slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μύκονο, Μήλο και Κίμωλο επισκέφθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων

ο αντιπεριφερειάρχης
Κυκλάδων στη Μύκονο
Τα νησιά της Μυκόνου, της Μήλου και της Κιμώλου επισκέφθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης, έχοντας επαφές με εκπροσώπους φορέων και επαγγελματιών, ενώ συμμετείχε σε κατά τόπους εκδηλώσεις...

Δημοψήφισμα σε όλο το Αιγαίο για τη διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά


Τη δέσμευση του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, ότι θα μεταφέρει στο Κυβερνητικό Συμβούλιο την πρόταση να συμπεριληφθούν και οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ στις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης, στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, απέσπασαν οι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης και των φορέων του Αιγαίου, που συμμετείχαν σε σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών, το βράδυ της Πέμπτης, με θέμα τη διατήρηση του ειδικού φορολογικού καθεστώτος του Αιγαίου. Παράλληλα, συμφωνήθηκε η διενέργεια δημοψηφίσματος στο Αιγαίο...

Επιστημονική εκδήλωση στη Νάξο: "Καρκίνος: η πρόληψη νικά το φόβο"

 
Επιστημονική εκδήλωση με θέμα "Καρκίνος, η πρόληψη νικά το φόβο", θα διεξαχθεί το Σάββατο στη Νάξο, στο Δημοτικό Θέατρο Ιάκωβος Καμπανέλλης. Στην εκδήλωση που θα συμμετέχουν πλήθος επιστημόνων διοργανώνουν η Επιστημονική Ένωση Ιατρών ΥΓΕΙΑ, Ελένη Γωνιωτάκη και Πάρις Κοσμίδης με τη συμπαράσταση του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Συμμετοχή της Περιφέρειας στα Ποσειδώνια 2015


H συμμετοχή της περιφέρειας στα Ποσειδώνια του 2015 είχε χαρακτήρα καταρχάς επιμορφωτικό και δημοσίων σχέσεων με τους γενικούς διευθυντές των μεγαλύτερων εταιρειών κρουαζιέρας. Ήταν εξαιρετική τύχη για εμάς, πως παράλληλα με τα Ποσειδώνια, γινόταν το ετήσιο meeting της Διεθνής Ένωσης Εταρειών Κρουαζιέρας (CLIA) όπου όλοι οι διευθύνοντες σύμβουλοι των εταιρειών κρουαζιέρας συναντώνται για να ανταλλάξουν απόψεις για τον κλάδο.
Είχα την τιμή να παρακολουθήσω σαν αντιπρόσωπος της Περιφέρειας όλες τις συζητήσεις γύρω από την κρουαζιέρα και το yachting και να συνομιλήσω με τους εταίρους της CLIA. Μετά

Οι "γυμνοσάλιαγκες" της δημοσιογραφίας!

Γράφει ο Γιάννης Δ. Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Η Είδηση …

Αίσθηση έχει προκαλέσει η ανάλυση του δημοσιογράφου Μπάμπη Παπαδημητρίου στον ΣΚΑΙ ο οποίος εύχεται το ΔΝΤ να κρατήσει σθεναρή αντίσταση απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση και τον κ.Τσίπρα ο οποίος θέτει ως βασική κόκκινη γραμμή στη διαπραγμάτευση εργασιακό και ασφαλιστικό….


Ο σχολιασμός

Δημοσκόπηση κόλαφος για Κυβέρνηση: Διαπραγματεύεται λάθος, κλείνει η ψαλίδα (κάρτες)


Η δημοσκόπηση της Alco που έγινε την Τετάρτη και την Πέμπτη για λογαριασμό του newsit, και τελείωσε πριν την ανακοίνωση της μη πληρωμής της δόσης στο ΔΝΤ,αποκαλύπτει όσα σκέφτονται οι πολίτες την στιγμή που βομβαρδίζονται από πληροφορίες για το μέλλον της χώρας και με την κυβέρνηση να βαδίζει σε τεντωμένο σχοινί.
Οι Έλληνες θέλουν συμφωνία, θέλουν η χώρα να παραμείνει στο ευρώ ακόμα κι αν αυτό έχει κόστος, εμφανίζονται διχασμένοι στο ενδεχόμενο εκλογών, με πλειοψηφία εκείνους που δεν τις επιθυμούν και διψούν για την επίτευξη συμφωνίας.
Πιο αναλυτικά:

ΚΙ Η ΥΠΟΥΡΓΑΡΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ! «Συναγερμός» για τα φάρμακα - Δείτε αναλυτικά τις ελλείψεις


«Εξαφανισμένα» από τα ράφια των φαρμακείων είναι, μεταξύ άλλων, από απλά αντιβιοτικά έως αντιθρομβωτικά και κορτιζονούχες αλοιφές και κολλύρια για το γλαύκωμα μέχρι εμβόλια

Σοβαρές ελλείψεις φαρμάκων καταγράφονται μέσω του νέου συστήματος παρακολούθησης επάρκειας φαρμάκων και εντοπισμού ελλείψεων που έχει τεθεί σε λειτουργία από το υπουργείο Υγείας, τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) και τους φαρμακευτικούς συλλόγους της χώρας.

Σύμφωνα με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αθήνας (ΦΣΑ) έως και την Τετάρτη 3 Ιουνίου 21 σκευάσματα -από απλά αντιβιοτικά έως αντιθρομβωτικά και κορτιζονούχες αλοιφές και κολλύρια για το γλαύκωμα μέχρι εμβόλια- ήταν «εξαφανισμένα» από τα ράφια των φαρμακείων. Τέσσερα φάρμακα δηλώνεται ότι εισάγονται μέσω του ΙΦΕΤ, για άλλα τέσσερα αναφέρεται ότι βρίσκονται σε πρόσκαιρη έλλειψη ενώ για 17 φάρμακα αναφέρεται ότι έχει διακοπεί η κυκλοφορία τους.

Αναλυτικά, και σύμφωνα με το ΦΣΑ, ο κατάλογος των φαρμάκων έχει ως εξής:

Πέτρος Ραουζαίος… πάντα κοντά στο ποδόσφαιρο

Ο Πέτρος Ραουζαίος μιλά για την απόφασή του να μετέχει στις εκλογές της ΕΠΣ Κυκλάδων, αλλά και το αύριο του τοπικού ποδοσφαίρου.ΑΝ και αρκετά νέος έχει διατελέσει περισσότερα από πέντε χρόνια σε ομάδες της Σύρου και έχει δείξει πως αγαπά το ποδόσφαιρο και ζει…
γι” αυτό. Ο κ. Ραουζαίος θέλει να προσφέρει από το πόστο του Συμβούλου στην Ένωση, καθώς όπως αναφέρει στη συνέντευξη μετά το επιτυχημένο πέρασμα του από τις ομάδες της Σύρου, ήρθε η ώρα να βρεθεί και να βοηθήσει της ΕΠΣ Κυκλάδων.