slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Βρούτσης: Ανώδυνα ισοδύναμα με νέες μειώσεις στις συντάξεις

Γιάννης Βρούτσης: «Άρχισε η πρώτη εφαρμογή με τα “ανώδυνα ισοδύναμα” του παράλληλου προγράμματος .. με νέες μειώσεις στις συντάξεις.
Κι όπως το είχαμε προβλέψει, θα βαφτίζουν κάθε μείωση σύνταξης, αριστερή δίκαιη μεταρρύθμιση»
Πριν καν στεγνώσει το μελάνι της ορκωμοσίας της νέας Κυβέρνησης, δημοσιεύματα κάνουν λόγο για νέες, επιπλέον μειώσεις στις συντάξεις, ύψους 11%, οι οποίες μάλιστα δεν προβλέπονται στο τρίτο μνημόνιο.
Οι μειώσεις αυτές έρχονται να προστεθούν στις πρόσφατες οριζόντιες μειώσεις των κύριων και επικουρικών συντάξεων σε ποσοστό 2% και 6% αντίστοιχα, που επιβλήθηκαν με τον τελευταίο νόμο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και

Ξεκινά η παραγωγή προϊόντων οικοτεχνίας από αγρότες βασιζόμενη στους νόμους Σαμαρά - ολόκληρο το κείμενο της Υπουργικής Απόφασης.


Να θυμίσουμε εδώ κάτι που ο συντάκτης του κειμένου ξέχασε να αναφέρει, ότι η απόφαση που υπέγραψε στις 27 Αυγούστου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, βασίζετε στους νομούς (αριθμ.3724/162303/22.12.14 ΚΥΑ ( ΦΕΚ 3438 /Β/2014 ) που ψήφισε η κυβέρνηση Σαμαρά μετά από υποδείξεις συνεργατών του Ναξιώτη Γιάννη Βρούτση τότε υπουργού Εργασίας. Να θυμίσουμε ακόμα ότι κάποιοι που σήμερα πανηγυρίζουν για την απόφαση Αποστόλου τότε κατηγορούσαν τους συγκεκριμένους Ναξιώτες συνεργάτες του Γιάννη Βρούτση ως εκπροσώπους των πολυεθνικών και της Γαλακτοκομίας. Απόδειξη όλων των παραπάνω είναι ότι η Περιφερειάρχης Αττικής κ. Ρένα Δούρου βασίστηκε στους ίδιους νόμους και υπόγραψε την απόφαση που έδινε το δικαίωμα στου Φιλωτιτες βοσκούς να πουλήσουν στου ψυρρή (αριθμ.3724/162303/22.12.14 ΚΥΑ ( ΦΕΚ 3438 /Β/2014 )  
Σε εφαρμογή μπαίνει, με τη δημοσίευσή της σε ΦΕΚ, η Υπουργική Απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την παραγωγή και διάθεση προϊόντων οικοτεχνίας.
Την απόφαση για τον καθορισμό των όρων και των απαιτήσεων παραγωγής και διάθεσης τροφίμων οικοτεχνικής παρασκευής, υπέγραψε στις 27 Αυγούστου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, αλλά δεν είχε προλάβει να δημοσιευτεί σε

ΡΕ ΚΥΡΙΑΚΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ "ΝΕΟ"; Με μυστικά…ραντεβού με γνωστό δημοσιογράφο συνεντεύξεις στο Αντένα και το Χατζηνικολάου

Στο Παλαιό Ψυχικό βρέθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αλέξη Παπαχελά.

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, συνέφαγε χθες το βράδυ με τον διευθυντή της

Το σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών Αλλάζουν όλα στα τέλη κυκλοφορίας


Κριτήριο ο αριθμός των ΙΧ που έχει στην κατοχή του ένα νοικοκυριό - Θα αθροίζουν τα κυβικά όλων των ΙΧ της οικογένειας - Μπαίνει και «ηλικιακό» κριτήριο των αυτοκινήτων - Ποιοι θα πληρώσουν περισσότερα και ποιοι θα τη γλυτώσουνΑλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας ετοιμάζει το Υπουργείο Οικονομικών. Στο σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τα τέλη που θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι από φέτος (τέλη κυκλοφορίας 2016) εξετάζεται:

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ CRASHONLINE – Με ολόκληρο…στόλο στις ΗΠΑ ο Τσίπρας! Πόσο θα μας κοστίσουν οι μετακινήσεις του


Για πολλούς, το ποσό που θα αναφερθεί, μπορεί να χαρακτηριστεί ως… φυσιολογικό.
Για κάποιους άλλους, σε μια περίοδο όμως που η Ελλάδα προετοιμάζεται για τα σκληρά μέτρα, θα φανεί… υπερβολικό!

Αναφερόμαστε στο ποσό που δόθηκε από την χώρα μας για τη… μεταφορά του Αλέξη Τσίπρα εντός των τειχών των ΗΠΑ, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
Το crashonline έψαξε και βρήκε πως η ελληνική αντιπροσωπία θα νοικιάσει αυτοκίνητα για τις μετακινήσεις της και που για 5 ημέρες περίπου θα κοστίσουν περίπου

H ΖΩΗ ΕΔΩΣΕ… ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΤΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ! Εκανε βιβλίο το Μνημόνιο Τσίπρα και το μοίραζε τζάμπα – Δείτε την τελευταία της (;) παράσταση (ΒΙΝΤΕΟ)

Δωρεάν μοίρασε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στην τελευταία της συνέντευξη τύπου ως προέδρου της Βουλής, βιβλίο – αφιέρωμα στις επιπτώσεις του Μνημονίου Τσίπρα.
Ειδικότερα, το 18σέλιδο «αφιέρωμα» της Ζωής Κωνσταντοπούλου έχει τίτλο «ο αθέμιτος, παράνομος και επονείδιστος χαρακτήρας του τρίτου μνημονίου και της δανειακής σύμβασης» και επικρίνει την απόφαση της κυβέρνησης να «συνθηκολογήσει» στα αιτήματα των δανειστών.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου υποστήριξε ακόμη, ότι η Επιτροπή Αλήθειας για το

Ξεφτιλίκια τάζουν την θέση του Β΄ αντιπροέδρου στο Νικολόπουλο για να ηρεμήσει ενώ ξέρουν ότι η ΑΝΕΛ δεν την δικαιούται καθώς ο 7ος αντιπρόεδρος είναι απ την 4η κατά σειρά ΚΟ και μετά τέλος


Οι σφοδρές εσωκομματικές αντιδράσεις, εκ μέρους των «53», αλλά και άλλων (Παπαδημούλης, Κούλογλου κ.α.) για την υπουργοποίηση του Δημήτρη Καμμένου είχαν, προφανώς, άμεσο αποτέλεσμα, αφού ο εν λόγω δεν πρόλαβε να κλείσει ούτε ένα 24ωρο ως υφυπουργός Υποδομών.Ωστόσο, ένα ακόμη πολιτικό πρόσωπο, που προέρχεται από τους ΑΝ.ΕΛΛ., έχει ήδη προκαλέσει υπόγειες αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες αναμένεται να κορυφωθούν. Ο λόγος, φυσικά, για τον βουλευτή Αχαΐας Νίκο Νικολόπουλο, ο οποίος εδώ και τρεις ημέρες πνέει μένεα διότι δεν μπήκε στην κυβέρνηση. Ο Πάνος Καμμένος τον πρότεινε για τη θέση του

ΝΔ: Μπαράζ φόρων από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ

 
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για την υστέρηση εσόδων και την φοροεπιδρομή που σχεδιάζει η κυβέρνηση για την κάλυψη της «μαύρης τρύπας» του προϋπολογισμού, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Σύμφωνα με το Δελτίο Εκτέλεσης Κρατικού Προϋπολογισμού το οκτάμηνο Ιανουαρίου - Αυγούστου 2015 που δημοσιεύτηκε χθες:

Η Die Zeit εξηγεί γιατί οι Γερμανοί ήθελαν τον Τσίπρα πρωθυπουργό


Ο γνωστός Γερμανός δημοσιογράφος Μίχαελ Τούμαν επισημαίνει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επέστρεψε μετά τη νέα του νίκη στις βουλευτικές εκλογές με νέα εντολή: όχι πλέον να επαναστατήσει εναντίον των Βρυξελλών, αλλά να καταπολεμήσει τη διαφθορά στη χώρα.
Όπως σημειώνει ο Τούμαν, τον Ιανουάριο ο Τσίπρας μιλούσε για μια αρχή η οποία θα αλλάξει την Ευρώπη. Οι πολίτες από τη Λισαβόνα ως την Αθήνα θα

Θα επιβραβευθούν οι ακροδεξιές, αντισημιτικές θέσεις (και) της Ξουλίδου με κυβερνητική θέση;


Η Σταυρούλα Ξουλίδου πέρασε στην Ιστορία όταν κατάφερε να θέσει εαυτόν εκτός ψηφοδελτίων των Ανεξαρτήτων Ελλήνων καθώς δεν κατέβαλε εμπρόθεσμα την υποψηφιότητα στο Πρωτοδικείο, με τον φιλεύσπλαχνο Καμμένο να την επιβραβεύει για τη γκάφα της με υπόσχεση για υπουργείο.
Τελικά, ο αρχηγός των Ανεξάρτητων Ελλήνων δεν τήρησε την υπόσχεση του κι από χθες κυκλοφορεί μια φήμη που θέλει την κ. Ξουλίδου να αναλαμβάνει θέση γενικού γραμματέα στο υπουργείο Παιδείας.Για να μην αρχίσουν πάλι κατόπιν εορτής τα «δεν

Economist: H ιδεολογική τούμπα του Αλέξη Τσίπρα -Κάνει διακοπές σε βίλα και μετακινείται με ελικόπτερο


Για να καταφέρει να επανεκλεγεί, ο Αλέξης Τσίπρας αναγκάστηκε να προχωρήσει σε μια «ιδεολογική τούμπα» σε πολιτικό και προσωπικό επίπεδο.
Αυτό αναφέρει ο Economist σε σχετικό άρθρο το οποίο διερευνά τους λόφους που έφεραν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ξανά στον πρωθυπουργικό θώκο. Σημειώνει, χαρακτηριστικά: «Ο Αλέξης Τσίπρας, αν και ένας από τους νεότερους πρωθυπουργούς που έχει γνωρίσει η Ευρωζώνη, έχει στην «πλάτη» του δύο δεκαετίες ως πολιτικός της Αριστεράς». Αν και στην πρώτη του εκδοχή, αυτή του Ιανουαρίου, αντεπιτέθηκε στους δανειστές και τάχθηκε εναντίον της λιτότητας, σε…

ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΙΑ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ η αύξηση του ΦΠΑ στις Κυκλάδες από την 1η Οκτωβρίου


Αρχή από Μύκονο, Σαντορίνη, Πάρο, Νάξο, Μήλο, Σύρο και Τήνο
Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία αναμένεται να εκδοθεί το αργότερο έως την ερχόμενη Δευτέρα, πέφτει η αυλαία των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα πρώτα νησιά του Αιγαίου.
Σύμφωνα με Τα Νέα, Μύκονος, Σαντορίνη, Πάρος, Νάξος, Μήλος, Σύρος και Τήνος είναι τα νησιά τα οποία βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αύξησης των συντελεστών ΦΠΑ κατά 30% από την 1η Οκτωβρίου καθώς αποφασίστηκε, ελλείψει στοιχείων για το κατά κεφαλήν εισόδημα, η κατάργηση των εκπτώσεων να ξεκινήσει από

Απίστευτο! Δείτε πόσο κοστίζουν οι αλλαγές ονομάτων των υπουργείων

 
Πανάκριβα είναι τα… νέα βαφτίσια των υπουργείων. Μόνο η μετονομασία του υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων σε υπουργείο Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων (που ισχύει από προχθές) θα κοστίσει στο ελληνικό Δημόσιο κοντά στα 800.000 ευρώ.
Ανάλογο ποσό χρειάστηκε και το 2013 όταν και τότε το υπουργείο άλλαξε πάλι ονομασία, καθώς στον τίτλο του «μπαινοβγαίνουν» λέξεις όπως: Εθνικής Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Διά Βίου Μάθησης, Ερευνας κ.ά., ανάλογα με τις εμπνεύσεις της κάθε κυβέρνησης.
Οι αλλαγές αυτές μάλιστα πρέπει να γίνονται και στην κεντρική ταμπέλα του κτιρίου που

Εισροή υδάτων σε σκάφος στη Νάξο


Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Νάξου για περιστατικό εισροής υδάτων λόγω κυματισμού στο Ε/Π - Τ/Ρ σκάφος “MOONWALK” Λ.Π. 10725 με δύο (02) επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ παραλίας “ΜΙΚΡΗΣ ΒΙΓΛΑΣ” και “ΟΡΚΟΥ” ν. Νάξου.
Το MOONWALK με τη συνδρομή της Θ/Γ “LOULOU” Ν.Π. 9526 μεταφέρθηκε σε αμμώδη αβαθή στην παραλία “ΟΡΚΟΥ” ν. Νάξου όπου παραμένει ημιβυθισμένο.
Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός, ούτε θαλάσσια ρύπανση, ενώ αναμένεται να τοποθετηθεί πλωτό φράγμα περιμετρικά του MOONWALK για

Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων στην Τήνο για την εξέλιξη των έργων που υλοποιούνται στο νησί


Στην Τήνο βρέθηκε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γεώργιος Λεονταρίτης προκειμένου να παραστεί σε σύσκεψη εργασίας στο Δήμο για την εξέλιξη των έργων που υλοποιούνται στο νησί. Στη σύσκεψη συμμετείχε ο Δήμαρχος Τήνου κ. Σίμος Ορφανός, υπάλληλοι της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και ο Προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Αντώνιος Βουτσίνος.
Εκτενής αναφορά έγινε στα περιβαλλοντικά θέματα του νησιού με τη μερίδα του λέοντος να

Συνάντηση Γιώργου Χατζημάρκου με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Περιβάλλοντος


Συνάντηση με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Περιβάλλοντος, Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας κ. Καρμένου Βέλα, είχαν σήμερα στις Βρυξέλλες η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου και ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Πολιτικής καθώς και ζητήματα εφαρμογής της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής στο Αιγαίο.
Η κα. Καλογήρου παρουσίασε στον Ευρωπαίο Επίτροπο θέματα που σχετίζονται με τη βιωσιμότητα των κλάδων της αλιείας και

Παρέμβαση του Δημάρχου Τήνου για την ενδεχόμενη κατάργηση μειωμένου Συντελεστή ΦΠΑ


“Κατάργηση μειωμένου συντελεστή Φ.Π.Α."
Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ
Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε σήμερα από διάφορες ιστοσελίδες (enikonomia.gr, iefimerida.gr, κλπ) την πρόθεσή σας να προχωρήσετε στην έναρξη της εφαρμογής της μνημονιακής απαίτησης περί κατάργησης του μειωμένου συντελεστή στα νησιά του Αιγαίου (παράγραφος 1.δ της Υποπαραγράφου Δ.2 του άρθρου 2 του Ν.4336/2015), ξεκινώντας από επτά νησιά των Κυκλάδων (!), συμπεριλαμβανομένης και της Τήνου, με κριτήριο την απόσταση από την ηπειρωτική Ελλάδα και την τουριστική κίνηση!
Θα ήθελα λοιπόν να σας εκφράσω την έντονη διαμαρτυρία μου για την πρόθεσή σας αυτή, σημειώνοντας τα παρακάτω:

Η αξιοποίηση από το ΤΑΙΠΕΔ εκτάσεων του δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων στο δημοτικό συμβούλιο



Τακτική συνεδρίαση θα πραγματοποιήσει το δημοτικό συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου στις 7:30 το βράδυ, με σημαντικά θέματα στην ημερήσια διάταξη.
Ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν, το έγγραφο του ΤΑΙΠΕΔ προς το δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την αξιοποίηση και εκμετάλλευση των αλυκών που μεταβιβάστηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ με την υπ’ αριθμ. 234/13 απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων και αφορά: α) έκταση 161.776,00 τ.μ. στη θέση Άγιος Προκόπιος – Αγία Άννα, β) έκταση 1.090.764,52 τ.μ. Λίμνη Αλυκής Αγίου Αρσενίου γ) έκταση 50.452,49 τ.μ. στη θέση Καλαντός Φιλωτίου Νάξου και δ) έκταση 7.239,07 τ.μ. στη θέση Λιβάδι νήσου Ηράκλεια. Επίσης θα συζητηθεί το θέμα της ταφής των απορριμμάτων στη χωματερή της Νάξου, αλλά και εργασίες σε σχολεία της Νάξου…
Αναλυτικότερα τα θέματα ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:

Οι περιοχές της Νάξου και των Κυκλάδων που δικαιούνται το Οικογενειακό Επίδομα Ενίσχυσης


Οι αιτήσεις για το επίδομα των 600 ευρώ για την «Εισοδηματική Ενίσχυση Οικογενειών Ορεινών και Μειονεκτικών Περιοχών έτους 2015» έχουν ήδη ξεκινήσει να κατατίθενται από τις 1/9 και θα συνεχίσουν μέχρι τις 31/12.
Οι αιτήσεις αυτές κατατίθενται στα ΚΕΠ, ωστόσο, δεν αφορούν το σύνολο των ΚΕΠ. Μάλιστα, δικαιούχοι της εισοδηματικής ενίσχυσης είναι οικογένειες, συμπεριλαμβανομένων και των μονογονεϊκών, Ελλήνων υπηκόων και υπηκόων κρατών-μελών της Ε.Ε., των οποίων τα μέλη κατοικούν μόνιμα σε ορεινές και

Πάρος: Αγελάδα σκότωσε κτηνοτρόφο!


Ένα τραγικό περιστατικό συνέβη το πρωί της Πέμπτης 24/09, στο νησί της Πάρου, όταν αγελάδα – για αδιευκρίνιστους μέχρι στιγμής λόγους – επιτέθηκε και σκότωσε τον κτηνοτρόφο ιδιοκτήτη της καταφέροντάς του καίριο χτύπημα που στάθηκε δυστυχώς ικανό να του αφαιρέσει τη ζωή.
Ο άτυχος γύρω στην ηλικία των 70 ετών άντρας μεταφέρθηκε μετά το ατυχές συμβάν στο Κέντρο Υγείας Πάρου όπου και

H απάτη των δημοσκοπήσεων ή Πως το σύστημα έφτιαξε την κυβέρνηση Συριζα - Ανελ


Και ο τελευταίος έλληνας καταλαβαίνει ότι με τις δημοσκοπήσεις κάτι δεν πηγαίνει καλά.Σίγουρα άλλο δημοσκόπηση και άλλο κάλπη.Κάποιες φορές υπάρχουν και οι τακτικές των ψηφοφόρων όταν απαντούν σε μια δημοσκόπηση και φυσικά υπάρχει και το στατιστικό λάθος.

Όμως οι δημοσκοπήσεις τον τελευταίο καιρό ξεπερνούν ακόμα και το επιστημονικά επιτρεπόμενο στατιστικό λάθος σε σημείο να έχουν καταντήσει εντελώς αναποτελεσματικές και αναξιόπιστες στα μάτια του κόσμου.
Στη συνέχεια το κάθε κόμμα χρησιμοποιεί τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων για να δώσει τη