slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

filoxenia: Συμφέρουσες συμβάσεις παροχής ρεύματος για τα μέλη της ΠΟΕΣΕ

Εξατομικευμένες συμφέρουσες συμβάσεις παροχής ρεύματος για τα μέλη της ΠΟΕΣΕ.

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Σε συνέχεια απόφασης της Διοίκησης και λόγω του γενικευμένου προβλήματος στο κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι έχουμε δεσμεύσει αποκλειστική συνεργασία με τη ΔΕΛΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ με σκοπό τη δημιουργία και προώθηση ειδικών και στοχευμένων συμβάσεων Ηλεκτρικού Ρεύματος για όλους τους επιχειρηματίες της Ομοσπονδίας μας.
Η προσφορά που έχουμε αφορά αποκλειστικά επαγγελματίες με ΚΑΔ 56.10, 56.21, 56.30 και 93.29 είτε ως κύρια είτε ως δευτερεύουσα δραστηριότητα και μπορούν να το λάβουν όσοι έχουν παροχές από 35 kVa και άνω βάσει ΡΑΕ στο ίδιο ΑΦΜ (π.χ. μπορεί ένα ΑΦΜ να έχει μια παροχή Γ22 οπότε είναι σίγουρα 35 kVa ενώ ένα άλλο ΑΦΜ να έχει 2 παροχές Γ21 από 25 kVa ή κάθε μία οπότε θα έχει συνολικά 50 kVa).

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων : Ανθρωπιστική βοήθεια στην Τουρκία και στη Συρία

Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Τουρκία και τη Συρία
Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και οι Κοινωνικές Δομές «Κοινωνικό Φαρμακείο» και
«Κέντρο Κοινότητας», ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Κ.Ε.Δ.Ε. για την πρωτοφανούς μεγέθους
ανθρώπινη τραγωδία που έχει πλήξει την Τουρκία και τη Συρία, καλούν όλους τους πολίτες και τους φορείς
του νησιού μας να συνεισφέρουν σε είδη πρώτης ανάγκης, προκειμένου να σταλούν στις πληγείσες
περιοχές.
Οι ανάγκες όπως έχουν καταγραφεί είναι οι εξής:

Δήμος Πάρου : Ανακοίνωση για τον 10ο διαγωνισμό κινηματογραφικού σεναρίου

Ο Δήμος Πάρου ως σταθερός υποστηριχτής του Πολιτισμού και ειδικότερα της Θεατρικής και Κινηματογραφικής τέχνης σας ενημερώνει ότι η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος υπό την αιγίδα του προκηρύσσει:

Γ. Βρούτσης: «Οι Κυκλάδες στο επίκεντρο της Επιτροπής Αξιολόγησης του Προγράμματος ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ, με έργα συνολικού προϋπολογισμού 11,4 εκατ. ευρώ»

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Κυκλάδων Ν.Δ. κ. Ιωάννης Βρούτσης συναντήθηκε σήμερα με τον Αν. Υπουργό Εσωτερικών κ. Στυλιανό Πέτσα, προκειμένου να συζητήσουν την πορεία ένταξης έργων των νησιωτικών Δήμων του Νομού Κυκλάδων, συνολικού προϋπολογισμού 11,4 εκατ. ευρώ, στο Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Γιάννης Βρούτσης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Αναφορά Συρμαλένιου η Επιστολή του Συνδέσμου Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Μήλου με αίτημα την προσμέτρηση της εντοπιότητας στην τοποθέτηση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στις σχολικές μονάδες




Ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε Αναφορά με επισυναπτόμενη την επιστολή του Συνδέσμου Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Μήλου, αναφορικά με το αίτημά τους να προσμετρηθεί η εντοπιότητα στην μοριοδότηση της τοποθέτησης αναπληρωτών εκπαιδευτικών στις σχολικές μονάδες του νησιού.


