slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Πώς οργανώθηκε ο πολιτικο-δικαστικός έλεγχος της Δικαιοσύνης

Ξεκινούν αύριο στη Βουλή οι εργασίες της προανακριτικής επιτροπής για το σκάνδαλο Novartis
 
Η Ολομέλεια της Βουλής κατά την ψηφοφορία για τη συγκρότηση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση Novartis

Συνέντευξη στο Business Stories Βρούτσης: 2,6 εκατ. συνταξιούχοι χάνουν έως τρεις συντάξεις από το μόρφωμα Κατρούγκαλου

Ο τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ. μιλάει για τα μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση αλλά θα εφαρμοστούν σταδιακά από τον Δεκέμβριο του 2018, μετά την ολοκλήρωση του τρίτου μνημονίου

«Ολοι οι σημερινοί συνταξιούχοι θα εξισωθούν πλήρως με τους νέους που διαμόρφωσε το ασφαλιστικό μόρφωμα Κατρούγκαλου, το οποίο μάλιστα στην πλήρη εφαρμογή του θα δίνει συντάξεις 40%-50% μικρότερες σε σχέση με εκείνες του 2014», τονίζει ο κ. Γιάννης Βρούτσης, δίνοντας μια νέα οπτική για τα όσα αποφασίστηκαν και ψηφίστηκαν στη Βουλή το 2016, αλλά θα τα βρούμε μπροστά μας τα επόμενα χρόνια, μετά την ολοκλήρωση του τρίτου μνημονίου. 

Διορίστηκε ο γιος Παπαγγελόπουλου στα ΕΛΠΕ, με μισθό 56.000 ευρώ ετησίως

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΟ «ΒΗΜΑ»

O Πάρις Παπαγγελόπουλος, γιος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου προσελήφθη στα Ελληνικά Πετρέλαια (στη Νομική Υπηρεσία) με μεικτές ετήσιες απολαβές 56.000 ευρώ.

Κι αυτό παρότι ο ισολογισμός των ΕΛΠΕ του 2016 εμφάνιζε τον ιλιγγιώδη δανεισμό του 1,78 δις ευρώ.

Η αποκάλυψη έγινε στο Βήμα της Κυριακής, το οποίο αναφέρει χαρακτηριστικά:

Απλή αναλογική στους δήμους και στις περιφέρειες;


Γράφει ο Αλέξανδρος Κριτσίκης, Δικηγόρος
Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε, ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι οι δημοτικοί/περιφερειακοί σύμβουλοι να εκλέγονται με απλή αναλογική από τον Α γύρο των εκλογών, ενώ στο Β γύρο θα προκρίνονται οι επικεφαλής των δύο παρατάξεων, που συγκέντρωσαν την πλειοψηφία, εφόσον κανείς από τους δύο δε συγκέντρωσε το 50%+1 των ψήφων. Αξιοσημείωτο είναι ότι σε μια τέτοια περίπτωση οι αντιδήμαρχοι/αντιπεριφερειάρχες θα μπορούν να προέρχονται από οποιαδήποτε παράταξη.

Με την υπ’ αρ. 86/04.10.2017 διάταξη στο αρχείο η μήνυση του Μ.Μαργαρίτη κατά της Κίνησης "Πολίτες για τα νησιά"



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δικαίωση των «ΠΟΛΙΤΩΝ» & της Πολιτικής
Ήττα Μαργαρίτη & των πρακτικών εκφοβισμού
Η Δημοτική Κίνηση «ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ», από την σύστασή της, ασκεί με συνέπεια και πολιτικά ορθό τρόπο αντιπολίτευση, τόσο με την παρουσία της στις συνεδριάσεις των Οργάνων του Δήμου, όσο και με την τακτική έκδοση δελτίων τύπου, ώστε να ενημερώνονται οι δημότες. Κατά κανόνα η Δημοτική Πλειοψηφία, δεν απαντά, ούτε αντιτάσσει πολιτικά, ουσιαστικά ή νομικά επιχειρήματα στις ανακοινώσεις μας.