slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Όταν ο Μιχαλάκης τα έβαζε με το τέρας... από την εξέδρα εννοείται

Χθες μετά την απροκάλυπτη κερδοσκοπία του Σαββατοκύριακου όπου κάποιοι αύξησαν την τιμή της βενζίνης ενόψει απεργίας, δεν τόλμησε να εμφανιστεί στην ΤιΒι και έστειλε τον ΓΓ να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά... Ας θυμηθούμε λοιπόν τι έλεγε ο λαλίστατος Μιχαλάκης (τον Μάρτιο του 2009) όσο ήταν στην εξέδρα της αντιπολίτευσης μιας και τώρα που είναι μέσα στο γήπεδο είναι εξαφανισμένος:

«Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: Ευχαριστώ. Κυρίες και κύριοι, παρακολουθήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα ένα θέατρο παραλόγου γύρω απ’ την προκλητική κερδοσκοπία στην αγορά με πρωταγωνιστή την κυβέρνηση. Το Υπουργείο Ανάπτυξης κάνοντας διαπιστώσεις, σχολιασμούς και επικοινωνιακές επιθέσεις, επιχειρεί δήθεν να τα βάλει με το τέρας της ακρίβειας. Η αλήθεια ωστόσο είναι ότι με επικοινωνιακά παιχνίδια, με στημένες μάχες, το μόνο που καταφέρνει ο Υπουργός Ανάπτυξης είναι να κάνει αντιπολίτευση στον εαυτό του και το κόμμα του. Η πικρή αλήθεια είναι ότι η ακρίβεια είναι εδώ, η κερδοσκοπία επιμένει. Και οι δυο μαζί γονατίζουν τη χτυπημένη πλέον από την ύφεση ελληνική οικογένεια και οικονομία. Ένα πρώτο και βασικό πρόβλημα είναι τα καύσιμα. Σε μια περίοδο γενικευμένης πτώσης των διεθνών τιμών (ΣΣ. ΨΕΜΜΑΤΑ: Τιμή βαρελιού: January 9, 2009 $40.83 --> February 27, 2009 $44.76 --> March 20, 2009 $52.07 δηλ. αύξηση κοντά 30%), η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης στην Ελλάδα αυξάνεται για 7η συνεχή εβδομάδα, σημειώνοντας σωρευτική αύξηση από την αρχή του χρόνου 10,14%, 8,2 λεπτά το λίτρο
Προσέξτε: ΑΥΞΗΣΗ 8,2 λεπτά ισούται με αύξηση 10,14%...

άρα η τιμή ήταν γύρω στα λεπτά και μετά από αύξηση των διεθνών τιμών πετρελαίου πήγε στα 88 λεπτά ή 0,88 ευρώ

Τώρα ο Μιχαλάκης τι έχει να πει που η αμόλυβδη κάνει 1,50 ευρώ;

Αντίθετα όποιοι έχουν καθαρή τη φωλιά τους βγαίνουν και θυμίζουν στον Μιχαλάκη τα χάλια του. Διαβάστε την ανακοίνωση του Χατζηδάκη για να θυμηθείτε:
«Επί πρωθυπουργίας Καραμανλή η Ελλάδα είχε την ένατη φτηνότερη βενζίνη ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με την σημερινή κυβέρνηση του μνημονίου η Ελλάδα διαθέτει την πιο ακριβή βενζίνη ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αφού πέτυχε τον διπλασιασμό της τιμής της βενζίνης μέσα σε 11μηνες η κυβέρνηση του μνημονίου αποφάσισε, με τις τιμές στα ύψη, να βάλει πλαφόν στις τιμές των καυσίμων για να αντιμετωπιστούν και να αποφευχθούν τα φαινόμενα αισχροκέρδειας που παρατηρήθηκαν.»
Δείτε και τα στοιχεία:

ΕΞΕΧΟΝ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΦΑΓΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ (ΜΕ ΤΟ ΠΗΛΙΝΟ ΚΕΣΕΔΑΚΙ ΜΑΖΙ)

Τον γιαούρτωσαν κανονικά τον Πραγματικό Ογκόλιθο

τον αλλά τα ξεφτιλισμένα ΜΜΕ το κρύβουν!!!!!

Αλήθεια γιατί δεν είδαμε σε διαρροές, παραπολιτικά και λοιπές μόνιμες πηγές διαρροών αυτή την ειδησάρα; Ποιά είναι η είδηση;
Βασικό στέλεχος της κυβέρνησης, ημέρα Δευτέρα και ώρα 7.15 το πρωΐ στο Κολωνάκι κατηφορίζει με την προσωπική του συνοδεία 3 ανδρών από την πλατεία ώστε να φτάσει στο αυτοκίνητο και να πάει στο μέγαρο Μαξίμου. Μιλάμε τώρα για

μία ελάχιστη απόσταση αλλά λόγω ελλιπούς φυσικής κατάστασης, το πολύτιμο στέλεχος πηγαίνει με τη λιμουζίνα, σεμνά και ταπεινά!
Φτάνοντας λοιπόν στην οδό Κουμπάρη, παρά την ώρα και την συνοδεία, μία έκπληξη περίμενε τον επιφανή άνδρα. Μόλις λίγα βήματα πριν την πόρτα του αυτοκινήτου του...
Ένα γιαούρτι πρόβειο (αφού εκτοξεύθηκε μαζί με το πήλινο) βρήκε τον πολιτικό (δεν ήθελε και..... ειδικό στο σημάδι, πιστέψτε μας). Ένας αγανακτισμένος πολίτης, εκτόξευσε το γιαούρτι με το πήλινο μαζί εις βάρος του μέλους της εθνοσωτηρίου κυβερνήσεως, κέντρο Κολωνάκι, χωρίς να υπολογίσει τίποτα. Τον πέτυχε "από ψηλά". Οι άνδρες της ασφαλείας κοίταζαν έκπληκτοι τα μπαλκόνια των γύρω πολυκατοικιών και ο συνήθως "βαρύμαγκας" μετά το πρώτο σοκ έσπευσε εντός του οχήματος για να γλιτώσει τυχόν επιδόρπιο...

Χρόνια πολλά Πρόεδρε της καρδιάς μας

Tα 54 του χρόνια έκλεισε σήμερα ο Κώστας Καραμανλής


Στα 55 μπήκε ο πρώην Πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής σήμερα.
Ο Κώστας Καραμανλής γεννήθηκε στην Αθήνα στις 14 Σεπτεμβρίου 1956.

"Πόρτα" Παπαϊωάννου σε Παπανδρέου για τη θέση του Γραμματέα Κ.Ο ΠΑΣΟΚ!

"Πόρτα" στον Γιώργο Παπανδρέου έδωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιλτιάδης Παπαϊωάννου για την θέση του Γραμματέα της Κοινοβουλευτίκής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Μάλιστα μιλώντας στο real fm ο κ. Παπαϊωάννου εξέφρασε την ενόχλησή του γιατί η απόφαση του πρωθυπουργού να τον τοποθετήσει σε αυτή την κομματική θέση ανακοινώθηκε χωρίς ο ίδιος προηγουμένως να έχει ενημερωθεί... "Μίλησα, όμως με τον πρόεδρο και δεν έχει πρόβλημα" πρόσθεσε ο πρώην υπουργός.

Ο κ. Παπαϊωάννου, μάλιστα, έδωσε και ιδεολογική χροιά σε αυτήν του την απόφαση. "Μου είναι δύσκολο να υπερασπίζομαι κάποιες πολιτικές και αποφάσεις, που μπορεί να μην είμαι σύμφωνος, απο τη στιγμή που δεν θα συμμετείχα στην διαμόρφωσή τους!" δήλωσε.

Παράλληλα, ο κ. Παπαϊωάννου τόνισε ότι μετέφερε στον πρωθυπουργό ότι προτιμά την θέση του προέδρου της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, που είναι τώρα!

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΕΝΩΣΗΣ

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΛΕΠΑΛΗΛΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΕΝΩΣΗΣ ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΟΥ ΤΑΡΑΖΕΙ ΤΑ ΝΕΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΗΖΗΤΗΘΕΙ .ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΓΚΥΡΟΤΑΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΡΘΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΑΞΟΥ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΛΙΑΝΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ,Ο ΚΥΡΙΟΣ ΛΙΑΝΟΣ ΘΑ ΣΥΣΚΕΥΘΕΙ ΜΕ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΑΡΑΚΗ..ΑΥΤ ΜΕΧΡΙ ΝΕΩΤΕΡΑΣ,...............

Ούτε μια συγνώμη δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να ζητήσει!

 

του Κώστα Ροδινού

Θα έπρεπε να  διαθέτει κανείς  ανεξάντλητα  αποθέματα υπομονής για να παρακολουθήσει τη συνέντευξη του πρωθυπουργού και να μην εξοργιστεί. Ακόμα και ο Ιώβ, αν τον έβλεπε,  θα αγανακτούσε!

Ξεκίνησε τη συνέντευξή  του με μια αναφορά στο έργο που …επετέλεσε «η κυβέρνησή του σε 11 μήνες». Και δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να ζητήσει μια συγνώμη από τον ελληνικό λαό,  που πέρυσι τέτοιο καιρό,  τον κοροϊδεψε ξεδιάντροπα  προκειμένου να υφαρπάξει την ψήφο του.

Ακόμα δεν το πιστεύουμε

Σ' ένα  έχει δίκιο ο  κ. Παπανδρέου:  πραγματικά μας είναι αδύνατον  να πιστέψουμε αυτά που έκανε η  «Κυβέρνηση  των 11 μηνών»;

-Είχε δεσμευτεί ότι όχι μόνο δεν θα παγώσει τους μισθούς (όπως έλεγε εκείνος ο …ανάλγητος  Καραμανλής),  αλλά θα δώσει αυξήσεις σε  μισθούς και τις συντάξεις πάνω από τον πληθωρισμό! Αντί αυξήσεων είδαμε περικοπές μισθών και συντάξεων!

-Είχε δεσμευτεί ότι θα προστατέψει το εισόδημα των νοικοκυριών. Ο πληθωρισμός από 0.5% έφτασε στο 5.5%, μέσα σε 8 μήνες!

-Είχε παραλάβει την τιμή της αμόλυβδης κάτω από ένα ευρώ το λίτρο και την έφτασε στο 1.5 ευρώ!

-Είχε δεσμευτεί ότι όχι μόνο δεν θα αυξήσει το  ΦΠΑ, αλλά πως στις προθέσεις του ήταν να τον μειώσει κιόλας! Αντί αυτού ο ΦΠΑ έφτασε στο 23% από το 21% που τον παρέλαβε!

-Είχε δεσμευτεί ότι θα καταπολεμήσει την ανεργία! Όχι μόνο δεν την μείωσε, αλλά την αύξησε στο 13% και σύμφωνα με την αγορά στο 20%

( Σύμφωνα με έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ  το δεύτερο εξάμηνο του 2010 θα απολυθούν 120.000 εργαζόμενοι στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αν προστεθούν και οι 88.000 απολύσεις που σημειώθηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2010 στον κλάδο, τότε συνολικά το 2010 θα βρεθούν στο δρόμο τουλάχιστον 200.000 εργαζόμενοι! Εφιαλτικά είναι τα στοιχεία και για τον επόμενο χρόνο,  αφού μέχρι το τέλος του 2011 εκτιμάται  ότι θα βάλουν «λουκέτο» 175.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις (μία στις πέντε) και θα χαθούν περίπου 305.000 θέσεις απασχόλησης!)

-Είχε δεσμευτεί ότι θα …επαναφέρει την οικονομία στο δρόμο της ανάπτυξης και  μας οδήγησε σε στασιμοπληθωρισμό!!

-Είχε δεσμευτεί ότι θα …αποκαταστήσει την αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό! Παρέλαβε τα περίφημα spreads  δανεισμού κάτω από τις 200 μονάδες βάσης και τα έφτασε στις 1000!

-Είχε δεσμευτεί ότι ΔΕΝ θα αυξήσει τα όρια συνταξιοδότησης, ΔΕΝ θα μειώσει τις συντάξεις, ΔΕΝ θα αυξήσει τις εισφορές. Εκανε το ακριβώς αντίθετο!

-Παρέλαβε μια κυρίαρχη χώρα και την υποδούλωσε,  άγνωστο με ποιους όρους και για πόσο χρονικό διάστημα, στις επιταγές της γνωστής τροϊκας

Μα η κατάσταση ήταν χειρότερη , απ' ότι  υπολόγιζε, μας είπε. Αν ενθυμούμαι καλώς, ο κ. Προβόπουλος μας διαβεβαίωσε (και ουδέποτε διαψεύστηκε) ό,τι ο κ. Παπανδρέου γνώριζε ήδη από το Καλοκαίρι του 2009, την πραγματική κατάσταση της οικονομίας! Αρα, όταν μοίραζε αφειδώς τις υποσχέσεις του, ήξερε ότι ήταν ανέφικτες! Και κάτι ακόμα, που επιμελώς θέλουν να ξεχνάνε. Η οικονομία μας κατέρρευσε το τρίτο τρίμηνο του 2009, όταν Πρωθυπουργός ήταν ο κ. Παπανδρέου και επι ένα τρίμηνο όχι μόνο δεν πήρε ούτε ένα μέτρο, αλλά ακύρωσε και εκείνα  που είχε ανακοινώσει η προηγούμενη κυβέρνηση.

Ναι αλλά είχαμε opengov και διαφάνεια

Βέβαια, μπορεί στην οικονομία να μην τα πήγε καλά, η κυβέρνηση των «11 μηνών», αλλά έκανε άλλες θεσμικές μεταβολές.

-Είχε δεσμευτεί ο κ. Παπανδρέου, ότι θα στελεχώσει το δημόσιο με αξιοκρατικά κριτήρια και χιλιάδες νέοι και επιστήμονες, μπήκαν στη διαδικασία να στείλουν βιογραφικά. Μπορεί να μας απαντήσει πόσοι τοποθετήθηκαν  με βάση τα βιογραφικά και πόσοι είναι κομματικά στελέχη;

-Είχε υποσχεθεί διαφάνεια. Μπορεί να μας απαντήσει πόσο κοστίζουν στον ελληνικό λαό όλοι αυτοί οι πολυπληθείς σύμβουλοι του εσωτερικού και του …εξωτερικού;

-Είχε δεσμευτεί ο κ. Παπανδρέου ότι θα καταπολεμήσει τη διαφθορά και τις μίζες. Ακόμα περιμένουμε να απαντήσει για το σκάνδαλο με το  Τ10. Ποιοι  ήξεραν και επωφελήθηκαν απ' αυτό το πανηγύρι;  Αν είχε συμβεί κάτι τέτοιο από την Κυβέρνηση Καραμανλή, τόσο ο  ίδιος όσο και τα στελέχη του θα είχαν ανέβει στα …κεραμίδια της Βουλής και θα ζητούσαν την παραίτηση της Κυβέρνησης. Ενώ τώρα; Ακρα του τάφου σιωπή!

-Τέλος, εκείνα τα  στοιχεία που είχε … «μαγειρέψει»  η κυβέρνηση  Καραμανλή, στάλθηκαν, επιτέλους, στην Eurostat, γιατί, αν ενθυμούμαι καλώς, ακόμα τα περιμένουν!

Και ο κ. Παπακωνσταντίνου απάντησε ποτέ στις γραπτές καταγγελίες του κ. Κοντοπυράκη ότι  «επεξεργάστηκε» τα στοιχεία του ελλείμματος, κοινώς τα «πείραξε»;

Και άλλες υποσχέσεις του αέρα

Είχε δεσμευτεί ο κ. Παπανδρέου να επανακρατικοποιήσει τον ΟΤΕ και την Ολυμπιακή.  Ζήτησε συγνώμη που αθέτησε την υπόσχεσή του;

Είχε δεσμευτεί να ακυρώσει την σύμβαση της COSCO  με τον ΟΛΠ για την οποία κατακεραύνωνε τον Καραμανλή  ότι  «ξεπούλησε δημόσια περιουσία». Ζήτησε συγνώμη που κοροίδεψε  τον κόσμο;

-Είχε δεσμευτεί ότι θα σχηματίσει μια ολιγομελή και ευέλικτη κυβέρνηση. Μπορεί να μας απαντήσει πόσο κοστίζει στον ελληνικό λαό, η πολυπλυθέστερη κυβέρνηση των τελευταίων ετών;

-Κατηγορούσε τον  Καραμανλή που «είχε λεφτά για τις Τράπεζες, αλλά δεν είχε για τον λαό». Μπορεί να μας απαντήσει γιατί συνεχίζει να δίνει λεφτά στις τράπεζες, ενώ δεν πήρε πίσω εκείνα που έδωσε η  …ανίκανη κυβέρνηση του Καραμανλή;

Σ' αυτά δεν απάντησε ο κ. Παπανδρέου. Εχει όμως ένα δίκιο, αφού δεν τον ρώτησε κανένας!

Τα δύσκολα έρχονται

Δυστυχώς η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου άρχισε στραβά και συνεχίζει χειρότερα.  Δεν ξέρω αν ο ίδιος ναρκισσεύεται με τους επαίνους των Γερμανών που τον θεωρούν  άνθρωπό τους (για φανταστείτε να λεγόταν κάτι τέτοιο για τον «κουρασμένο Καραμανλή») ή με τη παραφιλολογία που αναπτύσσεται ό,τι λογαριάζεται για υποψήφιος Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ. Ένα είναι βέβαιο. Η κυβερνητική του θητεία είναι καταστροφική για την Ελλάδα και τους Ελληνες. Για τους κερδοσκόπους δεν είμαι βέβαιος!

Με τέτοιο …πλούσιο έργο, δυστυχώς δεν μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον. Το θεωρώ αδύνατον να εξασφαλίσουν την επόμενη δόση του δανείου, χωρίς τη λήψη νέων μέτρων. Και ο προϋπολογισμός δεν κλείνει με την υστέρηση που σημειώνεται  στα έσοδα. Παρά τις διαβεβαιώσεις του κ. Παπανδρέου (δεν νομίζω να τις πήρε και κανένας στα σοβαρά) τα νέα μέτρα είναι καθ΄ οδόν.  Απλώς αναζητούν το κατάλληλο timing   και την φόρμουλα για να μας τα ανακοινώσουν. Όμως και τα νέα  μέτρα  θα επιδεινώσουν την κρίση γιατί κινούνται σε λάθος κατεύθυνση.  Η οικονομική τους πολιτική  χαράσσεται σε κινούμενη άμμο.

Με αυτά τα δεδομένα, αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα η άνοδος του κ. Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη.  Η  αποδόμηση «της κυβέρνησης των 11 μηνών» είναι εύκολο έργο. Η παρουσίαση μιας πειστικής εναλλακτικής πρότασης είναι το στοίχημα, που έχει καθήκον να κερδίσει.

Από Factorx

Με ταχύτατους ρυθμούς προχωρά η οργάνωση του κόμματος D.E.B.

Με ταχύτατους ρυθμούς προχωρά η οργάνωση και η εξάπλωση των γραφείων του κόμματος των «τουρκόφωνων» μουσουλμάνων της Θράκης D.E.B, το οποίο είχε ιδρυθεί από τον Δρ. Σαδίκ Αχμέτ πριν από δύο δεκαετίες περίπου και είχε αναστείλει τη λειτουργία του μετά τον θάνατο του ιδρυτή του.


Τα νέα του γραφεία του κόμματος άνοιξαν στα Τενεκετζίδικα σε κεντρικό μέρος της Κομοτηνής, ενώ στελέχη του κόμματος προσπαθούν να ανοίξουν νέα γραφεία στην Ξάνθη και στην Φιλλύρα. Η ίδρυση του νέου κόμματος εκτιμάται ότι πρόκειται να αναταράξει τα πολιτικά πράγματα στην περιοχή και να ανατρέψει τις υπάρχουσες πολιτικές ισορροπίες.


Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι ιδρυτές του νέου κόμματος φαίνεται να διαθέτουν την οικονομική βάση για να ανταπεξέλθουν στα πρώτα έξοδα δημιουργίας της απαραίτητης υποδομής που χρειάζεται το νέο κόμμα.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ετοιμάζουν προβοκάτσια κατά Σαμαρά στη ΔΕΘ

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες του Αntinews, ετοιμάζεται προβοκάτσια κατά του Αντώνη Σαμαρά στην διάρκεια της παρουσίας του στην ΔΕΘ.

Η κυβέρνηση του Μνημονίου και τα εξαπτέρυγα της είναι ιδιαίτερα ενοχλημένοι από το επεισόδιο με το παπούτσι, που εκσφενδονίσθηκε κατά του Πρωθυπουργού για «καλωσόρισμα» στη Θεσσαλονίκη, αλλά και τις συνεχείς αποδοκιμασίες ανά την Ελλάδα των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, κυβερνητικών στελεχών και εν γένει των υποστηρικτών του Μνημονίου. Κάποιοι κύκλοι φαίνεται λοιπόν ότι επιθυμούν να δημιουργήσουν έναν στημένο «συμψηφισμό».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ  Αntinews


Γιάννης Βρούτσης :Οι εργαζόμενοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι και οι άνεργοι μετά την ομιλία του Πρωθυπουργού στην 75η Δ.Ε.Θ., είναι περισσότερο ανήσυχοι, περισσότερο τρομαγμένοι.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ndpress@nd.gr

 

Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου  2010

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ          

 

      

Ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, με αφορμή την ομιλία του Πρωθυπουργού στη 75η Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Οι εργαζόμενοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι και οι άνεργοι της χώρας μας, μετά την ομιλία του Πρωθυπουργού στην 75η Δ.Ε.Θ., είναι περισσότερο ανήσυχοι, περισσότερο τρομαγμένοι.

Άκουσαν ότι το Μνημόνιο θα εφαρμοστεί απαρέγκλιτα, δηλαδή ότι όλες οι επώδυνες ρυθμίσεις θα συνεχιστούν.

Η Ανάπτυξη, η αύξηση της Απασχόλησης, οι αναγκαίες κοινωνικές παροχές, παραπέμπονται στις καλένδες. Οι σημερινοί 600.000 άνεργοι της χώρας μας και αυτοί που προστίθενται καθημερινά, βεβαιώθηκαν πλέον ότι τον επόμενο χρόνο, σύμφωνα με τις επιταγές του Μνημονίου, θα περικοπούν κατά 500 εκατ. € τα επιδόματα Ανεργίας.

Την ώρα, δηλαδή, που ο αριθμός των ανέργων διογκώνεται με γεωμετρική πρόοδο και η ανάγκη για επιδότηση της ανεργίας αυξάνει, θα περικοπεί το 40% των πόρων που αντιστοιχεί στην επιδότηση των σημερινών ανέργων. Με άλλα λόγια 4 στους 10 άνεργους, την επόμενη χρονιά, δεν θα επιδοτηθούν.

Η εξαγγελία των Προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, με αόριστο περιεχόμενο και χωρίς στόχευση, δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα. Προγράμματα στήριξης της Απασχόλησης, τα οποία βασίζονται στο συμψηφισμό οφειλών του ΙΚΑ προς τον ΟΑΕΔ με ασφαλιστικές εισφορές, δημιουργούν ταμειακά ελλείμματα, μια ακόμη "μαύρη τρύπα" στα έσοδα του ΙΚΑ. Προαναγγέλλουν, ουσιαστικά, μια "επιπλέον μελλοντική περικοπή συντάξεων".

Η στήριξη της απασχόλησης, δεν είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί με "αέρα". Απαιτούνται άμεσα στοχευμένες δράσεις στήριξης της απασχόλησης και ενίσχυσης των προσλήψεων, κατά κλάδο και κατά Περιφέρεια, έτσι ώστε να έχουμε αποτελέσματα. Δηλαδή, συγκράτηση των απολύσεων και αύξηση των προσλήψεων.

Αντί, λοιπόν, ο Πρωθυπουργός να ανακοινώσει συγκεκριμένα μέτρα για τη ενίσχυση της απασχόλησης, τη μείωση της ανεργίας και την στήριξη των αδύναμων, ζήτησε την περαιτέρω ανοχή τους – μέχρι το 2013 – χωρίς να δώσει καθαρή εικόνα για το μέλλον. Ουσιαστικά, ζήτησε «λευκή επιταγή» για περαιτέρω θυσίες, χωρίς ελπίδα και προοπτική.

Στο μεταξύ: 

Ο Αναπτυξιακός Νόμος καθυστερεί, η εφαρμογή του ακόμη περισσότερο

Οι πόροι του ΕΣΠΑ "λιμνάζουν".

Οι επενδύσεις είναι ανύπαρκτες.

Η ύφεση "βαθαίνει".

Ο πρωτόγνωρος πληθωρισμός εξανεμίζει τα πενιχρά πλέον εισοδήματα των νοικοκυριών.

Οι συντάξεις "μειώθηκαν" και "παγώνουν".

Είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξει Κοινωνική Αλληλεγγύη για αυτούς που δέχονται τις μεγαλύτερες επιπτώσεις του Μνημονίου (άνεργοι, χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι), πρέπει να εξαιρεθούν από τα βάρη του.

Συμμαχία για το μέλλον, χωρίς Μνημόνιο. Με Ανάπτυξη, Απασχόληση και Κοινωνική Συνοχή».  

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

H ΦΙΛΟΖΩΪΚΗ ΝΑΞΟΥ

ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ Ελληνικό Ταμείο Μέριμνας Ζώων

το Ίδρυμα Μπριζίτ Μπαρντό

και την κρατική κτηνίατρο κ. Σοφία Σκυλάκη

ΚΑΛΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ

16 Σεπτεμβρίου - 11:30-16:30 Αγκίδια- Εγγαρές-μελανεσ

17 Σεπτεμβρίου – 09:30-15:30 Τυροκομείο

18 Σεπτεμβρίου - 09:30-15:30 Βίβλος-μελανεσ

19 Σεπτεμβρίου – 09:30-15:30 Φιλώτι- Κόρωνος

Θα προσφέρουν στα ζώα του νησιού (άλογα, μουλάρια, και γαϊδάρους) δωρεάν οδοντιατρική φροντίδα και θα περιποιηθούν τα πέταλά τους.
Θα πραγματοποιήσουν εξετάσεις στα ζώα και θα δώσουν χρήσιμες συμβουλές στους ιδιοκτήτες τους για τις ιατρικές ανάγκες
των ζώων τους.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με το τοπικό διαμέρισμά σας ή την Κρατική Κτηνιατρική Υπηρεσία του νησιού

Τηλ. 22850-22396 και 22850-24711 κα. Σ. Σκυλάκη.


Ευχαριστουμε τη “Δημοτική Δράση” για τη στήριξη της

Αποκάλεσε “γραφείο Τύπου” δημοσιογράφο του Mega

Χαμός. Ο Καψής αναψοκοκκίνισε, έτοιμος για εγκεφαλικό.

Ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών, Άγγελος Τούντας, του μίλησε στον ίδιο ακριβώς τόνο που μίλαγε κι αυτός.
ΤΟΥΝΤAΣ. -Θα μ' αφήσεις να μιλήσω;
ΚΑΨHΣ. -Να ρωτήσω.
ΤΟΥΝΤAΣ. -Δε θέλεις να μιλήσω.
ΚΑΨΗΣ. -Να μην κάνω ερώτηση;
ΤΟΥΝΤΑΣ. -Δε κάνεις ερωτήσεις, κάνεις…σχόλια. Γραφείο Τύπου είσαι.

ΤΡΕΜΗ. -Δε αφήνετε να σας ρωτήσουμε.

ΤΟΥΝΤΑΣ. -Κάντε μου τη χάρη.

ΤΡ. -Εσείς κάντε μου τη χάρη.

Άρχισαν να πετούν παπούτσια και οι βενζινοπώλες…

http://nonews-news.blogspot.com/

http://www.antinews.gr/?p=61706http://www.antinews.gr/?p=61706

Έστω και με καθυστέρηση 5ημερων μας ήρθε η επιστολή απάντηση Στράτου Ε. Φουτάκογλου

Συγγνώμη αλλά δεν επρόκειτο για επιλεκτική ενημέρωση, απλώς το έστειλα μόνο στο blog, naxos fun επειδή την στιγμή που το έστειλα, είχε ήδη δημοσιεύσει την επιστολή - απάντηση Μαράκη. Η επιλεκτική μη δημοσίευση μέχρι τώρα γίνεται από την εφημερίδα ΚΥΚΛΑΔΙΚΗ για άγνωστους λόγους. Ελπίζω να τηρήσει τους όρους της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και να το δημοσιεύσει.
Νάξος 9-9-2010

Αντί απάντησης στην επιστολή του κ. Μαράκη της 8-9-2010

Τα μυθεύματα και η λάσπη που επιστράτευσε ο συντάκτης της επιστολής του κ. Μαράκη χαρακτηρίζουν το….



ποιόν του πολιτικού τους λόγου, την πολιτική αγωγή και το ήθος τους για τα οποία είναι οι μόνοι αναρμόδιοι αξιολογητές. Οι χαρακτηρισμοί επίσης στους οποίους επιδίδονται έχουν ανασυρθεί από την δική τους πολιτική ταυτότητα η οποία είναι το επιστέγασμα της πολιτικής τους διαδρομής γιαυτό και τους επιστρέφω τόσο στον γράφοντα όσο και στον υπογράφοντα.
Μόνη τους δικαιολογία σε όλα τα παραπάνω είναι ότι έχασαν πλέον την ψυχραιμία τους.
Τέλος συμφωνώ μαζί τους ότι η κοινωνία θα επιλέξει τον κατάλληλο Δήμαρχο της στις 7 του Νοέμβρη.
Τους συνιστώ όμως να μην βιάζονται να κάνουν προβλέψεις.

Στίς δήθεν απαντήσεις που επιχειρούν στην ανοικτή επιστολή μου που δημοσιεύτηκε στο ΒΗΜΑ της Νάξου (Φ.79/26-8-2010), παρακαλώ να δημοσιεύσετε ως ανταπάντηση την αρχική μου επιστολή την οποία σας παραθέτω.
Του Στράτου Ε. Φουτάκογλου
(ανοικτή επιστολή στο Νίκο Μαράκη)
Αγαπητέ φίλε Νίκο,
Διάβασα τη συνέντευξη σου στην εφημερίδα ΚΥΚΛΑΔΙΚΗ της φ.3209 με τίτλο «Με πολεμάνε οι “παρέες” και η “οικογένειά” μου και όχι το παραδίπλα χωριό». Με συμπληρωματική διευκρινιστική επιστολή σου ξεκαθαρίζεις ότι με τον όρο «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ» αναφέρεσαι «μόνο στην «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ» του κυβερνώντος κόμματος στη Νάξο» και σε κάποιο σημείο αναφέρεις «Εκείνο που επαναλαμβάνω είναι ότι η στήριξη και υποστήριξη της τοπικής οργάνωσης ανήκει στη σφαίρα του αυτονόητου..».
Αλήθεια φίλε Νικόλα τώρα ανακάλυψες την «Οικογένειά» σου και την Τοπική Οργάνωση; Δυόμιση χρόνια τώρα ποια ήταν η στάση σου απέναντι στον γραμματέα και τα «προβεβλημένα» στελέχη της; Εσύ πόσο ανταποκρίθηκες στις ελάχιστες υποχρεώσεις σου απέναντί τους, ακόμη και όταν σε καλούσαν να το κάνεις;
Αυτή την τοπική οργάνωση και τα «προβεβλημένα» στελέχη, ποιοι τους ρώτησαν όταν εξελισσόταν η διαδικασία επιλογής υποψηφίου;
Σε άλλη συνέντευξη σου από αυτές που συχνά διαβάσουμε στην ίδια εφημερίδα (ΚΥΚΛΑΔΙΚΗ) αναφέρεις ότι ζητάς συγγνώμη από όσους αδίκησες. Έτσι με μια γενική και αόριστη «συγγνώμη» καθαρίζεις!!
Γιατί φίλε Νικόλα δεν ζήτησες συγγνώμη από τον προκάτοχό σου Δήμαρχο Βασίλη Κόκοτα που σε πήρε από την αφάνεια και από ένα ασήμαντο πολίτη της Νάξου σε ανέδειξε σε αυτό που είσαι σήμερα, ορίζοντάς σε επί δώδεκα χρόνια Αντιδήμαρχο και Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου; Ακόμη και την πρώτη τετραετία (’90-’94) που δεν είχες εκλεγεί σου επέτρεψε να λειτουργείς ως δημοτικός σύμβουλος και να αδράξεις την ευκαιρία για την συνέχεια. Τώρα εσύ αντί να τον ευγνωμονείς τον κάλεσες να παλέψετε στην «παλαίστρα» και μιλάς συνέχεια για έναν ανοικοκύρευτο Δήμο που σου παρέδωσε!! Αλήθεια τι λέει ο Γιώργος Καραμανής γιαυτό;
Γιατί φίλε Νικόλα δεν ζήτησες συγγνώμη από τον Κώστα Λατίνα τον οποίο αγνόησες και ποτέ δεν τίμησες ως πρώην Δήμαρχο που προσέφερε σημαντικές υπηρεσίες στον τόπο; Πότε αναφέρθηκες στο σπουδαίο έργο που έγινε στη Νάξο στη δεκαετία του ’80;
Γιατί φίλε Νικόλα δεν ζήτησες συγγνώμη από τον Γερμανό στον οποίο υποσχέθηκες στήριξη στις πρόσφατες εκλογές; Αλλά εσύ δεν μπήκες στο κόπο ούτε το κατώφλι του εκλογικού του κέντρου να περάσεις ενώ την ίδια περίοδο συνόδευες επιδεικτικά άλλους υποψήφιους. Μήπως Νικόλα το ψέμα, σου έχει γίνει συνήθεια;
Μήπως ζήτησες ποτέ συγγνώμη από τους Περιφερειάρχες του ΠΑΣΟΚ (Μπρακατσούλα, Γιωτάκη, Σαλτούρο, Σημαντώνη) τους οποίους υποτίμησες όταν έκρινες ότι «ο καλύτερος Περιφερειάρχης που πέρασε από το Νότιο Αιγαίο ήταν ο κ. Κόκκινος»;
Ποια ήταν Νικόλα η συμπεριφορά σου απέναντι στους συναδέλφους στο Δημοτικό Συμβούλιο: το Νίκο Κάβουρα, τον Αποστόλη Κλουβάτο, τον Γιάννη Ποσάντζη, το Δημήτρη Καλογείτονα, το Βαγγέλη Γαλατερό και άλλους οι οποίοι σε έκριναν ακατάλληλο να συνεχίσεις; Μήπως Νικόλα δεν φταίει τελικά τίποτα από την συμπεριφορά σου απέναντί τους, αλλά επειδή σε γνώρισαν καλά έκριναν ότι τελικά δεν κάνεις για Δήμαρχος; Μήπως Νικόλα το ίδιο κρίνουν και οι άλλοι (πλην ενός) του συνδυασμού Νέα Πορεία οι οποίοι σε στήριξαν στο δεύτερο γύρο για να εκλεγείς Δήμαρχος; Μήπως το ίδιο έκριναν και τα στελέχη του κινήματος που θητεύουν ή έχουν θητεύσει σε θέσεις Γραμματέα ή μέλους Σ.Ε. της Τοπικής Οργάνωσης ή του Επαρχιακού Γραφείου όπως ο Βαγγέλης Κουκουζής, ο Νίκος Σέργης, ο Θανάσης Καραβίας, ο Γιώργος Πιταράς, η Κυριακή Καπούνη, ο Γιώργος Λεόντιος, ο Νικόλας Βασιλάκης και τόσοι άλλοι;
Το ίδιο Νίκο είναι αυτό που κάνει τα δεκάδες μέλη του ΠΑΣΟΚ αλλά και τους εκατοντάδες πολίτες της Νάξου να κρίνουν ότι δεν μπορεί η Νάξο να πορευτεί στη νέα εποχή με το υπερδιογκωμένο Καλλικρατικό Δήμο με εσένα Δήμαρχο. Αν τα είχες καταφέρει Νικόλα δεν θα γινόταν σήμερα σκοτωμός υποψηφιοτήτων αλλά με πολύ περίσκεψη ο καθένας θα κατέληγε να επιχειρήσει κάτι τέτοιο. Ας δούμε στη Σύρο όπου ο επιτυχημένος Γιάννης Δεκαβάλας μετά από πέντε θητείες δεν έχει αντίπαλο να τον αντιμετωπίσει. Εμείς εδώ στη Νάξο δεν τολμούμε να συγκριθούμε ούτε με τη Σύρο, ούτε με την Πάρο, ούτε με τη Μύκονο, ούτε με την Σαντορίνη, ούτε ακόμα ακόμα και με την Ίο, τη Σίφνο ή την Αμοργό. Και σαν να μην έφταναν προσθέτουν και τα νησιά των Μικρών Κυκλάδων στη Νάξο λες και θέλουν να τα τιμωρήσουν!!
Μην αναζητάς Νικόλα τον οίκτο της κοινωνίας γιατί όπως λες σε «πολεμούν» οι κακές παρέες. Αλλά κάνε την αυτοκριτική σου και αφουγκράσου την κοινωνία την οποία λες ότι ξέρεις να ακούς και τότε θα δεις την αλήθεια. Θα δεις τελικά ότι ο Βασιλιάς είναι γυμνός.!!!

«Συντροφικά»
Στράτος Ε. Φουτάκογλου
Μέλος Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων

Πρώτη Συνεδρίαση Επιτροπής Νέας Γενιάς ΟΝΑΣ για την περίοδο 2010-2011

Επιτροπή Νέας Γενιάς της ΟΝΑΣ μετά την επιτυχή πορεία της κατά τους πρώτους μήνες λειτουργίας της, καλεί την Νέα Γενιά της Νάξου στην πρώτη συνάντηση- συζήτηση για την νέα περίοδο 2010-2011.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην έδρα του Συλλόγου Τριποδιωτών Νάξου, οδός Μάρνης 33 Αθήνα, την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010 και ώρα 8:00μμ.

Τα θέματα της συζήτησης θα είναι τα εξής:

1)Αποτίμηση Καλοκαιρινών Δραστηριοτήτων
2)Διεξαγωγή Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου-εισήγηση της ομάδας που έχει αναλάβει την υλοποίηση
3)Υποδοχή νέων φοιτητών από την Νάξο στα Πανεπιστήμια της Αττικής-Οργάνωση ομάδων ανά Πανεπιστήμιο
4)Διαδικτυακό ραδιόφωνο και site της ΟΝΑΣ
5)Συζήτηση για τα ζητήματα που αφορούν τους Νέους της Νάξου ανά χωρίο.

Σαφώς και η θεματολογία των θεμάτων προς συζήτηση είναι ανοιχτή, όπως είναι και η φύση λειτουργίας της επιτροπή Νέας Γενιάς.

Η συμμετοχή όλων σε αυτήν την Επιτροπή θα είναι πηγή αναζωογόνησης του Ναξιακού Κινήματος και μοχλός συσπείρωσής του νέων Ναξιωτών που μένουμε στην Αττική.

Εκ της Επιτροπής

Οι ανώτατες τιμές καυσίμων στις Κυκλάδες

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κυκλάδων ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό για την επιβολή πλαφόν, από τους καθ’ ύλην αρμόδιους υπουργούς, ανώτατης τιμής καταναλωτή στα πετρελαιοειδή προϊόντα.
Οι ανώτατες τιμές στον νομό Κυκλάδων διαμορφώνονται ως εξής:

Ζώνη Γ’: Νομός Κυκλάδων
Αμόλυβδη 95 οκτ.: 1,561 ευρώ
S. Αμόλυβδη 100 οκτ.: 1,764 ευρώ
SUPER (LRP): 1,624 ευρώ
Πετρέλαιο κίνησης (DIESEL): 1,322 ευρώ