Δείτε την επιστολή του δ.σ του Συνδέσμου Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Μήλου με τα αναφερόμενα σχετικά, υπενθυμίζοντας την δυσκολία διαμονής των εκπαιδευτικών στο νησί της Μήλου:

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων :Ενημέρωση για την κίνηση οχημάτων στο ορεινό οδικό δίκτυο

Λόγω της χιονόπτωσης στην ορεινή Νάξο είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων για την ασφαλή κίνηση των οχημάτων στα τμήματα:
▶️ από τη Μονή (Αγία Βαρβάρα) προς Σταυρό Κεραμωτής
▶️ από το Φιλώτι προς Απείρανθο
▶️ και σε όλο το ορεινό οδικό δίκτυο

Κωνσταντίνος Μπιζάς Επικεφαλής του Συνδυασμού ΠΑΡΟΣ με ΕΥΘΥΝΗ και ΕΝΟΤΗΤΑ: Ιδρυτική διακήρυξη του Δημοτικού μας συνδυασμού: «ΠΑΡΟΣ με ΕΥΘΥΝΗ και ΕΝΟΤΗΤΑ»

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ
Ιδρυτική Διακήρυξη
Ο τόπος μας, η Πάρος, δέχεται κάθε χρόνο μεγάλο αριθμό επισκεπτών, συγχρόνως όμως αυξάνεται και ο αριθμός όσων την επιλέγουν ως τόπο μόνιμης κατοικίας. Η τουριστική ανάπτυξη ως κυρίαρχη επαγγελματική δραστηριότητα, μας φέρνει αντιμέτωπους με προβλήματα και διλήμματα πιεστικά. Ο ρόλος της Τοπικής αυτοδιοίκησης στη διαχείριση της καθημερινότητας των ανθρώπων αλλά και στον σχεδιασμό του μέλλοντος του νησιού γίνεται ολοένα και επιτακτικότερος.

Η διοίκηση του δήμου πρέπει να είναι σε εγρήγορση και ετοιμότητα διότι συνεχώς προστίθενται νέα καθήκοντα, αρμοδιότητες και δικαιοδοσίες. Από την κεντρική διοίκηση δεν παρέχονται ούτε οι απαραίτητοι πόροι, ούτε η ελευθερία κινήσεων καθώς και η δυνατότητα συμπληρωματικής στελέχωσης με αξιόλογο και επαρκές ανθρώπινο δυναμικό, διεκδικήσεις που επιβάλλεται να τεθούν ως πρώτη προτεραιότητα ώστε να λειτουργήσει ομαλά και παραγωγικά ένας δήμος.

Τα προβλήματα πολλά, όμως οφείλουμε να επιμένουμε στις λύσεις. Λύσεις εφικτές, που δεν προσφέρονται μέσα από την υποσχεσιολογία και την ανοχή στην ασυδοσία, αλλά από συμπολίτες μας που τους ενώνουν η ευθύνη, η αγάπη και η προσφορά για το νησί μας, την Πάρο και που δημιουργούν τις προϋποθέσεις ενός υγιούς μοντέλου διαβίωσης. Η Πάρος της αειφορίας και της κυκλικής οικονομίας πρέπει να έρθει με όρους συναντίληψης, συναπόφασης και χωρίς αποκλεισμούς.

Η Αυτοδιοίκηση οφείλει να είναι ένα από τα μεγάλα αναχώματα απέναντι στα συμφέροντα και στις αλλαγές που προγραμματίζονται ερήμην μας. Είναι ο χώρος όπου η άμεση και ουσιαστική δημοκρατία αναπνέει, όπου ο λόγος και η επιθυμία του πολίτη έχουν αξία.

Έπαρχος Νάξου Ιωάννης Μαργαρίτης: Ανακοίνωση για μετακινήσεις στην ορεινή Νάξο

Εφιστούμε την προσοχή, όσον αφορά τις μετακινήσεις στο ορεινό επαρχιακό 
και δημοτικό οδικό δίκτυο του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, λόγω της 
ολισθηρότητας του οδοστρώματος.
Κλιμάκιο του Τμήματος Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Νάξου 
ελέγχει το οδικό δίκτυο και συντονίζει τον καθαρισμό.
Συνιστάται, ειδικά από τις απογευματινές ώρες, η αποφυγή των 
μετακινήσεων οχημάτων αλλά και πεζών, λόγω παγετού.
Επίσης, σύμφωνα με Υπουργική Απόφαση, οι οδηγοί των οχημάτων επιβάλλεται: