slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Όλοι στο δρόμο στις 12/2/2012

ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Πρόσκληση σε συζήτηση για θέματα παιδείας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Αγαπητοί γονείς, οι εκπαιδευτικοί της Νάξου
(ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΔΑΣΚΑΛΩΝ-ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΕΛΜΕ ΝΟΤ. ΚΥΚΛΑΔΩΝ)
σας καλούν ΤΕΤΑΡΤΗ 15/02/2012 στις 18:00
στο Αμφιθέατρο του ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΧΩΡΑΣ ΝΑΞΟΥ 
σε ανοιχτή συζήτηση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της Δημόσιας Παιδείας
που προκύπτουν από την κρίση, όπως:

Πες μας τι πίνεις ρε Καρατζαφέρη!

Σε άλλη μια κακόγουστη παράσταση προσέφυγε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, όπου εν κατακλείδι ανέφερε ότι δεν ψηφίζει τη δανειακή σύμβαση, αλλά…στηρίζει τον πρωθυπουργό και …αφήνει στη διάθεσή του τους υπουργούς που προέρχονται από το κόμμα του!
Η νέα παραληρηματική εμφάνιση του Γιώργου Καρατζαφέρη, υπό το βάρος των εσωκομματικών του προβλημάτων, γελοιοποιεί ακόμη περισσότερο το πολιτικό μας σκηνικό και επαναφέρει για μια ακόμη φορά το ερώτημα:

Kαι αλλη παραιτηση

Παραιτήθηκε από υπουργός και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου

Παραιτήθηκε από υπουργός και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου

Τους ξεφτίλισε όλους… ο Καρατζαφηρερ


“Παραίτησε” τους υπουργούς του ο Καρατζαφέρης , με επιστολή που έστειλε στον πρωθυπουργό και τους θέτει στην διάθεσή του!

Αφού με την ψήφος της μας έριξε στα σκατά και τώρα λέει Θα καταψηφίσει για το καλό μας

Την απόφασή της να μην ψηφίσει τα νέα μέτρα ανακοίνωσε η ανεξάρτητη βουλευτής Μιλένα Αποστολάκη. Λίγο νωρίτερα, την παραίτησή του ανακοίνωσε ο βουλευτής Άρτας του ΠΑΣΟΚ Π.Στασινός διαφωνώντας με τα νέα μέτρα.
Η δήλωση της ανεξάρτητης Βουλευτή Β’ Αθήνας έχει ως εξής:

Απεργιακό τριήμερο από τους Δικηγόρους Νάξου

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Νάξου, στην  έκτακτη συνεδρίασή του την 10/2/2012, αποφάσισε την αποχή των μελών του από την άσκηση των καθηκόντων τους την 13η, 14η και 15η  Φεβρουαρίου 2012, σύμφωνα και με την απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδος που λήφθηκε την 9/2/2012, για όλες τις τρέχουσες εξελίξεις που συνταράσσουν την ελληνική κοινωνία και αποσυνθέτουν τον κοινωνικό ιστό.
Η κρισιμότητα των περιστάσεων είναι αδιαμφισβήτητη και οι αποφάσεις που λαμβάνονται σε επίπεδο....

Καρατζαφέρης: Δεν ψηφίζω αυτά τα μέτρα

Κίνηση 19 βουλευτών ΠΑΣΟΚ - ΝΔ για χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά

Μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, ως ελάχιστο αντισταθμιστικό μέτρο για να αντιμετωπίσουν το αυξημένο κόστος που καλούνται να καταβάλουν για κάθε υπηρεσία και εμπόρευμα, ζητούν από κοινού 19 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που εκλέγονται σε νησιωτικές περιοχές. Ταυτόχρονα καταθέτουν σχετική ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης.

«Δεν αποτελεί ζήτημα ιδιαίτερης μεταχείρισης των νησιωτών, αλλά αντίθετα μέτρο που διασφαλίζει τη συνεισφορά χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις των Ελλήνων, σύμφωνα με τις επιταγές του Συντάγματος» τονίζουν χαρακτηριστικά οι 19 νησιώτες βουλευτές.

Και καταλήγουν λέγοντας: «Δεν δεχόμαστε την κατάργηση ενός μέτρου που συμβάλλει καθοριστικά στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και της βιωσιμότητας των νησιών μας».

ΑΣΠΕ : H KYBEΡΝΗΣΗ ΑΝΤΙ ΝΑ ΝΟΙΚΟΚΟΙΡΕΥΣΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ «ΠΟΝΑΕΙ ΔΟΝΤΙ ΚΟΒΕΙ ΚΕΦΑΛΙ»

Η Κυβέρνηση των πενήντα υπουργών και υφυπουργών με τα όσα τεκταίνονται αυτές τις ημέρες εφαρμόζει ακριβώς την τακτική «ΠΟΝΑΕΙ ΔΟΝΤΙ ΚΟΒΕΙ ΚΕΦΑΛΙ». Αντί να φροντίσει να νοικοκυρεύει το Κράτος, να εξαλείψει ή τουλάχιστον να περιορίσει τις σπατάλες και ν΄ αποφασίσει ότι θα θέσει τέλος στο καθεστώς τις μίζας και της ρεμούλας, το μόνο που πράττει είναι πως θα επιβάλει νέα φορομπηχτικά μέτρα και θα οδηγήσει τους Έλληνες στην εξαθλίωση. Δεν είναι σε θέση να αξιώσει από την υπουργό της Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, την έκδοση μιας απλής υπουργικής αποφάσεως που προβλέπεται από την διάταξη της παραγράφου 7 του άρθρου 2 του Ν. 15661985 και η οποία ορίζει ότι:

Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ θέλει να γίνουμε Βουλγαρία

Μιλώντας  στο Real fm και στην ΠΑΣΟΚΑ ( ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ )  Κάτια Μακρή . Είπε δεν μπορεί  η Βουλγαρία να έχει κατώτατο μισθό 300€ ευρώ και εμείς 800€  ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ .....

Για 130 ΔΙΣ να «κολλάνε» στα 300 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ

www.aegeantimes.gr
Αξιολόγηση των τριών Αρχηγών κατά τη χτεσινή διαπραγμάτευση - Που εντοπίζονται οι ευθύνες του καθενός και η τσακιστή ... δεκάρα που έρχεται!!!Αδυνατεί πλέον ο μέσος Ελληνας να κατανοήσει τι συμβαίνει σε τούτη την πολύπαθη χώρα! Αδυνατεί να κατανοήσει τι συμβαίνει σε πολιτικό επίπεδο γιατί πλέον σε οικονομικό επίπεδο, άπαντες έχουν αρχίσει να μπαίνουν στο νόημα κυρίως με την βοήθεια των απόψεων που διαχέονται στο διαδίκτυο και όχι στην τηλεόραση η οποία αποτελεί πλέον, μια μονοδιάστατη πλευρά της ενημέρωσης και συνεπώς απέχει πάρα πολύ από την έννοια της Δημοκρατίας!
Ξεκινώντας τη συζήτηση για την χτεσινή ημέρα, η προσωπική μου άποψη είναι, ότι αποτελεί ένα πρότυπο προς αποφυγή, για κάθε χώρα που σύντομα θα λάβει την θέση της Ελλάδας!
Ως γενικό απόσταγμα των ... σκληρών διαπραγματεύσεων, αποκόμισα το εξής:

Μιχελάκης: "Αν φύγουμε από το ευρώ, η κόλαση που θα ζήσουμε θα είναι άνευ προηγουμένου"!

"Δεν βλέπω δραχμή", εκτίμησε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης επισημαίνοντας ότι το κόμμα του θέλει "να βγει η χώρα από την κρίση και να παραμείνει στον σκληρό πυρήνα της ευρωζώνης, να παραμείνει στο ευρώ".

