slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Το ''Μες στην καλή χαρά στο Φιλώτι''


Η εκπομπή του ALPHA ''Μες στην καλή χαρά''  το Σάββατο 11/5 συνδέθηκε ζωντανά από το Φιλώτι της Νάξου. Παρουσιαστής ήταν ο Ναξιώτης Βασίλης Γρηγορόπουλος, ο οποίος ανέδειξε τα προϊόντα του ορεινού χωριού των Κυκλάδων.
Δείτε το βίντεο και τις φωτογραφίες από την κάμερα μας. 


Φωτογραφίες:

Ο Alpha και η νέα εκπομπή του Νίκου Μάνεση "60 Ελλάδα" είναι καλεσμένοι στη Νάξο


Το κανάλι Alpha και η νέα εκπομπή του Νίκου Μάνεση "60 Ελλάδα" είναι καλεσμένοι στη Νάξο της ΕΝΩΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝ/ΣΜΩΝ ΝΑΞΟΥ και του προέδρου της Δημήτρη Καπούνη από την δευτέρα 20/05/2013 έως και τέταρτη 22/05/2013.
θα γίνουν γυρίσματα σε όλο το νησί και στις Μικρές Κυκλάδες..

Πόρτες ασφαλείας από την TS ΤΕΧΝΙΚΗ

ΕΡΤ: Kομμένος ο Βενιζέλος...θα δείξει για Σαμαρά...

ΕΡΤ: Kομμένος ο Βενιζέλος...θα δείξει για Σαμαρά...

Το  κωμικοτραγικό θέαμα της επίσκεψης του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ στην Αθήνα, όταν  η κρατική τηλεόραση έπαιζε τα ίδια πλάνα χωρίς κανένα σχολιασμό θα ζήσουμε αύριο και μεθαύριο, ημέρες δηλαδή που ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιεί επίσημες συναντήσεις στην Κίνα. Καθώς όπως διαβάζουμε στα Νέα οι κρατικοδίαιτοι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ σχεδιάζουν 48ωρη προειδοποιητική απεργία.  Μέχρι τη μία τα ξημερώματα, γεγονός που έκοψε την προγραμματισμένη συνέντευξη του Βαγγέλη Βενιζέλου στην εκπομπή «ΤV Week» της Έλλης Στάη.

p

Βαρουφάκης: "Ήμουν ανόητος που συνεργάστηκα με τον Γιώργο"... ενω τωρα εισαι στα καλα σου;

Στην περίληψη της ομιλίας του για το 6ο Subversive Festival στο Ζάγκρεμπ, ο καθηγητής Οικονομικής Θεωρίας Γιάννης Βαρουφάκης, αναφέρεται στο πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, ως «ο άνθρωπος που έβαλε την Ελλάδα στην Κόλαση».

«Αργότερα πήγα στην Ελλάδα, όπου (ανόητα) έγινα σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου -του άντρα του οποίου η κυβέρνηση θα μεσολαβούσε για την τοποθέτηση της Ελλάδας στο μονοπάτι της Κολάσεως λίγα χρόνια αργότερα», αναφέρει χαρακτηριστικά για την συνεργασία του με τον πρώην πρωθυπουργό ο κ. Βαρουφάκης, στην περίληψη της ομιλίας του την οποία έχει δημοσιεύσει στον προσωπικό του ιστότοπο.

Συνεχίζοντας ο κ. Βαρουφάκης αναφέρει ότι παραιτήθηκε από σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου λίγο καιρό αργότερο όταν «μυρίστηκε» την επερχόμενη καταστροφή και δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου αναφέρει χαρακτηριστικά πως οι φοιτητές έμεναν «συγκινητικά αδιάφοροι στην καταστροφή».

Ο καθηγητής Οικονομικής Θεωρίας, μιλώντας για την οικονομική κρίση και τον ρόλο που έπαιξε αναφέρει ότι όταν ξέσπασε το 2008, άρχισε να γράφει άρθρα και να κάνει εμφανίσεις σε «γνωστά και μη media, προβάλλοντας μια ατζέντα για το πως θα σωθεί ο καπιταλισμός από τον εαυτό του», ενώ αναφέρεται και στην φυγή του από την Ελλάδα «όταν τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα σε προσωπικό επίπεδο».

Τέλος, ο κ. Βαρουφάκης αναφερόμενος στον Μαρξισμό τονίζει ότι είναι «ένας ιδιόρρυθμος Μαρξιστής, αλλά Μαρξιστής το δίχως άλλο», ενώ τάσσεται υπέρ ενός δημοκρατικού, φιλελεύθερου σοσιαλισμού ως το ιδανικό μέλλον «για το οποίο θα πάλευα».

ysterografa.gr
 

Πάσχα στα χωριά της Magna Grecia για Καραμανλή

Στα χωριά της Νότιας Ιταλίας που κάποτε άκμασε ο Ελληνισμός επέλεξε να περάσει τις μέρες του Πάσχα ο Κώστας Καραμανλής. Όπως αποκάλυψε το SECRET, το ένθετο της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, από την αρχή της Μεγάλης Εβδομάδα μπήκε στο αυτοκίνητο μαζί με την σύζυγό του Νατάσσα και τα δεκάχρονα πλέον δίδυμα- τον Αλέκο και την Αλική- και οδηγώντας ο ίδιος έφτασε στην Πάτρα για να πάρει το καράβι για Μπρίντιζι.

Μαζί με το ζεύγος Καραμανλή ήταν και οι καλύτεροι φίλοι τους που τους ακολουθούν σε όλες τις εξορμήσεις τους εντός αλλά και εκτός Ελλάδας. Ο λόγος για τον πρώην υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Βαληνάκη και τη σύζυγος του Χριστίνα, με το δικό τους ΙΧ αλλά χωρίς τη θυγατέρα τους που έκλεισε ήδη τα 20 και σπουδάζει Νομικά. Την παρέα, σύμφωνα με πληροφορίες, συμπλήρωνε κι ένα ακόμα φιλικό ζευγάρι του πρώην πρωθυπουργού, γείτονες στην Ραφήνα και σχεδόν καθημερινοί του συνδαιτυμόνες σε ταβερνάκια της περιοχής.

Η μεγάλη συντροφιά έφτασε στην Ιταλία την Μεγάλη Δευτέρα και ξεκίνησε οδικώς ένα μεγάλο ταξίδι στην λεγόμενη Magna Grecia (Μεγάλη Ελλάδα). Το ίδιο ακριβώς δρομολόγιο είχαν κάνει τα ζεύγη Καραμανλή και Βαληνάκη πριν από λίγα χρόνια και είχαν να λένε γι΄ αυτό στις παρέες τους για πολύ καιρό.

Αν και το (καθολικό) Πάσχα στην Ιταλία ήταν πριν από λίγες εβδομάδες, σε αρκετά από τα χωριά που επισκέφθηκαν υπάρχει ακόμα Ελληνικό στοιχείο, όπως για παράδειγμα, στην Απουλία, την Καλαβρία αλλά και την Σικελία. Η περιοχή φημίζεται για το εξαιρετικό φαγητό της, θαλασσινά και παραδοσιακές μακαρονάδες, που ενθουσίασαν τον πρώην πρωθυπουργό, αλλά και για το υπέροχο κόκκινο κρασί και την φιλοξενία των ανθρώπων της που θυμίζει σε πολλές περιπτώσεις Ελλάδα. Τα ζεύγη Καραμανλή και Βαληνάκη όλες τις μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας επισκέφθηκαν αρκετές περιοχές ενώ διανυκτέρευσαν σε διαφορετικά χωριά και γύρισαν στην Αθήνα την Τρίτη του Πάσχα.

Ο κ. Βαληνάκης, βέβαια, ο οποίος λίγο πριν αναχωρήσει είχε καταθέσει στον ανακριτή για την υπόθεση των Αμερικανικών πιέσεων στις κυβερνήσεις Καραμανλή για τον αγωγό Southstream, επέστρεψε στην Κύπρο όπου διδάσκει σε Πανεπιστήμιο.
 

Ανακοίνωση της ΚΝΕ για τους μαθητές της Γ' Λυκείου

 Σαν μαχητής, έτσι και να συνεχίσεις στη ζωή σου.
Μαθητή, μαθήτρια,

Εσύ και η οικογένειά σου φτάσατε μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς δίνοντας μάχες, κάνοντας μεγάλες προσωπικές και οικονομικές θυσίες. Βρεθήκατε αντιμέτωποι με τα μεγάλα εμπόδια που βάζει στα δικαιώματα σας στη μόρφωση και τη ζωή, η πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων του κεφαλαίου.

Οι ιδιαιτερότητες του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος

Υπάρχουν δύο ελληνικές ιδιαιτερότητες σε ότι αφορά τα στοιχεία για την εκπαίδευση που δημοσιοποιεί κάθε χρόνο ο ΟΟΣΑ.
Του Πάσχου Μανδραβέλη



Η πρώτη είναι ότι τα ελληνικά νούμερα είναι ελλιπή. Σε κάθε έκθεση του οργανισμού (OECD Education at a Glance) απουσιάζουν κάποιες σειρές στοιχείων, χωρίς να είναι πάντα οι ....

Οι Επιτροπές για τη διοργάνωση του Συνεδρίου "Η Νάξος δια μέσου των αιώνων"

Το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού -Αθλητισμού -Περιβάλλοντος Παιδείας- Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ανακοινώνει τις Eπιτροπές  Διοργάνωσης  του   Ε’ Πανελλήνιου Συνέδριου με θέμα  «Η ΝΑΞΟΣ ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ» που θα πραγματοποιηθεί στην Δημοτική Κοινότητα Απεράθου  Νάξου από Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013 έως και Κυριακή 1   Σεπτεμβρίου 2013, ως εξής:

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 
1.     Ναυπλιώτης-Σαραντηνός Ιάκωβος, Πρ.«ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α.»,Πρόεδρος Ο.Ε.
2.     Μανιός Αντώνης, Αντιδήμαρχος -Αντιπρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής
3.     Γιακουμή Χριστίνα, Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητος Απεράθου
4.     Σέργης Μανώλης, Αναπληρωτής  Καθηγητής Λαογραφίας Δ.Π.Θ.
5.     Ψαρράς Στέφανος, Διδάκτωρ  Ιστορίας- Ιστορικός
6.  Τζιώτης Αντώνης, Φιλόλογος - Πρόεδρος Συλλόγου Φιλωτιτών Αθηνών
7.  Μαργαρίτης Γ. Φραγκίσκος, Πρόεδρος  ΑΠΑΣ ‘ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ’
8.  Φραγκουλόπουλος Βασίλης, Νομικός-Οικονομολόγος
9.  Κουτσογιαννάκη Αικατερίνη,  Πολιτική Επιστήμων-  Μέλος  Δ.Σ.    «ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α»
   10.  Ανεβλαβής Φραγκίσκος, Μηχανικός- Μέλος Δ.Σ. «ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α»
   11.  Μαργαρίτη Ι. Αικατερίνη,  Ηλ.Μηχανολόγος- Δημοτικός   Υπάλληλος
 12.  Βαλέρη Αργ. Αικατερίνη, Καθηγήτρια Ι.Ε.Κ.
 13.  Αγαπητού Σοφία, Πρόεδρος Συλλόγου Γυναικών Απεράθου
   14.  Σιδερή Αικατερίνη,  Μέλος Δ.Σ. «ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α»
 
    ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
1.     ΝαυπλιώτηςΣαραντηνόςΙάκωβος,ΠρόεδροςΔ.Σ.«ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α» 
2.     Προμπονάς Γιάννης, Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών
3.      Ψαρράς Στέφανος,Διδάκτωρ Ιστορίας -Ιστορικός
4.     Σέργης  Μανώλης, Αναπληρωτής Καθηγητής Λαογραφίας Δ.Π.Θ.
5.     Δρύς Μανώλης, Ομότιμος Καθηγητής Ε. Μ. Πολυτεχνείου
6.     Σφυρόερα Στ. Αλεξάνδρα, Αρχαιολόγος
7.Φραγκουλόπουλος Βασίλης, Νομικός-Οικονομολόγος

Αμβρόσιος σε Ιερώνυμο:"Σήκω από τον αναπαυτικό καναπέ της αρχιερωσύνης"

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος κάνει λόγο για τακτική «μυστικής διπλωματίας» και διαπιστώνει πως η Εκκλησία είναι «υπνωτισμένη».

"Η φωνή της Εκκλησίας δεν ακούγεται" λέει ο Μητροπολίτης στον Αρχιεπίσκοπο τον οποίο καλεί να, αντισταθεί να "εγερθεί εκ του αναπαυτικού καναπέ της αρχιερωσύνης" και να"«ξυπνήσει από τη ραστώνη" και τους...

Θέλει η Π@@@@@@ να κρυφτεί και χαρά δεν την αφήνει

"Ξαφνικός -ΦΩΤΟ - έρωτας Τσίπρα-βιομηχάνων".......

