάτω από το χαλί τα εσωκομματικά προβλήματα, αλλά και στελέχη που επιδιώκουν με κάθε τρόπο να επηρεάσουν την πολιτική αλλά και την επόμενη ημέρα στην Κουμουνδούρου, να συγκρούονται ανοικτά.
Οι τρεις συν μια “φυλές” που διαγκωνίζονται για να λάβουν θέση δίπλα στον πρόεδρο του κόμματος έχουν βγάλει τα… μαχαίρια χρησιμοποιώντας και φίλα προσκείμενα μέσα... ενημέρωσης.
Αν και η σύγκρουση κινείται στο προσκήνιο γύρω από την τακτική που θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή κατά πόσο ο Αλέξης Τσίπρας θα ακολουθήσει τη γραμμή των «σκληρών» και όχι των παλαιοκομματικών που προκρίνουν θεσμική αντιπολίτευση και τήρηση αποστάσεων από τα, εκ του ΠΑΣΟΚ, προερχόμενα στελέχη, τα αίτια είναι βαθύτερα.
Τα ανέδειξε άλλωστε το «πόρισμα» για τα αίτια της ήττας που παρουσιάστηκε πριν την πανδημία του