Αρνήθηκε ο εκπρόσωπος της ΝΔ να σχολιάσει όσα δραματικά συνέβησαν την Πέμπτη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Η τρικομματική συγκυβέρνηση καταργεί τους μειωμένους συντελεστές ΦΠ

Ο περιφερειακό συνδυασμός «Πολίτες Κόντρα στον Καιρό» του Νίκου Συρμαλένιου, καλεί όλους τους κατοίκους του Νοτίου Αιγαίου να λάβουν μέρος στις κινητοποιήσεις που γίνονται με αφορμή το Μνημόνιο 2 και τα νέα μέτρα. polites_kontra_ston_kairo«Η καταιγίδα εξαθλίωσης του ελληνικού λαού που υπέγραψαν με το νέο μνημόνιο τα τρία κόμματα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ της συγκυβέρνησης Παπαδήμου, εκτός από την πλήρη ισοπέδωση των μισθών και συντάξεων, τις απολύσεις και το ξεπούλημα της χώρας, περιλαμβάνει ρητά και την κατάργηση των φοροαπαλλαγών των ασθενέστερων στρωμάτων του πληθυσμού καθώς και των περιοχών που απολαμβάνουν ακόμα μέχρι σήμερα ειδικό φορολογικό καθεστώς», αναφέρουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους.

Σε ποια Εταιρεία του Δημοσίου "απολυμένοι" μισθωτοί, "εκχώρησαν" το 50% της αποζημίωσής τους στο Σύλλογο Εργαζόμενων;

Σε ποια Εταιρεία (Δ) έγινε τα δυο τελευταία χρόνια μεγάλη "εθελούσια έξοδος με απόλυση" και στην συνέχεια πρόσληψη ημετέρων (ακόμη και τέκνων στελεχών ή λοιπών συγγενικών τους προσώπων ) , μέσω, "κύκλος, είναι και γυρίζει" ;
 Ποια είναι η Εταιρεία (Δ) που η πολιτικά διορισμένη Διοίκησή της κατέβαλε στους αποχωρούντες υπαλλήλους της ασφαλιστικές αποζημιώσεις...
από μηδενισμένα -ουσιαστικά άκυρα- και εκτάκτως "ταϊσμένα", με χρήματα του Ελληνικού Δημοσίου (δηλαδή δικά μας χρήματα),  ομαδικά συμβόλαια **DAF,  χωρίς παρακράτηση και απόδοση *ΦΜΥ -εύγε κ. Π. Οικονόμου- και ασφαλιστικών εισφορών -εύγε κ. Ρ. Σπυρόπουλε- που είχε υποχρέωση -εκ του νόμου- να κάνει ;

ΑΨΟΓΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ! Αντάξιος των προκατόχων του: Κομματική πειθαρχία σκέφτεται ο Σαμαράς... για να βγεί το ΠΑΣΟΚ τελείως από το κάδρο

[ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙ¨ΩΣΟΥΜΕ ΤΟ DNA ΤΟΥ ΝΔΙΤΗ, ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΜΕ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ; ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΦΟΡΤΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΡΑΞΙΑΣ ΠΑΣΟΚ-ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ; Όχι πείτε μου εσείς αν υπάρχει άλλος τρόπος να δώσουμε συγχωροχάρτι στο ΠΑΣΟΚ, όπως έχουμε δώσει πάμπολλες φορές στο παρελθόν]
Σε βαρύ κλίμα συνεδριάζει σήμερα το βράδυ η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ στην σκιά της συμφωνίας των πολιτικών αρχηγών και ενόψει της ψήφισης από την Βουλή του σκληρού πακέτου των μέτρων που επέβαλε η Τρόικα.

Γιατί ο Σαμαράς λέει όχι στο πετσόκομμα των επικουρικών συντάξεων

Γιατί τόσο ξενύχτι στο Μαξίμου την στιγμή, που ενώ συμφώνησαν σε όλα τα θέματα -όπως λένε οι πολιτικοί αρχηγοί- κόλλησαν στις επικουρικές συντάξεις; Ποια είναι η αλήθεια; Τα λεφτά της επικουρικής ασφάλισης είναι πολλά και οι κατ' επίφαση εκσυγχρονιστές τα ορέγονται, πιστέψτε το.

Κάποιοι λοιπόν, φαίνεται ότι έβαλαν στο "νόημα" τον Αντώνη και εύγε τους- ότι οι επίγονοι Καρατζά του "Σημιτικού Τραπεζοασφαλιστικού Συστήματος" και των τσιρακίων τους εκσυγχρονιστών-συνδικαλιστών του χώρου, σφόδρα επιθυμούν την διάλυση του θεσμού της επικουρικής ασφάλισης, ώστε να πιάσουν δουλειά τ' αφεντικά τους οι ασφαλιστικές, με τα διάφορα ασφαλιστικά προγράμματα και κυρίως τα DAF της φοροκλεψιάς.

ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ:

Η Διαμαντοπούλου συνεχίζει και υπογράφει αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε πολιτικά γραφεία.

Θυμάστε την υπουργό Παιδείας που είχε αναγάγει σε πρώτο θέμα τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών;
Σε όλα τα τηλεοπτικά κανάλια (πάντα καλοχτενισμένη) διακήρυττε ότι "Τέλος οι αποσπάσεις" "Οι εκπαιδευτικοί θα επιστρέψουν στις αίθουσες"κλπ. Δείτε καταρχάς ένα βιντεάκι λίγων δευτερολέπτων από εκείνη την ηρωική εποχή:
Δύο χρόνια μετά , εξακολουθεί να υπογράφει αποσπάσεις εκπαιδευτικών και μάλιστα σε πολιτικά γραφεία...

[ποιά ανάγκη εξυπηρετεί η απόσπαση ενός ...γυμναστή σε θέση "ειδικού συμβούλου" στο υπουργείο Οικονομικών;]

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΚΔΟΤΟ

Δεν είναι ανέκδοτο.
Οι 35 αυτοί ΠΑΣΟΚΟΙ βουλευτές μεταξύ των οποίων και η ΝΤΑΛΑΡΑ, που έχουν ΨΗΦΙΣΕΙ ΟΟΟΟΟΟΟΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ, ζητούν από τον Παπαδήμο και τους ΤΡΕΙΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ των κομμάτων το ΕΞΗΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ.
ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΔΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΟΝΤΑΙ

Έκθεση του ΟΟΣΑ από το 1996 για το πως να περάσει μια κυβέρνηση τα αυστηρά μέτρα λιτότητας στο πληθυσμό !

Το 1996, ο ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) δημοσιεύει στο 13ο τεύχος του επίσημου περιοδικού του, CAHIERS DE POLITIQUE ÉCONOMIQUE (στα Γαλλικά), ένα άρθρο του Κρίστιαν Μόρισον με τίτλο «Οι δυνατότητες πραγματοποίησης των διαρθρωτικών αναπροσαρμογών» (στα Αγγλικά). Πρόκειται ουσιαστικά, όπως αναφέρεται εξάλλου, για την έκθεση του Κέντρου Ανάπτυξης του ΟΟΣΑ με θέμα τα προβλήματα και τους τρόπους πολιτικής χειραγώγησης των πληθυσμών ώστε να μπορέσει μια κυβέρνηση να περάσει τα αυστηρά μέτρα λιτότητας και τις διαρθρωτικές αλλαγές, που επέβαλε κατά τη....

"Αποκριάτι​κο Οδοιπορικό​"

Καταδικάσθηκε αλλά προσφεύγει στον Άρειο Πάγο και αφήνει υπονοούμενα για πολιτικές παρεμβάσεις και μεθοδεύσεις

kokkinos
Καταδικαστική ήταν η χθεσινή απόφαση του Εφετείου Αιγαίου για τον Χαράλαμπο Κόκκινο και τους υπόλοιπους κατηγορούμενους, σχετικά με τον διαγωνισμό πρόσληψης 30 συμβασιούχων με μερική απασχόληση στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, ο οποίος διενεργήθηκε το 2005.

Την περίοδο που ο κ. Κόκκινος ήταν Γ.Γ. της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, ο διαγωνισμός είχε προκηρυχθεί και ακυρώθηκε αμέσως, δηλαδή τον Σεπτέμβριο του 2005, λόγω κακής δημοσιότητας. Ένα μήνα αργότερα, ο βουλευτής Κυκλάδων Παναγιώτης Ρήγας κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά.
Πρωτόδικα, η υπόθεση εκδικάσθηκε πριν από περίπου ένα χρόνο και η απόφαση του δικαστηρίου ήταν.....

H Κίνηση Ενεργών Πολιτών Πάρου στα γρήγορα βρήκε 500 εκ. ευρώ...

......δηλαδή 175εκ. Ευρώ παραπάνω απο 325εκ. Ευρώ... που Ζητούν οι δανειστές  και  ο  εθνικά επικίνδυνος θίασος των  ΠαπαδημοΠαπανδρεοΒενιζελων   κάνει ότι δεν μπορεί να βρει !!!!-
Αει στα τσακίδια καραγκιόζηδες

Πάνω από 500 εκ. ευρώ ΦΠΑ χρωστάνε οι Γερμανοί του αεροδρομίου μας

Αρνούνται να καταβάλουν ΦΠΑ δέκα ετών

Οι Γερμανοί αξιώνουν μειώσεις των χαμηλών συντάξεων και σφίξιμο του ελληνικού ζωναριού, την .....

ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΑΜΑΡΑ

ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΑΜΑΡΑ

   Λοιπόν πλάκα-πλάκα όλη η Ελλάδα ασχολείται με τον Σαμαρά. Επειδή δε ο Έλληνας είναι πολύ μαλακούλης στο τέλος θα μείνει, ότι ο Σαμαράς έφτιαξε και ψήφισε τα μέτρα.
   Είδατε από χθες κανένα να ασχολείται με τον ΓΑΠ?
   Είδατε από χθες κανένα να ασχολείται με τον Βενιζέλο?
   Είδατε από χθες κανένα να ασχολείται με τον Παπακωνσταντίνου?
  Ο Παπανδρέου με εκείνο το απλανές(εσχάτως αλλά ΤΖΟΝ ΝΤΙΛΙΓΚΕΡ) βλέμμα ,την κάνει από την πίσω πόρτα για να μη τον βλέπουνε και τον θυμούνται.
   Ο Βενιζέλος το παίζει,σαν το παιδί για τα θελήματα,που κάνει ότι του λένε.
   Ο Παπακωνσταντίνου δε σαν να μην υπήρξε ποτέ,υπουργός οικονομικών.
   Έμεινε δε ο Σαμαράς να τρώει ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ από όλους,αριστερούς και δεξιούς.
   Όλα αυτά με κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ.
   Όταν θα έρθουν τα μέτρα στη βουλή,υπάρχει το ενδεχόμενο (εγώ το έχω σίγουρο) καμιά εκατοσταριά βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να μη τα ψηφίσουν και να τρέχουν με κομματική ΠΕΙΘΑΡΧΕΙΑ να τα ψηφίσουν οι βουλευτές της Ν.Δ. άντε και του ΛΑΟΣ για να μην ΑΚΟΥΣΟΝ-ᾹΚΟΥΣΟΝ,χρεωθούν την πτώση της κυβερνήσεως Παπαδήμου.
    Καλά κ. ΜΟΥΡΟΥΤΗ και εσείς κ. LAZARIDES τι σκατά σύμβουλοι του ΠΡΟΕΔΡΟΥ της Ν.Δ. είστε?
    Δεν μπορείτε να δείτε το τι θα ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΕΊΣΕΙ?
     Έχετε εθισθεί τόσο πολύ με τα ποσοστά της ΠΟΛΑΝ και δεν μπορείτε να χειριστείτε καταστάσεις ΚΌΜΜΑΤΟΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ?
     Ο κόσμος βράζει και εσείς ασχολείσθε με παπαριές.
      Μήπως τελικά ΜΙΣΕΙΤΕ τη Ν.Δ.?
      Μήπως τελικά σας είχε πειράξει τόσο πολύ η απομάκρυνση από τη μεγάλη παράταξη?
    Τελικά δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ένα φιλικό προς τη Ν.Δ. ιστολόγιο που να ΕΠΙΚΡΟΤΕΙ αυτά που κάνετε.
    Ακόμα και το ΑΝΤΙΝΕWS ( δεν υπάρχει πιο ΣΑΜΑΡΙΚΟ) σας τα χώνει.
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΤΡΕΛΟΙ?
    Φύγε τώρα από την συγκυβέρνηση και αν πάει να κάνει ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ  ΕΚΤΡΟΠΗ ο ΓΑΠ με τις γνωστές ΠΑΣΟΚΙΚΕΣ ΑΠΑΤΕΩΝΙΕΣ ,βάλε όλους τους βουλευτές σου να παραιτηθούν.
    ΤΕΛΟΣ

Ένταξη του ΧΥΤΑ Νάξου στο ΕΣΠΑ


Θέμα: Ένταξη του ΧΥΤΑ Νάξου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη»
Με ημερομηνία 8/2/2012 υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη, Γιάννη Μαχαιρίδη, η απόφαση ένταξης του ΧΥΤΑ Νάξου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη».
Το έργο αφορά στην κατασκευή Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) στη Νάξο για την ταφή μη επικίνδυνων στερεών αποβλήτων, σε γήπεδο έκτασης περίπου 170 στρεμμάτων, που βρίσκεται στη θέση «Κορφή Ξύδη» του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Η επιφάνεια του ενεργού ΧΥΤΑ εκτιμάται σε 44 στρέμματα περίπου, με....... 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Του Βουλευτή Κυκλάδων Παναγιώτη Ρήγα σχετικά με το θέμα του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά


Εγκαίρως και με κάθε ευκαιρία έχω εκφράσει την διαφωνία μου στην συντονισμένη προσπάθεια από την πλευρά των δανειστών, από κύκλους της ελληνικής γραφειοκρατίας αλλά και από συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα να καταργηθεί το καθεστώς του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ που ισχύει στα νησιά μας.
Οι λόγοι της διαφωνίας μου, που είναι διαφωνία όλων των θεσμικών εκπροσώπων του νησιωτικού χώρου, έχουν διατυπωθεί κατ΄ επανάληψη με......

Ο Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων συμμετέχει στο πρόγραμμα «ISLEPACT – Σύμφωνο των Νησιών


Ο Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων σε συνεργασία με το «Δίκτυο Αειφόρων Νησιών του Αιγαίου ΔΑΦΝΗ» και το «Ενεργειακό Γραφείο Αιγαίου» συμμετέχει στο πρόγραμμα «ISLEPACT – Σύμφωνο των Νησιών».
Στο πλαίσιο αυτής της συμμετοχής ο Δήμος έχει αναλάβει την υποχρέωση να εκπονήσει και να υποβάλει ένα Σχέδιο Δράσης για την Αειφόρο Ενέργεια (Σ.Δ.Α.Ε.), η ανάπτυξη του οποίου περιλαμβάνει δύο διακριτές φάσεις:
Α. την Ενεργειακή Καταγραφή του Δήμου, που συνίσταται στην...... αποτύπωση της υφιστάμενης κατάσταση ως προς την κατανάλωση ενέργειας και τα ενεργειακά χαρακτηριστικά δημοτικών κτιρίων, εξοπλισμού και υποδομών, καθώς και ενεργειακά δεδομένα από διάφορους τομείς δραστηριότητας στη γεωγραφική ενότητα που υπάγεται διοικητικά στο Δήμο,