Πρόσκληση σε Τακτική Γενική Συνέλευση

Ο Α.Ο. Πανναξιακός, προσκαλεί τα μέλη, τους φίλους, αλλά και όλο το φίλαθλο κοινό του νησιού στην πιο κρίσιμη  Γενική Συνέλευση στην ιστορία του συλλόγου, η οποία θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό το μέλλον και την προοπτική του σωματείου, εν όψη της επικείμενης συμμετοχής στη Γ΄Εθνικη κατηγορία.
Η Γενική Συνέλευση είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 18/5, στις 18.00 στο πνευματικό κέντρο της Παντάνασσας στην παραλία της Νάξου.
Θα πραγματοποιηθεί ο απολογισμός των δυο τελευταίων ετών της απερχόμενης διοίκησης, αλλά και η προετοιμασία για τις εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. 
Να είστε εκεί.

Aπίστευτο! Το δημόσιο πληρώνει AKOMA 850.000 € τη μέρα για κινητά

Απίστευτο! Το δημόσιο πληρώνει 850.000 € τη μέρα για κινητά Το αστρονομικό ποσό των 310 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο πληρώνει το Ελληνικό Δημόσιο για τα έξοδα...
τηλεπικοινωνιακών αναγκών σε φορείς και υπουργεία!
Το ημερήσιο κόστος υπολογίζεται σε 850.000 ευρώ ενώ σύμφωνα με δημοσίευμα της.....

To KKE “προσπέρασε” ΔΗΜΑΡ και το κόμμα του πολύχρωμου Πάνου και απειλεί ευθέως το κόμμα του Μπένυ

Dimitris-Koutsoumpas
Η δημοσκόπηση του Τμήματος Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, καταγράφει πολιτική δυναμική ανάκαμψης για το ΚΚΕ, το οποίο… προσπέρασε ήδη τη Δημοκρατική Αριστερά και τους Ανεξάρτητους Έλληνες, και απειλεί ευθέως το ΠΑΣΟΚ.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της μέτρησης, το ΚΚΕ βρίσκεται στο 6,2%, μπροστά από τη ....

Η Νέα Μέρα… Κουρεύει τα ποσοστά του ΠΟΛΥΧΡΩΜΟΥ ΠΑΝΟΥ

Xristos-Zois
Η δημοσκόπηση του Τμήματος Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών είναι η πρώτη που διενεργήθηκε και μετράει τη δυναμική των δυο νέων κομμάτων που ιδρύθηκαν το τελευταίο διάστημα, της Νέας Μέρας και της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα.
Τα νέα είναι καλά για το κόμμα του Χρήστου Ζώη, καθώς η Νέα Μέρα "φλερτάρει" με την....

Πρόσκρουση Ε/Γ-Τ/Ρ «ΝΑΞΟΣ ΣΤΑΡ» στον προβλήτα στην Πάρο

naxos star
Προσέκρουσε, βραδινές ώρες της Κυριακής, το επιβατιγό τουριστικό σκάφος «ΝΑΞΟΣ ΣΤΑΡ» Ν.Π. 10275  στην προβλήτα, κατά τη διαδικασία χειρισμών πρόσδεσής του στο λιμάνι της Πάρου. Το πλοίο, στο οποίο επέβαιναν 48 επιβάτες, εκτελούσε περιηγητικό ταξίδι προερχόμενο από το λιμάνι της Μυκόνου, με αφετηρία και κατάληξη το λιμάνι της Νάξου. Άμεσα, στο σημείο μετέβησαν μέλη του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων του Λιμεναρχείου Πάρου και επιθεώρησαν το «ΝΑΞΟΣ ΣΤΑΡ» με .....

Όταν ο Γιώργος μας έκανε ρεζίλι στη Μέρκελ


Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για το πως μας έκανε ρεζίλι διεθνώς , αποκαλύπτει βελγική εφημερίδα, σε άρθρο με τίτλο της «Η Ανγκελα Μέρκελ μέσα στην ελληνική παγίδα», όπου περιγράφονται οι αντιδράσεις της καγκελαρίου στο αίτημα της Ελλάδας για οικονομική βοήθεια.

Παράλληλα αποκαλύπτει πως ο ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ είχε επισκεφτεί μυστικά την Αθήνα για να εξετάσει τις προθέσεις του Καραμανλή, ο όποίος δεν έδειχνε καμία διάθεση να συμμορφωθεί με όσα έλεγε η Ε.Ε
Αναλυτικά το κείμενο: