slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Συνέντευξη Νίκου Συρμαλένιου στο Κανάλι 1 του Πειραιά

Στη συνέντευξη ο Νίκος Συρμαλένιος μίλησε καταρχήν για την επέτειο 53 χρόνων από την αποφράδα μέρα της 21ης Απριλίου με την ευχή «Ποτέ πια φασισμός». Στη συνέχεια αναφερόμενος στην πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση, τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης του ΕΣΥ, αλλά και την άμεση λήψη ισχυρών οικονομικών υπέρ των επιχειρήσεων, ιδιαίτερα των μικρομεσαίων και των εργαζομένων, τα οποία μέχρι τώρα χαρακτήρισε ανεπαρκή. Ζήτησε η χρήση του οικονομικού αποθέματος (μαξιλάρι) να γίνει με διαφάνεια και όχι εν κρυπτώ, ενώ κατήγγειλε ως κοροϊδία το περίφημο vοucher των 600 ευρώ προς τους επιστήμονες.
Εδώ το ηχητικό απόσπασμα της συνέντευξης:

Δημοπρατείται το σημαντικό έργο του Αγωγού του Βιολογικού της Χάλκης από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

  

Ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες, ένα σημαντικό έργο υποδομής που περίμενε η Χάλκη για 22 χρόνια προχωρά από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας

Στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας και της υποστηρικτικής λειτουργίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου προς τους μικρούς και μεγαλύτερους δήμους των νησιών της που δεν διαθέτουν διαχειριστική και τεχνική επάρκεια και παρά την σοβαρή υποστελέχωση των Τεχνικών Υπηρεσιών, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε χθες, 22 Απριλίου 2020, τους όρους διαγωνισμού για την ανάθεση του έργου του Αγωγού προσαγωγής λυμάτων στις Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας & διάθεσης Λυμάτων (ΕΕΛ) Δήμου Χάλκης, που αποτελεί υποέργο του Βιολογικού στο νησί.  

Ένα σημαντικό έργο που η Χάλκη περίμενε για περισσότερο από δύο δεκαετίες, είναι έτοιμο να δημοπρατηθεί, χάρη στο υψηλό επίπεδο συνεργασίας της Περιφέρειας επί τουλάχιστον δυόμιση χρόνια τόσο με την προηγούμενη δημοτική αρχή, τον κ. Μ. Πατρό, όσο και τον σημερινό Δήμαρχο του νησιού, κ. Ε. Φραγκάκη.

Το θέμα εισηγήθηκε στην Οικονομική Επιτροπή ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζηµάρκος, ο οποίος επισήμανε μεταξύ άλλων:

Τηλεδιάσκεψη Γιώργου Χατζημάρκου και Αντώνη Καμπουράκη με τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη



 Με κοινό σχέδιο για τη διασφάλιση της υγείας και την προετοιμασία της επόμενης μέρας
 Μακρά συνεργασία μέσω τηλεδιάσκεψης είχαν σήμερα το πρωί ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος και ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου και Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης με τον Δημήτρη Φραγκάκη, Γενικό Γραμματέα ΕΟΤ, προκειμένου να υπάρξει συντονισμός δράσεων και πρωτοβουλιών. Με τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας να παραμένει πρωταρχικό μέλημα, εκτενή συζήτηση έγινε για την επανεκκίνηση του παγκόσμιου Τουρισμού και την επόμενη μέρα για την εργασία και την οικονομία στα νησιά της Περιφέρειας του Νοτίου Αιγαίου.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΝΙΚΟΥ ΜΑΝΙΟΥ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ (21/4/2020)

"Στη μαύρη επέτειο του πραξικοπήματος, 53 χρόνια μετά, ο αντιστασιακός Νίκος Μανιός, πρώην βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε Στο Κόκκινο και την Τζούλυ Τσίγκα για εκείνο το ξημέρωμα και τη νύχτα της Χούντας".
Όλη η συνέντευξη: